Inlägg

Inlägg som Norton har skrivit i forumet
Av Norton
Skrivet av roosterx:

Jag har Pro 8, och Pro 8.1 installerat båda utan licens, och båda frågar om jag vill uppgradera till Win10, det låter den mig inte göra, då den säger efter att jag trycker på uppgradera att jag måste först göra installationen genuin, dvs. den vill ha en giltig serial för win8/8.1.

Är det då för att jag inte har OEM säger du?

Aktiverad Windows måste man ha för att uppgradera oavsett, utan nyckel är det ju en provversion man använder och det är inte samma sak som en piratkopia.

Skrivet av panpo98:

När man säger att pirater får uppdatera så måste man vara extra tydlig med vad som menas.

http://www.sweclockers.com/artikel/20640-guide-uppgradera-gra...
Enligt FAQ får piraterna inte en äkta licens när de uppdaterar till Win 10 om det upptäcks att det är pirat.

DaBone gav ett bra svar

Av Norton

OEM versionen kan i princip betyda raderad backup på system-disken, försvunnet klistermärke med nyckeln från chassit och ändå vara 100% äkta. Det är pga sånt gammalt strul som MS är så "serviceinriktade" att de i princip erbjuder alla inklusive pirater en uppdatering till 10:an nu.

Har du kört Windows Update så att du har ett uppgraderingserbjudande som väntar? I så fall är det bara att använda den så får du Windows 10 Pro gratis. Man kan tom köra formatering och ren installering via USB efter det om man vill, då nyckeln blir sparad på MS server och bunden till din dator. Vill man ha nyckeln nerskriven på papper kan man få reda på den genom program som tex. Speccy.

Av Norton

Kolla så att uppdateringsfrekvensen är rätt inställd (t.ex. 60 Hz). Hjälper inte det så hade jag avinstallerat grafikkortet, även rensat AMDs drivrutiner med Driver Sweeper 3.2.0 i felsäkert läge och installerat om senaste drivrutinerna. Att det tearar i spel har med Vsync av att göra, i Windows har jag bara sett det innan rätt drivrutin är installerad.

Du behöver iaf inte byta processor. Min OC 2500K presterar bättre än SWEC med 4960X i sin GTX 970 test. Nyare drivrutin iofs.

Av Norton
Av Norton
Skrivet av FullMoon:

Har du kopierat och klistrat in detta från Breiviks Manifest? Detta är precis vad han sa. Konspirationsteorin om "Eurabia".

Det var Breivik som kopierade 40% rakt av från andra källor för att ge sitt manifest lite trovärdighet medan han svamlade om underjordiska tempelorden och annat trams. Menar du att bara för att massmördaren tog upp framtida demografer, så är det förbjudet för alla andra att göra detsamma? T.ex. att, precis som på avfolkade bruksorter från norr till söder, så har Malmö sedan 2013 en minoritet av svenskar och utvecklingen ser likadan ut överallt. Ingen ont om invandrare, men varför är ett folkutbyte okej i Sverige när godhetsprofeter protesterar högljutt om så sker på andra platser på jorden? Sverige är 2% av EU's befolkning och gav ut 22% av EU's beviljade uppehållstillstånd första halvåret 2014.

En fråga till folk som förespråkar samma eller tom höjd invandring mot idag. Redan idag sitter människor med färska medborgarskap kvar på svindyra asylboenden för att bostäder saknas överallt i landet. I storstäderna varnas det för att folk tvingas flytta in hos släktingar eller landsmän och boenden med tio personer i en tvårummare är vanligt. Ohyra och sjukdomar som tidigare varit utrotade har kommit tillbaka och sprids med rekordfart. Ungdomar utan möjlighet till privat plats i hemmet för läxarbeten och reflektion drar, som EvilCrackMonkey skriver, istället runt på stan och gör livet sämre för alla andra. Var ska dessa 127.000 som kommer bara i år ta vägen?

Av Norton

Tack till alla ordbajsare som indirekt varit SDs bästa valarbetare även på ett forum som detta. Många bäckar små.
13.17% just nu medans utlandsrösterna räknas, smarrigt!

Btw, bussa skolungdomar till stockholms innerstad för att minska segregationen? Låter som ett vettigt förslag.

http://www.dn.se/sthlm/sds-toppnamn-bussa-stockholmselever-fo...

Av Norton
Skrivet av Huzzbutt:

Inte sagt något annat, även om nu en nominell minskning eller för den delen en utebliven ökning blir en relativ minskning i och med att antalet pensionärer växer.

Hah, "nominell minskning", "utebliven ökning blir en relativ minskning", du är rolig du.

Skrivet av Huzzbutt:

Svenskar är fega och puckade.

Jag säger inte emot dig.

Skrivet av Huzzbutt:

Således Svenskar är dumma i huvet och vågar inte gå ut på lördagkvällarna. Har du varit på en pub är du inte svensk. Frågor på det?

Erik Björkman önskade nog att han inte gick ut den där kvällen i Augusti och åt grekiskt.

http://avpixlat.info/2013/10/06/sdu-medlem-dod-i-sviterna-av-...
http://www.exponerat.info/svennedjavel-oprovocerat-grovt-miss...
Där han själv kommenterade händelsen.

