Inlägg

Inlägg som Norton har skrivit i forumet
Av Norton

Ett tips jag läste nånstans är att dra ner grafikinställningarna så mycket det går, klicka ok så det sparas, och efter det höja till vad man vill köra med. Jag vet inte om det är placebo, men det kändes i alla fall som spelet fick mindre fps-dippar genom det. Det lades även till lite nya rader i client_settings.ini som inte fanns där innan med samma inställningar:
TextureQuality = 0
doBlobShadows = true
FarClipScale = 1.

Sedan är tweaks som Cleanmem att rekommendera mot eventuella memoryleaks. Jag har satt att var 15 minuter rensas minnen i bakgrunden utan att man märker av det, grymt effektivt genom åren för alla sämre kodade spel och det använder sig av Windows inbyggda funktioner, så det är inget extra som ska köras i bakgrunden.

Av Norton

Du kan prova köra i windows mode, eller testa med denna modden som begränsar fps. Hjälpte mig en del,
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=2581

Sen har skyrim problem med att sparfilerna växer allt eftersom man spelar, varje pryl man ser i spelet lagras, och det försämrar prestandan rejält. Det blev först uppenbart på PS3 pga att den har så lite minne, du kan googla "skyrim ps3 lag" för bättre förklaringar.

EDIT: Skumt som fan. Jag hade samma problem, testade sen installera om grafikdrivutinerna och nu fungerar Skyrim perfekt igen.

Av Norton

Jo, Skyrim pressar grafikkortet väldigt mycket ifall man inte har highend-hårdvara, så drivrutinerna spelar in då det verkar ha blivit standard att försämra äldre generationer kort mot de senaste. Jag har ett GTX 460 och kör numera 266.58 som kom i början av året efter att ha upptäckt att senare drivrutiner, t.ex. 285.27, gick åtta grader varmare när kortet pressades till max. Detta gäller inte bara Nvidia då jag har varit med om samma sak med ATI-kort förut.

Du kan prova installera MSi Afterburner och köra medföljande Kumbustor ett tag i bakgrunden i Windows, kraschar det då med är värmeproblem orsaken och inte spelet.

Av Norton

Nej, det är ingen officiellt patch, men skaparen verkar veta vad han gör. Ladda ner TES Skyrim 0.093 Patch 6 från länken, packa upp zippen och lägg in dll- och ini-filen i Skyrims mapp (där exe-filerna finns). Starta Skyrims launcher och man får göra om vilka grafikinställningar man vill ha, då ENBseries kringgår Skyrims egna directx filer (man kan oftast öka grafiken mot vad man hade tidigare utan prestanda- eller grafikförlust). För att avinstallera ENB tar man bara bort de två filerna, så kör Skyrim på de interna filerna igen. Kraschar det fortfarande, googla ENB patch 5 och testa den istället. Även 4GB patchen som TS tipsar om hjälper till (om man har minnet för det), speciellt om man kör en del moddar.

Finns tex här: http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1013

Av Norton

Jag hade samma problem med frys-krasch med nvidia som låste datorn, tills jag la in ENBSeries directx tweak till Skyrim. Har inte brytt mig om senaste patchen, för Skyrim är helt stabilt nu och de sk. fixarna var inget jag störde mig på. Den är uppe i patch 6 på hemsidan, för mig har patch 5 varit tillräcklig.

http://enbdev.com/download_en.htm

Av Norton

De som sitter på Creative-kort och inte får dem att fungera korrekt borde testa PAX drivers. Givetvis ska man rensa gamla drivrutiner och stänga av det interna ljudkortet genom BIOS först. Själv har jag aldrig haft problem genom åren från att man fick skriva sina egna konfig-filer för att få ljud i spel till beta-versioner av 64bits Windows, men sen brukar jag ha tur så det är väl det. Frågan är vad de som gnäller över 4 år gamla Vista-drivrutiner tycker om skrivar- och scannerföretagen, snacka om att få byta hårdvara alt. krångla i timmar med varje nytt Windows pga bristande drivrutiner.

Av Norton

Fick ett sug sista betan och köpte Rift online. Spelat exakt samma gubbe som main som i betan, några timmar varje dag och är level 41. En questnod i taget!

Jag trodde det skulle bli roligare när jag såg nya zoner med har redan börjat tröttna. Ibland känner man att "oj, här är det vackert", men för det mesta är miljöerna sterila, opersonliga på något sätt och i liten skala. Det kryllar av mobs som slår av en från mounten på första försöket, ett bra sätt att få en zon att verka större om inget annat. Craftingen är värdelös, superenkel att maxa oavsett vilken, så alla kommer ha vad de behöver från det och marknaden är stendöd. En annan sak jag retar mig på är ljudet, stänger man av musiken är det fasligt tyst förutom enstaka vattenfall och liknande utplacerade ljudkällor.

Sen undrar man hur kul det är för de som redan en vecka efter headstart är max level och har rensat allt av betydelse. Rekord i MMO-historien? En sak är säker, jag är glad att jag inte valde en pvp-server och behöver möta uttråkade 50s om jag får lust att levla nån mer gubbe.

Av Norton

Skulle akta mig för Icewatch, Ryska PvE-spelare väljer tydligen den. Kan efter beta-spel bara konstatera att det var löjligt svårt att få instans-grupp där vilket brukar vara ett tecken på en avstyckad community.

Av Norton

Trevligt att det är jämt mellan fraktionerna på Whitefall, bådar gott för framtiden vilket inte hör till vanligheterna för en pvp-server.

