Inlägg

Inlägg som lgr har skrivit i forumet
Av lgr
Skrivet av Stoffelundgren:

Det kan tyckas låta hårt att införa dessa regleringar, men jag tror att det gör stor nytta. Har själv svårt för det här fenomenet med att folk säljer för ockerpriser jämfört med listpris hos återförsäljare och kan tjäna en stor hacka på desperata kunder. Som sagt, mycket bra initiativ av SweClockers.

Hur kan det vara ett ockerpris när det handlar om icke-nödvändiga prylar köparen frivilligt köper? Om man är desperat över ett grafikkort har man andra problem i livet än för få FPS.

Av lgr
Skrivet av Tickles:

Det är ingen som hindrar någon. Hur bidrar minskad trivsel till att man som entusiast återkommer till nischad marknad och forum?

Det ju just det det är. Har du ens förstått vad den här tråden handlar om. Man förbjuder folk att göra vissa saker. Att hindra någon är själva poängen men den här regeländringen.

Varifrån kommer din trivsel egentligen? När du kan hindra dina medmänniskor från att göra saker de vill göra? Det är i så fall inte särskilt trevligt.

[/quote]
Förstår inte liknelsen.
[/quote]

Hur kan du inte förstå den? A och B har en frivillig relation, antingen ett samtal eller en ekonomisk transaktion, som både tycker är givande. C kommer in och förbjuder A och B:s relation.

Av lgr
Skrivet av UndaC:

Intresset för den ekonomiska aspekten är obefintlig. Både för SweClockers egna del och den påverkan reglerna har på den svenska marknaden i stort. Det är helt ovidkommande i diskussionen. Det är inte faktorer vi vägt in över huvud taget.

Det handlar som sagt om trivsel.
Communityts (dvs majoriteten) i förstahand. Moderatorer och anställdas i andrahand.

Att man inte håller med om det beslutet är inte samma sak som att vi inte förstår de mest basala ekonomiska principerna.

Vilken ekonomisk aspekt? Jag har pratat om nytta och trivsel.

Frågan kvarstår: hur ökar trivseln av att ni förbjuder folk att ingå frivilliga avtal?

Det hela låter som klassisk sosseavundsjuka.

Av lgr
Skrivet av Tickles:

Det är precis därför man kan använda blocket = 7-eleven.
Det finns allt att vinna som entusiast ifall man behåller trivsel genom att bidra till communityns välbefinnande. Att scalpa är att bidra negativt. Finns inget som hindrar att båda parter blir nöjda.
Det finns inte egentligen något incitament att göra om SweClockers till blocket då entusiasm är fokus och inte en ny marknad likt Ebay osv.
Det är min syn som entusiast i alla fall. Huruvida SweClockers håller med vet jag inte mer än vad de skrivit själva om saken

Va??

Hur ökar trivseln av att man hindrar människor från att ingå frivilliga avtal?

Om du är på fest, står och har ett intressant samtal med någon och värden kommer fram och säger att ni inte får prata med varandra, ökar din och din samtalspartners trivsel av det ingripandet?

Av lgr

Nu var ju inte trådstartaren intresserad av detta och det löste sig ju tydligen ändå ganska bra för honom men för ni som mindre lyckligt lottade så kan jag hjälpa er att gå domstolsvägen. Skicka PM.

Av lgr
Skrivet av Balconette:

Det kommer alltid krävas regler om det inte ska gå över till djungelns lag.

Hur är det djungelns lag att två människor frivilligt ingår ett avtal? Om något så är det djungelns lag att en starkare part (admin i det här fallet) lägger sig i dessa två människors frivilliga samarbete, bara för att denne sitter på mer makt.

Av lgr
Skrivet av UndaC:

Du har nog missförstått syftet med regleringen.
Det handlar inte om att påverka tillgången på varor eller prisnivåer, det handlar om att säkra trivsel.

Det är två helt skilda spår.

Vems trivsel? De som frivilligt köper och säljer dessa varors trivsel sjunker när ni förbjuder dem att ingå frivilliga avtal som båda parter anser är till fördel för dem.

Du är medveten om att en transaktion inte blir av om inte båda parter värderar det de får ut av den högre än det de skickar in. För att ta ett exempel A säljer ett grafikkort för 5000:- till B. A värderar alltså grafikkortet till mindre än 5000:- medan B värderar det till mer än 5000:-. Båda dessa förutsättningar måste vara uppfyllda för att det ska bli en transaktion. Den totala nyttan (utility som det heter i mikrolitteraturen) har ökat efter att den här transaktionen genomfördes.

Om A värderar kortet till 4500:- och B till 5500:- tycker båda att de tjänat 500:- på affären.

