Inlägg

Inlägg som aake har skrivit i forumet
Av aake
Skrivet av Zotamedu:

Fast den där handspritshysterin har en baksida. Jag hoppas att folk lägger av med det eviga spritandet när risken för epidemi och pandemi är över för vårt immunförsvar tjänar på att få jobba lite ibland.
Framförallt tänker jag på dagis och i skolan.

Att bli skadligt frisk lär inte hända så länge man rör sig i samma luftrum som andra människor, äter opastöriserad mat eller vidrör naturen. Dock kan givetvis även handspritandet hållas på en lagom nivå, gärna högre än innan paranoian slog till.

Av aake

Min teori om den minimala spridningen är paranoian som fick folk att tvätta händerna och iaktaga smittorisker på ett seriöst sätt.

Hygienen förbättrades främst på dagisanläggningar och liknande smittkällor. Sjukfrånvaron på dessa platser minskade trots rådande pandemi.

Av aake

Turion är snabb nog åt de flesta. Det intressanta är främst värmeutveckling/oväsen och batteritid.

AMDs integrerade grafikdelar är snäppet roligare än Intels, synd bara att de inte gjort en 40nm-variant med fler shaders.

Av aake
Skrivet av danne_danger:

Varför tillverkas icke modulära nätaggregat? Känns lite som när man var lite å önskade sig en radiostyrd bil å sen fick man en med sladd.....Var rätt lång så jag fick springa typ 4 cm bakom bilen å det sluta oftast med att man snubbla på skiten å sen fick man lipa.
Onödiga kablar för fram hemska minnen från barndomen så jag uppmanar nu alla nätaggs tillverkare att sluta med icke modulärt så jag kan få ro i själen.

Du kan nog också fråga varför det tillverkas datorlådor med fler än en 5,25"-plats.

Eller förresten, man behöver ju ingen alls numer. Bättre vore om datorlådorna kom med en slimline-DVD/BD och i övrigt hade en ren front.

Av aake

På Windows brukar jag installera K-Meleon.

Annars är Flashblock ett av de första pluginsen man lägger till Firefox. Det kan kännas bökigt att manuellt starta de flashfiler man vill se på, men de är ju ändå i klar minoritet.

Av aake

"Till skillnad från exempelvis ARM innebär det att välanvända program och operativsystem som Windows och Linux kan användas precis som vanligt."
Njae...

Linux går att använda precis som vanligt, även på en ARM-baserad dator. Det enda sättet att skilja en x86-Linux från en ARM-linux är att köra ett kommando som specifikt rapporterar vad man har för processor. En vanlig användare skulle aldrig märka något.

Att köra Android på en mobiltelefon eller en fullstor laptop ger precis samma upplevelse av beteendemönster.

Av aake

Ah, Intel GMA 3150, en nebantad version av 3100 (inte X3100 som är halvmodern) som i sin tur är en nedklockad version av 945. Med en så stor skärm vill man mest gråta.

Av aake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P-NILZ
Vem fan bryr sig när det finns Kiss x Sis?

Du menar tredje säsongen av Koihime†Musō?

Stellvia började som en halvflamsig skolflickekomedi i rymden, men slutade som Evangelion. Kombinerat med att ögna Bincho-tan trodde jag att ett överslag av Ai Nonaka var stundande.

Tji fick jag.

Uppenbarligen gick det att få tag i Yotsuba #8 och Sayonara Zetsubou-sensei #6, så nu fattas bara att vänta på Excel Saga #21.

Av aake

Ah, Pentium-1 väcker gamla minnen.

Jag gräver runt i kompisens datanmaskin som gått flera år.
Jag: Men, har du ingen kylfläns?
Kompis: Va? Ska man ha det?

Jag monterade sedan en kylare som låg och skräpade i högarna. Bara för att.

Av aake

Heroman såg ju ganska gullig ut, med Stan Lee som kaffesörplande cafégäst. Den största behållningen blir nog å andra sidan att se vad Japanerna kan göra med amerikanska pengar, och vad vi får för fanart.

