Inlägg

Inlägg som Chrisism8 har skrivit i forumet
Av Chrisism8
Skrivet av SuperNova:

Men så säger du verktyg! Yayyy!
Listar lite saker som en verktygsnörd alltid vill ha oavsett bad han/hon redan har.

*Tänger från Knipex.

*Skruvmejslar/verktyg från Wera.

*Borrar. Dormer är ju kung men överkurs men "bättre" borrar från Bosch, Alpen, Milwaukee osv går alltid åt. Ärligt talat fungerar de biltemas/julas lite bättre borrar också, tex kobolt-borrar. Ibland ska man borra i något som man bara ska ha ett hål i (typ i trädgården) och då vill man inte plocka fram den svindyra superslipade finborren (som man använder för att göra superfina hål i typ rostfritt med).

*Tvingar.
Nu har ju alla snöat in sig på besseytvingar. Absolut de är bra och finns i allt från billigt till jättedyrt. De är absolut inte dåliga men till slut blir det lite "diminishing returns" sett till priset.
Tvingar behöver man alltid fler än vad man har så så länge de känns ok i handen så kör.

*Filar.
Här är det dock ganska stor skillnad mellan jättebilligt och lite dyrare, sen planar det ut. Bahcos filar är fortfarande helt OK och säljs överallt. Får du tag i Öbergs eller så så kör på.
En skärpfil för tex yxor osv är jättebra. Helt klart underskattade!
Dessa säljs billigt överallt av alla tillverkare vanliga tillverkare samt de som tillverkar motorsågar och yxor. Dom är mindre, typ 20cm och duger finfint till att få till en bruksegg på arbetskniven på några sekunder.

*Knivar över lag.
Knivar är alltid bra. Allt från billiga moraknivar som man bara hackar på med eller lite dyrare modeller.
Mora och Victorinox fungerar jättebra. Victorinox alox med en gravyr finns det ju ingen normal människa som inte skulle bli glad över. Gäller i och för sig allt här i listan.
Annars har vi Benchmade och Spyderco. Benchmade är dock prismässigt i en annan liga. Spyderco finns från billigt till dyrt.

Kan hålla på hur länge som helst men kolla igenom listan och säg till om du vill ha mer tips. Allt ovan finns från hundralappar till jättedyrt.

Älskar entusiasmen! Hylsor, mejslar etc har han massor. Men saker som man han inte använder så ofta, t.ex. tvingar och filar är säkerligen något han skulle uppskatta. Han har även sommarhus, så kan mycket väl tänka mig att vissa av dessa bruks saker inte finns i dubbel uppsättning. Bra tips, tack!

Känner du för det så kom gärna med fler förslag. Värsta fall så får jag bra idéer för julklapp och kommande år!

Skrivet av Miska:

Är han en inneråtta och aldrig upplevt världen? Ta honom utomlands, typ USA (Silicon Valley) där han kan gå nuts på allt det tekniska..

Jag låter detta vara samlingskommentaren för "Upplevelse förslagen". Han och hans fru har alltid rest mycket, men de är båda väldigt "vanilj" när det kommer till vad de gillar. De åker till soliga all-inclusives eller liknande. Brorsan är även väldigt bra på sitt jobb, och vinner säljtävlingar hela tiden som innebär resor hit och dit. Som jag förstår det så är det alltid "upplevelser" bundna till dessa resor, som han försöker undvika så gott det går. Så det är inte rätt för honom.

Jag måste dock säga att era kommentarer om upplevelser och spendera tid har fått mig att tänka en hel del. Brorsan är 15 år äldre än mig och jag är sladdis. Han och hans fru var på sätt och vis lite som ett andra hem när jag var liten, och jag spenderade mycket tid med dem. Tyvärr pga omständigheter så har jag och brorsan, och jag och hans familj tappat väldigt mycket av den relation vi en gång hade. "Jag tar tag i det imorgon" var tanken många gånger och nu är det 10 år senare och deras barn är myndiga.

Våra föräldrar är gamla och har inte så lång tid kvar (cancer och annan skit) så även att det inte är en present till honom som ni föreslog så är det nog dags att börja spendera mer tid tillsammans. Kanske se ifall vi kan hitta en hobby vi kan dela och umgås över. Tack för att ni fick mig att stanna och tänka till.

Skrivet av slipbit:

Beror ju på vad ni har för relation, men annars får du köpa nån uppkopplad sexleksak. Kanske har han en sambo. Möjligheterna är oändliga.