Appropå PK-media så hade jag gärna länkat till en "seriösare" källa, men det verkar vara locket på runt denna tragiska händelse.

Av Norton
Skrivet av Huzzbutt:

Antalet pensionärer ökade med 50% från 1970-2010 emedan befolkningen ökade med blygsamma 20%, Man kan ösa alla pengar i statskassan över det problemet, det löser dock inte personalbristen.

Ösa pengar? 30.000 färre äldreboendeplatser på tio år. (http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.825961-farre-bor-i-aldrebo...)
På det personal som dras ner överallt pga. pengabrist och även tar över tex. uppsagda städares arbetsuppgifter så att det blir noll tid över till sysselsättning och umgänge åt de äldre. Helst ska alla bo kvar hemma, som i fallet med tanten som valde ättestupan, och få hemtjänst vilket i princip betyder överlämnande av svindyr mat som pensionären betalar själv. Resten av de dagliga sysslorna ska släktningar stå för.

Som jämförelse, eftersom ni drog upp AP, så har vi 1000-tals lögnhalsar, eller "ensamkommande barn" som de också kallas, på boenden vars kostnad snittar 5000:-/dag, i extremfall upp till 16.000:-/dag (http://rod.se/ensamkommande-kan-kosta-16-000-dygn). Samtidigt som de flesta ställen har nära 1:1 i personalstyrka, förmodligen för att "vårdarna" inte vågar vara för få runt de sk. barnen. Men de behöver väl en mjukstart innan de tar över blöjbytena på våra äldre, eller hur jargongen nu gick fram till för några år sedan.

Av Norton

SD 2010, SD 2014...

Jag håller med JÅ i allt han sa tex. i Almedalstalet förra veckan. Motståndarna har noll att kontra med och fortsätter svamla sina floskler medan hela landet sjunker ner i slasken. Som exempel:
I botten av listan på antal sjukhusbäddar av alla OECD-länder (http://www.expressen.se/nyheter/sverige-har-farre-sjukbaddar-...)
En skola i förfall, idag motsvarande Kazakstans nivå (http://allastudier.se/artiklar/973-svenska-skolan-får-underkä...)
Jag kan fortsätta rabbla punkt efter punkt, men de flesta borde veta hur illa läget är.

Det är dags att bla. dra åt kranen för bidragsturismen tills det blir lite ordning och reda. Jag vill inte att hela landet förvandlas till ett ghetto där endast de allra högst på samhällsstegen har råd att skydda sig i homogena grindsamhällen. För övrigt där redan idag de flesta förespråkare av massinvandringen har sina adresser.

Av Norton

I PvP, dvs det som är i lobbyn Heart of the Mist, finns det vendors som har gratis amulett, vapen, sigil och runes för armor. Det finns även en bank, pvp lockers, gömd lite vid sidan av där man kommer in. Det är ett bra ställe att för-titta olika armor/vapen, man kan högerklicka och ta preview även om man inte har dem än. Traits är gratis att byta, allt man gör är att refunda points under karaktärssidan där de finns. Ändringarna man gör Mist påverkar inte normalt spel utanför PvP. Vill man uppgradera vapen och armor måste man använda mystic forge i Mist alt. få det som rewards när man levlar ranks eller gör turneringar. Dock är det bara utseendet som ändras, stats påverkas bara av framförallt amuletten, sen runes, sigils och dina traits.

I sPvP tycker jag det är det extrema som funkar bäst, antingen full bunker eller full dps, i thiefs fall full dps. Thief är en enkel klass att bli bra med, vilket märks på hur många som tar livet av sig själva genom retaliation eller confusion. Det är typ som att ligga på NPC AI nivå.

I WvW beror det mer på spelstil. Som ensamspelare är d/d elemental, thief och mesmer OP, i den ordningen. Med de två första kan man oftast springa iväg utan att förlora om det blir för svårt. I zerg är det bara AoE som gäller ur egoistisk synvinkel, för att få så mycket badges som möjligt. Även om jag ger bra gruppsupport på min guardian, så syns det snabbt i bagen att han inte är lika effektiv som något som står på 900-1200 range och bara spammar AoE.

Av Norton

Hej, tack! Jag har en Norn Warrior och tycker alla färger blir så bleka, men ska prova med den.

Necro är ganska sällsynta, det är kanske omständigt att farma rabid-gear men med det är de grymt starka i WvW. Min favorit, men jag alternerar också med en Mesmer.

Av Norton

Vilken blå färg är det med en sån stark kontrast?

"Save Yourselves!" är livsfarlig mot necros med Corrupt Boon (obligatorisk imo). Vs zerg är det bäddat för underhållande situationer med en efterföljande Epidemic

Av Norton

Jo, det är bra att få 100% på kartorna, då får man bonussaker som XP, transmutestones och annat. Events som spawnar överallt är ju ganska unikt för GW2 och är såpass varierande att man inte tröttnar i första taget. I GW2 får man mail med hänvisning till instansen när man har leveln inne att göra den i sk. Story mode, första heter AC och är efter lv25. Instanser går även att göra i Explorer mode för tokens man köper gear för, men de är bäst att spara för lv80 och en hel del har blivit elitiska och kräver också lv80s i sina grupper för nämnda Ex. modes.

