Inlägg

Inlägg som Mr_Sappy har skrivit i forumet
Av Mr_Sappy

Jag har aldrig haft en dålig upplevelse med mediamarkt, har nog alltid föredragit dem över elgiganten så det blir ju lite tråkigt att se dem försvinna. Samtidigt så har jag blivit allt mer pessimistisk över konsumtionskulturen på senare tid, så jag skulle hellre vilja se färre aktörer på marknaden fast med bättre utbud på sikt.

Av Mr_Sappy

Bra, nästa steg är en 5 års obligatorisk garanti så att "landfill" produkter i princip blir olagliga.

edit: samt 5 år av säkerhetsuppdateringar, kostnaderna får konsumenten stå för vid köp men det tjänar dem mest på.

Av Mr_Sappy

Lite tråkigt att ett företag som är specialicerat på paneler väljer att designa en bärbar dator med en skärm i 16:9 formatet. Skärmyta är premium och man hade gott kunnat sätta in fler pixlar på höjden för att stå ut jämfört med konkurrenterna som nu har börjat köra med 16:10 formatet.

Och fullstora piltangenter är också en miss.

Av Mr_Sappy

Är lite sen att kommentera men jag tilllägger gärna att hela problemet grundar sig i att alla företag deltar i ett "race to the bottom" när de slåss om kunderna inom handeln. Det är främst fackens uppgift att se till så att arbetstagarnas arbetsmiljö inte kommer i kläm, till viss del regeringens men inte kundernas!

Skrivet av Tomasis:

Facket är så kommunistisk. Det kommer leda till att vi ser enbart robotar inom handel o transport sektorn.

Jag brukar handla på Amazon pga fri frakt trots samma priser på produkter från andra svenska butiker. Alla folk vill betala lägst pris så klart.

Ser inget fel med robotar, finns inget mer oproduktivt i ett modernt samhälle än hjärndöda jobb som bara sliter ut folks kroppar och kan man använda automation för en uppgift så borde det nästan vara lag på att man gör det.

Av Mr_Sappy

Räknade ut att inte äga en printer är billigare för mig så jag skippar dem helt och hållet. Använder mig av utskrifttjänster på nätet de 2-4 gånger om året som behovet kommer upp, smidigt och enkelt då det oftast kommer i brevlådan dagen efter.

Kommer spara ännu mer i fortsättningen nu när kommunens bibliotek har fått ordning på sina utskriftstjänster igen, så det är bara att slänga hela konceptet om en egen printer i väggen. x)

Av Mr_Sappy

Åtgärdsplanen från denna incidentrapport kommer att begära ändring i rutiner kring inspelning av framtida paneler där användning av två videokameror samtidigt kommer krävas för att ge redundans för eventuella tekniska fel samt även daglig tillsyn och test av all studioutrustning.

Av Mr_Sappy

Så som jag ser det så efterfrågar studenter allt möjligt, inklusive bärbara speldatorer. Tror nog att ett enkelt paket med alla tillbehör som behövs hade gått hem.

Skrivet av Triton242:

Är verkligen en gamingdator något man bör satsa på inför skolstarten och som seriöst företag skylta med som kampanj för skolstarten….
Måste ju vara det perfekta sättet för endel att inte sköta sin skolgång.

Ska själv börja studera nu i höst och för att kunna köra alla applikationer i programmets kurser så behöver jag en laptop med kraftig processor samt grafikkort med större vram utrymme, så för mig blev det en bärbar speldator inköpt. Vet att det är vanligare idag att studenter använder speldatorer för studier då prestanda krävs, eller för att gejma under raster och uppehåll, men det är deras ansvar.

Hade dock gärna skaffat en professionell bärbar som Dell XPS eller HP envy istället för min, men då den ena är på tok för dyr och den andra hade gamla komponenter så köpte jag en Acer Predator Triton från fyndhörnan istället. Hade dessutom varit enklare att välja HP om deras 15 och 17 tums modeller hade 16:10 skärmar istället för 16:9, Dells XPS serien kostar runt 10000kr mer än Envy men enbart deras skärmformat fick mig att se dem som ett alternativ då det är bekvämare med mer höjd när man håller på med produktivitet.

Av Mr_Sappy

Riktigt amatörsmässigt drag av Gigabyte.

