Inlägg

Inlägg som rabbe_1 har skrivit i forumet
Av rabbe_1

@Muumin fick PM med 1200kr plus frakt från en annan så går på det istället. Hoppas du får tag på en framåt!

Av rabbe_1

Hej,

Har en 5600x i orginalfrp samt kylaren som kommer med för typ 1200kr om det kan vara något?

Av rabbe_1

Då har man blivit med elbil tillslut. Idag fick jag hämta ut min c40 twin MY24. Måste säga att färgen var betydligt bättre än ja trodde! Hade något svagt minne från provkörningen, men herregud vad den går! Kört 10mil hittills och snittar 17,7kwh/100km.

Av rabbe_1

Fick precis info om att min Volvo c40 är klar från fabrik. Kommer prel v33 beställdes i mitten av februari så rätt snabb leverans ändå (pepparpeppar).

Av rabbe_1
Skrivet av MP-Jan:

Apropå mjukvaruuppdateringar. Way back when saker var bra med Volvos Pilot-Assist integration i C/XC40, sådär pre version 1.6. Det vill säga innan C40:n hade börjat levereras. Då kunde man enkelt med knapparna på ratten växla mellan farthållare med radar och full Pilot Assist. Sedan ca. 1.6 flyttades dessa val och kontroller in i centralskärmen. Alltså för att växla mellan vanlig adaptiv farthållare och Pilot Assist krävde att man grävde i förarmenyn (alternativt hade sidan uppe och under färd försökte pricka rätt ikon/knapp på touchskärmen). Jättesmart och säkert drag av Volvo.
Har svurit över denna försämring sedan dag ett, 5 januari 2021 med första C40:n (som kom med v.1.8). Det har även princip alla andra som någon gång kört med Volvos Sensus-mjukvara eller pre version 1.6 där rattknapparnas funktion var felfri. I Android-bilarna har man istället haft en ratt med TVÅ "döda" knappar en stor del av tiden. Premium som f.

Idag fick jag version 2.9
Överst på listan av förändringar står att läsa: "Nu kan du växla mellan Pilot Assist och adaptiv farthållare med rattens vänstra knappar."
Äntligen...? Ja, och lite nej. Det är löst på ett lite annat sätt nu. Pilar man nu åt höger växlar man mellan adaptiv farthållare och Pilot assist. Alltså: vänster pil-knapp är fortfarande "död". Men nu är Pilot-Assist åtminstone enkelt aktiverat och mycket mer användbart.

Super att höra! Kör en v60 cc idag med den smidiga funktionen att byta mellan pilot och adaptiv. Väntar på en c40 (lev v32) där jag bävat för det här nya, så riktigt skönt att läsa att de gjort om gjort rätt (typ).

Av rabbe_1

Min grabb är 8år, helt såld på fall guys med handkontroll till datorn! Rekar verkligen

Av rabbe_1

Vill minnas att det varit dövtext på allt jag kollat hittills på Appletv+. Kanske inte på Ted Lasso men i övrigt allt.. rätt frustrerade :/

Av rabbe_1

Produkt: Deltaco bordsfläkt aluminium USB - Svart
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/233625-Deltaco-bordsflak...
Kategori: Hem och hälsa
Pris: 159kr

Känns rätt givet inför annalkande långsittningar i sommar. Den som sitter där i Juli utan bordsfläkt kommer högst troligt sitta och hovra över köpknappen efter bättre begagnade för x antal tusen kronor mer när alla fläktar i landet är slut!

Av rabbe_1

Gick ju bra det här

Av rabbe_1

Kan reka Nothing Ear 1. Kört dem sen något år tillbaka. Noice canceln är riktigt bra imo, appen snabb och smidig och lurarna hittas direkt. I appen kan du också styra om du vill släppa igenom ljud utifrån eller inte mm.

https://www.webhallen.com/se/product/338222-Nothing-Ear-1?cha...

Tillägg: samtalsljudet är också kanon. Pratar rätt mkt i tfn på dagarna och har aldrig hört någon klaga på att de inte hör etc.

