Inlägg

Inlägg som Chrisism8 har skrivit i forumet
Av Chrisism8
Skrivet av Chris_Kadaver:

Det är bara tvåglasfönster förvisso men ändå... Tycker det låter väldigt bra. Bor ute på Värmdö så stockholmsområdet mao. Går ju garanterat inte ned under -25c som luftvärmepumpen är specificerad att klara. Finns det någon schablonbild kring hur pass effektiva pumpar är vid olika givna temperaturer? Alltså, ökar effektförbrukningen exponentiellt om man går från att ställa in den på 18c jämfört med 20c eller 22c? Fattar att det är många parametrar att ta hänsyn till, men ändå? Går det generellt att svara på?

Schablonvärden är väldigt svårt när det kommer till värmepumpar. En värmepump(VP) skapar inte värme/kyla som ett element gör. Istället stjäl VPn värme från uteluften via sin utedel, och flyttar in den värmen inomhus via inne delen. Så när du höjer temperaturen 2 grader inomhus så sänker du utomhus temperaturen med 2 grader för motsvarande kubikmeter. Utomhus är stort så det är ju dock inget som märks utan det blåser direkt in ny luft till pumpen. För övrigt är det på precis samma sätt som en Kyl&Frys fungerar.

Problemet med schablonvärden är att denna process är lättare och svårare beroende på vad för temperatur det är utomhus och inomhus. Om jag minns det rätt så är världen indelad i zoner och där anges saker som SCOP och COP för ett schablon år i respektive zon. Så när man kikar på hur effektiv en pump är måste man även se att de anger sina värden för rätt zon. En pump kan se super effektiv ut för Frankrike men vara helkass i Svenskt klimat.

Av Chrisism8
Skrivet av saiganti:

Inget spektakulärt. Dell U2421M.

Bra skärm. Har 2 stycken hemma, en som andra skärm och en i garderoben. Köpte dem för över 10 år sedan tror jag och känns som att de aldrig kommer gå sönder xD

Angående ditt problem så är det verkligen lurigt deluxe. Det enda vi kan vara något säkra på är väl att det inte är GPUn med tanke på att du haft samma problem med 3 kort.

Som någon tidigare föreslagit så är det bästa sättet egentligen att gå igenom varje del och byta ut en i taket för att se när det börjar krascha. Detta är ju lättare sagt än gjort, för jag antar att du inte har ett extra moderkort för en 4000 serien intel liggandes hemma.

Nätagg är väl del delen som är ganska trolig att den är felet, och även en del som faktiskt är troligt att någon vän eller familjemedel har hemma i garderoben som man kan testa.

Alternativet är ju att ta den till någon reparationsverkstad och betala för att de försöker reda ut felet.

Av Chrisism8

Kanske någon som redan nämnt det i tråden. I WAN show för 2-3 veckor sedan pratade de om detta och ett EU lager. Då sa Linus att moms för varje land är redan i priset och att det inte ska tas ut en gång till av tullen. Så utöver det man betlalar i LTT store är väl det enda hanteringsavgiften från Postnord som kan tillkomma. Allt annat ska överklagas.

Av Chrisism8

Rant om varför Future Proof inte existerar/är dumt:
Teknik går hela tiden framåt och den prestandan du kan köpa idag för en viss peng, kommer du kunna köpa billigare i framtiden.

Exempel: Låt oss föreställa oss att du ställer denna frågan om 3 månader, det är november 2022 och RTX 4000 serien har kommit ut. Säg för att vara nöjd med din dator behöver motsvarande ett RTX4070 kort. Då kan du lira alla spel på maxinställningar på 1440p. Du har totalt 30k att lägga på en dator och av det har du 17.500kr att lägga på ett grafikkort.

Köper du det du behöver för att vara nöjd idag så kostar ett RTX4070 ca 7000kr. Problemet är om 2 år igen så kommer spelen gått framåt, de kräver mer än idag och du kommer inte vara nöjd med din dator längre. Därför tänker du idag "Jag har ju 17.5k, för det får jag ett RTX4090 och då är jag nöjd längre"

Problemet med detta är att 4090 är 45% bättre än ett 4070, men kostar 150% mer. Visst, du kommer vara nöjd längre, men du betalar väldigt mycket extra för det.