Haha, detta gav mig ett gott skratt. Jag önskar att jag hade en så öppen relation till min familj, men på gott men mest ont så är sex något som aldrig någonsin har diskuterats i min familj. Tyvärr har denna dynamik ärvts ner från mina föräldrar. Ibland skulle man kunna tro att vi är pingstvänner även att ingen är troende.

Skrivet av Biffalakofot:

Eftersom du skrev att han gillar verktyg, och en maskinpark kan aldrig bli för stor.
Om han gillar elhandsverktyg så kör han troligen ett märke med kompatibla batterier, kolla vad han har och köp ett som matchar.
Isåfall kan man ofta köpa verktyget utan batteri till ett billigare pris, te.x min fogspruta köpte jag för ynka 600kr.

Jag kör mestadels ryobi 18v one+ och här kommer några tips.

Mina favoritverktyg:
* Batteridriven dyckertpistol, bästa verktyget jag köpt. Helt otroligt grymt när man sätter smygar, foder, socklar, innertak, taklister osv.
* En feinsåg/multiverktyg. Käck till allt från att lägga heltäckningsmatta till att såga uppsatt kakel med.
* Batteridriven fogspruta, ganska käck om man ska foga mycket, eller vill foga jämt och snyggt.
* Batteridriven tigersåg, Väldigt bra att både till snickeriarbeten eller metallarbeten, men det jag använder den mest till är faktiskt i trädgården med ett trädsågblad på, perfekt att ta ner lite grenar och klarar ändå hyfsat tjocka. Snabbt enkelt och utan att ta fram motorsåg eller andra större grejer.

Annars kan jag rekommendera en handöverfräs, det är väldigt tillfredställande när man hemmasnickrar lite att fräsa snygga kanter på fönsterbänkar eller möbler etc. Blir riktigt fint.

Sjukt bra förslag, galna är att jag tror han har alla dessa redan....

Detta hade inte varit dumt alls tror jag! Nu är han ingen stor trädgårdsmänniska, men de har ju två trädgårdar som kräver lite omvårdnad titt som tätt. Just att knipsa grenar och saker är ju en sådan sak jag tycker man alltid får lite ont i händerna av att göra, så en elektrisk modell låter ju topp faktiskt!

Tackar ödmjukast för alla tips i tråden!

Av Chrisism8
Skrivet av lambdan:

Om han har befintliga rullgardiner så kan jag tipsa om den här https://www.kjell.com/se/produkter/smarta-hem/smart-gardinkon...

Jag köpte en sån nyligen. Enkel att installera och funkar bra

Kul! Ska absolut kika in! Brorsan hade nog säkerligen älskat den. Ett av de kluriga problemen är att hans fru inte är ett fan av smarta hemmet och har ganska frustrerad på att hon inte kan tända lamporna utan app etc. Går det att rulla upp gardinen själv med denna installerad?

Skrivet av Lagerlöf:

Lagar han mat?

Airfryer?
Steamer? För enklare tillsnyggning av kläder, fungerar faktiskt bra och enklare/snabbare än strykjärn.

Bra förslag, men har båda tyvärr

Skrivet av Gustenrocks:

Annars är ju EDC höjden av att vara prylgalen. Korthållare, knivar, öppnare, tändare, pennor, techpouches, ficklampor, mobilskal. Massa overengineered grejer som tillfredställer en viss typ av nörd.

Ember mug?

Finns ju schyssta friluftslampor att ha ute om man sitter ute en kväll, något stiligt i mässing och koppar typ. Eller hitech med inbyggd powerbank, myggstörare och BT-högtalare.

Hade ingen aning om att EDC var en sak! Love it, blir nog att kika lite på EDC saker, för hittar jag inget till honom hittar jag säkerligen något till mig själv

Skrivet av Dumbullen:

En schysst kniv i kolstål? Det är ju något som alla behöver använda oavsett när man lagar mat, det är en grej som du kommer ha kvar resten av livet om du tar hand om den, och oavsett om han redan har massor med knivar eller kör med ikea-knivar som åker i diskmaskinen så älskar alla en rakbladsvass kniv.

Toppförslag! Här finns ju helt klart lite kul saker man kan nörd in sig på, med lite olika specialknivar etc. Tack

Skrivet av PelleRell:

Xiaomi wowstick.
Doldis
Onödig
Lagom pris
Aktiverar skruv suget
Trevlig att bara sitta och hålla i
Garanterat uppskattad av alla tekniknördar

Perfekt present tbh. Han skulle älska den helt klart, och jag är ganska säker på att han inte har något sådant.

