Inlägg

Inlägg som Norton har skrivit i forumet
Av Norton
Skrivet av CSM101:

Tack, så svårt var det väl inte?
Så enligt dig räcker det med att ha ha bott I landet och bete sig någorlunda normalt och sekulärt för att man ska börja prata om etniskt svenskt?
är samer och skåningar etniska svenskar? De kan ha bott här lika länge men de har olika modersmål...

Var skrev jag det? Så länge man inte mixar sig med en etnisk svensk så är det svårt att vara en, eller hur? Däremot är det bara mångkulturivrare och rasister som hakar upp sig på ytliga attribut som blond och blåögd. Tex. twittervänstern som agerade gråterskor pga sin egna unkna värdegrund, efter att Reinfeldt nämnde orden.

Om Mahmood hämtar en fru från Iran, så blir inte deras barn etniska svenskar. Då är de fortfarande iranier, iranier-svenskar om de föredrar det, eller bara perser som de egentligen gillar att understryka. Svensk däremot kan man kalla sig så fort man får svenskt medborgarskap, något som ingen kan ha missat om man läser svenska dagstidningar. Skåne är en av sveriges landskap sist jag kollade, så självklart är skåningar etniska svenskar. En person från utlandet bosatt i Skåne, kan kalla sig skåning eller svensk som hänvisning till boendeplats, etnisk svensk, blir den dock aldrig. Samer är en etnisk minoritet i Sverige, precis som romer och judar.

Ganska självklara grejer och inte alls luddigt imo.

Av Norton

Att man under lång tid har bott i Sverige, kallat sig svensk och haft svenska som modersmål är en bra början. Har någon invandrare kommit in i släkten har de snabbt blivit assimilerade i gruppen och går inte att urskilja från resten.

Gifter sig Mahmood och Anna och anammar i första hand svensk kultur, även om de har inslag av kurd/iransk kultur, så tycker jag deras barn klassas som etniska svenskar. Håller Mahmood stenhårt på sina traditioner och kanske påtvingar Anna konvertering osv. är det mer tveksamt med etnicitet på barnen. Då är de förmodligen själva för kluvna för att identifiera sig som svenskar.

Av Norton

Wikin klargör det väl: http://sv.wikipedia.org/wiki/Etnicitet

Mångkulturmuppar som försöker förminska svenskens kulturella arv, där det även alltid varit en självklarhet att vara öppen och mottaglig för andra kulturer om och när det stärker vår egna, ser jag som en lika stor förolämpning.

Av Norton
Skrivet av CSM101:

Finns inga etniska svenskar. Begreppet är luddigt och intetsägande.

Skickades från m.sweclockers.com

Snacka för dig själv, du kanske kom hit på krita från nån lerhydda för tio år sedan. Har man varit här i hundratals år som min släkt så är man iaf stolt, etnisk svensk.

Appropå hur många invandrare vi klarar av. Tja, vi är ju redan fler medborgare än någonsin, utan nån nybyggnation värd namnet. Våra kära nysvenskar bor allt mer trångbott, tio pers i en 4-rummare är inte ovanligt. Ska jag vara riktigt PK och godhjärtad och klämma till med att när vi har kåkstäder utanför våra tre största städer kanske vi så sakta bör fundera på var gränsen ska dras.

Av Norton

Jag har inte tröttnat på samma sätt som jag gjorde med Rift och SWtor, där det typ blev ett illamående bara av att se login-skärmen. Ja, det går lätt och fort att maxa utrustningen i GW2 på en gubbe, men det är fortfarande kul att lattja runt i WvW, PvP eller events.

Skönt med ett MMO där man inte hela tiden känner att man har en piska i ryggen för att fortsätta spela så man inte hamnar efter utrustningsmässigt, som P12 noobs hela tiden sätter regler för vid gruppspel. Därför jag inte klarade av WoW till slut, kändes så meningslöst att vara dubbelt så bra på allting jmf med alla gearscore-töntar som knappt kunde spela spelet trots sina Epixx. GW2 har ju inga avgifter heller, så det är bara att ta en paus om man inte har tid eller lust att spela ett tag.

Av Norton

Det låter som att du har fel uppdateringsfrekvens inställd i Windows. Gå in till bildskärmens avancerade egenskaper genom skrivbordet och kolla att det är 60 Hz inställt där, det ska vara bockat i rutan under också.