Det jag istället skulle föreslå är att du öppnar ett nytt konto på baken och döper detta till "grafikkort". Du köper ditt RTX4070 och sätter in de 10k du har över på bankkontot. Om 2 år när nästa generation kommer ut säljer du ditt 4070 för 4.500kr och köper ett RTX5070 kort för 7500kr. Du har nu 7000kr kvar på bankkontot.

2 år till går och återigen kräver spelen mer. Du säljer ditt RTX5070 för 4500kr och köper ett RTX6070 för 7500kr. Du har nu 3500kr kvar på bankkontot. Återigen går det 2 år och spelen kräver mer. Du säljer ditt RTX6070 för 4500kr, tömmer bankkontot och köper ett RTX7070.

Räknar vi på ca 2 år/generation så är vi nu vid år 2030 och du har hela tiden haft ett grafikkort som du varit nöjd med och som uppfyllt dina krav. Redan när du bytte till ditt RTX6070 så var detta snabbare än det RTX4090 du valde att inte köpa. Ditt RTX7070 som du slutar med är ca 45% snabbare än ett RTX4090.

Utöver att dina pengar räckte till 2030 istället för 2026 så har du även en massa andra fördelar på vägen. XX70 kort drar mycket mindre ström, vilket producerar mindre värme och i sin tur betyder att alla dina fläktar kan jobba tystare.

Du har även fått ta del av 3 generationer av nya funktioner. Kanske 6000-serien kommer ut med en ny version av Ray Tracing eller stöd för någon annan typ av funktion som framtidens spel drar nytta av. Jag är personligen frälst över Nvidia Broadcast (RTX voice). Hade jag köpt ett (GTX 1090 som aldrig fanns) så hade jag helt missat denna funktionen då jag hade hoppat över 2000 och 3000 serien.

Av Chrisism8

Rörligt - 35% belåningsgrad

2.78%

Tyvärr i en ekonomisk situation där jag har svårt att få lån så jag är lite i nåden på min nuvarande bank då jag inte riktigt kan byta. Har ca 0.8% i rabatt på deras listränta, till skillnad från deras snittrabatt som är typ 1.6%.

Av Chrisism8
Skrivet av urban22:

Jo, fast även om det är Acer som specifierat villkoren så är det ju Webhallen som sålt varan som har ingått ett avtal med mig där dessa villkor ska gälla. Om Acer sedan inte håller sin sida av garantivillkoren så borde det väl ändå vara något för Webhallen och Acer att göra upp om?

Jag har arbetat i branschen tidigare men inte riktigt med reklamationer. Det jag kan säga dock är att olika företag har olika avtal och policys för hur man hanterar deras ärenden och detta är oftast specificerat via kategori och problem.

En policy kan t.ex. vara att OBH Nordica byter ut alla brödrostar mot en ny, utan att skicka till verkstad men att mikro skickas på reparation.

Det kan vara så att Webhallen använder "fel rutin" för ditt problem, då de inte verkar förstå att det täcks av Acer. Det kan vara så att de till en början skickade den till en allmän reparationsverkstad som bedömde att det inte var ett problem (enligt deras rutiner), när den egentligen borde skickats till Acers EU center eller dyl.

Stämmer detta (vilket jag inte vet) så är de första 3 veckorna ganska bortkastade. Sen kanske den nu är på väg till Acer EU för bedömning, men det är frakt och de har en backlog eller dyl så nu kanske det tar 4 veckor totalt. Hade det varit rätt från början hade det ju varit färdigt, men eftersom de första 3 veckorna är bortkastade blir det nu 7 veckor.

Allt jag skriver här är ju bara påhittade exempel, men i min erfarenhet så är det något som inträffar när det gäller sådana här problem.

Av Chrisism8

Mitt uppgraderingsmönster har i många år varit
- GPU varannan generation (så ca 4 år)
- Resten av datorn 5-8 år.

Jag köpte en 6700k när de var ganska nya (2015) och uppgraderade denna nästan exakt 5 år senare (Nov 2020) till en 5900x. Utan kristallkula är det ju omöjligt att sia om hur länge min 5900x kommer vara relevant men jag har svårt att se att den kommer hålla tillbaka mig de närmsta 3 åren. Tur eller otur så ligger väl nästa uppgraderings cykel runt slutet för DDR5. Beroende på tajming kanske jag hoppar DDR5 helt och hållet.

