Inlägg

Inlägg som Mr_Sappy har skrivit i forumet
Av Mr_Sappy
Skrivet av Storage Jar:

Nådde inte målet för 2018. Ville komma upp i 500k men blev bara 486244

Skrivet av MakubeX:

Hade det målet också, jag klarade det dock med 528 700kr

Hade ett motsatt mål, ville inte gå över den statliga gränsen.

Skatt e stöld 🙂

Av Mr_Sappy
Skrivet av Escen:

@Mr_Sappy: det lutar åt en 2600:) hyperx fury 2400 som är tänkt att öcerclockats till 2666 eller 2999

Är den specificerad 2400mhz av tillverkaren eller är det nuvarande hastighet?

Man ska aldrig räkna med att kunna "överklocka" ram över dess specificerade hastigheter (särskilt på billigare moderkort), och du behöver mer eller mindre ha minst 2933mhz på dina ram stickor för att en Ryzen processor ska prestera optimalt.

Jag tror nog att du får räkna med nytt ram i din kostnadsberäkning för uppgraderingen, ifall det inte skulle gå att överklocka dem.

Av Mr_Sappy
Skrivet av Escen:

Som sagt jag har 6600 utan k:et så kan ej över locka heller men det kommer jag kunna göra med ryzen. Överklocknings korten är bra mycket dyrare än va amds är..

Missade modell namnet, men det gör ingen större skillnad.

Även om du har en i5-6600 i bas frekvenserna så gör det ingen större skillnad i ditt beslut. En R5 1600X är bara drygt 2% starkare i singelkärnig prestanda, med överklockning kanske den blir ~10% starkare, men det översätts bara drygt till ett par extra fps i spel med traditionella krav på hårdvara. Skillnaden ligger i spel som kräver flera processor trådar för att flyta på bra (tex Vermintide 2, WoW, BFV), där en R5:a med 12 trådar klår en i5-6600 avsevärt. Om du inte kör några av dem spelen så är en uppgradering nästan helt onödig, såvida streaming inte ligger högt på listan.

Vet inte vilken prislista du kollar på, men just nu så är priserna följande på inet:
R5 1600 - 1290 kr
R5 1600X - 2149 kr
R5 2600 - 1790 kr

2600 har samma prestanda som en 1600X utan överklockning, den har bättre all-core-boost och den har inte problem med mikro förseningar mellan beräkningar som 1600X tydligen ska ha (rätta mig om jag har fel här). Ser ingen anledning att ta en 1600X även om den var en hundring billigare än 2600. 1600 har sjukt bra värde just nu, men det är knappt en uppgradering då du måste överklocka den för att kunna matcha din nuvarande singelkärniga prestanda, vilket gör att du bara köper ny hårdvara för att få fler trådar att leka med.

Hade jag varit du så hade jag väntat på att 3000 ska släppas och invänta utförsäljningar, eller köpt en R5 2600 OM jag redan har ett 3000mhz ram paket i nuvarande system att använda. Alternativt valt en 1600 och skaffat ett redigt moderkort för framtida ryzen generationers överklockningar.

Vad för ram har du i ditt nuvarande system?

Av Mr_Sappy

Ryzen R5 1600 är väldig prisvärd i dagsläget, men med tanke på vad du har idag så anser jag nog att en R5 2600 hade varit vad du minst hade behövt köpa för att en uppgradering från en i5-6600k skulle vara motiverat.

Om du inte har ekonomi för den rätta uppgradering så har du inte ekonomi för den icke rätta uppgraderingen. Håll kvar i slantarna och vänta in Ryzen 3000 och dess medföljande utförsäljningar istället, eller leta upp en i7-7700k

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy

Inte värt att lägga slantarna på endast en 1070.
Kör på vad @MinscS2 sa. Och överväg en uppgradering på skärmen om du/när du har budget för det.

Av Mr_Sappy

Vill minnas att samma sak händer med nvidia om du använder GeForce klienten för uppdateringar. Praktiskt ifall något går snett, men annars där det bara att rensa mappen med jämna mellanrum.

Tack för påminnelsen dock!

Av Mr_Sappy
Skrivet av Crimsey:

@Crimsey: såg den här också, https://www.komplett.se/product/1103849/gaming/gamingskarmar/... men den är va istället för tn. vad är skillnaden och vilken hade du valt?

Har haft den andra skärmen (AOC G2460PF) och använder för nuvarande en kurvad VA skärm som också är i 144hz. Jag hade gått på TN skärmen, den är stabil i färger och funktioner och har så bra prestanda som man kan få hos en skärm.

VA har sina fördelar men av min erfarenhet så är det en sorts skärm man bara ska ha om den passar med ens användning då dem är kassa på övriga områden. Om du tittar mycket på film eller i stort sett bara kör cinematiska single player spel så är VA utmärkt, men om du surfar/arbetar mycket eller främst kör tävlingsinriktade spel så är VA inte så ideallt på grund av eftersläpningar (och i min skärms fall, dålig färgåtergivning vid låg ljusstyrka).

