Inlägg

Inlägg som lgr har skrivit i forumet
Av lgr

Är WD Elements Desktop ett rimligt val för säkerhetskopiering?

Ska köpa en extern hårddisk för säkerhetskopieringsändamål. Den kommer anslutas till min router och sedan delas ut och användas som destination för tre Mac:ar med Time Machine.

Med andra ord kommer den stå passiv minst 95 % av tiden och jag bryr mig inte om prestanda utan det som spelar roll är priset per TB resp ljudnivå/energiförbrukning.

Har kollat på https://shop.westerndigital.com/products/external-drives/wd-e... (eftersom den är en av de billigaste i kronor/TB på Prisjakt) men jag hittar ingen information om den har något sovläge eller lågenergiläge (som också är tyst). Någon som vet?

Av lgr

CS_30 ger 30 % på https://www.xbykygo.com/ - diverse prylar med den norska DJ:n Kygos varumärke, mest hörlurar.

Uppdatering: skriv gärna ett inlägg om du använder koden.

Av lgr
Skrivet av Chrillthebill:

Hörlurarna i sig verkar ha varit på rea ner till 899kr.

Var ser du det någonstans?

Av lgr

Varför säljer ett företag sina produkter 40 % billigare på Amazon än sin egen webbshop?

https://www.xbykygo.com/se/brusreducerande-horlurar-a11-800 kostar lurarna 2500:- men på https://www.amazon.se/Kygo-Bluetooth-brusreducering-touchkont... kostar de 1500:- och vad jag kan se är tillverkaren som säljer dem även på Amazon.

Alltså, samma företag säljer produkten i en egen webbshopp och via Amazon men mycket billigare på Amazon. Varför det? Är det något jag inte förstår?

Av lgr
Skrivet av Snudge_B:

Om du t.ex vill förvara rester eller likande i en burk, så kan du suga ut luften ur den istället för en påse som klämmer åt maten.

Exakt, och det finns ju mat som inte mår så bra av att tryckas ihop i en påse med vakuum, typ tomater.

Av lgr

Finns det någon extern hårddisk som stödjer kryptering och kan anslutas till en router?

Jag vill ansluta en hårddisk till min router (Routern har en funktion för att dela ut hårddiskar anslutna med USB som nätverksvolymer. Detta är väl en standardfunktion i routers så inga konstigheter.) som har inbyggt stöd för kryptering. Finns detta?

Jag har dålig koll men jag har en känsla av ett de flesta externa hårddiskar som stöder kryptering kräver att man ansluter dem direkt till en PC/Mac och kör någon programvara från hårddiskleverantören, men det går ju inte i det här fallet.

Jag har väl verkygen i BusyBox tillgängliga på routern, om det kan vara till någon hjälp.

Jag vill inte ha någon NAS (för det har jag redan en och det är dyrare än en enkel extern disk).

Av lgr

Har googlat efter vakuumburkar och de finns ju i alla prisklasser men Lidl verkar få goda omdömen för sina produkter, som också, såklart, är billiga. Enda problemet är att de bra säljs kanske fyra veckor om året.

Så, om någon råkar se dessa https://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-9E15C3CF-5BC5A02D/ls... när de säljs nästa gång vore det uppskattat om ni skrev i den här tråden! Vill ju gärna använda min vakuumpump till så mycket som möjligt!

Av lgr

Ni som har Anova-vakuumförpackaren - finns det något smart sätt att förvara slangen som används för att skapa vakuum i "externa" behållare? Just nu ligger den löst i en låda och skräpar. Känns inte optimalt.

Av lgr
Skrivet av Minthon:

Har samma problem med kalkrikt vatten. Har inte heller funderat på isär plockning för rengöring. Men det är en kanske en tanke.
Något jag tänker hjälper är att försöka torka av den istället för självtorkning efter användning.

Inte SV men jag kokar vatten i en för detta dedicerad kastrull varje dag, men eftersom jag bara kokar vatten i den diskar jag den nästan aldrig - dess användning är alltså ganska lik en SV-stav, och den får med tiden kalkavlagringar. Detta får jag bort med hjälp av citronsyra. I med vatten, koka upp och lös något gram med citronsyra. Låt stå en stund. Blir skinande blank efteråt.

Av lgr

Får man efterlysa fyndtips här?

Var hittar man billiga pussel för vuxna? Några tusen bitar. Motiv spelar ingen roll.

Av lgr

Var kan man efterfråga undertexter?

