Inlägg

Inlägg som aake har skrivit i forumet
Av aake

Kan man inte få en 15" med 1600x900? Egentligen vill jag ha 13-14", och 17" är på tok för bökigt.

Av aake

Med en TDP på 125W lär den inte bli passivt kyld i första taget.

Kortet borde ha dykt upp för nästan ett år sen när de lanserade G210-GT240. (Förvisso inte som en Fermibaserad varelse.)

Av aake

Jag tror idealet vore att partiernas valsedlar skulle finnas bakom båset snarare än ute på ett allmänt bord eller en gemensam valsedel för alla partier. Kruxet är väl att se till att ingen går iväg med ett ogillat partis sedlar.

Känner man otrevliga blickar vid bordet med valsedlarna så tar man kallt en av varje i lämplig ordning, medurs t.ex. De man sedan inte använder stoppar man i fickan när man är bakom båset. Så har jag alltid gjort, vad jag än röstat på i slutändan.

Av aake

Hade vart roligare om de bytt till slim-DVD och med den befriade platsen möjliggjort vanlig mikro-ATX så man fått lite fler val.

Av aake
Skrivet av Mikael_Berglund:

Tjo igen alla.

En polare har övertalat mig om att börja kolla på Ghost in the shell... Men eftersom det verkar finnas ganska mycket att välja på inom området så funderar jag på var jag ska börja. Har lånat hem en film ifrån 95 och en animeserie (Stand alone complex) och är osäker på vilken jag vill börja kolla på först. Inge roligt om saker spoilas för att man ser på saker i fel ordning.

Den som orkar leta kan gräva fram ett flödesschema för Ghost in the Shell för att lättare begripa seriernas relation.

Av aake

Lite godis och en leksak.

http://i37.tinypic.com/4qpibr.jpg

Nu står jag rustad inför nästa lågtryck. Pohlman gav oss bättre väder.

Av aake

Det var bara Wordpress som gick upp i rök litegrann.

Åtminstone vad jag kunnat utröna av diverse andra bloggar.

Av aake

Ser ju ut att vara gjord av folket bakom Mari-tan, världens bästa engelskakurs.

Det finns väl inget som går upp mot att lära sig fula ord av små flickor?

Av aake
Skrivet av m0rk:

Kan genom diverse "empiriska" experiment säga att detta inte fungerar

Aschdå.

Av aake

Kentaro Miuras (Berserk) inlägg i den Japanska debatten som rasade tidigare är nog det vettigaste som gjorts. Den första försvarslinjen utgörs av mainstreamkaraktärer, den andra linjen består av karaktärer från riktiga snuskspel. I bakgrunden finns de verkliga barnen. På snuskgubbarnas ryggar står det mig veterligen "pedofil".

http://i30.tinypic.com/29by6p3.jpg

I Sverige finns dock de som tänker baklänges och tror att människor med latent pedofili (alla friska människor enligt mig) utför mental träning genom att stirra på snuskbilder för att kunna tillämpa "kunskaperna" i verkliga livet. Personligen skulle jag i stället rekommendera en daglig dos porr till varje tonåring specifikt för att utplåna all upphetsning nakna kroppar kan ge.

Jag tog mig sedan friheten att anpassa Martin Niemöllers kända dikt till dagens situation:

Citat:

I Sverige hämtade de först invandringskritikerna, och jag protesterade inte, för jag var ingen rasist;
Sedan hämtade de fildelarna, och jag protesterade inte, för jag var ingen tjuv;
Sedan hämtade de serieläsarna, och jag protesterade inte, för jag var ingen pedofil;
Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

Vad gäller kommentarerna på Newsmill verkar de flitigaste försvararna (av den fåniga lagstiftningen) fastna på ordet "barnpornografi" utan att fundera över sammanhanget. På sätt och vis saknas det abstrakta tänkandet som tillåter människor att stirra på videovåld dagarna i ända utan att någonsin få för sig att ens göra en fluga förnär. Därefter likställer de hemskhetsfaktorn på en teckning med ett riktigt övergrepp. Att Polisen hittills inte brytt sig handlar just om avsaknaden av offer (utöver konsumenten då), och därav den låga prestigevinsten i att gripa en serienörd.

Tur i oturen var nog att offret i detta sammanhang arbetade som mangaöversättare. En vanlig nörd hade aldrig fått stöd av kulturetablissemanget, även om det nu enbart är halvhjärtat.

Förlorarna blir de barn som faktiskt finns och nu får mindre polisiärt skydd.

...

Anledningen till att tecknandet av Berserk går långsamt numer beror på att Kentaro Miura spelar det enda Xbox360-spelet som säljer i Japan:

Av aake

Funderade på att bygga något liknande, fast med två 120- eller 140mm-fläktar.