Av Norton

Kanske är det för att Rift känns ju väldigt strömlinjeformat så här långt i alla fall. De har typ tagit standardmallen för WoW och Korea-MMOs och rationaliserat det till max. Questnpcs och quests är ett stenkast emellan och hubbarna avlöser varann utan att man behöver utforska någonting, en instans per karta och nog med material för yrken bland questmobs. Väldigt effektivt men noll känsla. Det enda som jag kunde se som eventuell stoppkloss är väl instanserna för det gamla, vanliga "LF Tank and healer" kom upp titt som tätt :S Jag skippade första instansen till jag var lv23 och i princip kunde dra gruppen igenom på första försöket.

Av Norton

Grymt enformigt spel, hur vissa kan tycka det är så fantastiskt bra fattar jag inte alls. Kanske är Guardians miljöer roligare för jag testade bara Defiant och det var som WoW-expansionernas quest-hub-race på crack. Hub efter hub med noll variation, korta enkla trista quests om och om igen, satt nästan och somnade ibland för att det kändes som att spelet spelade sig själv. Hann inte spela speciellt mycket i beta5 och blev lv25, då jobbade jag med professions också, frågan är om det ens tar 2 veckor med slött spelade att bli maxleveln 50 i fulla versionen, verkar inte helt genomtänkt av utvecklaren. En sak är iaf säker, en startzon per faktion är för lite, tveksamt om jag skulle orka dra en till gubbe genom samma värdelösa quests igen som Defiant. Hade hoppats mycket på detta spelet, men det finns tom F2P-MMOs jag testat senaste året som varit roligare än Rift, tyvärr.

Av Norton

Jobbigt problem, googlade också och märkte att du skrivit en liknande tråd förut. Tydligen är det Windows som identifierar vissa skärmar felaktigt varav tidiga T220 råkar vara en av dem, är monitorn ens listad som T220 med 60Hz uppdateringsfrekvens?

Verkar krävas en del pulande (flashning av ID-chippet på monitorn) för att få rätt upplösning, men det ska gå enligt denna tråden:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/254952-15-resolution-prob...

Av Norton

Det är den senaste drivern för laptops. Men om du inte har några problem med din nuvarande skulle iaf jag undvika den versionen då det är många som haft problem med den - krascher, högre temperaturer, buggar i nvidias kontrollpanel m.m. PhysX ingår nomalt i driverpaketen man laddar ner, men det går utmärkt att ladda ner den separata du länkar till.

Av Norton

Den lilla ATXen kom till när processorerna blev strömslukare, för att fördela strömmen jämnare över moderkortet. Koppla in båda 2x4 för att förhindra oförklarliga problem i framtiden och det är normalt att låta 4-pinnar hänga utanför på en 20-pin ATX. Standarden ändras ibland och att du har för "stor" kontakt tyder mest på att du har en välplanerat PSU.

Av Norton

Finns ingen anledning att ha VGA inkopplad samtidigt som DVI

Hittade en trolig lösning på den trasiga monitorn om du inte är redo att skiljas från den ännu.
Start up problem with Samsung Sync Master 731BF 17" monitor - FixYa

Av Norton

4-pinskontakten uppe i vänstra hörnet på moderkortet är kopplad? Monitorkabeln är satt på moderkortet om du testar med interna grafiken?

Jag har haft samma problem med en dator jag byggde tidigare i år, visade sig i det fallet vara nätaggregatet som inte gav nog med ström trots att det var nytt och verkade ok.

Av Norton

Har du senaste bios-versionen, höjt volten till 1.65 och ändrat till rätt minnes-inställningar manuellt? Antar att det är 800Mhz, 9-9-9-24 2T

Av Norton

Känns mer som ett IQ-test av dagens datorspelare än ett grafik-demo. Utgång: 'Tyvärr grabbar, ingen gick på det. Vi får fortsätta som vanligt ett tag till, innan vi bara byter ut klistermärkena inför varje ny grafikgeneration.'

Av Norton

Nej, folk tar sällan sitt eget liv när de utför vansinnesdåd impulsivt. Tommy Zethraeus och Guillermo Marquez Jara åkte och hämtade sina vapen direkt efter ett gräl(!) med en dörrvakt. Mattias Flinck beväpnade sig efter fylla och bråk, förvisso hade han varit psykiskt labil en längre tid, men med kraftiga aggressioner som han inte hade varit rädd att skylta med. Inga självmördare direkt.

Nu läste jag precis i AB att terroristen hade islamiserats redan i Sverige, odlat skägg, beslöjat sin fru, mm och även hade besökt Luton som är ett näste för extremister, innan han fick den ordentliga indoktrineringen i Jordanien. Likt vilken annan självmordskandidat som helst har det alltså varit en lång process till att han tog det slutgilltliga beslutet. Han ska ha skämts över vad han fyllde dagarna med och ljög att han jobbade som datorteknik till sina vänner. En urtyp av en mentalt osäker person, som har hamnat utanför samhället trots att han varit här i arton år som sagt. Ett resultat av att Sveriges myndigheter och resurser går på knäna och inte räcker till för alla som behöver hjälp.

Ja, kanske kan externa terrorgrupper ta sig till Sverige, men sannolikheten är nog ganska liten med tanke på den internationella verksamheten som ska förhindra att det händer, till skillnad från när bara SÄPO har ansvaret.

Av Norton

Tur jag refreshar med den farten du editerar inlägget.

Mja, nu syftar jag på de självmordsbenägna. Men muslimer kanske inte räknas till det när de fäster bombbältet runt magen...

Sen hade ju killen nyligen varit och hjärntvättats i Jordanien. Hade säkerheten fungerat en uns bättre, tycker man SÄPO hade kunnat följa upp det bättre. Men det är väl inte så lätt med den skytteltrafik som råder. Och jag håller med, konvertiter har en tendens att bli mer extremt lagda.