Inlägg

Inlägg som okkivas har skrivit i forumet
Av okkivas

Spännande! Nyfiken om dessa kommer att ha displayport 2.1 eller inte för att vara framtidssäkra. hdmi 2.1 har inte tillräckligt med bandbredd för att köra 4K 240hz utan komprimering vad jag har förstått.

Av okkivas

Använder själv F-Secure och har varit mycket nöjd.
Jag gillar att det är relativt lättdrivet och fungerar bra med game mode, den stör mig aldrig med notifikationer.
Ingen brandvägg vilket för mig är ett plus.
Dessutom tycker jag att deras "browsing protection" tillägg är användbar, den hjälper mig att sortera bort skräplänkar som dessvärre har blivit allt vanligare i sökmotorer.

Av okkivas

Misstänkte att 5800X3D kan bli en dyr historia, då behöver jag inte längre känna mig nojig över att ha nyligen uppgraderat till 5900X.

Av okkivas

Perfekt läge för Intel, man får hoppas att det blir konkurrens för det är bara löjligt som det är idag.

Av okkivas
Skrivet av StuntmanMike:

@okkivas
Antar att du har delete på den fjärde. 🤔
Vet inte riktigt hur stora valmöjligheter man har på en sådan bräda men kanske print screen eller FN så man kan ändra home/end till pageUp/pageDown med en hand.

Stämmer bra, har del/home/end i dagsläget.
Bra idéer, ska testa med FN, tack!

Av okkivas

Jag har länge använt TKL, men har nyligen skaffat en Varmilo 65%.
Tycker verkligen om att den har fyra extra knappar vid högra sidan, så att jag kan ha "Home/End" där istället för "PageUp/PageDown". Några förslag på vad som skulle passa till "Insert" knappen? Har för tillfället haft "F5" där, men använder inte den lika ofta som jag hade tänkt.

För övrigt funkar denna storlek bäst för mig, TKL känns lite klumpigt och på 60% saknas antingen piltangenter eller home/del/end.
Känns som att jag inte behöver kompromissa något med denna Varmilo, så är jättenöjd. Bra kvalitet, bra stabilizers, bra tangenter och bra profil, inte lika höga som de flesta med OEM-profil.

Av okkivas

Tänk på att iPhone 11 har mycket bättre batteritid än iPhone 12 mini. Jag har tidigare haft iPhone 12 och även testat iPhone 13 (vanliga) samt iPhone 13 Pro. Jag har mycket känsliga ögon och får huvudvärk samt svårt att fokusera på text när det finns skärmflimmer (PWM) som det gör i de OLED modellerna. Jag är även ganska petig med färgåtergivning, och tyckte att de OLED modellerna generellt var sämre rent kvalitetsmässigt: mindre jämna paneler med skiftande röda och gröna toner som märks speciellt i lägre ljusnivåer, samt att de hade sämre vita enligt mig. Det pratas ofta om hur bra det är med OLEDs kontrast och svärta, men detta är inget som stör mig med LCD iPhones.

Är nu tillbaka till iPhone 11 och märker faktiskt ingen skillnad på prestandan och är mycket nöjd, speciellt när det gäller batteritiden och att kunna titta på skärmen utan problem. Däremot är iPhone 12 mini förstås närmare till din SE i storlek, så det är något du måste avgöra hur viktigt det är med storleken.

Av okkivas

Kan rekommendera Ringke Onyx, bra grepp och känns robust utan att vara klumpig.

Av okkivas
Skrivet av Muddyvaines:

Fick just mina utbyteskuddar till mina HD 660 S. Himmel vilken skillnad, först och främst i komfort och sen vart basen så mycket roligare!

Sennheiser originala eller något annat?

Av okkivas

Det verkar som att om man nu inte vill ställa till problem för dessa enstaka säljare, så ska man försöka jaga efter fynd enbart när det står "Säljs av Amazon".

Av okkivas

Har väntat på detta, vill dock inte köpa från maxgaming pga dålig erfarenhet med deras kundtjänst.
Får hoppas att någon utav de andra butikerna öppnar förbokningen snart.

