Inlägg

Inlägg som aake har skrivit i forumet
Av aake

Äntligen en lagringslåda med ett begripligt antal 5,25"-platser som gör att den lämpar sig till mer än hemmabruk. Fractal Design Node 304 faller på att diskarna inte kan bytas i farten, vad tänkte de på egentligen?

Dock har Lian Li PC-Q35 en del uppenbara problem. Portarna på sidan är i regel oanvändbara när den står på sin hylla, inklämd mellan en UPS och en vägg. Sedan finns det fysiskt plats för Micro-ATX, men de snålar till det med att bara köra ITX. Dörren och takfläkten kan jag leva utan.

Idealet hade varit portar på framsidan (eller inga alls) och stöd för Micro-ATX så man kan få in en RAID-kontroller och ett nätverkskort för 10-gigabit ethernet.

Av aake

Healinganime för höstmörkret, Non Non Biyori är tunga grejor.

Av aake

Min nuvarande Gentooinstallation borde vara åtminstone åtta år med rullande uppdateringar. Fil/webb/brandväggen installerade jag för åtminstone fem år sen.

En kompis webb/spelserver tror jag har kört samma Debian sen de bytte till PC nån gång '95-97, och den kör fortfarande. Att hårdvaran brunnit och bytts ett otal gånger är en annan femma.

Av aake

Den har trådnät så den kan ju vara behändig när man ska brottas med strulande routrar och managerade switchar.

Dock hade jag nog bytt snurrdisken mot en m-SATA SSD som även skulle frilägga utrymme för mer batteri.

Av aake

Jag skulle tro att Rozen Maidens amerikanska utgåva kommer nästa höst. Dock är det Sentai Filmworks som licensierat serien och de är lite petiga med BD-regioner om jag förstått det rätt, i värsta fall kan du få vänta länge.

Funimation har varit lite snällare och även låtit européer spela deras skivor, åtminstone de jag köpt.

Av aake

Saknar redan Dansai Bunri no Crime Edge, hoppas på en uppföljare trots dystra försäljningssiffror.

Nåja, sommaren bjuder på uppföljaren till Symphogear, Aoi Yuuki behöver fler hetlevrade roller. Det bästa med Symphogear är Bikkies polisonger som skulle passat på vilken supertuff mechapilot som helst.

Av aake

Hur var det nu Kardinal Richelieu sade...

Citat:

Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns – och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom.

Den som säger att han inte har något att dölja har bara fem rader kvar.

Av aake

Såg ju trevligt ut, men som vanligt kör man på fullstora minnen i stället för SO-DIMM.

Man får ju numer samma sexton gigabajt oberoende av minnesmodulens egna formfaktor.

Av aake

Jag har kört Gentoo sedan 2003 eller något i den stilen. Senast jag installerade på huvuddatorn var väl 2004 i samband med att jag skaffade Athlon64. Sedan har jag kört på den installationen med löpande förändringar. Ibland har jag frågat mig själv om jag skulle installera om för att slippa nån bugg, men det har alltid löst sig. Bytet från en Phenom II till en i7 var lite kinkigt så jag fick transplantera in paket byggda på en Core2.

Styrkan i Gentoo är nog just hållbarheten. Jag glömde en dator i garderoben under två år och fick uppdatera Portage-paketet två gånger, sedan var det absolut inga problem att uppdatera alla andra paket. Även om det nu tog en stund.

Jag upplever Ubuntu/Mint/foo som mer tidsödande, kryptiska och krångliga, i den mån jag har utsatts för dem. Jag vill ha en sarg att luta mig mot ibland, inte hålla handen hela tiden.

Windows får mig mest att vilja gråta, OSX likaså.

Av aake

Ah, Senran Kagura... var har du varit i halva mitt liv? Fighting, rivna kläder, naket, Yuu Kobayashi som sig själv och mer naket. Åh, visstja, skolflickeninjor också.

Förvisso gjorde studion Umisho tidigare, så man borde inte vara helt förvånad.

Av aake

Personligen blir jag mer upprörd av att Posten insisterar på obeställd "hemleverans" som gör att mina försändelser från utlandet dröjer minst en dag längre än de borde. Mitt senaste paket skulle jag haft idag, men blir tvingad att vänta till imorgon. (Det är ännu roligare på fredagar när paketet först studsar och sedan står hos Posten över helgen när man vill leka.)

Det verkar bara vara när det rör sig om tullavgifter som mina paket går direkt till utlämningsstället, som de ska göra.

Vad gäller aftnar och lördagar ser jag inget modernt hinder mot att flytta på paket mellan distributionscentraler och utlämningsställen åtminstone på deltid.