Av aake

Vad jag kunnat utröna skulle han åkt fast för (bland annat) en bildruta i den inte speciellt snuskiga Love Hina. Jag vill minns mig ha sett gott om nakna flickbröst i Eva & Adam. Sedan har vi ju Carl Larssons veritabla orgier i barnnakenhet. Dags att stödköpa Ken Akamatsu med andra ord.

Förhoppningsvis får vi en vettig reaktion på moralpaniken.

Av aake

De flesta kort hamnar nog i Kina eller hos mindre datorbutiker med egen tillverkning. Därav gigabitnät trots gammalt chipset, folk läser halva specen och blir nöjda.

Billigt restlager låter mycket sannolikt, bättre att sälja till symboliskt pris än att tvingas betala för att få slänga.

Av aake

PC6400 räcker gott och väl, du skulle säkert komma undan med PC5300 om du ville.

AMD-grafiken har klart förbättrats de senaste åren, skillnaden mot nVidia är nog att det senare företaget har precis en Linuxkille till, att bara fixa småbuggar. AMDs öppna drivrutiner ligger å andra sidan både ett och två år före nVidias.

En videoavkodare för grafikkort som använder Linux nya 3D-system är under utveckling. Dock är också allt annat för Gallium3D under utveckling, även om saker börjar bli klara nu.

Till sist tror jag din processor ligger precis på gränsen till att kunna spela 1080p h264 utan hårvaruacceleration. Men det krävs lite handpåläggning.

Av aake
Skrivet av MarcusW:

Skulle inte klassa en dator byggd för film som "hygglig" om man får screen tearing.

Beror väl på hur pedantisk man är.

På en laptop köpt för att den var billig funkar det acceptabelt. Det går att skrämma folk som köpt dyrare grejor.

Av aake

Det funkar hyggligt när man väl orkat peta ihop allt. Det största användningsområdet är nog att kunna spela film på en laptop utan att den väsnas för mycket. Att få videon att synka mot VSync har jag inte riktigt lyckats med, utan får skärningar.

Det finns vissa problem med att avkoda en del filer som är "felpaketerade" enligt hårdvaran. Bluray-skivor återanvänder inte vissa grafikdata lika extremt som vissa videofiler funna på nätet. Färgerna kan krypa lite på vissa platser i långa stillastående scener.

Å andra sidan verkar en Athlon X4 620 (oklockad) klara av att spela 1080p i ren mjukvara, åtminstone med en mplayer byggd från källkod. Då på ett Asus M4A785D-M PRO med enbart OSS-drivrutiner och inte AMDs egna. Nu har jag å andra sidan inte provat några renodlade dödsmördarfilmer för rent prestandatestande.

Av aake

Åh alla dessa 5,25"-platser... hur många använder fler än en?

En enda plats för slimline-DVD/BD och en i övrigt städad framvagn efterlyses.

Av aake

Att montera målkatalogen via sshfs och därefer använda cp -i (eller annan lämplig växel) kan ju vara en lösning.

Av aake
Skrivet av maniac:

En fråga till er experter. I vilken ordining ska man se Neon Genesis Evangelion? Har böjat att se originalserien men sen då? Verkar ju finnas en uppsjö av alternativa slut och andra relaterade filmer. Tips vore tacksamt!

P.S. sjukt bra serie hittis

Den senaste beskrivningen involverade något av en cirkel där de olika serierna och sluten placerades i en ändlös loop. Innan Rebuild var det något Z-format.

De praktiska skillnaderna mellan originalserien och Rebuild är:

  • Hideaki Anno är inte deprimerad (I originalserien symboliserades han av Shinji, i Rebuild av Gendo).

  • Hideaki Anno är numer förhållandevis nykter (relaterat till ovan nämda depression).

  • De har galet mycket pengar att bränna.

  • Glöm Asuka och Rei, det är Mari som gäller.

...Och det enda jag sett av Evangelion är öppningen och den därna välkoreograferade balettfajten. Trots erbjudanden om att låna VHS-band på det glada nittiotalet.

Av aake
Skrivet av P-NILZ:

Åh jag vill beställa men dels är det funi och dels kommer en faktura från hobby search på ett par tusen

Ah, ibland har man inga bra valmöjligheter om man vill visa vad man gillade på det enda sättet som räknas. Det bästa hade väl varit att skaffa de nio japanska DVDerna när de släpptes för tre år sen eller så. Å andra sidan får man ganska många licens-DVDer för tre tusen spänn... åtminstone om man beställer på nätet.

Vad gäller rent stödköp så är det nog Hidamari Sketch som gäller. Trots dåliga licens-DVDer så har folk plockat på sig dem i förhoppningen att framkalla en licensiering av den tredje säsongen så att en fjärde kanske blir till, nån gång nästa år... kanske.

Med Axelmusics nästangratisfrakt så har jag nu en ännu längre DVD-backlog att beta av, om det blir inneväder nån gång.