Inlägg

Inlägg som aake har skrivit i forumet
Av aake

"Load" handlar om (det genomsnittliga) antalet processer som är i "körläge" i stället för "sovläge". Det kan vara hur högt och hur lågt som helst. Loads upplevda inverkan beror sedan på vad processerna gör.

Av aake

Panty & Stocking var ju trots allt ganska kulig, med äkta Gainaxslut och allt.

Nästa vecka börjar Madoka Magica, usch vad man våndas.

Av aake

Ska du enbart göra en kopia av en hel disk så öppnar du en terminal och matar in sudo dd if=/dev/källdisk of=/sökväg/till/skivavbild.fil, brutalt men funktionellt. Sedan gör du operationen baklänges, från filen till den nya disken, som bör vara av samma storlek eller större.

Mellan två diskar går också.

Av aake

Elfen Lied är nog den enda animen som fått mig att trilla ur stolen av skratt. Ah, det tidiga 00-talet var fyllt av mörka flumserier som är svåra att få tag i när man väl bestämt sig för att se dem.

Nä, det behövs mer husor.

Eller Ryoko Shintani för den delen.

Av aake

Åh, en sån har jag också, med docka och allt.

http://i55.tinypic.com/23hmuwy.jpg

Dockan har två ISA-platser, 5,25"-platser, diverse portar och annat jox.

Disken lade av för länge sedan och jag tror jag borde orka skänka bort fanskapet vilket år som helst nu.

Av aake
Skrivet av Muerteheroica:

Hmm, någon som vet var man kan köpa alla Bleach säsongerpå dvd/bluray?

eller för den delen, hur många säsonger finns det ute på box?, alla utan den som håller på nu eller?

Efter lite letande på Axelmusic och sedan en kort glutt på Rightstuf så konstaterar jag att det hittils finns sju paket eller 32 lösa skivor som tar dig från början till avsnitt 133-135 eller så.

Av aake
Skrivet av ph33r:

Har av någon anledning aldrig tagit mig för att kolla på anime.
Men nu för ungefär en vecka sedan så fick jag för mig att införskaffa och kolla på Love hina, och det tog inte lång tid innan den serien var avklarad och nu vill jag bara ha MER.

Har ni några vettiga liknande serier att rekommendera? Har försökt kolla runt lite själv på tex anidb, men det finns så ofantligt mycket och jag vet inte riktigt var jag ska söka, eller vad jag ska söka efter

Hm, skulle nog föreslå Seto no Hanayome (även känd som My Bride is a Mermaid) och School Rumble. Romantiska komedier och haremserier finns det gott om.

Av aake

Ytterst roande, Maria Holic får en andra säsong.

Plöjde igenom det mesta av Katanagatari, stackars syster, men oh så vacker fajt.

Av aake

Är detta priset vi får betala för att slippa halloweentramset?

Av aake
Skrivet av Skuttokova:

Någon som har en tips på en serie som liknar Black lagoon ?!

Efter ett tags funderande så föreslår jag Mad Bull 34. Den må vara lite ålderstigen, men jag tror den har en liknande blandning av övervåld och snusk, med glimten i ögat.

Av aake

När Webhallen växte ur sitt gamla lager så skaffade de nuvarande lokal i Sundbyberg. Händelsevis inredde de en butik där också, det bästa de nånsin gjort enligt mig.

Själv handlar jag nästan bara därifrån då lokalen i egenskap av huvudlager har fler saker inne, sedan är butiken mycket lugnare, ljusare och luftigare.

I övrigt är butikens funktionalitet identisk med den på Sveavägen.

Av aake

Själv väntar jag på Soremachi.

Chiaki Omigawa är rent örongodis. Får se om vi överlever henne som huvudperson.

Av aake

Extern strömklump, toppen buktar utåt och en stationär till laptoppris trots att laptopens dyra delar är borta.

Nästa generation, kanske.