Det finns några världsbossar som många farmar vid lv80 för kistorna med chans till speciella drops. För att göra det enklare att veta när de kommer finns; http://guildwarstemple.com/dragontimer/
Vilka mappar som de är på kan ni googla fram med namnet.

WvW är som WoWs BGs och går att levla i fast man är autolevlad till lv80 där.

PvP är ett eget kapitel med turneringar, ranks och utrustning som man skapar i dess Mystic Forge.

Lite bra länkar:
http://gw2cartographers.com/
http://gw2lfg.com/
http://www.guildwars2guru.com/
http://dulfy.net/category/gw2/
http://www.gw2armorgallery.com/

Av Norton
Skrivet av klantbo:

Hörde rykten om att dom snart kommer införa det gamla scaling systemet från betan, dvs att man även kan spela med dom i högre level. //--

Så är det redan med allt utom 3 st lv80 instanser. Kör några vändor i WvW om du tycker leveling är tråkigt, så blir du maxad ganska snabbt.

För mig har GW2 varit det bästa tidsfördrivet sen WoW. Jag har knappt rört arena-PvP, men WvW är kul att kämpa för att få sin server att rankas bra med uppgraderingar, bygga försvar, skydda dolyaks osv. Jag lägger en del guld på det, men man får tillbaks mycket bara genom att delta i striderna.

Något som var ganska avtändande i början var bristen på en dungeon seeker, men med http://gw2lfg.com så finns ett fullgott komplement. Har man några gubbar att välja på så farmar man en komplett utrustning, om man tex. vill ändra stats eller utseende, på några dagar.

Av Norton
Skrivet av Dr.Mabuse:

Förvirra inte TS med att blanda begrepp som du inte behärskar, eller finns det SSD med parallellgränssnitt?

Moget! Varför inte förklara så det blir rätt istället då för att vara dryg. Fast just det, PATA och IDE är samma sak om man sträcker sig lite längre än de tre översta svaren i google.

Av Norton

Dra ut sladdarna till gamla HDDs medan du installerar Windows på SSD, det minskar ev. strul. Du kan aktivera ACHI i BIOS istället för PATA. Bara SSDn ska ha Windows som HerrNilsson90 skrev, enklast är att snabbformatera HDDn i Windows när du aktiverat den. Mycket mer är det inte att tänka på. Defrag som man fick stänga av manuellt förr stänger Win7 och Win8 av automatiskt. Virtuellt minne kan man minimera om man har platsbrist, vad jag har läst mig till är det dumt att stänga av det helt även om det knappt används i en modern dator. Ledig plats på SSD är inte så noga så länge du inte byter ut datan på den varje dag.

Av Norton

Inte tyg och ganska liten, men Razer Sphex är den bästa musmattan jag haft och jag har provat allt möjligt. Minimalt slitage på både mus och matta, ingen kant att skrapa armen på och ligger fastklistrad (bokstavligt talat).

Av Norton

Ett riktigt ljudkort gör större skillnad än kostnaden lagd på hörlurar. Sen tycker jag Steelseries Siberia v2 är grymt bra för sin prisklass, skulle köpa det igen om mina snart 3 år gamla (som nya) ger upp nån gång och ett par Nocs eller liknande med handsfree till mobilen.

Av Norton

NCSoft (PlayNC) är utgivaren av GW2, typ som EA är för BF-serien. Digitala versionen kostar runt 500:-, har dina föräldrar fått tillbaka köpet på sitt konto måste banken ha trott att kortet blivit kapat. Banken brukar iofs höra av sig till kort-ägaren först. Men isf blir nog ditt spelkonto svartlistat snart.

Av Norton
Skrivet av CSM101:

"Att man under lång tid har bott i Sverige, kallat sig svensk och haft svenska som modersmål är en bra början. Har någon invandrare kommit in i släkten har de snabbt blivit assimilerade i gruppen och går inte att urskilja från resten.

Gifter sig Mahmood och Anna och anammar i första hand svensk kultur, även om de har inslag av kurd/iransk kultur, så tycker jag deras barn klassas som etniska svenskar."
Så jag kan få etniskt svenska barn om jag gifter mig med en svenska.

Jupp, om dina barn är halvsvenska, själva anser sig vara svenskar, pratar svenska och uppfattas som svenskar. Ganska säker på att det är den vedertagna definitionen av etnisk svensk idag. Kom ihåg det nästan gång du blir konfunderad över uttrycket, så är du fortfarande med i matchen.

Skrivet av CSM101:

frågan med skåningar och samer är legitim, de har bott här länge dock med olika modersmål, du skrev ju att tiden och gemensamt modersmål var bra start på att vara etnisk svensk?

Samers språk är samiska, inte svenska, som sagt är de redan en etnisk minoritet i Sverige. Om femtio år kommer vi ha nya, etniska minoriteter bland de som varken assimilerar sig eller gifter sig utanför den egna folkgruppen. Sannolikt exempel: somalier.