Av Chrisism8

Om jag förstår dig rätt har du tre fläktar kopplade in i en kontroller som endast går att driva på Molex? Och du vill hitta en lösning för detta?

Vore det inte smidigare att byta till en kontroller som har 3 eller 4 pins fläktplatser och som du kan styra t.ex. via usb? Säkert något som jag inte riktigt förstår. Annars kör jag en i min stängda mediabänk från Phanteks. Denna har en fysisk fjärrkontroll (dock på sladd) för att styra hastigheten.

Av Chrisism8
Skrivet av Mithras:

Låter som något du bör fråga på lawline, inte sweclockers.

Du kan dock återkomma när du fått ett definitivt svar, då frågan är högst intressant

då menar jag frågan gällande "fast montering".

Frågan rörande fast montering löste sig tyvärr aldrig, då detta aldrig blev relevant.

Här kommer dock upp uppdatering på hur allt spelade ut:

- Jag kontaktade styrelsen som absolut inte var intresserade av att diskutera mina problem med mig, utan hänvisade tillbaka till Bravida. I slutändan orkade jag inte tvinga dem, då Bravida löste mina problem efter en hel del klagande och sättande sig på tvären. Jag vill göra en större sak av detta, men sanningen är att jag inte har energi att bråka för bråkandets skull just nu. Styrelsen har en hel del att svara för, men planen är att föreslå att inte ansvarsbefria dem på nästa stämma.

- "Att det löste sig" är en sanning med modifikation. "Jag hittade lösningar åt Bravida" är mer sant. Bravida jobbar på fast kostnad och försökte aldrig att göra det bra för mig, utan endast lätt för sig själva. Jag hittade lösningar som jag föreslog på 3 av problemen och Bravidas "arkitekt" en lösning (för att jag vägrade deras första). I slutändan var inga av lösningarna speciellt svåra eller special.

Jag, som absolut noll erfarenhet av VVS, betongborrning etc utan endast sunt förnuft såg lösningarna, så Bravida gjorde det ju hela tiden också, men de ville inte föreslå dem. Istället för att behöva bygga om mitt skrivbord och slänga ut möbler för 2000kr så fick Bravida underborra mitt element och sätta dit 2 extra T kopplingar. Inte en standardlösning, men verkligen ingen stor extra kostnad för Bravida. I köket fick de byta från ett 90 cm element, till ett 80 cm element, kopplade det på andra sidan och valde en tjockare modell för att kompensera för minskad längd. Säkert lite dyrare men istället för att bygga om mitt kök för 5000+kr så är det nu perfekt för mig.

Den personen jag måste ge eloge för är dock rörmokaren på plats (Låt oss kalla honom R). Hans chef är ju han som bestämmer hur/vad/varför och har noll koll gummiboll, men R är toppen. Kommunikativ och uppdaterar mig på planen så att jag inte behöver leva i misär när de ändå inte kommer vara här på 3 dagar.. Aldrig några problem när man har frågor och tar sig alltid 5 minuter för att förklara, även när jag inte ber om det. Jag tror jag fick hans respekt när jag satte ner foten men fortsatte att vara trevlig och fokusera på lösningar och inte problemet.

Av Chrisism8

Låter ju annars som att lite olika MMO skulle passa er bra att spela?

Genshin Impact?
Elder Scrolls online?
FF14?

Av Chrisism8
Skrivet av Pelegrino:

Hej,
jag flög Lufthansa i somras och på vägen hem ställde de in vårat flyg 2 timmar innan avgång. Vi fick ett nytt flyg dagen efter och tvingades lägga ut med pengar för hotell då de hade slut på platser hos sina "partner hotels". Rätt fort efter jag kom hem fick jag tag i dem via customer.relations@lufthansa.com och efter lite om och men fick jag i skrift att de skulle återbetala mig ~980€. Jag fick skicka in en fullmakt från min sambos sida och fick sen höra att den inte var korrekt. Skickade sedan in en ny och nu har de ghostat mig. Jag har över de senaste 3 veckorna skickat ett mail i veckan utan svar. Jag har ringt deras support flertalet gånger och de ber mig bara att vänta då de har en "stor backlog". De vägrar att skicka mig vidare till någon som kan svara på frågan.