Plöjde annars igenom Kenko Zenrakei Suieibu Umisho på två dagar, med den vanliga frågeställningen varför jag inte gjorde det tre år tidigare. Ah, kärleksfull ecchikomedi när den är som bäst, har man nyligen stirrat på Railgun så kan man dock få svårt att få bort Uiharu ur öronen. Aki Toyosaki spelar den här gången nämligen en tokig flicka med tejpkryss på håret (i stället för blommor).

Av aake

Köper inte du, så köper nån annan. AMDs enda intresse är att sälja korten.

Pengarna går väl åt till att tampas med Intel.

Av aake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Naton
haha låter intressant källa?

En liten grön best som står i ett av mina fönster. Fast jag bytte ner belysningen till två enheter med lägre effekt innan fanskapet skulle få för sig att välta krukan.

Av aake

Hyggligt varmvita lyslister finns att tillgå från Klasisjön, dock råder fortfarande fantasipriser på dem även om effekten krypit uppåt. Jag har å andra sidan inte haft en vanlig glödlampa på femton år nu, det kan ha inverkan på min färgupplevelse.

LED-belysningens problem är till viss mån förpackning (de individuella lysdiodernas storlek) och värme, men mest av allt bakåtsträvande miljöbovar som IKEA. Pris och tillgänglighet verkar ha förbättrats sedan de gamla glödlamporna successivt förbjudits. Nästa gallring sker till hösten vilket borde ge utvecklingen en liten knuff i rätt riktning.

Vad jag finner intressant är hur uppenbarligen teknikmedvetna unga män (belamrade med yuppienallar och ipods) plötsligt får hjärnsläpp i belysningsavdelningen när deras favoritglödisar inte säljs.

Ett annat intressant fenomen var den krukväxt som slog ut jätteblad efter några dagars direktbelysning med 1W LED-ljus.

Av aake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chobi
Någon annan som sett denna? Vad tyckte(r) ni om den?

Jag gillade den.

Antagligen är jag tillräckligt hopplös, men karaktärerna kändes bra. Humorn tål att ifrågasättas, mest handlar det om karaktärerna och sammanhangen som byggs upp. Det är svårt att rycka loss ett enstaka skämt som det går med Azumanga Daioh eller Cromartie High.

Frågan är huruvida du vill ha Nakameguro eller Echo of Death i sängen.

Av aake

En Japansk lobbygrupp fick för sig att presentera ett lagförslag som grovt skulle förbjuda avbildandet av personer som kunde tolkas som minderåriga i vad som kunde tolkas som erotiska situationer. Att i praktiken förbjuda avbildandet av virtuella minderåriga skulle slå hårt mot branschen varpå flera kända författare protesterade mot det hela. Osamu Tezuka vrider sig nog i sin grav.

Till vårkanten kommer en ny näve jox att beglo. Arakawa under the bridge verkar lovande för min del.

Av aake

"HD-stöd"?

1080p h264 går ju att avkoda i hårdvaran på alla halvnya chipset från AMD och nVidia, inget behov av något extrachip således. Sen får man ju fungrande 3D också.

Min icke-netbook Compaq 615 klarar snällt av att avkoda högupplöst video på grafikdelen. Krävdes lite handpåläggning, men det var det värt.

Av aake

Enligt min amatörmusiker till kamrat är det hopplöst mycket brus i alla interna lösningar, det är externt och firewireanslutet som gäller. Proffslösningar för ljud brukar sedan inte säljas av vanliga datorhandlare utan man får fråga riktiga återförsäljare av musikutrustning som JAM o.dyl.

Av aake

Det rimliga i min mening är:

1. Kameran läser av ett registreringsnummer.
2. Polisbilens dator skickar numret till centraldatorn, inget register förs lokalt då innehållet är föränderligt.
3. Centraldatorn avgör sedan huruvida numret är intressant eller inte.
4a. Ifall numret är ointressant så får polisbilens dator ett svar att uppgiften behandlats, men stör inte polismannen med någon ovidkommande information. T.ex. PB: Är ABC-123 intressant? CD: Nä.
4b. Ifall numret är intressant så informeras polismannen i bilen om det hela.

Av aake

Frågan är varför de inte bara gjorde en 40nm GTX260 med GDDR5 i höstas.

Kalla den 265 och se den sälja som smör.

Av aake

AMDs prissänkning på Radeoner börjar väl i april då, hur mycket beror på hur många Fermisar nVidia kan klämma ut.