Av aake

Så här:

Med taggen "youtube" händelsevis.

Av aake

Jag tror att Reinfeldt kommer att spela ut SD mot de rödgröna. Han kan subtilt hota med att lyssna på Åkesson för att få S/V/MP att hjälpa honom när det behövs.

I övrigt: Business as usual.

Av aake

Jag hyser en skepsis mot anonyma uttalanden som kommer så lägligt före valet. Hade den här artikeln publicerats i övermorgon så hade jag nog funderat över dess innehåll.

Jag tycker det är bättre att vänta på den riktiga utredningen och inte bara någon "källa".

Av aake

Mja, kopplar man in något på HDMI-porten så stängs DVI:n av. Åtminstone är det vad jag har kommit fram till. Att kombinera en av DVI/HDMI med VGA går däremot bra.

Det är en hårdvarubegränsning som tillverkaren visserligen kan kringgå, men då ryker den stora PCI-express-kontakten.

Av aake

Turbo Key gör så att du kan spara överklockningsprofiler och aktivera dem genom att trycka på en tangent vid uppstart.

Det går givetvis att använda båda samtidigt, X1900-kortet är nog roligare till spel.

Det enda problemet med den inbyggda grafiken är att du inte kan använda DVI och HDMI samtidigt. I övrigt är det ett riktigt gulligt moderkort.

Av aake
Skrivet av JesperT:

Jo, det är mycket som verkar obegripligt när man hör vad folk röstar på..

Själv har jag verkligen svårt att se varför så många helt plötsligt börjat stödja SD. De är väl precis lika oseriösa som de alltid varit ?
Möjligen att de har färre som har eller iallfall står för sina vit makt kopplingar än vad som var fallet för ett antal år sedan.

Dom låtsas som att de genom minskad eller avskaffad invandring kan finanansiera precis vad som helst genom det överflöd av pengar de då tror sig spara. De flesta med ett uns intelligens borde inse att det bara rör sig om glädjekalkyler och populism av värsta sort. De låtsas att de kan strö pengar i massor överallt för att eventuellt locka naiva väljare och uppenbarligen verkar det gå bra.
Dock verkar ju inte detta vara någon radikal förändring jämfört med dagens riksdagspartier, utan bara ett steg mer åt samma håll med ännu mer floskler och tomma tomma löften. Så jag fattar inte vad folk som röstar på SD för att se en förändring där tänker.

Dock tycker jag att SD demoniseras med fel argument och ofta överdrivet av andra partier och media. Det där snacket man ofta hör om att de skulle vara odemokratiska och vilja rasera demokratin är bara struntsnack enligt mig. Det hotet kommer isåfall mer ifrån folk från vänstern/kommunisterna.
Det är rätt "intressant" att i tv se ungdomar från dylika grupper högljutt gapa om att SD är odemokratiska osv. samtidigt som de attackerar SD representanter och försöker förhindra att de får tala fritt på sina torgmöten.
De mest odemokratiska är alltså de som mest högljutt gapar om att andra är det..

Om SD varit ett gäng clowner så hade man avlivat dem genom att ge dem sina 15 minuter i TV. Detta är precis det sätt britterna sänkte BNP (brittiska nationalistpartiet), folket fick se vad Nick Griffin gick för och röstade därefter. Reinfeldt har haft både år och dag att låta Åkesson bevisa sig vara en clown i en rejäl debatt på bästa TV-tid.

Det där med glädjekalkyler är jag tveksam till. Problemet är att vi inte har någon bra utredning om invandringens kostnader. Problemet är vidare att det inte är någon i Riksdagen som vågar ta upp ämnet för att få det avklarat. Om SD är ute och cyklar så åker de ut 2014, och vi får kunskap om att invandringen är lönsam.

Av aake

Postiljonen kom med ett annat paket.

http://i54.tinypic.com/f09th2.jpg

Och så var hösten räddad den med. Man kanske skulle se de sista avsnitten med textning nu.