Vad kan/bör jag göra? Det är så otroligt frustrerande att ha i skrift att jag ska få ersättning men att inte få den. jag ligger också ute med 1600 kr för hotellet + matkostnader som vi tog den dagen (och har fått i skrift att de ska ersättas, ingår i dessa 980€) som jag gärna vill ha tillbaka.

Det som har fungerat för mig i dessa situationer är att ringa in och och vara "arg". Det är en balans gång här, för du vill upplevas som arg så de tar dig på allvar, dock vill du inte vara arg på individen du pratar med. Den balansen är svår men är den som fungerat bäst för mig, och när jag själv gav bäst hjälp när jag jobbade i service.

Detta samtal handlar inte om din resa, hotellet etc. Om någon frågar om ditt problem så är det problemet för hur Lufta hansa inte gett dig din utlovade ersättning, och att de inte svarar dig. Det är därför du vill prata med chefen. Om personen i kundtjänst säger att de kan lösa det så tacka nej och säg att kundtjänst haft sina chanser. DU vill prata med chefen nu.

När du kommer till chefen så kan du fortfarande vara arg, men lite mindre. Förklara ditt ärende. Du hade ett inställt flyg, det ledde till extra kostnader LH lovat ersätta men att kundtjänst slutat svara dig på när/hur/vart du kommer få dina pengar och detta är inte okej. C

Av Chrisism8

När streaming blev en sak så hade ju Netflix det mesta och det var ett bra alternativ till TV. Idag så behöver man istället typ 4 Streaming Tjänster och det känns som att man återuppfunnit kabel TV igen. Jag tycker Reklam versionen är bra, men då helt gratis och på de 3 streaming tjänster jag inte betalar för.

Dvs, Betala 200kr för t.ex. HBO.

Wops, en ny serie på Netflix jag vill se men har inget abonnemang. Men då kan jag kika på den med Reklam istället! Det känns som en ok kompromiss. Problemet för Netflix är väl att om du bara kollar någon serie här och där så blir inte reklamintäkterna tillräckligt stora per person.

Av Chrisism8
Skrivet av medbor:

”Rostfritt” stål kan bestå av hundratals olika ingredienser, och olika varianter av dessa kan reagera med varandra och skapa rost. Det är väldigt slumpmässigt. Bestick, knivar, kastruller, … alla kan attackera varandra…

Oftast är det bara ytrost, jag brukar gnugga bort det med svinto eller kökssvampen, men det kan sabba eggen om man kommer åt den (kökssvampens grova sida är som ett lättare sandpapper)

Testade med svinot för ett tag sedan men sidan blev bara "repig" och tyckte rosten blev värre efteråt. Känns nästan som att man skulle vilja poler upp den igen, men vet inte ifall det faktiskt hjälper eller ifall det mest blir estetiskt. Ingen dyr kniv precis, tror jag fick den i julklapp från jobbet för några år sedan. Får testa och se

Av Chrisism8

Råd om Rost?

Som jag skrev i mitt inlägg ovan så har jag ett set med "slask knivar" jag kör i diskmaskin och skit. De har fungerat superbra i typ 5-6 år utan problem, men sista tiden så har 2 av 3 knivar börjat få rostfläckar på sidan. Bor på samma plats, samma diskmaskin, samma diskmedel (finish). Vet inte om det bara är tillfällighet att de börjat få rostfläckar samtidigt eller ifall det kan vara något med diskniningen?

Någon som har bra tips på om det går att "polera upp" sidan på skitknivar? Vet att jag har läst i tråden att många knivar är behandlade på sidorna för att inte få patina och jag kanske helt enkelt har sabbat min behandling? Är det bara att kassera? Gäller typ 99-299kr knivar så ingen mening att lägga några större resurser på att fixa till, men jag lagar hellre än byter ut, för miljöns skull.

Utöver det börjar trä handtagen på mina Ikea Briljera bli lite "matta". Vad kan man köra för träbehandling för att fräscha upp dem igen? Träolja? Dessa diskas för hand.

Av Chrisism8

Vet inte hur mycket man kan tillföra här på sidan 9 men jag ger ett försök.

Jag bor själv och tycker det är ganska trist att laga mat. Just av den anledningen köper jag gärna okej grejer till köket. Allmän livsfilosofi är att lägga pengar på att göra tråkiga jobb snabbare/enklare. Inga värsting prylar dock, utan bara tillräckligt bra saker för att det inte ska vara prylen som gör det värre. Jag hatar även att diska för hand, så kör hälften av mina knivar i diskmaskin, hälften för hand.