Några tips på forum och liknande där folk som tycker det är kul att översätta undertexter håller till? Jag saknar svenska undertexter på ett antal filmer och serier på udda språk jag gärna skulle vilja se med svensk text.

Av lgr
Skrivet av Mr pewpew:

Produkt: Philips FM64FD90B Pico Edition 3.0 - USB flash drive - 64 GB
Kategori: USB-minne
Pris:136,00 kr
Länk: https://www.proshop.se/Flashram-USB-Flash-Drives/Philips-FM64...
CDON tar 868 kr

Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3363962

Edit: Pris ändrat till 812:- /mod

Är det något särskilt med det här USB-minnet? Förstår inte vad som är själva fyndet. Priset är för övrigt tillbaka på 136:-

Av lgr

Köpråd multifunktionslaser/skanner

Jag tänkte köpa en multifunktionsskrivare och -skanner för sporadisk användning hemma och skulle uppskatta lite goda råd.

Självklart vill jag komma undan billigt men finns det goda skäl kan jag tänka mig att lägga 5 000-10 000:- men kollar jag Prisjakt verkar det finns ett stort utbud redan från 2500-3000:-.

Krav

Färgutskrift. Jag kommer mestadels skriva ut svartvitt och jag behöver inte fotokvalitet på färgutskrifterna men de gånger jag behöver färg är det ju bra att ha det.

Låg kostnad per sida. Jag betalar gärna lite mer i inköp om det gör användningen billigare. Jag ogillar rent generellt att ha höga löpande kostnader i mitt liv.

Arkmatare för skannern.

Önskemål

Duplex utskrifter/skanning

A3-skrivare tenderar väl att vara jättestora men råkar det finnas en A3-skrivare i ungefär samma format som en A4-skrivare är ju det ingen nackdel.

Trådlös anslutning.

---

Laserskivare och skanners är väl båda mogna tekniker, eller har det nyligen skett något större tekniksprång/något större tekniksprång på gång som kan vara värt att beakta?

Har bara Mac:ar hemma, men det lär väl inte ha någon betydelse i sammanhanget?

Tack för alla synpunkter.

Av lgr

Ska laga något SV med en väninna och skulle gärna ta emot några tips på saker som blir klara på mindre än typ två timmar, som också är enklare/billigare. Gäller både kött/fisk etc resp potatis eller liknande tillbehör (båda ska fixas SV är tanken).

Tack!

Av lgr

Tips på hur man "efterbehandlar" revbensspjäll? Funkar ju inte riktigt att steka, eller?

Av lgr

https://cdn.discordapp.com/attachments/148379076632117248/805807...

Vad är det för metalldelar som syns på botten på den där bilden?

Av lgr
Skrivet av Gulsmurf:

Tror inte det är så noga. Se bara till att vattnet når upp till rätt nivå

Är det med andra ok att både låta den hänga från kanten såväl som stå på botten?

Av lgr
Skrivet av martinot:

Insticksgivare = mätnålen, som skall vara extremt tunn jämfört med normala temperaturmätare (vilket gör de något svårare och lite dyrare att tillverka).

Japp. Är lite otydlig bild, men det är foamtejpen. Den gör att man med en lämplig temperaturmätare (med tunn mätnål) kan sticka hål på påsen och mäta i mitten av maten, utan att vakuumet försvinner.

Va? Det låter ju som magi. Hur kan det fungera?

Citat:

Foamtejpen försluter hålet

Men hur??

Av lgr

Hur ska egentligen cirkulatorn monteras i kokkärlet? Manualen säger bara att man ska fästa på den siden av kärlet. Ska den stå på botten eller ska den absolut inte stå på botten? Eller spelar det ingen roll?

Av lgr
Skrivet av martinot:

Det är bra att separera bitarna så mycket som möjligt, så att de värms jämt som du är inne på.

Jag kan också rekommendera en termometer för sous vide. Då kan man snabbt och enkelt checka innertemperaturen i tex. kyckling och fläskkött innan man öppnar förpackningen.

Det finns många varianter, men jag kör med en relativt enkel Thermapen som jag köpte här (tillsammans med lite foamtejp):
https://sodersgourmet.se/produkt/thermapen-sous-vide-termomet...

https://sodersgourmet.se/wp-content/uploads/2017/12/produkt-eti-thermapen-sous-vide-1.jpg

900:-??

Vad betyder insticksgivare? Vad är den där lilla bruna/orange:a klossen på bilden? Sticker du håll på påsen eller mäter du på utsidan?

Foamtape?