Du kan ju prova officiella drivrutinen om du inte redan gör det.

Av Norton
Skrivet av maxkill:

Dom har ju själva sagt det inte ger någon fördel att slippa blåfiltret, så vet inte vad du babblar om.

Diskussion är för att över 50% vill ha detta. Ganska uppenbart det blir diskussion då...

Läste igenom länkarna och såg "gives no major competitive advantage". Lite skillnad på det du skrev. Jag har egna ögon för den delen, jämför jag bilderna är det självklart att högra har en fördel i respons genom sin enklare färgskala.

Skrivet av NAD:

Ja, varför orkar du ens diskutera detta om du nu gillar blåfiltret, varför gick du in på denna diskussion alls? Bara fortsätta spela och vara glad, eller?
Så jag, som spelat BF2 i över 500 timmar utan problem skulle alltså vara överkänslig mot FPS-spel?

Ja, tydligen är det så att du nått en gräns eftersom många med mig kan spela BF3 utan att känna obehag. Det är inte heller troligt att Dice går tillbaka i utvecklingen och släpper BF4 med grafik anno BF1942 igen och BF är 100% MP så det är allt eller inget som gäller. Givetvis har deras beslut med ekonomi att göra.

Blå nyans är ett bra sätt att ge en scenografiskt, dramatisk känsla, genom att det emulerar rökrik atmosfär utan prestandaförlust.
Se exempelvis: http://www.youtube.com/watch?v=DtVxdY7vsEQ eller nån av filmerna i remsan.

Av Norton

Varför är det ens en diskussion? Det fattar man ju med lilltån att de inte tillåter färgändring då det ger såna fördelar i responsen att se motståndaren först, att nästan alla som tror att de är bäst snart därefter skulle köra med denna modifiering. Redan på Quake1s tid hoppade pro-spelarna över OpenGL och körde i 320x240 minecraft pga fördelarna. Hur kul vore det sedan för Dice när nätet svämmar över med screenshots och filmer från deras moderna spel, som helt plötsligt skulle se minst fem år äldre ut.

Huvudvärk och liknande åkommor har alltid varit förknippat med FPS. Har man såna problem är man en överkänslig person och bör nog syssla med en annan hobby, iaf lära sig att man har begränsningar i hur länge man klarar av att spela.

Av Norton

Jo, för alla springer ju runt med hammare i pvp

Range med heavy armor, yxa och horn, svärd och sköld och givetvis det du tycker är tråkigt men som halva WvW består av; 2h svärd. Allt i den absoluta toppen av klasserna sammantaget. Mesmers var en trevlig liten skröna i början, men de flesta som jämfört klasser har insett att det inte är värt besväret, precis som trådskaparen.

Av Norton

Guardian eller Warrior. Som vanligt för MMOs är de mest förlåtande till personliga förmågan så länge som man klarar av att svinga vapnet i rätt riktning. Det finns en anledning till att det kryllar av dem.

Av Norton
Skrivet av Poison:

Jag har svårt att få grepp om hur stor pc-marknaden är utanför Europa. Men tittar man på statistiken så ligger Sverige långt ner
http://www.nationmaster.com/graph/cri_sof_pir_rat-crime-softw...

Bra länk, med länder som Kina och Indiens miljardbefolkningar och, ja, bara att titta på länderna i toppen, så är det lätt att chocka med statistik som denna.

Av Norton
Skrivet av xpanterx:

Kom in igår 00:30 och i morse typ 10:00. men nu verkar man få auto-reject... de priotiterar jänkarna? EU-servrarna är ju inte ens online så...

Edit: Testade ctrl-v log-in 100 gånger (räknade), gick inte....

Hela världen kan ju testa betan, så det är säkert några miljoner som gör det samtidigt som oss. En hel del av dem med 1 sekunds macro. Det är väl tänkt att skapas en hype som gör att man köper spelet av ren frustration Att det saknas nån form av kö-system känns ju aningen 2003.

Av Norton

Har du provat återställa skärmen genom att hålla nere lås- och hemknappen i 10 sekunder till äppellogon kommer upp?

Av Norton

Jag har haft min i c:a två månader och älskar den. Det var som att gå från vanlig mobil till en handdator, jag vet att det finns flera andra mobiler med liknande hårdvara, det är skärmen som gjorde den stora skillnaden. Som Jakelol ovan rekommenderas coldfustions filmer om Note på Youtube för att öka ha-begäret rejält, han förklarar även hur man moddar android snyggt i andra videos.