Det optimala för mig är att ha två set med knivar.
- Ett "bra/ok" set med kockkniv, allkniv, filékniv, (brödkniv för att det ser bra ut på väggen). Dessa är de jag använder när det jag ska göra tar mer än 30 sekunder, typ laga mat. Dessa diskas för hand.

- Ett "slask" set med 2x Kockknivar, allkniv. Dessa är perfekta att ha för sådant som typ inte tar någon tid. Jag vill ha 2 gurkskivor på mackan. Dela en lime. Öppna plastförpackningen på köttfärsen. Diskas i maskin (därför 2st, har dock ett kniv fack i min, vet inte hur man diskar dem annars i diskmaskin). Mina är 99kr Ikea knivar, men kanske hade gått upp till 299 varianten om jag köpt dem idag. Behöver vässa dem oftare då jag inte är snäll mot dem, men det är det värt för att slippa tänka efter. Självfallet ska handtag vara av stål eller gummi då trähandtag kräver mer omvårdnad. Även dessa har varit enkelt att hålla vassa nog för att folk ska "klaga" på mina vassa knivar när de lagar mat i mitt kök. En standard knivslip och 2 minuters slipande i kvartalet har räckt för mig. Senaste året har jag dock kört våtsten då det är ganska meditativt av avkopplande. Köpte ett set med 4 olika grains nivåer för typ 500kr på Amazon som fungerat toppen för "min nivå".

Av Chrisism8
Skrivet av ipac:

Mkt möjligt.
Skulle t.ex. peta ner 3080 till $400-500 eftersom jag antar att 4060Ti kommer ligga däromkring i prestanda.
Edit: Ett nytt rykte la 4060Ti på 8600 poäng i Time Spy Extreme, något lägre än 3080. Men mkt lär ändras plus att det kan tänkas att 4060Ti > 3080 vid 1440p, men inte i 4K pga begränsad (160 bit buss) bandbredd.

Deras vanliga release schema är ju att släppa xx70 och xx80 direkt, sen kommer xx90 lite senare. Du kanske har rätt i att 4060 ti kommer vara snarlikt 3080 i prestanda, men det kommer ju inte släppas på 9-12 månader och vid det laget har Nvidia redan sålt ut alla sina 3000 kort. Anledningen är ju just för att de inte vill behöva sänka sina 3000 kort för mycket utan vill hellre sälja slut på dem för så nära "full pris" de kan.

Sen är det ju två olika situationer ifall Nvidia bara konkurrerar med sig själva, eller ifall AMD kommer med nya kort också. Men jag har inte hört några rykten om att AMD är på g att släppa nytt?

Av Chrisism8
Skrivet av cheesen:

Alltså... Nej... Köper oftast efter följande prio:
1. Funktion
2. Form
3. Utseende
4. Pris
5. Varumärket

Prylarna runt om datorn står det dock Logitech på... Hade en aha upplevelse när jag konstaterade det för några månader sen.. inget som jag aktivt valt men Logitech gör bra saker i mina ögon... Valde tangentbordet från deras sortiment aktivt då jag inte ville ha en till app för rgb och genvägar.

Gjorde samma upptäckt i garaget för ungefär 8 år sedan.. insåg att jag var mest nöjd med Bosch.. så där väljer jag numera Bosch före andra märken.

Om det står xfx, evga, asus eller något annat på grafikkortet gör detsamma för mig. Men jag köper inte märken som säljs på Aliexpress, wish eller liknande.

I vissa fall så blir det ju bara smidigare att välja samma märke. Batteridrivna verktyg är ju helt klart en sådan kategori där man försöker hitta märket som har "bäst genomsnitt" på de 8 verktyg man kommer behöva. Sen ifall deras borrhammare är något sämre än ett annat märke så vägs det upp över att man bara behöver 1 laddare och allt har extra batterier då de är flyttbara mellan maskinerna.

Jag bor i lägenhet och behöver inte så mycket verktyg men de tre jag har är alla Makita 12V (ärvda från farsan när han uppgraderat). Makita har ju dock idag bytt till 18v så om det blir flytt till hus någon dag blir det ju helt klart att hitta en ny serie och uppdatera allt.