Notera att folks värdering av något inte är konstant. Det är därför man köper mjölk på 7-Eleven för 20:- mitt i natten när den bara kostar 10:- på dagen på ICA.

Av lgr
Skrivet av anon214822:

Jag har min ovanpå kylskåpet i köket. Outta sight, outta mind. Inte högre än att jag kan hämta vad som nu är printat. Givetvis inkopplad via WiFi.

Faktiskt inte en helt dum idé! Men jag köpte ett högre kylskåp som går ända upp till taket för en månad sedan

Citat:

Om den inte funkar, skaffa en som gör det. Skrivare är billiga, det är toner de tjänar på.

Har inte köpt skrivare ännu men ska köpa en multifunktionsskrivare/-skanner som skriver färg och har duplex = de tar lite plats.

Av lgr
Skrivet av mrqaffe:

Det finns många som inte är solida utan egentligen bara är en tom låda och det går nog att tänka ut nått sätt att placera en skrivare i lådan och få det att fungera.
Och har du ingen bokhylla eller nån större möbel som kan rymma en skrivare, förresten skrivare, har du nån multifunktionsapparat eller hur kommer det sig att den är 40 cm hög ? Jag har en duplexlaser med magasin för "mer än 500 papper" och den är inte ens 30 cm hög.
Men det är ofta tomt inuti många soffor och bord och det går ju att använda en utdragbar hylla på nått kreativt sätt och det går även att slå ihop lådor så att de blir en hög men fronten ser ut som flera lägre.

Om du tex har en soffa med förvaring så måste du inte ha botten monterad i den utan kan ha skrivaren på golvet för att spara utrymme på höjden eller så kanske du kan skaffa en skrivare som inte är så hög för 40 cm är högt om det inte är nån multifunktion. (med arkmatare ?)
https://toftamobel.se/wp-content/uploads/2017/03/houston-forvaring.jpg

Det går ju dessutom att hitta nått skåp du gillar där skrivaren ryms och montera hjul på det eller ställa det på nån typ av vagn om du vill kunna flytta det.
https://images.lauritz.com/images/F37E1323C7D4312901053E3FF9F0580F
Det är svårt att gissa vad du vill ha för nått men det finns ganska många möbler som rymmer en skrivare om du låter bli att montera alla hyllor i dem och kanske kompletterar dem med en utdragbar hylla så att skrivaren enkelt går att nå när du vill använda den.
https://www.luxi.se/29014-home_default/tor-175cm-sideboardskaenk-gratt-mangotrae.jpg

Problemet är att jag har rätt fullt med möbler hemma som det är. Jag har ett stort skrivbord utan hurtsar där den skulle få plats under, bara jag hittar någon icke-kontorsliknande möbel att gömma den i. Vill inte ha saker som ser kontorsliknande ut! Men tex en fotpall, på hjul, som är lite högre en normalt vore en bra lösning.

Av lgr

En generell fråga om just trådens ämne: de flesta (alla?) robotdammsugare jag sett marknadsförs med massa egenskaper och funktioner som är relevanta för stora hus, typ lång körtid mellan laddningarna, trappsensorer, diverse zoner, stor dammbehållare/självtömning osv. Eftersom jag bor ganska litet så prioriterar jag helt andra saker, tex litet format, både så att den kommer åt bättre men också så att den tar mindre plats när den inte används, pris (samma sak där - finns ingen anledning för mig att betala 500:- extra för att få en timme längre körtid mellan laddningarna) och kanske AI som fokuserar på framkomlighet eftersom liten bostad = större andel av bostaden är krångliga hörn mm.

Med detta i åtanke, vad skulle ni föreslå för modell för mig?

Jag tror att det jag är ute efter är bästa tänkbara navigation, mopp (har hund) och bästa framkomlighet (har diverse mattor, trösklar, sladdar mm).

Av lgr

Socialism och grav brist på förståelse för hur marknader fungerar i sitt esse. Detta försämrar allokeringen, likviditeten, den gemensamma nyttan och kommer leda till att det uppstår brist på prylar/befintliga brister kommer förvärras.

Finns det ingen i admingruppen som läst en gnutta ekonomisk 1900-talshistoria?

Och för vilket syfte gör man så här? För att folk vill köpa grafikkort (!!!). Det är inte direkt bromsmedicin mot AIDS vi pratar om här.

Tips till alla incels som driver upp priser på grafikkort och liknande - man får inte ligga mer för att man har ett dyrt grafikkort (mobiltelefon, sneakers osv).