Av Chrisism8
Skrivet av Printscreen:

Jag är som din bror. God ekonomi, har det jag vill ha redan liksom. Att köpa en TV till mig är dumt, för du köper bara "fel" liksom

Vet inte var ni bor, men ett upplevelse kanske? Liveit har banracing-grejer att pröva på: https://www.liveit.se/upplevelsepresenter/motorsport/banracin...

Jag är säker på att det finns saker han skulle uppskatta som han fortfarande inte har. Upplevelse är en bra idé men jag tror i ärlighetens namn inte att det riktigt är han. Han gillar fysiska presenter.

Av Chrisism8

Present till prylgalen bror som har allt han behöver

Tjenare!

Min bror älskar prylar. När han var yngre var Clas Ohlsson, Teknikmagasinet och Jula katalogerna hans personliga heliga böcker. Problemet är att han är 50, tjänar bra och generellt köper det han behöver och tycker är kul. "Onödigt" är en definitionsfråga, men i grund och botten är han ändå praktiskt och ekonomisk att han inte skulle uppskatta en present som han aldrig kommer använda.

- Han gillar verktyg, har hus och sommarstuga men äger det "vanliga", men kom gärna med förslag!
- Högtalare och bio är hans stora hobby. Egen bio i källaren och byggt de många av sina egna högtalare.
- Han tycker det är kul att ta hand om sin bil, polish och städning etc. Har leasing på 2 st El-bilar.
- Han hade ett tag han var väldigt inne på kvalitetsskor och omvårdnad om dem. Sådana skor man har hela livet.
- Han tycker "smarta hemmet" är kul då det låter han köpa prylar. Han har vattenvakt, fuktighets och tempmätare, RING dörrkamera etc.

Alla förslag uppskattas! Bring it on!

En viktig detalj är att han gillar hårdvaran, men inget intresse för mjukvara. T.ex. Raspberry Pi skulle därför inte vara en bra present för honom.

Av Chrisism8

Haha så sjukt passande! Jag har gått och funderat på att köpa en riskokare de senaste dagarna och igår bestämde mig för att kika runt lite och välja ut en passande modell. Bra tajming

Edit: Tack för tipsen i tråden, får djupdyka lite mer under påsk men den här från Yum Asia ser nog ut som en trolig kandidat för mig!

Av Chrisism8

Återanvända eller köpa nytt?

Jag har en gammal HTPC jag behöver uppgradera. Idag är det ett mATX chassi (Node 804) med delar från en gammal pre-built (intel 2300). Tidigare har det föreslagits att det är bättre att skaffa en NAS + en Nvidia Shield, men vi är alla olika och en HTPC fungerar bättre för mig. Jag använder datorn väldigt mycket som "dator", surfar, skriver enklare dokument, chattar på discord etc. Därav att en PC fungerar bättre än ett mer låst system som shield. Jag har även en Gaming PC i ett annat rum.

Jag har en gammal PC med en Intel 6600k i som jag hade tänkt återanvända, men i slutändan stödjer den endast HDMI 1.4 och det betyder 4k i 30 hz, vilket fungerar för film, men inte så trevligt när jag använder TVn som en dator. Det hade även betytt nytt chassi (1500kr med mina behov).

Istället tänkte jag återanvända mitt Fractal Design Node 804 från nuvarande HTPC. I den finns även ett billigare 500W Corsair nätagg jag kan stjäla. Från Intel 6600k datorn jag har liggande tänkte jag ta ett par Corsair 16GB DDR4 2400mhz. I denna finns även ett EVGA Supernova G2 750W. Datorn är från en vän som ersatta den pga blåskärmar och krasher, men jag tror detta var pga GPUn. Datorn fungerar felfritt vid stresstester utan GPU. Ser ni några problem att återanvända Nätagg?

Är det något annat ni känner att jag borde tänka på för detta HTPC bygge? HDMI version känns genuint som det enda jag stött på som känns relevant. Chassit är inte perfekt, men duger.

Det jag har tänk köpa nytt är CPU och moderkort här undertill på bilden. Moderkortet stödjer HDMI 2.1, så 4K 60hz.

https://komponentkoll.se/bild/VqiFd.png

Input och tankar välkomnas.