Av Chrisism8

Efter att ha jobbat med försäljning av elektronik så är den universella sanningen att inget märke är bäst på allt. Vill man maximera sitt inköp så är det bästa att kombinera märken. I vissa fall vill man kanske göra delvis avkall på detta dock, man vill ju t.ex. att kyl/frys har samma utseende.

När det kommer till PC prylar finns det nog ingen produkt där jag känner att jag måste matcha märken. Det enda jag kan komma på är att jag nog av praktiska anledningar hade försökt köpa samma märke för att få RGN att lira smidigt. Men även där hade jag nog hellre valt en produkt utan RGB (typ noctua fläktar) ifall alternativet var en "sämre" fläkt med RGB som matchar resten av burken.

Av Chrisism8

Potentiellt kan vi snegla på släppet av 2000-serien för att få en bra insyn i vad som kommer hända, då det var en snarlik situation. Nvidia hade för mycket 1000 kort på lager och i produktion. Även detta pga kraschad krypto. Det försenade lanseringen av 2000 serien med 3-6 månader för att sälja slut på 1000 serien först. Men ryktena spreds som en löpeld och folk slutade köpa 1000 serien. Till slut släppte de 2000-serien vid sidan om 1000-serien. Det ser ut att bli samma historia här, ned till samma månad för släppen av korten.

Detta är vad jag minns:
2070/2080/2080ti släpptes tillsammans med någon månads förskjutning och samma existerade med 1000 serien ett tag. 2080 ti var det bästa som gick att köpa och låg då på över 11k. 2080 och 1080 ti var snarlika i prestanda och pris, och rekommendationen var "Vill du inte ha RTX spara 1000kr och köp ett 1080 ti".

Det var egentligen bara 1080ti som "överlappade" i prestanda med ett 2000 kort vid släppet. De andra 1000 korten var sämre och fick fungera vidare som de enda alternativen i mellan och budget segmentet. Det jag minns var diskussionen var att den vanliga ökningen av 25% prestanda för samma pengar uteblev med 2000-serien. Istället fick man RTX.

Den uteblivna 25% prestanda ökningen i kombination med att RTX knappt var användbart på 2070 gjorde att innan 2060 ens var annonserat var rekommendationen "Köp det 1000 serie kort du vill ha nu, för det finns ingen mening att vänta på 2060 eller 2050 då RTX inte kommer vara användbart på dem". Och vips så började folk köpa 1000 serie kort igen. Nvidia sålde slut på sina 1000 serie kort och 9 månader efter att första korten släpptes, och bara 5-6 månader efter 2060 så gjorde Nvidia en "refresh" och höjde prestandan 10% på alla RTX kort för att de inte längre behövde konkurrera med sig själva.

Om Nvidia inte har ett nytt "RTX" eller dyl de kan motivera 4000 korten med så antar jag att de helt enkelt kommer sänka priserna på 3000 korten så att det blir en "rimlig" pris/prestanda kurva genom hela segementet från 2.000-20.000kr.

Av Chrisism8

Den rimligaste matkostnaden är ju 0 kronor. Jag odlar min egen potatis och grönsaker. Jag odlar även foder till mina höns som ger mig ägg och som jag kan slakta för kött. Sen har jag gjort en egen pilbåge som jag använder för att jaga, men det går inte så bra. Oftast käkar jag E4 grävling jag istället som proteinkälla. Har jag en bra vecka fryser jag in lite extra grävling till vintern då grävlingarna inte blir påkörda lika mycket under vintertid.

Skämt åsido. Det många verkar missa är att vi alla har olika förutsättningar och möjligheter. En del människor mår superbra av att äta havregrynsgröt 2 gånger/dag/livet ut. Andra behöver mer omväxling. Allergier, möjligheten att handla på stormarknad istället för liten butik, intresse för att laga mat etc. Allt detta är saker som påverkar kostnaden för mat.

En person som tål allt, älskar havregrynsgröt, broccoli och pasta, inte gillar mejeriprodukter och är intresserad av matlagning kan säkert hålla en näringsriktig kost på 1500kr/månad utan problem.

Jämför det med en person som bor i city, handlar i liten butik. har allergier som kräver special varor t.ex. Soyamjölk och glutenfritt, äter LCHF, inget intresse för mat och mår bra av omväxling i menyn. För den är det kanske rimligt med en kostnad på 4000kr/månad.