Jobbar inom livsmedel, det är inte riktigt samma grej som tillverkning av komplicerad elektronik men det finns några fundamentala grundregler som alla tillverkningsindustrier måste följa och det är ens anseende hos kunder och konsumenter. Företaget jag jobbar på är snåla på alla sätt och vis, det sparas in på personal, infrastruktur, belysning, material etc men trots all girighet så har de nolltollerans mot brister i kvalitet. Partier som är defekta på minsta vis åker inte ut till kund, om rutiner inte följs så åker allt i retur eller till scrap (tex om en metalldetektor är avslagen eller har glömts bort att funktionstestas). Det kan räcka med att små detaljer som att bäst före stämpeln sitter snett på förpackningen för att få dem att återkalla partier, allt bara för att de vet att om kunder eller konsumenter är missnöjda så kan de bli av med en hel marknad.

Gigabyte kanske hade hoppats på att detta skulle gå obemärkt och glömmas bort men det är ett väldigt dåligt drag just med komponenter som främst välinformerade entusiaster är de främsta konsumenter för.

Av Mr_Sappy

Håller med övriga casuals i tråden, har provat på Apex/CSGO/R6S och det går inte att ha roligt i fps spel med hög konkurrens då det känns som att man möter en person som är allt för bra ungefär varannan/vart tredje match. Kör jag något fps idag så är det BF4 då de flesta fuskare ockuperar sig med BF1/BFV och community servrarna har fortfarande aktiva admins som kan ta hand om eventuella ligister. I värsta fall kan man ta en helikopter eller tank lösa problemet själv.

Hade gärna sett att spelutvecklarna och deras utgivare tar tag i problemet en gång för alla med gemensamma databaser och ai verktyg för att komma åt fuskare så att man slipper ifrågasätta om det är fusk varje gång man blir ägd online.

Av Mr_Sappy
Skrivet av Nbwu:

Glöm inte bort att kyla acetonen om du räknar med att klicka högt, så du inte får minnesfel när den dunstar!

Tack för påminnelsen!
*rullar in en behållare flytande kväve*

Av Mr_Sappy

*hämtar acetondunken*
Idag gott folk så ska vi överklocka en vattendator!

Av Mr_Sappy

Nej, varken min eller projekt datorer som jag bygger. Allting jag skruvar med har pålitligthet som prioritet, även fast riskerna är små så anser jag att minsta potentiella störning inte är värt 2-5% extra prestanda. Fabriksöverklockade grafikkort är okej, men undviker ämnet annars.

Av Mr_Sappy

Kanske läge att sälja ens 1080 om det fortfarande har ett bra marknadsvärde då?

Av Mr_Sappy
Skrivet av Kallamamran:

Ska du ha den för spel, så skulle jag sikta högre än 1650, men jag tror att det är det bästa du kan få för det priset!

Skulle kunna skaffa en kraftigare modell, men jag har fortfarande min stationära som tar allt tyngre så flexibiliteten är det egentliga prio. Spelandet kommer vara begränsat till esports titlar på lan eller slöa singleplayers på regniga dagar på landstället. I 1080p så tror jag nog att 1650 till 1660ti duger för det ändamålet.

Av Mr_Sappy
Skrivet av anon5930:

3550H är gammal, bör räknas in i Ryzen 2000-serien. Bör helst vara minst en Ryzen (Renoire) 4000 CPU i mitt tycke då dessa hör till Zen2 och Ryzen 3000-serien för desktop.

Kanske fungerar bra för ändamålet men när Renoire-baserade datorer går att få för samma pris blir jag lite tveksam.

Tackar för svaret, antog att det var något sådant man skulle se upp för!
Laptopmarknaden är fortfarande like krånglig som sist jag tog en titt på den :/

Av Mr_Sappy

Vet ej om detta är rätt tråd men såg denna på webhallen idag och känns som ett rätt så bra erbjudande.
https://www.webhallen.com/se/product/325486-Acer-Aspire-7-Gam...

Har inget behov just nu men tänkte börja plugga igen till hösten och vill ha en diskret, lätt bärbar som kan klara av spel för lan/semester. Denna passar in på detta, men är det rätt tillfälle att köpa en bärbar tror ni?
Har ingen större koll på utvecklingen på bärbar hårdvara så jag vet inte om det kommer bättre grejer snart eller inte.

Av Mr_Sappy

https://www.inet.se/produkt/2218911/acer-32-predator-xb323qkn...
Äntligen ett datum för denna klass av skärmar!
Men det står dock att det är DP 1.4 i den, vilket kanske inte är så ideallt.