Av okkivas
Skrivet av bärplockaren:

Det där får du gärna utveckla hur du menar.

Tror detta var något som Steve Jobs sade vid någon keynote. Att man når hela skärmen med en hand och tummen. Kan dock ha fel. Hade själv iPhone 4S innan jag bytte till Nexus 5 och tyckte verkligen om båda. Idag har vi vant oss vid att använda större telefoner med båda händer. Tycker egentligen att Nexus 5/Pixel 4A storleken är optimal för att användas med en hand.

Av okkivas
Skrivet av anon5930:

Lite halvkul med sekundära system som inte är helt i takt med utvecklingen i mitt tycke, mer pill med att optimera och få saker att fungera. Lite som när man var ung och fick vara glad över att man ens hade en dator det gick spela på.
Konstig sak att längta tillbaks till möjligen, men det är ju så man växt upp.

Samma här. Har aldrig förstått det här med att endast ultragrafik räknas när det kommer till prestanda. När blev det så och varför? Personligen är steget att pilla och försöka optimera inställningar för FPS alltid det första man gör, men det kan vara jag som är konstig. Det beror nog på Quake m.fl tider för min del.

Av okkivas
Skrivet av aikido:

Ska plocka ut min xg95 imorgon. Bara så jag hänger med, gav fabriksåterställningen en annan firmware än den som var installerad när du fick den? Rekommenderar du att fabriksåterställa när man fått hem den?

Ja precis som ]P[ skriver så menar jag att jag först gjorde en firmware upgrade, och efter det en fabriksåterställning. Fabriksåterställningen tar bara bort gamla data och inställningar, man behåller alltså den firmware som senast har installerats.

Av okkivas
Skrivet av Laxpudding:

XG95 eller XH95

Däremot har XH95 ett bättre uppstyrt menysystem som samlar inställningar bättre. Mina anteckningar och omdömen om XG95 är att det är knivigt när man växlar mellan SDR och HDR10 eftersom vissa inställningar är mer passande för HDR och viceversa. Då vill man gärna kunna separera dessa baserat på signalen vilket inte fungerade fullt ur. Plus att Sony döljer "HDR"-indikatorn djupt nere i menyerna. XG95 krävde mycket spring i menyer. Tills jag körde Dolby Vision.

Med XH95 har jag inga sådana anteckningar om besvär. Och svårt att minnas detaljer från februari. Har sett rätt många menyer sedan dess.

Tänkte bara tillägga att min XG95 som köptes i juli hade XH menyer från fabriken (den är tillverkad i juni-20 och kom med en variant av XH firmware).
Jag har sedan dess installerat firmware från både XH modellen (v6.4474) och senast den från Z8H (v6.4475) och är helnöjd med TV:n. Efter fabriksåterställningen är den verkligen rapp i menyer och att starta om. Det släpptes dessutom den 26e en ny firmware som heter det samma för modellerna XG95, XH95 och Z8H (v6.4960), som jag dock inte hunnit testa än.

Av okkivas

Tråkigt att det har blivit så här. Var mycket mer hype, spänning och bättre priser förr, med uppesittarkvällar mm.

Av okkivas
Skrivet av legis:

Inte min heller, ser ut som om de prioriterar de som valt hemleverans. Jag som trodde ombud skulle gå fortare....

Samma här, brukar vara så i vanliga fall.

Av okkivas

Kan vi försöka att lista ut vilka nätbutiker som inte tog emot förbeställningar, som möjligtvis kommer att sälja PS5 för oss som inte har förbokat?

Av okkivas

Tangentbord från Kina.
Produkt: Anne Pro 2 mekaniskt tangentbord (obs. ANSI/ej nordisk layout)
Pris: 439.23kr + frakt 121.50kr + moms/tull/postavgift?

https://www.aliexpress.com/item/1005001464927495.html?spm=a2g...

Av okkivas

Orkar inte med retail längre för det känns inte som MMORPG sedan länge. Shadowlands blir första expansionen som jag inte kommer att köpa. BfA var ju katastrof och det verkar inte som att det har hänt speciellt mycket sedan dess. Spelar däremot fortfarande Classic.