Av aake
Skrivet av Alakai:

Wtf is wlong eller ok ska kolla in serien..

Saki kapad till fyra minuter:

Eller tre minuter:

Achiga-spinoffen hade de mycket väl kunnat dra ut till uppåt 24 avsnitt så att apans kärlek till jordgubbsmjölken varit lite mer uppbyggd och motiverad. Tokis förtjänst av SaiMoe-titeln blir rätt begriplig efter allt hon utsattes för.

Nåväl, har man svårt att "komma igång igen" så föreslår jag en serie med korta avsnitt, t.ex. Poyopoyo det är lättare att ta sig över ett treminuteravsnitt om en osedvanligt rund katt än tretti om galaxens hjältar.

Av aake

Netonnet var väl den enda större kedjan som gick med vinst? Nu saknar jag förvisso den gamla goda tiden då de hade ett hyggligt utbud av datorkomponenter och en kundvänlig butikslayout. Sen tog de bort datorkomponenterna och bytte till elaka labyrinter.

Siba kan nog hänga kvar rätt länge då det är familjeägt, att lägga ner blir som att riva huset man bor i.

Av aake

Rozen Maiden Busou Shinki var ju rätt trevlig, om man bortser från kruxet med att försöka skilja serien från Hidamari Sketch där samma Kana Asumi och Kaori Mizuhashi pratar med varandra.

Att Hiro i Hidamari Sketch låter annorlunda än tidigare beror på att Yuko Goto nyligen släppts från en behandling av en autoimmun sjukdom som drabbat bland annat hjärta och lungor. Hon blev tvungen att ta timeout i tre månader.

Av aake

Om det gått att komma åt diskarna utan att öppna skalet så hade chassit dugt åt filserverändamål.

Vi hade köpt ett dussin åt företaget om det rört sig om sex hotswap-vänliga diskplatser på framsidan, men nu är det inte fallet.

Det går ju åt en hel arbetsdag i mantimmar för att stänga av, koppla ur, släpa ut, öppna, skruva, byta disk, skruva, stänga, knö in, koppla i och sätta på.

Visstja, en 20×2-teckens USB-kopplad alfanumerisk VFD i framvagnen hade varit ett stort plus.

Av aake

Själv är jag mest besviken på att alla missat att Konrad Zuse hade blivit 102 i fredags. Han byggde den första Turing-kompletta datamaskinen, dvs. den första datorn i modern bemärkelse.

Av aake

För att se just vad som äter minne kör du top i ett terminalfönster. Nu får du en lista över processer, och listan uppdateras i realtid.

Som standard sorteras processerna på tillfälligt åtgången CPU-kraft. För att sortera processer på minnesanvändning så trycker du på >, dvs. skift+knappen med <|>, då flyttas sorteringen ett snäpp högerut.

Fönstersystemet X har en tendens att äta lika mycket minne som finns på ditt grafikkort, av ditt vanliga interminne. Mig veterligen brukar X självt inte använda mer minne än vad det tog vid uppstart. Det är nog någon annan process som spökar.

Av aake

Nästa steg torde vara en helautomatisk bötfällning av fildelare. Det finns ju så många så de inte har tid att behandla dem.

Av aake
Skrivet av anon42512:

Finns det några fler serier i stil med Manyuu Hiken-chou för bröstfetischister som mig?

Det jag direkt kommer att tänka på torde vara Ladies Versus Butlers, ungefär så mycket bröst/naket/blandsnusk du kan föreställa dig utan att den så kallade handligen stryker med... helt.

En av huvudkaraktärerna brukar kärleksfullt kallas Drilltits på diverse forum.

Av aake
Skrivet av m0rk:

Nu har jag sett om de två först avsnitten av Black Rock Shooter två gånger och kan fortfarande inte riktigt begripa mig på vad det det är serien ska handla om..... Någon mer än jag?

Marknadsföring av figurer och andra prylar.

Good Smile Company kan ju inte enbart leva på att pumpa ut Hatsune Miku-merchandise varvat med Saber och enstaka Haruhi. (Givetvis undrar folk när Saber Miku Suzumiya kommer.)

Att köpa figurer är farligt, tidigare livsnödvändigheter som en årlig datoruppgradering känns onödiga när du plötsligt behöver en snuttegullig Akemi Homura med en FN Minimi. Börja hellre med lustigt pulver som skumma typer kränger på plattan.

Slutsats: GSC kan nu kränga varianter på tidigare Miku-produkter som anpassats till den snarlika Black Rock Shooter.