Sedan så hade jag även undvikit kurvade skärmar, dem gör ingen större skillnad på mindre skärmar som en 24" och sedan så har dem en optisk påverkan på dina ögon. Dem ger en ytterst bra upplevelse på större skärmar i first person spel men det är inte värt det i längden känner jag.

Bättre att ta TN eller spara till en IPS skärm.

Av Mr_Sappy
Skrivet av anon159643:

Ha x MB/GB ram i windows, folk har sedan tidigt 90tal sagt att x-mängd är tillräckligt.

Löjliga är ju att folk insisterar på att "x är tillräckligt, x+x är onödigt och slöseri på pengar" ändå in på brytpunkten.

När jag köpte ny dator 2011 så fick man kommentarer på att 8gb ddr3 var onödigt, ändå så låg man där runt 7gb använt system minne med skype och wow igång (och kanske någon sida chrome också).

Har dock svårt att se hur vanliga användare ska kunna utnyttja 30+ processor kärnor i framtiden, spel är ju främst begränsade av spelkonsolernas hårdvara och dem vill ju som sagt inte öka på allt för hårt på hårdvarukostnaderna. Sedan så kommer man ju som sagt slå in i utvecklingsväggen en vacker dag, och då kommer det där x värdet vara tillräckligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy

Ingår threadrippper t-shirt i priset?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy

Jobbar som maskinoperatör i fabrik med 25K i brutto, men oftast så ligger jag mellan 30-35K pga övertid.

Känner inte riktigt någon motivation till att plugga till något högre tekniskt yrke då jag är nöjd där jag står och kommer troligtvis få möjligheter till vidareutveckling inom företaget, men det ligger ändå och gnager där i bakhuvudet.

Är det dumt att stanna i "skilled worker" kategorin?

Av Mr_Sappy
Skrivet av ramlösa:

Finns det folk som faktiskt använder sin telefon som en konsol i den prisklassen?
Gav upp för många år sedan att hitta ett mobilspel som faktiskt var kul, tragiska sanningen är att typ Candy Crush är det roligaste jag hittade?
Finns en viss potential i strategispel på en mobil men har inte hittat något förutom en miljon Tower defence spel.

Körde bara på emulator spel på min gamla xperia mini pro, bästa spel upplevelsen du kan få på mobilen men tyvärr så dog konceptet ut när det slutades tillverkas mobiler med tangentbord eller konsoler.

Tror ej att denna telefon kan konkurrera med Moto Z play som faktiskt har ett dedikerat konsol tillbehör, såvida den inte kan komma ut med en egen som är bättre (typ utan 500ms+ input försening). Då skulle den även kunna slå razer utan en massa marknadsföring.

Drömmen hade varit en vettig flaggskepps mobil med dubbla front högtalare som man kan docka i en konsol med batteri bank, fläkt, kompetenta knappar och prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy

Har svårt att se hur kritiska IT system för samhällsfunktioner och näringslivet är i behov av enkla grafikkretsar och därav skulle påverkas av detta, allt drivs av cpu:er. Finanssektorn använder ändå sina egna specialdesignade multi skärm kort och forskningscenter som använder sig av beräkningskraften behöver ändå uppgradera med jämna mellanrum pga energi effektivitet och kraft ökning.

Fermi är så pass gammal och utdaterad att man egentligen blir överraskad av att den fortfarande har support.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy
Skrivet av Lorault:

AMD måste bli bättre på pr med den nya organsationen. Nvidia är bättre på just pr..

Pr har inte med saken att göra, problemet är att dem har legat ett steg efter på grafikkorts marknaden ett tag nu vilket har gett nvidia ledarposition som dem har utnyttjat till max med produkt effektiviseringar och större marknadsförings budget.

Marknadsföring är viktigt för att få huvuddelen av konsumenterna, men det spelar ingen roll för enthusiaster som sitter och jämför och gör kalkylerade konsumentval. Om dem sedan väljer nvidia före amd, då vet man iaf att det inte är pr som är amds största problem.

Jag hoppas själv att amd lyckas ta sig ikapp på grafikkorts marknaden. Nvidia är inte speciellt konsument vänliga med den där "gsync only" skiten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy

4K i 27 tum är ju fint, högre dpi och uppdateringsfrekvens är välkommet men jag hade hellre sett denna skärm i 32 tums formatet då det utnyttjar 4K väldigt bra för ens spel upplevelse.

Väntar fortfarande på att LG's 32 tummare med 144hz ska hamna i svenska butiker men förhoppningsvis så kan man få se en 4K variant lansera med ett rimligt pris och alla nya standarder för skärmar inom ett par år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Sappy

Jobbade natt så jag fick gå igenom alla erbjudanden i mobilen på rasten. Bra med gratiskaffe i alla fall x)

https://lh3.googleusercontent.com/JCvYqIGU8hWKI4Cosm5sKTVn5wkwv0...