Av Chrisism8
Skrivet av Yatagarasu:

Är på jakt efter titlar som spelar bra på Steam Deck mer än något annat, iförsig har jag fullt upp med att (äntligen..) spela klart Skyrim och Witcher 3 med den magra speltid jag har i dagsläget. Deep Rock Galactic och Gunfire Reborn som jag annars lirat lite är grymt kul, men tänkte man skulle passa på att fynda något mer inför vintertid.

Har siktet inställt på Children of Morta och Phoenix Point just nu, av nyfikenhet vad för titlar plockade du upp till decken?

Jag har hört att bioshock serien fungerar bra på decken från en vän. De hade 80% rabatt på deras remasters nu och jag har alltid ångrat att jag inte spelat igenom det när det var aktuellt.

Tänkte även plocka upp dessa titalr när lönen ploppat ner. De ligger i min wishlist, så jag tror jag avsåg att spela dem på decken då det är nästan endast deck saker i min wishlist. Kan dock vara värt att kolla. Vill ha några mer chill spel att lira i soffan.

Wytchwood
Deaths Door
WIldermyth

Av Chrisism8

Jag passade på att plocka upp lite titlar jag tror skulle passa bra på Steam Decken

Av Chrisism8

Gått och trånat efter en MMO mus ett tag nu, men använder endast trådlöst. Steelseries släppte ju en nyligen men 1700kr för en mus är bara för mycket. Men.. Elgiganten pushade tydligen denna riktigt hårt då de kör 50% på den Hade jag inte räknat med

https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datortillbeh...

Av Chrisism8

No Stupid Questions, Freakonomics, People i mostly admire, Factually är några jag tycker om

Av Chrisism8

För oss är Black Friday en stora rea dag, men för återförsäljarna är det ett tillfälle att rensa ut utgående produkter. Av just denna anledningen är det sällan man ser nya saker på BF utan det är sådant som börjar bli gammalt för sin produktkategori.

Vilket kan vara både toppen och inte beroende på vad man är ute efter! Under covid var det ju svårt att få tag på vissa produkter rent allmänt och jag vet inte hur det ser ut för ÅF just nu. Antingen sitter de med stora överlager för att allt de beställde plötsligt kommit in, eller så är det fortfarande lite snålt på lagerhyllorna. Min gissning är att det är just detta som kommer bestämma om det blir en stor eller liten black friday. Sitter ÅF på stora lager när vi är väg in i en låg konjunktur så kommer det bli en pang rea i år.

Av Chrisism8
Skrivet av hakd:

"råkar", det är samma visa varje gång. Det handlar om PR och hype.

Hanlon's Razor: "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

Av Chrisism8
Skrivet av Lodisen:

Fast så länge man inte bränner pengarna som är ämnade att köpa något räntefritt så sitter man inte i skiten.
Det är POSITIVT att köpa något på avbetalning när det är räntefritt, eller om det är väldigt låg ränta.
Då man kan få avkastning på degen som man annars hade pröjsat direkt, så kommer man i slutändan ut med mer pengar.

Det finns en anledning att till och med folk med +500 miljoner på kontot köper bilar på avbetalning istället för att casha dom.

Du har ju självfallet rätt till din åsikt men jag håller inte med. Och jag har ett enkelt bevis för det. Företaget som lånar dig pengarna är inte Röda Korset. Även med 0% och 0 avgifter så räknar de med att i genomsnitt får de tillbaka en bra avkastning på lånet. Det betyder att tillräckligt många kommer hamna i en situation där de glömmer eller inte kan betala en räkning. Utöver det så betalar dessa företag också varuhuset du handlar i pengar för att de fick dig att delbetala. Denna ersättningen är kanske 3-4% av köpsumman. Alla tänker "Det kommer inte hända mig", men uppenbarligen säger bevisen annorlunda.

Människor som har 500+ miljoner sitter sällan med dem på ett sparkonto tror jag. Det du kanske tänker på är människor som har ett kapitalvärde på 500+ miljoner lånar pengar, och det stämmer. Många av världens rikaste människor tar inte ut någon lön. Istället tar Jeff Bezoz och lånar pengar från banken mot sina tillgångar och lever på detta. På så sätt behöver han inte betala någon inkomstskatt.

Att säga att delbetalning är bra och smart för att Jeff Bezoz lånar pengar är ungefär som att säga att det är rimligt för dig att köpa ett privat jet för att Jeff bezoz har det.....

Av Chrisism8
Skrivet av RVX:

Ah ok, got it.

Ja jag gjorde det, men hon på svenska kundtjänsten hade inget bra svar mer än att om det står som det står så borde det gälla...
Hon hänvisade mig till Amerikanska kundtjänsten. Hade inte tid att fråga dom då dock.