Skrivet av walkiii:

Hertz i all ära... Men det är inte många spel som man kan utnyttja 275hz i åtminstone inte i höga inställningar. Men det är klart, dom kanske "framtidssäkrar"

Alla skärmar som har så höga frekvenser är främst riktade till esport så som CS och dota där prestandan gör skillnad, och grafiska krav oftast är minimala.

Skrivet av maweric:

Förstår inte varför man ska ha så stor skärm till spel. Personligen föredrar jag maximalt 24”, helst mindre. Vill inte behöva röra ögonen så mycket. Lätt att missa saker eller få lång reaktionstid i snabba spel.

Är det bara jag som är udda?

24" är fortfarande en populär storlek i flera esports titlar för exakt den anledningen. Vissa spel är det bra att kunna ha så begränsat och fokuserat synfält som möjligt så att man reagerar snabbare och inte riskerar att missa något i hörnen (tex CSGO, Rainbow Six, dota/lol), medans andra så är det bättre med en störra skärm (tex Battlefield, Total War, dock inga riktiga esports titlar men de har en tävlingsinriktad natur i sitt gameplay).

Känner personligen att 27" är den bästa klassen av skärm för oss som inte tävlar om miljoner på live tv då den har en blandning av alla fördelar men skapar inga störra handikapp. Själv strävar jag efter en 32" men det är främst för att jag försöker undvika esports titlar och prioriterar grafisk inlevelse.

Skrivet av maweric:

Ja, 32”. Jag presterar avsevärt sämre i spel med stor skärm. Men det beror säkert på hur bra man anser bra prestation är.

Beror även på avstånd till skärmen (och delvis upplösningen).

Av Mr_Sappy

Håller utkik efter en billig ssd för styvbrorsans julklapp, är det bara att plocka vilken som helst eller finns det fortfarande modeller/märken som man ska undvika?
Har inte handlat ssd på två år så har ingen koll längre.

"Varför inte ge han en kvalitets ssd istället?"

Han ska vara glad att han inte får kol i strumpan i år.

Av Mr_Sappy

Trodde inte att den här marknaden skulle gå någon vart men blev positivt överraskad av utvecklingen. Att kunna använda sitt vanliga steam bibliotek och få tjänsten för 59kr/mån är ju ett idealt upplägg, återstår bara att se om dem får prestandan att komma i topp.

Kommer själv inte använda denna tjänst men hade jag haft barn så hade detta varit alternativet för dem, blir möjligtvis billigare i längden än att fixa speldatorer åt flera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy
Skrivet av Saagaa:

Som gammal map-creator till wc3 så tror jag inte användaravtalet kommer han ngn större betydelse i praktiken förutom för top 0.1% men bara principen gör mig förbannad. Kollade in lite av de nya funktionerna i world Edit när reforged släpptes och det finns en del nya native funktioner som skulle gjort livet så mkt lättare för 8-12 år sedan. Men men vad ska man förvänta sig av dagens blizzard...

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror att det har en större betydelse då det oftast är just de där 0,1% av modarna som är seriösa med det de gör och skapar de bästa mapparna. Ska du lägga ned tusen timmar på ett projekt för att du vill skapa och se om folk kommer gilla din spel design så vill du i alla fall ha möjligheten att i framtiden kunna skapa ett fristående spel och ta ditt märke till nästa nivå.

Är själv ingen jurist men så vitt jag kan se så får Blizzard alla möjliga rättigheter till allt du lägger in i deras klient, vilket innebär att dem kan kapitalisera på dina resurser utan tillåtelse, låsa ut dig från utvecklar verktygen om dem anser att du bryter mot deras interna user guidelines, blockera din map från battlenet utan anledning. Om du använder kickstarter eller patreon för att finansiera utvecklingen av en map så måste du vara tydligen med vem eller vad pengarna tillhör, då jag även skulle kunna se Blizzard få rätten över kapital som är kopplat till en map.

Mardrömsscenarion åsido, bara det grundliga att Blizzard äger din map och dess märke är all anledning du behöver som spelskapare att undvika wc3 i framtiden. Det finns ett fåtal exempel på spel som började som en enkel map i wc3 som sedan blev fristående, har inte hela listan i minnet men jag vet att Warlocks gick indie för några år sedan, och har sett en del diskussioner på Hiveworkshop där skapare har övervägt att gå fristående.