Sen finns de vanliga funktionerna som dubbeltapp för att svara/lägga på. Svep upp/ner för höj/sänk ljud. Trippel för byta låt, dubbel för paus.

Av rabbe_1

🥳

Av rabbe_1

99kr/mån Telia fiber 250/250. Är närmare 350/350 i faktiskt hastighet. Bor i brf om det nu spillerill

Av rabbe_1

Har två i vår ”grupp” som haft problemet. De har kört exitlag vilket gjort all skillnad för dem

Av rabbe_1

Köpte denna efter några veckor med mitt 3080.

https://www.webhallen.com/se/product/313742-Lian-Li-GB-001-Gr...

Tyckte det dels såg för taskigt ut att kortet dippade i hörnet men också kändes det bättre att ge det lite extra stöd. Syns inte och funkar precis som det ska

Av rabbe_1

Som så många andra, mitt 3080 tuf för 9300kr. Mitt mest besvikna köp är nog mina steelseries arctis pro wireless för typ 3600kr. Hör exakt noll skillnad mot förra headsetet som var nåt halvbasic för runt tusingen. Enda fördelen är att de är trådlösa 🤷🏻‍♂️

Av rabbe_1
Skrivet av Mangee75:

Nu ska dom bara nerfa helikoptrarna också

Nä inte nu när jag lärt mig! 😬 Svävarna kan brinna dock!

Av rabbe_1

Fotboll eg hela uppväxten, men operation på knät x2, fot x2 och handled fick räcka för att lägga skorna på hyllan.. Numera bara gym

Av rabbe_1
Skrivet av filbunke:

Från wikipedia:

Acesulfamkalium (Acesulfam K) är 130-200 gånger sötare än socker
Sukralos är 320-1000 gånger sötare per viktenhet än socker

Priser på amerikanska amazon:

250g sukralos för $35.68 (1427kr/kg)
340g acesulfamkalium för $24 (706kr/kg)
25kg acesulfamkalium för $600 (240kr/kg)

Socker på råvarubörsen, 3,8kr/kg

Så, jag kan köpa acesulfamkalium på amazon som är 63ggr dyrare än råvarubörspriset på socker, men det är 130-200gr sötare än socker.
Och jag kan köpa sukralos som kostar 356ggr mer än råvarubörspriset på socker, men är 320 till 1000 sötare än socker.

Spendrups/coca cola/etc köper dessa för priser klart under vad jag skulle betala för dem på amazon, gissar att vad de betalar för socker är inte mycket så mycket lägre än råvarupriset.
Hittade bara väldigt små förpackningar av ren sukralos.
Det används mer av acesulfamkalium i produkten, sukraloset är till för att få bort en bittra smaken av det föregående.

Så, sötningsmedlet är klart billigare.

Tack! Så högst troligt är det att (som några andra skriver) mängden är betydligt mindre jmf med socker. Ovan kanske är en sidestep från ämnet.

Personligen känner jag noll skillnad mellan pepsi/cola vs de sockerfria alternativen. Vill nog gå så långt och säga att många inte skulle klara ett blindtest heller. Jag skulle garanterat inte men om jag får välja skulle jag ta de sockerfria alternativen alla dagar i veckan över socker om jag promt skulle köpa läsk.

Av rabbe_1

Sett flera inlägg här om att socker är dyrare än sötningsmedel och att det skulle vara därför företagen byter ut. Försöker hitta någon källa på det är dyrare men gått bet, någon som kan hitta?

För egen del, utifrån vissa produkter jag jobbar med, så är de Med socker betydligt billigare i inköp mot de sockerfria alternativen.

Av rabbe_1

Omförhandlade två av tre lån nyligen. Killen från banken sa "För att gå rakt på så vad tror du om 1,09% ränta bundet i två år?". Jag hade laddat på med en del argument men kände att det inte behövdes Gick från 1,14% ska väl tilläggas och banken är SEB.