Inlägg

Inlägg som aake har skrivit i forumet
Av aake

Länder brukar få regeringar dess folk förtjänar.

SD ser jag som ett symptom på ett för stort avstånd mellan folket och de valda. Avståndet kan bara minskas genom någon slags revolution, i det här fallet att sittande politiker röstas bort. Tyvärr är politiker ett släkte som tänker med den egna plånboken.

Att försöka tiga bort SD tvivlar jag på, det stärker snarare kontrasten mot och övertygelsen hos de "frälsta". I stället bör de sågas ner i öppna debatter med faktaargument och inga känslor. Om ens egna faktaargument mot förmodan inte håller så bör man acceptera att den lede fi har rätt. Våld ser jag som ett tydligt tecken på att någon har både händer och fötter i syltburken.

Annars tror jag vi går en populistisk framtid till mötes, Fremskrittspartiet(Norge) 23%, PVV(Holland) 15%, Fidesz(Ungern) 52%, det är bara att hålla ut.

Av aake

Geode NX1750 verkar vara en omarbetad Athlon XP-M.

Frågan är vad ASUS tänkte på när CPUn anges ha bortemot 25W TDP... antagligen fick de tag i ett stort parti billigt.

Av aake

Hm, ingen aning i så fall, prova med en nyare kärna. Det finns ända upp till 2.6.34 att testa, något jag kör på nästan allt numer. "Stabila" kärnor är bara för pedanter.

Utvecklingssystemet för Linuxkärnan säger att it87 i mars månad mottog en näve patchar som borde finnas integrerade i .34-versionen. Se: git.kernel.org - linux/kernel/git/torvalds/linux-2.6.git/search

Av aake

Om du har ett ASUS-kort så är det asus atk0110 du vill åt. Jag vill minnas att sensors-detect gav mig it87 trots att det är asus-chippet man vill läsa av. Det är något med ACPI.

Av aake
Skrivet av raffe1995:

Jag har aldrig förstått vad man ska ha dubbla ethernet till, någon får gärna upplysa mig eftersom att jag har det på mitt moderkort redan.

Själv har jag en göra-allt-annat-datapparat. I den har jag för tillfället ett separat nätverkskort för brandväggande och webbservande. I övrigt är det samtidigt underhållningsmaskinen och diverseserver.

Nåväl, väldigt många ITX-kort kommer med bara med ett ethernät varpå man måste sno den enda kortplatsen. De som kommit med fler ethernät än ett har oftast ospännande specar i övrigt. AMD har ju chipsetgrafik som går att använda till något.

Av aake

SO-DIMM och dubbla Ethernet... Fanimej på tiden!

Av aake
Skrivet av Rymdvanilj:

Det är ju just det som kommer att hända om man rösta på SD - inget nytt kommer att komma in. (I form av kulturella tankar etc. som vi i Sverige inte skulle må dåligt av.)

Jag tror att vi kan få in kultur ändå.

Vi har ju exempelvis fler sushirestauranger än invandrade Japaner.

Å andra sidan är finska restauranger extremt sällsynta, trots att Finnar och finskättlingar är vår absolut största invandrargrupp.

Av aake

Avsaknaden av exakta och utförliga siffror är väl beroende på avsaknaden av statliga utredningar vilket mig veterligen är något som kräver en plats i Riksdagen för att kunna tillsätta. Det var väl också det första Sverigedemokraterna tänkte göra när de kommit in i Riksdagen.

Dessutom kommer de att sitta i utskotten där kostnader kan döljas under andra utgiftsposter. Lite som FNs "tekniska utgifter" för mutor till gerillakrigare o.dyl.

Av aake

Min erfarenhet av SD är att de är ett ganska tråkigt socialistparti, om än med sundare värderingar än S. På den svenska skalan hamnar de nog i mitten. SÄPO har sedan sagt att de är ointressanta, bortsett från att de ofta är måltavlor för diverse vänsterextremister. På nätet är de mest avskydda av diverse folk ur ND, svenskpartister o.dyl. av ren avundsjuka.

Bland väljarna brukar de med utländsk härkomst från tiden innan Sverige lättade på reglerna vara mer positiva till SD än "ursvenskar". Antagligen har "ursvenskens" politiska medvetande skadats av den enkelriktade pressen, medan en gammal invandrare känner igen diktatortendenser sedan barnsben. Sedan brukar partiet vara populärt bland folk som inte har råd att flytta bort från mångkulturen (syns inte, finns inte).

Den vettigaste anledningen att rösta på SD är nog ändå att kunna ge både Fredrik och Mona fingret.

Av aake

Såg ju halvgullig ut. Fast jag hade hellre sett ett chipset från nVidia eller AMD. Vias egna grafikdelar har dåligt med vettiga drivrutiner. Att hänga på ett separat grafikkort slår ut vitsen med en strömsnål processor.

Av aake
Skrivet av Lcars:

Eftersom bloggare i allmänhet pratar dynga, och för det mesta ljuger blankt när de talar om statistik, blev jag genast lite misstänksam.

Det visade sig också att det mycket riktigt var skitsnack.

Enligt Brå - Brottsförebyggande rådet - 1999 var antalet uppklarade personbrott med misstänkt 1999 totalt 66833.

Enligt Brå - Brottsförebyggande rådet - 2009 var motsvarande siffra för 2009 totalt 52479.

Statistik ljuger inte, men idioten som du citerade gör uppenbarligen det.

