Inlägg

Inlägg som Lastviking har skrivit i forumet
Av Lastviking
Skrivet av A.d.m:

Vad är normala temperaturer för 5900X? Sitter vanligtvis runt 60-70C idle (Twitch, Youtube m.m.) och känner att det är något högt? Min kylare är Fractal Design Celsius+ S24 Prisma.

(idle)

Allt är default, ingen överklokning förutom att jag satt på precision overdrive i BIOS men temperaturen skiljer sig inte avseevärt idle med detta av eller på.
Har läst olika trådar där vissa har 40C idle och andra ungefär samma som mig, exempelvis detta.

Känns som den får för hög idle späning 1,3v....brukar va lägre, vet inte om det gör allt men det gör nog ganska mycket på tempen, bios inställning troligen som gör det där eller windows setting.

Av Lastviking

Jag har en Poco X3 126GB , är hur nöjd som helst...det är annat mot min skit Samsung som jag har på jobbet. Bara att köpa o bli nöjd ! :).

Av Lastviking
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag körde på skoj watt calc och med en 3090 hamnar jag på 726W med lite OC på i5an 850W borde fungera om man i värsta fall undervoltar nya gpu/minskar OC på i5...
Får se vad mellandagarna ger, annars kanske det blir en sådan alt seasonic 850

Jag kör med ett Corsair 750w med 5900x + 3080ti , det fungerade bra i början, nu har jag fått underclocka lite efter ca 1-2 månads körning annars blir det ibland random restarts.

Så jag skulle säga att 850w kan bli gränsfall, beroende på cpu i framtiden.

Av Lastviking
Skrivet av voorkis:

Yes fast pris. Nej ingen crypto eller liknande tyvärr.

skickat pm

Av Lastviking

Så 15k så får man köpa det? , tar du något annat än swish så kan jag köpa det.

Av Lastviking
Skrivet av Webhallen:

om vi får v2 på en modell som utgått så ersätter vi befintliga orders med v2 modellen.

/Patrik

En liten fråga Patrik, det kanske står någon stans i tråden men jag har missat det.... alla dessa kort som är beställda föra året och som ni löser åt kunderna att de får till slut...får ni betala mer för dem än när ni la order på dem?(alltså butikerna), eller får ni dem till det priset de hade i höstas? , jag är lite nyfiken om ni går back på varje kort....eftersom pris höjningen har varit så stor.

Av Lastviking
Skrivet av Cranzle:

Det började hända tidigt detta året, och nu när jag börjat spelat Deep Rock Galactic igen så är spelet helt ospelbart då skärmen blir svart i 1-2 sekunder typ var 10e sekund. I vissa spel händer det nästan aldrig, i andra spel som nyss nämnt är det extremt.

Jag har kollat på GPU värdena i MSI Afterburner när det händer, allting ser rätt normalt ut. Jag har testat många olika drivrutiner (nya och gamla). Har ingen aning vad mer jag kan göra.

Det enda onormala jag ser är dippen i GPU usage (vilket låter rimligt med tanke på symptomet), som ni ser går det nästan ner till ingenting, det lilla som används är förmodligen mina andra 2 skärmar som fortfarande funkar felfritt när det händer.

Testa att klocka ner minnena på grafikkortet...det kanske låter långsökt men jag fick göra det på mitt 1080ti för att det skulle bli stabilt i vissa spel(det hade aldrig det problemet när kortet va nytt)

Av Lastviking
Skrivet av Printscreen:

Jag hade nog inte köpt en TV som bara klarar 60hz-input i dagen marknad. Köp en Samsung istället, eller LG

Vart står det att den har 60hz?

nvm googlade lite bättre

10 apr. 2021 — TV will indeed have a 120 Hz panel, but the input will be limited to 60 Hz. ... The Xiaomi MI TV Q1 75 has an MSRP of 1300 EUR and it should ...

Till trådskaparen till lite på Sonys utbud också.

Av Lastviking

Jag tycker det är väldigt nyttigt att höra och se vad de som bor Gotland skriver, det känns som man får en annan bild av läget.

Av Lastviking
Skrivet av UndaC:

Ett kort per person ja, är dock inte säker på om det är ett kort av en modell eller om man kommer få köpa ett av varje.
Kräver att man måste vara registrerad både hos oss och synka det kontot med Inet. Både vi och Inet har system som spärrar massregistreringar.

Vi har inte resurserna att koda om några system för just det här samarbetet tyvärr. Vi tror inte heller att det behövs på grund av ovan anledningar.

Hur synkar man sweclockers kontot med inet kontot?

Av Lastviking

Förstår inte hur man orkar bråka om frakt, varför lämnar man tillbaka en sak och anser man ska ha tillbaka frakt kostnaden också?, eller tolkar jag det fel.

