Inlägg

Inlägg som Norton har skrivit i forumet
Av Norton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Donan Fear
Problemet är att hårddisken är kopplad till Promise-kontrollern och fixen i FAQ bara hjälper om den är kopplad till den vanliga IDE-kontrollern.

Det finns två möjliga lösningar. Antigen kopplar du disken till den vanliga IDE-kontrollern (det är väl bara ATA-66 på A7V, men Windows kommer att hitta alla 160 GB ändå) eller så installerar du nya drivrutiner till Promise-kontrollern.
Jag vet inte vilka drivrutiner Asus har på sin sida, men de här har jag testat själv och de funkar bra.

TACK!!!

Uppdaterade Promise-kontrollern med drivrutinen i länken och nu syns hela HD'n.

Av Norton

Den ska vara systemdisken, så jag provade först partitionera 10GB till C: genom XP's installering. När det var klart, fick den inte mer än 128GB i diskhanteraren.

Provade sen köra XP genom den gamla HD'n som har det kvar, med den nya som slave, men det hjälpte inte heller.

Av Norton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JenzA
Läsa FAQen kanske?

Japp, gjort det och hittar ingen lösning där.

Av Norton
Citat:

http://support.microsoft.com/?kbid=813926
Windows XP SP1a är identiskt med Windows XP SP1 förutom att Microsoft VM (Virtual Machine) har tagits bort i SP1a.

Enda skillnaden, så SP1 är väl egentligen bättre.

Av Norton

128GB i Windows bara..

Hej!

Min brorsa har köpt en ny 160GB, men får bara ut 128GB i WinXP. BIOS identifierar hela disken och XP är uppdaterat till SP1, plus har den manuella regändringen för 48-bit.

Hans moderkort är ett ASUS A7V som har ett integrerat Promise-kontrollerkort för ATA-100. Drivrutinerna till det är daterade till 2001 i enhetshanteraren. Försöker jag uppdatera till en senare drivrutin från ASUS hemsida, fastnar startupen i Windows laddningsskärm, även i felsäkert läge, och endast en systemåterställning hjälper.

Nån som vet vad jag kan göra (förutom att byta MB )?

Av Norton

35 grader när den arbetar, enligt Feature Tool.

Jag provade "Acoustic Management" i samma program och hdn är helt tyst nu även i normalläget, så jag struntar i att byta den

Av Norton

Hitachi 7K250 Oljud :S

Hej,

jag sitter här och funderar på om min Hitachi 7K250 160GB är ett måndagsexemplar. Den surrar konstant som en ettrig 60mm fläkt både i idle och när den arbetar, enda högfrekventa ljudet i burken och otroligt störande. Det verkar vara plattorna inuti, för ljudet varvar sakta ner när man stänger av datorn. Normalt läs-/skriv-ljud hörs knappt och inga fel rapporteras med Drive Fitness Test-programmet. Om jag bör byta ut den, fixar affären det då den köptes för 2v. sen, eller måste den ändå skickas till "Europa" först?

Av Norton

Du förlorar inga filer.

Inget händer under själva installationen av en ren XP/W2K. Om du startar om datorn innan du patchar med SP1, kommer XP att uppfatta disken som trasig. Den frågar då om du vill köra scandisk eller fortsätta in i Windows. Väljer du scandisk kommer "sista" partitionens filer att möbleras om och bli obrukbara tills du har kört SP1, då allt återställs och fungerar igen. Så var det för mig. Jag trodde vid ett tillfälle att XP hade trasat sönder mitt 120GB mp3-arkiv

Av Norton

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=10158...

*gäsp*

Du har alltså provat med både XP och 2K, men har inte installerat något OS?

Av Norton

Poäng: 1761
Vilken disk: 160gb Hitatchi Deskstar 7K250 8mb cache
Filsystem: NTFS
Operativsystem: WinXP Pro SP1, tweakat
Dator i övrigt: 1800+, 512 DDR PC2100

Av Norton

160GB hds verkar vara årets julklapp

Av Norton

Ok

Av Norton

Det är olika kablar för ATA33 och ATA66/100.