Problemet är att uppklarade brott inte är samma sak som anmälda brott. Annat skulle ju betyda att ifall skurken kom undan så begicks brottet inte. Rena Orwellfasoner i mitt tycke.

Jag gissar lite på vilka siffror Affe använt sig av, baserat på Brottsförebyggande rådets tabeller för anmälda brott.

1999
Brå - Brottsförebyggande rådet - 1999
Mord & dråp - 188
Misshandel - 59918
Sexualbrott - 9081
Rån - 8628
Summa - 77815

2009
Brå - Brottsförebyggande rådet - 2009
Mord & dråp - 230
Misshandel - 86281
Sexualbrott - 15693
Rån - 9570
Summa - 111774

Siffrorna ser ut att passa med Affes graf. Beteckningen våldsbrott kan man tvista om, men jag kommer inte på något bättre just nu.

Statistiken säger således att det anmäldes 33959 (eller 43,6%) fler våldsbrott per år förra året jämfört med 1999. Eftersom den enligt dig angav att antalet uppklarade brott minskade i hela tal så kan vi anta att Sverige är på väg käpprätt åt pipsvängen. Ett tillskott på 10,5 miljarder kronor till brottsbekämpning känns som en bra idé.

Av aake

Stackars plånbok, efter mycket om och men så gick det att förboka en uppskattad pärla från 2007, nämligen Seto no Hanayome. Betyder detta slutet på dramatiken kring denna serie?

Sommarens erbjudanden är dock lite smått ospännande bortsett från Highschool of the dead. Antagligen får man sätta sig in i de andra säsongerna av Strike Witches och Sengoku Basara bara för att alla andra gör det.

Eller så går man i ide tills The world God only knows kommer ut som anime, till hösten/vintern.

Av aake
Skrivet av mrc:

Vad sägs om det här?
En rödgrön regering kommer att kräva att USA avvecklar alla sina militärbaser utanför USA.
Rödgröna vill slopa alla USA-baser - DiSe

Alltid lockar det någon.

Frågan är då vilka grupper i samhället är det som inte drabbas av skattehöjningarna, men som ogillar USA mer än vanligt?

Vita Huset lär väl sucka som mest.

Av aake
Skrivet av Zartax:

Minskar hårdare tag brottsligheten?

Om det tvista de lärde. Våldsbrottsligheten har däremot ökat såpass mycket att vi kan antaga att dagens mjuka linje inte fungerat. Brottsfrekvensen är numer så hög att vi trubbats av helt.

Dagens mjuka dialogpoliser har ju en ädel (om än ibland felriktad) avsikt. Vissa brott utförs dessvärre av stöddiga ghettobrats som behöver sättas på plats av Farbror Blå tills de mognar till en nivå där dialog har effekt. Polisens nuvarande metoder går ut på att plocka bort alfahannarna så att resten söker bättre förebilder. Dock hålls Polisen ofta tillbaka av diverse lokalpolitiker som mer värnar om busungarnas föräldrars röster i kommande val än Polisens arbete. Massmedia drar sedan sitt strå till stacken genom att blåsa upp vad en trött polisman ska ha sagt till en kollega inuti en radiobil eller genom att tycka synd om förövare som ska skaka galler.

I övrigt tror jag Lorrygänget beskrev situationen bättre än någon annan:

Det är möjligt att Sverigedemokraterna kan göra skillnad i denna fråga eftersom de inte behöver ta ansvar för sådant andra partier gjort. De andra partierna kan sedan stödja förslagen och låtsas som inget hänt.

Av aake

Åter igen inga SO-DIMMar, bara gamla stora.

De hade kunnat spara in flera värdefulla kvadratcentimeter.

Av aake

Problemet med SD i riksdagen är inte att de skulle vara något slags white trash-fyllt hatparti, utan att de resterande sju har för likartade åsikter om allt. Det är profillösheten som lamslagit svensk politik redan nu och folk har antagligen tröttnat på att få samma sörja i blå eller röd förpackning.

SD i vågmästarroll skulle tvinga fram en S&M-regering vilket skulle gå hårt åt C, FP, KD, MP och V. De skulle tvingas profilera sig bättre eller åka ut för gott. Piraterna skulle nog klara sig lite bättre.

Isolation via S&M är inte heller ett speciellt bra sätt att hantera SD. De skulle antagligen växa från dagens 6-8% till 30% i valet 2014, som holländska PVV gjort i skuggan av en isolationskoalition. Folket får två tydliga alternativ att välja mellan, S&M eller SD.

Slutligen tycker jag att den politiska medvetenheten i Sverige är genomusel, medias åsiktsmonopol gör inte saken bättre.

Av aake

En knivig fråga, den enda vettiga ledaren USA haft var ju Kejsar Norton.

Av aake

Inte tillräckligt blås genom flänsarna?

De borde skickat med fläktar tjockare än de vanliga 25mm.

Jag saknar verkligen 38mm-fläktarna från gamla serverburkar från den goda tiden.

Av aake
Skrivet av P-NILZ:

Lite mer att fylla ut bokhyllan med. Hejdå $100.

http://www.1999.co.jp/itbig11/10117309a.jpg

lätt värt det, hon har ju en utmärkt röstskådespelerska.

Av aake

Propparna kommer säkert att gå att få tag i genom mindre nogräknade handlare.

Med små volymer lär de å andra sidan inte bli speciellt mycket billigare än en sexkärnig helvariant.