Av Mr_Sappy

Köpte en 3 liters fritös förut, och det var rätt så najs att få perfekta pommes till varje måltid utan att behöva dra igång ugnen och vänta i en timme på att det ska bli klart. 5 minuters uppvärmning, 5 minuters fritering och så var det klart. Enda dryga var att man i stort sett bara kunde fritera ca 1,5-2 portioner åt gången.

Men i längden så var det bara drygt och onödigt, för att hålla oljan fräsch så måste man använda den 2-3 gånger i veckan annars så måste man tömma och diska ur den, och att diska skiten tog en timme minst utöver tömningen, och ny frityr olja för att fylla upp hela gick på 150-200kr som kanske räcker åt ca 15 användningar. Alldeles för mycket jobb och man ska inte heller käka friterat så ofta. Plus all plats den tog på köksbänken.

Rekommenderar inte. Fyll hellre upp en wok panna eller kastrul med olja och fritera med, mycket enklare och typ samma resultat.

Av Mr_Sappy

Har använt en AOC G2460PF i snart två år nu, och jag kan intyga på att det är en stabil skärm. Har inte kollat hur priserna på 1080p@144z skärmar ligger till, men den har väl alltid legat längst på prislistan, mellan dess sync fria och gsync variationer.

Jag tycker själv att det inte är värt att köpa en premium skärm med dem här specifikationerna, du får fortfarande samma prestanda och en TN panel är alltid en TN panel i bild kvalitet. Dem dyrare kanske är bättre fabrikskalibrerade, men 500kr mindre på kontot för något du kan göra i windows på 5 minuter för en grabb som inte märker någon skillnad ändå?

Bara att ta det billigaste erbjudandet du kan hitta på en 144hz skärm.

Av Mr_Sappy

Om det är IPS/VA teknik i skärmen och en prislapp under 10tkr så blir det nog ett köp.

Sitter som alla andra och väntar på att en 4K skärm i trettitumsklassen med bra bildkvalitet, hög uppdateringsfrekvens och med synkroniseringsteknologi ska dyka upp på nyhetsflödet. Men jag tror nog ärligt talat att vi kommer behöva vänta minst två eller tre år till innan en första premiummodel ska landa i butikerna, och då säkerligen med ett par kompromisser.

Bättre att låta tekniken utvecklas ett tag till samtidigt som man visar intresse för klassen.

Av Mr_Sappy

Hur stor är rekommendationen på att gå på Dustin Expo?
Jobbar kväll hela veckan och ska lana på Fredag, vill veta om det är värt att offra lite sömn för.
Är mest intresserad av att se nya skärm teknikerna som det har pratats om.

P.S. Är en CSGO noob, har ni plats för sådana i turnering eller skulle det bara vara slöseri med tid?

Av Mr_Sappy

Synd om dem går bort. Tror nog att MediaMarkt har största antalet prylar på display i deras butiker vilket är bra om man vill se och testa produkten innan vilket är viktigt när det handlar om elektronik för flera tusen kronor. Sist jag var i deras butik i Bromma så hade dem minst 15 olika skärmar framme, ett trippel skärms demo med BF4 igång, en hel rad med datormöss och hela Corsairs/Razers tangentbords sortiment framme så att man kunde klicka på dem. Samma grej återkommer även på alla andra kategorier.

Närmast till deras display är väl Elgiganten men det är mest bärbara datorer samt tv skärmar som dem har lagt lite energi på då resten taskigt upplagt och begränsat. Siba har för det mesta bara skit som dem vill sälja mest ut av framme. Inet är begränsade till deras butiksutrymme, men har bra utbud trots det. Webhallen har bara ett par demos framme så att kunderna har något att bli distraherade av medans dem väntar på sin tur, hade gärna sett demos på tangentbord och möss då dem klart har plats för det i sina "väntrum".

Handlar dock inte så mycket på MediaMarkt då jag tycker att deras hemsida suger och butikerna är en bra bit ifrån mig. Har varit mest impulsköp av hushållsmaskiner och mindre utrustning ifall man åkt förbi Ikea.

Tycker dock att det var konstigt att deras säljare var fastbundna vid deras kategorier, minns en gång att det var runt 15 personer i kö till datoravdelning och dem hade tre säljare som bara stod och gäspade vid vitvaru avdelningen. Visst är det bra om man har dedikerade "experter" på individuella avdelningar som är redo med snabb service, men man tycker nog att dem hade kunnat gå en snabb kurs på laptops så att dem kunde hjälpa kunder som uppenbarligen bara ska betala räkningar och störa sina barnbarn på facebook med sin laptop.