Har du byggt datorn själv bör du ha fått en sån med moderkortet.

Av Norton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nagrazol
gissa? du msåte ha 800 Mb. om n ISO är på ca 730 så går den in på n 700 men annars: nej.

Det är inte som med bin-filer då, som kan vara upp till 800mb med ändå få plats på en 700mb-cd, pga extra information i filen?

Själv använder jag bara burnatonce (http://www.burnatonce.com/) för att bränna iso och framförallt bin.

Av Norton

Om det inte är för mycket jobb att flytta/bränna filer så hade iaf jag gjort en 10gb-partition på 80gbn och haft det till windows och program, resten av hdn till spel, och filer som inte får plats på 40gb, som hade blivit ren lagringsdisk.

Din gamla P450 körde ATA33, 7200an borde vinna lätt med ATA100.

Av Norton

Jag har samma problem med en nyköpt hitachi 7k250, som enligt testerna skulle vara tystare än imbs föregångare, som jag aldrig har tyckt varit speciellt högljudda. Denna åter högre än nåt annat i datorn

Av Norton

Tack för svaren!

Byta kabel hjälpte inte och byglingen var redan rätt (strulande hdn har jag haft i 2 år). Jag köpte ny hd igår, en 7k250, att ersätta med, så får en kompis ta över den här om han vågar chansa på att den håller

Om nån annan har samma problem vid soft omstart, så kan man tydligen kapa "reset-tråden" på IDE-kabeln

Av Norton

HDn död vid omstart...

Bytte grafikkort igår, från gf3ti200 till r9600xt. Installerade om XP från dos och la in SP1, hann bara gå online för att fortsätta uppdatera innan MSBlast hälsade på och ville starta om burken.

Orkade inte vela med det, så jag installerade om XP med format c: igen direkt och la in virusfixen så fort det var klart. Allt var frid och fröjd tills en av omstarterna. Då fastnade post:en vid IDE-identifieringen. Jag försökte felsöka, så jag drog ut kablarna till IDE-HD-slaven och då startade Windows utan problem. Eftersom jag aldrig haft problem med hårdvara förut, hoppades jag på turen när jag kopplade in den felande HDn och slog på strömmen. Visst, den fungerade utan problem, men bara tills nästa omstart, då fastnade datorn i post:en igen. Den fungerar alltså utan problem i windows, men hittas bara av bios om jag slår strömmen av och på, inte vid normal omstart.

Lådan är en Chieftec, 350W agg med xp1800, 512mb, 2 HD, 2 CD och ett Radeon 9600XT, som fungerar hur bra som helst... när datorn startar.

Är det bara megaotur att något i HDn gick sönder precis vid kortbytet, beror det på MSBlast, eller kan det ha med elen att göra?

Av Norton

EDDuL, Mr. Bravo & ran: Inte för att vara taskig, men be någon kunnig person optimera datorerna åt er. Bara för att ni har kass fps, speciellt EDDuL, betyder inte det att alla med sämre dator men högre fps, ljuger. BF har alltid haft allvarliga problem kopplade till ljudet. Audigy2 är nog det bästa ljudkortet man kan ha till BF, jag kör Audigy1 men med 2:ans drivrutiner och det fungerar väldigt bra. Ett Live! kort som iaf Mr. Bravo verkar ha, kan lätt kapa 2/3 av fpsen eller helt döda BF, i shit you not.

När jag säger 70 fps så menar jag på en full 32ppl server, MP alltså, karta spelar ingen roll. Sen spelar det ingen roll om jag sänker upplösningen och grafiken, jag har fortfarande ~70 fps. Jag kan även spela "lagfritt" på EA's 64ppl servrar, visst det kanske hackar till nån gång med det är ovanligt.

Av Norton

Jag har laddat ner PunBB och det är en massa filer o sånt

Är det dagar av kodning för att få igång ett forum baserat på PunBB? Jag skulle gärna haft ett litet och PunBB ser idealiskt ut, men jag har noll kunskap i php, tyvärr.