Men tack för snabba svar 👍

Du tänker på Amazon som ett stort bolag. Men för dig som kund så är skillnaden på amerikanska Amz och Svenska Amz ungefär lika stor som Pripps och Falcon. Du skulle inte ringa Pripps och fråga vart din leverans av Falcon har tagit vägen.

Note: Pripps och Falcon ägs båda av Calsberg

Av Chrisism8

Hade varit intresserad av Zen 4 ifall det varit så att jag inte hade en Zen 3. För mig så är Intel lite grålistat (inte blacklistat) som företag. Så länge jag kan välja snarlika alternativ från någon annan kommer jag inte välja Intel. Men jag är inne på år 2 och brukar byta med 6-7 års mellanrum så ser ingen större anledning att byta just nu.

Av Chrisism8
Skrivet av pv2b:

Så här skrev TS i sitt första inlägg: "Om man använder kreditkort men betalar utan att någon ränta dragits, räknas det som kontant i min värld."

Jag är benägen att hålla med.

Personlig åsikt: Om du köper på kredit för en större summa än du vid tillfället har i kontanter så är det avbetalning. Om du köper på kredit, men har minst samma summa likvit på ett annat konto så är det "kontant" så länge du betalar utan att det tillkommit ränta.

Av Chrisism8

Min filosofi är att avbetalning generellt är idiotiskt. Sen finns det undantag t.ex. bil, bostad eller inkomst genererande verktyg. Varför tycker jag så här?

Säg att du har 2 personer som idag fyller 20 och ska köpa X för 12.000kr. Båda personerna kommer köpa X en gång per år de nästkommande 50 åren.

Kalle tar detta på avbetalning 12 månader räntefritt. Han köper sin första X när han är 20 och sedan köper 49 st till X. Under hela denna tiden är Kalle dock skuldsatt och även att vi räknar på det super generöst att det är 0% ränta och 0kr i avgift så har Kalle alltid en risk att stå utan inkomst och med ett lån han inte kan betala. Kalle har heller inte någon flexibilitet att inte betala en månad eller två om något oväntat uppstår.

Lisa betalar kontant. Dagen Lisa fyller 20 börjar hon spara 1000kr/månad och köper sin första X när hon är 21. Sedan köper lisa 48 stycken till X över de 50 åren. Lisa har inga skulder och ingen risk. I genomsnitt sitter Lisa alltid med 6000kr på sparkontot som ifall något oväntat händer så kan Lisa använda dessa pengar till Y eller Z. Skulle något ännu mer drastiskt hända så har heller inte Lisa några skulder och har därför mer möjlighet att långa pengar till något annat.

I slutändan på 50 år så har Kalle haft 50 st X och Lisa har haft 49. Lisas beslut att ta ett jobbigt år utan X när hon var 20 gav henne 49 år av sinnesro som skuldfri.

Av Chrisism8
Skrivet av ZZangora:

Kan tillägga att utöver den kunskap jag innehar som jag nämnde tidigare, så drev jag för något år sedan en av sveriges största Minecraft servrar, tillsammans med ett gäng andra. Där jag behövde jobba mycket med VPS:er, dedikerade servrar, linux osv. Skulle det kunna räknas som någon typ av arbetserfarenhet? Det var ju ett eget projekt vi drev, men fortfarande skulle man ju kunna argumentera för att det på något sätt liknar en viss arbetserfarenhet som ett företag skulle kunna efterfråga, eller är jag ute och cyklar? Vi tjänade ju en del också.

Det låter som att du har ett driv och ett intresse men att skolan inte motiverar dig. Det låter som att skolan känns onödig för den lär dig massa strunt som Franska när du hellre hade lärt dig om servrar och nätverksteknik. Arbetssättet som skolan betygsätter dina kunskaper passar inte dig då de bara vill att du återupprepar saker från en bok på ett prov, när du mycket hellre hade lärt dig genom att utöva det du vill praktiskt och visa att du lärt dig genom att göra ett bra jobb?

Känns det som att jag är i närheten?

Detta är inget unikt problem för dig, väldigt många av oss känner så. Skolan är ett standardiserat system som tyvärr är gjort för att passa så många som möjligt "okej", men väldigt få passar det perfekt och för en del passar det inte alls.