Skärmen är stor, men den går ner i alla mina byxor utan problem. Pennan använder jag inte så ofta, nån gång för lite snabba anteckningar bara, den är nog mer för de konst-intresserade även om den har andra praktiska användningsområden som digital underskrift. ICS har inte kommit som sagt, men med en kraftigt moddad telefon så saknar jag det inte, allt flyter på bra. Batteriet är fantastiskt, jag kan sitta hela dagen med online-spel som Crime City och Little Empire och fortfarande ha bra med ström kvar när den ska laddas. Min enda varning är att storleken i kombination med den fyrkantiga, platta designen gör att den kändes lätt att tappa när man tex ska ta foton. Därför rekommenderas att skaffa ett greppvänligt skydd så fort som möjligt.

Av Norton

Kört Zoner ett tag baserat på det testet. Märker inte att det drar prestanda, men sen har den aldrig hittat några virus heller, trots att jag installerat massor av apps "utanför market". Brukar köra apks genom PCns AV också med samma resultat. Eftersom så många apps gör saker som skulle kallas virus på en stationär dator - har tillgång till kontakter, telefonen osv. så är det en stor gråzon egentligen. Men eftersom Zoner inte slöar ner, så får det vara kvar.

Av Norton

Galaxy Note? Äger ju de andra Galaxy på specs och är personligen sjuuukt nöjd med min Note, tex överlägsen batteritid mot SGSII som jag hade innan. Enda "nackdelen" man hört om Note är att grått som gränsar till svart blir svart i filmer (då har man verkligen letat fel, för det är omärkbart vid normalt tittande) och jantelagsproblemet att storleken gör det skämmigt att hålla mot skallen när man pratar. One X får annars toppbetyg överallt just nu, så kanske kan vara nåt om du kan leva med batteriet och inget SD-kort.

Av Norton

Det har redan föreslagits, men för att förtydliga: Testa stäng av GSATA3 Controller (Marvell) under Integrated Peripherals. Det är för de översta SATA-konktakterna på moderkortet, så använd inte dem, dina diskar ska vara inkopplade på de vita kontakterna i mitten (Intel). Om 2TB disken är SATA2 (3.0GB) ska den vara inkopplad på det istället (De under vita). Kolla även att SSD är första boot-enhet i BiOS och att grafiken är satt på PCIE.

Kommentaren om Asus UEFI ger ett oseriöst intryck om deras kunskaper, självklart kan ditt boota lika snabbt rätt inställt.

Av Norton

Prova stäng av (Disable) USB Storage Function under Integrated Peripherals.

Har du köpt datorn färdigbyggd och de är så slarviga som det låter, kanske du borde kolla att diskarna sitter inkopplade på SATA3 med rätt kablar.

Av Norton

I andra fall skulle jag hållit med dig, men kombinationen 2500K och P8Z68 med EFI Bios känns otroligt felsäkert. Jag är säker på att enbart ett ytterst fåtal prollar kräver de mängder volt du verkar tro. Vid närmare 5Ghz, visst då krävs det mer om det ens går att få stabilt, men var i tråden ser du de siffrorna eftersökas. Som det skrivits här redan och på andra ställen, så är ett Offset värde som ger 1.28v helt okej för de flesta vid normalklockningen 4.5-4.6Ghz. Core Temp visar fortfarande 1.3511 (utan sifferväxlingar uppåt) under prime95-load och man eliminerar risken att volten sticker iväg till 1.4-1.6, helt i onödan, som den kan göra på "Auto". Det värsta som kan hända med undervoltning är att man får en blåskärm och måste höja volten litegrann (minska offseten), fördelen är att man skalar av några grader och får en svalare/tystare dator.

Typ hälften av grejerna som ändras i Youtube-videon är dessutom helt onödiga och kan lämnas på default/auto.

Av Norton

Med en 2500K på 4.6 kan man köra Offset på -0.080v utan problem; alltså CPU Voltage: Offset Mode, Offset Sign Mode: minustecknet och CPU Offset Voltage: 0.080. Som ecidemon skrev är det viktigt att man börjar i "Normal" under EZ Mode-sidan, vilket den första bilden skvallrar om inte är fallet.