Du gör ju ett beslut när du beställer sakerna, varför ska någon annan få betala för att du råkar beställa och ångrar dig?.

Av Lastviking

Inte förvånande, de gör väldigt bra telefoner till rimligt pris, Samsung är skräp om man jämför en sådan mot en Xiaomi.

Av Lastviking
Skrivet av Baxtex:

Tack!
Jo men det är mest garanti och så.

Är inte xiaomis gui rätt meh?

Jag är är inne på min andra Xiaomi nu, har Samsung skit telefon på jobbet....skulle aldrig bytta ut mina Xiaomi mot en Samsung.

Av Lastviking

Eftersom jag sa söndag, så kommar jag pm den som la sista budet igår, om han vill köpa den så är det hans annars blir det han som har näst högsta budet.

Av Lastviking

3900X säljes

Hej,

3900X Säljes, startbud 2000:- + frakt , troligen slut dag söndag.

Läs hela annonsen här

Av Lastviking
Skrivet av Komplett:

Vi förstår det och hoppas kunna få slutglitliga priser från tillverkarna snart. Men förbered dig på att priserna kan landa norr om 15000-sträcket.

//Erik

Om proshop lägger ut vissa av sina 3080ti kort för 12900...så borde ju era hamna runt det också? , landar de över 15000 så känns det som scalping?, men jag kan ju ha fel......det vore ju bra om ni kunde säga ett rikt pris innan man hoppar på lottningen....eller kan man ångra sig om man vinner lottningen om priset är fel jämfört med andra handlare?. Lessen om jag låter otrevlig.....men jag vill inte köpa grisen i säcken

Av Lastviking
Skrivet av flaskpostN:

Alltså hela händelseförloppet är så jävla sjukt.

Jag gick upp som vanligt, startade burken, såg att led-lampan runt knappen började lysa. Några sekunder senare slocknar burken, försökte starta igen, men ingenting hände. Hörde något relä-aktigt ljud från insidan.

Skruvade loss panelen och tog ut gpun, då postade den.

Satte in gpun i streaming burken, då vägrade den posta, igen, på ett annat mobo med ett helt nytt Fractal ION ska tilläggas.

Tror du att det går att reparera? Har bakat grafikkort i ugnen förut, men då har dom ju rullat igång utan signal till skärmen typ.

Jaaa.. kvaliten på gfx korten är ju så där känns det som.....mitt 1080ti har börjat muppa sig och har problem med orginal klocksen på minnena så jag har fått klockat ner minnena för att spelen inte ska crasha + ökat fläkt kurvan.

Av Lastviking
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Usch, jag fick min imorse. Bokade tiden var 08-10. Fick ett samtal vid 08:45 "kan du komma ut, jag är hos dig om 2 minuter". Gick ut och mötte han och gick in.
Hemleverans har alltid för mig varit hit or miss. Och då bor jag i den 19 största tätort. Kan inte tänka mig hur dåligt det måste vara om man bor norr om mellansverige eller ute i ingenstans.

Jämtland, fick först sms om jag vill ha det hemkört torsdag (fick sms onsdag), eller om jag ville bytta adress eller dylikt eller ändra dag. Jag lätt den va kvar på hemma dressen och skrev att jag skulle va hemma(även om jag visste att jag inte skulle va det) , åker till jobbet på morgonen , det har kommit ca 3 dm snö över natten... runt 11:00 så ringer chaffören och frågar om jag va hemma näää, säger jag men du kan komma till mitt jobb som inte ligger långt bort och vips så kom han med paketet. Jag bor inte i något stor stad.. men det funkar bra ändå, det beror nog på lite hur vettig chafförerna är.

Av Lastviking

Har sätt att flera byter till denna..för att göra skrivarna bättre.

https://www.aliexpress.com/item/1005001927523189.html?spm=a2g...

Av Lastviking
Skrivet av anon42512:

Det finns ingen känd mutation av SARS-CoV-2 som skulle göra att man kan bli smittad av viruset två gånger.
Alla de fall JAG har läst om folk som blivit smittade en andra gång har det handlat om personer med försämrat immunförsvar (cancer- och multisjuka).

Tyvärr finns det även fall där helt friska som har fått covid två gånger(ej med dåligt immunförsvar).Och i dessa fall är inget som har skrivits om....många fall syns inte i tidningar m.m. Sen är det nog inte så smart att inte ge sjukvården först vaccin.... man kan ju undra om de vill testa på de äldre först...sjukvården är redan inom bristnings gränserna, kan inte va bra om de blir sjuka av detta skiten(när de redan är för få på sjukhusen)