Och jag har aldrig ägnat mig åt det som förbjuds nu. Min enda (?) annons jag någonsin postat handlade om att erbjuda en tjänst, dvs något som i princip gick att mångfaldiga obegränsat, men den var inte tillåten.

Av lgr
Skrivet av mrqaffe:

Jag har en gång byggt en kommod av limträskivor för att placera en dator och hembioelektronik i den samt ställa en tv på toppen.
Du verkar inte ha en jättestor skrivare så den kanske ryms i en pall, det finns många som är tänkta för förvaring och de flesta är i vilket fall mest öppna lådor även om de inte har färdiga lock och dörrar så går det nog att lösa sånt själv om man vill.
https://www.ikea.com/se/sv/images/products/vallentuna-sittmodul-med-foervaring-murum-vit__0827203_pe690825_s5.jpg?f=g
https://www.ikea.com/se/sv/cat/fotpallar-puffar-i-konstlaeder...

Skrivaren är 40 cm hög. Den där pallen verkar vara 45 cm hög inkl allt så det fattas nog lite. Men det är något sådant jag letar efter ja. Gärna på hjul.

Av lgr
Skrivet av grizzly666:

Är faktiskt förvånad att i alla fall en del möbelbutiker inte har ett par möbler med hel/halvgömd skrivarplats som det går att skriva ut ifrån utan att öppna lucka/dörr/etc på idag.
Men det kanske beror på att skrivare har ganska stort spann på storlekar?

Exakt! Men bygg en rejält stor. Ev extrautrymme kan man ju använda för att förvara annat kontorsmaterial som är fult.

Av lgr
Skrivet av blade80:

Det är ju inte ovanligt att man köper två ikeahurtsar och en skiva ovanpå. Då kan man ju välja höjd på lådor så skrivaren får plats. sök på hurts och skrivare så får du lite ideer.

Två?

Hittade ingenting på Google https://www.google.com/search?q=hurts+skrivare&tbm=isch

Hurts är lite för mycket kontor. Jag vill ha någon "spexig" möbel som passar i ett vardagsrum.

Av lgr
Skrivet av Daemon:

Vad är det för skrivare? Lite svårt att gissa sig till vilka mått som behöver rymmas.

Laser, lite större än de minsta eftersom de har duplex.

Av lgr
Skrivet av Allexz:

I ett skåp kanske?

Har inte plats för fler skåp.

Av lgr

Möbel för att dölja en skrivare?

Finns det någon bra möbel man ställa en skrivare i så att den inte står framme och är ful? Typ en pall eller något sådant.

Av lgr

Multifunktionsskrivare/-skanner - skanna fotonegativ?

För 10-15 år sedan vill jag minnas att många flatbäddsskannrar kunde kompletteras med negativ- eller diainsatser för skanning av film men detta verkar ha försvunnit från marknaden, förmodligen för att film blivit ovanligt när alla fotograferar med telefoner.

Men när jag läser på nu verkar man behöva bakgrundsbelysning för att skanna negativ, men flatbäddsskannrar är väl inte bakgrundsbelysta?? Hur fungerade egentligen dessa negativhållare (som väl bara var en ram som höll filmen platt)?

Jag är inte ute efter perfekt kvalitet, skanningarna kommer aldrig skrivas ut utan bara användas för skärmbruk, så "hyfsat" räcker. Jag tittar på enheter i 5000:- -klassen, typ HP MFP479 och liknande.

Av lgr
Skrivet av Frisell:

Jag är sugen på att ge mig in i sous vide matchen. Jag såg att Lidl kommer ha en vakuumpryttel för 300 på torsdag. Kanske köper..

Var kan man se sådant i förväg? Här https://www.lidl.se/veckans-erbjudanden hittar jag bara den här veckans erbjudanden.

Av lgr
Skrivet av xxargs:

WD har länge traditionellt haft nedstängning av spindel efter en tids inaktivitet - men det är inte problemfritt och idag är det inte om disken snurrar konstant eller inte som bestämmer slutlig drifttid, utan saker som kontrollerkretskort på själva disken eller USB/SATA-bryggan om den är separat, hur många starter per vecka etc. då ofta förekommande stora temperaturväxlingar är det som sliter hårdast.

Det är av ljud-/värme-/energiskäl jag vill att enheten ska gå ner i vila när den inte används, inte hållbarhet.

För övrigt är dess syfta att spegla en RAID6 på annan fysisk plats.

Sedan kommer jag ju köra Time Machine till "gles skivavbildning". "Banden" i en sådan är 5 MB styck så det är ju relativt stora filer, eller i alla fall inte massor av småfiler.

Trodde jag skulle formatera den i exFat eller FAT32, eller har DD-WRT stöd för NTFS?