Och allt detta är okej. Med det driv och intresse du verkar ha enligt det du skriver kan du komma långt. Problemet är att din oförmåga att göra det du inte vill idag (fixa skolan) kommer tyvärr vara en fotboja som kommer hänga med dig hela livet. Min bror hoppade av gymnasiet på 80-talet och än idag blir han nekad jobb där gymnasiekompetens är helt irrelevant. Nyligen blev han nekad jobb som vakt på häktet för att de har det som krav. Istället har han jobbat där som vikarie i flera år med sämre lön, sämre förmåner och ingen anställningstrygghet, för det är det enda sättet de kan gå runt företagskraven på Gym-utbildning. Han har 20 års erfarenhet av att jobba som vakt/ordningsvakt men det spelade absolut ingen roll, för företaget har gym utbildning som grund krav.

Har du pratat med någon på skolan om din situation? Jag har själv varit ung och när jag var ung så hade jag ett ganska stort ego. Jag trodde att jag kunde mest, visste bäst och med åldern har jag kommit till insikten att livet är mycket mer värt att leva om man går in med en lite mer öppen attityd.

Det finns en youtube kanal jag skulle vilja rekommendera som har massor med content om skola/motivation etc, kan även vara så att om du vill så kan deras coaching program vara ett toppen verktyg för dig.

Av Chrisism8
Skrivet av ZZangora:

Kan tillägga att utöver den kunskap jag innehar som jag nämnde tidigare, så drev jag för något år sedan en av sveriges största Minecraft servrar, tillsammans med ett gäng andra. Där jag behövde jobba mycket med VPS:er, dedikerade servrar, linux osv. Skulle det kunna räknas som någon typ av arbetserfarenhet? Det var ju ett eget projekt vi drev, men fortfarande skulle man ju kunna argumentera för att det på något sätt liknar en viss arbetserfarenhet som ett företag skulle kunna efterfråga, eller är jag ute och cyklar? Vi tjänade ju en del också.

Det låter som att du har ett driv och ett intresse men att skolan inte motiverar dig. Det låter som att skolan känns onödig för den lär dig massa strunt som Franska när du hellre hade lärt dig om servrar och nätverksteknik. Arbetssättet som skolan betygsätter dina kunskaper passar inte dig då de bara vill att du återupprepar saker från en bok på ett prov, när du mycket hellre hade lärt dig genom att utöva det du vill praktiskt och visa att du lärt dig genom att göra ett bra jobb?

Känns det som att jag är i närheten?

Detta är inget unikt problem för dig, väldigt många av oss känner så. Skolan är ett standardiserat system som tyvärr är gjort för att passa så många som möjligt "okej", men väldigt få passar det perfekt och för en del passar det inte alls.

Och allt detta är okej. Med det driv och intresse du verkar ha enligt det du skriver kan du komma långt. Problemet är att din oförmåga att göra det du inte vill idag (fixa skolan) kommer tyvärr vara en fotboja som kommer hänga med dig hela livet. Min bror hoppade av gymnasiet på 80-talet och än idag blir han nekad jobb där gymnasiekompetens är helt irrelevant. Nyligen blev han nekad jobb som vakt på häktet för att de har det som krav. Istället har han jobbat där som vikarie i flera år med sämre lön, sämre förmåner och ingen anställningstrygghet, för det är det enda sättet de kan gå runt företagskraven på Gym-utbildning. Han har 20 års erfarenhet av att jobba som vakt/ordningsvakt men det spelade absolut ingen roll, för företaget har gym utbildning som grund krav.

Har du pratat med någon på skolan om din situation? Jag har själv varit ung och när jag var ung så hade jag ett ganska stort ego. Jag trodde att jag kunde mest, visste bäst och med åldern har jag kommit till insikten att livet är mycket mer värt att leva om man går in med en lite mer öppen attityd.

Det finns en youtube kanal jag skulle vilja rekommendera som har massor med content om skola/motivation etc, kan även vara så att om du vill så kan deras coaching program vara ett toppen verktyg för dig.

Av Chrisism8
Skrivet av sebastiangus:

Tänker du ram, processor och allt annat förutom grafikkort eller bara ram o processor?

Sorry, kanske lite slarvigt skrivet av mig. Jag vill inte sälja den jag har då den fungerar som felsökningsplattform för mig. Däremot OM jag hade sålt den hade det nog varit runt 1500-2000 för chassi, nätagg, moderkort, processor och ram. Det är ju en nice gaming dator ifall man lägger till ett grafikkort, men i nuvarande tillstånd är det ju bara en väldigt stor kontorsdator med ett bra nätagg.