Inlägg

Inlägg som kaffeofikaelika har skrivit i forumet
Av kaffeofikaelika
Skrivet av mrqaffe:

Begagnad laptop med riktigt tangentbord och skärm eller det kanske finns en tv som går att använda som skärm.
Annars går det också att välja en minipc.

Det funkar inte med begagnat tyvärr. Det "ska" vara nytt.

Men du är också inne på laptop alltså. Får kanske bli det.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av kahwalli:

Nuförtiden får du en tillräckligt bra laptop för den summan. Fördelen med laptop är såklart att den är portabel. Underlättar vid support när TeamView inte är tillräckligt.

Jo det är sant. Verkar som att de flesta ändå är inne på en laptop. Lite synd, det är ju roligt att bygga

Av kaffeofikaelika

Tack! Jag tänker två saker här, skillnaden mellan 4600g och 5600g är 200 spänn, är det inte lika bra att betala 200 kr extra? Det är väl rätt stor skillnad?

Sen är jag inte säker på att jag behöver m.2-hdd? Man kanske kan komma undan med en vanlig SATA-ssd och spara en femhundring?

Av kaffeofikaelika

Enkel, liten dator istället för laptop

En släkting har bett mig om köpråd för en laptop där användning kommer bestå av surfa internet, kolla Youtube och sådant. Ingen gaming. Bankärenden etc.

Jag har tänkt att det skulle vara billigare och bättre att bygga en liten enkel stationär låda men börjar bli tveksam när jag ser priserna på komponenter. Frågan är om det ändå inte är bättre att köpa en laptop.

Vad tror ni? Budget är 5000 kr. Personen i fråga är äldre med lite dålig syn så jag tänkte att en burk med större skärm skulle vara en fördel. Men det verkar vara svårt att bygga något för så lite pengar. Det finns flera laptops för 5000 kr som jag gissar klarar detta men kvaliteten är sannolikt skit, det förstår jag.

Vad hade ni gjort?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Shakermaker:

Proshop och Amazon brukar ha bra reor ibland. Proshop brukar bundla ett antal produkter till ett lägre pris än vid enskilda köp.

Ok jag får hålla bättre koll på proshop. Tack.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av telrad:

Beror helt och hållet på vad för produkter du är ute efter, kanske är värt att du kollar upp skillnaden? 🙂
Personligen köpte jag en Philips Hue Flourish (bordslampa) där listpriset redan var lägre hos Elgiganten än Amazon.

Jag har följt Philips Hue under rätt många år både på black friday, via bevakningar på prisjakt och andra reor. Det är mycket mycket sällan det är betydande rea. Men vi får se denna black friday, kanske det äntligen smäller? Hoppas!

Av kaffeofikaelika
Skrivet av telrad:

Elgiganten kommer att ha "Köp två få 27% rabatt" nu på torsdag, förutsatt att du är medlem hos dem. 🙂 Beroende på vad du är ute efter så har även Proshop en del bra deals på just Philips Hue.

Det börjar ändå närma sig med 27% rabatt men då är frågan - 27% från vad? Om det är 27% på Amazons ordinarie pris, då är det värt att kolla vilka produkter det gäller. Är det från Philips listpris är det typ samma pris som Amazon alltid har.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Swedishchef_90:

Om produkter har prime savings "tag 5 få 5% 10 få 15% under sig"
Exempel
https://www.amazon.se/dp/B09CV86RJG?ref_=cm_sw_r_apan_dp_7WAM...

Alltså, det behöver inte vara 10 av samma produkt utan bara 10 prime-produkter? Det är ändå för lite rabatt men bra att känna till.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Swedishchef_90:

Om produkter har prime savings "tag 5 få 5% 10 få 15% under sig"
Exempel
https://www.amazon.se/dp/B09CV86RJG?ref_=cm_sw_r_apan_dp_7WAM...

Jaha, men det är ju väldigt sällan man vill köpa 10 stycken likadana lampor för kanske 1500 kr st som i mitt fall och då bara få 15% rabatt. Jag pratar om olika produkter under Philips Hue, kanske totalt till ett värde av 10 000 kr efter rabatt. Men för att det ska vara intressant för mig ska det vara minst 30% rabatt på vad de normalt sett går att köpa för (alltså inte Philips "listpris"). Hade nog inte i slutändan lagt beställningen om det inte var 40% rabatt faktiskt.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Swedishchef_90:

De flesta hue kan du dessutom "stacka" med deras köp 10 då 15%
Lägg till extra saker för 10kr och få ett par hundra till i rabatt

Aldrig sett det. Var?

Av kaffeofikaelika

Blir det stor rea på Philips Hue blir det ett köp. Men det har jag aldrig sett. Var ju ett paket lampor häromveckan på Amazon med bra pris. Men det är alltid nån enskild produkt. Och aldrig riktigt mycket rea utan kanske 20% som absolut mest.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av lgpsss:

Jag förstår! Kanske är bäst att låta någon som kan datorer sätta ihop något från exempelvis Inet och låta de bygga den.
Tror jag ska vänta till Black friday så man kanske klarar sig undan lite billigare om man har tur

Nåt sånt här kanske.

Av kaffeofikaelika

Det är (nästan) alltid bättre och billigare att låta Inet bygga eller bygga själv. Det finns undantag ibland när det är kampanj/nedsatt pris på någon Dell eller nåt men då ska man också leva med att det är just en Dell och då kanske är svårare att uppgradera eller reparera.

Av kaffeofikaelika

Ränteavdragets syfte är att få fart på bostadsmarknaden. Det är en subvention av ägande av sin bostad. Det har fungerat väldigt bra får man säga, bostadspriserna har som bekant gått upp som en raket. Problemet nu är att folk är höggradigt belånade och om man tar bort ränteavdraget så kommer bostadsmarknaden att krascha. Folk kommer inte kunna betala sina räntor som nu dubblas eller tredubblas. Lägg till att du tar bort ränteavdraget så blir det panikförsäljning och krashlandning för bostadsmarknaden och svensk ekonomi.

Man kan sammanfatta det med att man borde nog ha tagit bort ränteavdraget för kanske tre till fem år sedan. Men nu är det för sent.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Bort:

D2 var ett spel för sin tid.
Du letar efter något som aldrig kommer finnas.
Det kommer aldrig komma en ”uppföljare” till d2.

Jag vill mena att Path of Exile är en spirituell uppföljare till D2 på ett mycket bättre sätt än vad D3 är och vad jag tror D4 kommer vara.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av 13ers3rk:

Frågan i sig är väl också väldigt mycket upp till vad man själv tycker. D3 är i mitt tycke ett spel som är helt okej att köra någon gång ibland. D2 var bra under sin tid men är inget jag personligen skulle röra i dagsläget då det känns uråldrigt. Vill inte ha ett nytt av någon av dom. Men ta de delar som är bra och skapa något helt nytt.

D2 håller absolut även idag. Särskilt D2 resurrected.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Lellebror:

Måste bara fråga. är du med och kör closed betan?

Jag håller helt med om att d3 inte är en värdig uppföljare till d2. Är faktiskt inte många likheter förutom namnet.
Men d4........

Nej inte alls. Missförstå mig inte, jag har gärna fel. Men jag känner mig rätt säker på att det blir uppföljaren till D3 och inte uppföljaren till D2.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av 13ers3rk:

D4 är ju dock inte ett mobilspel, så det kommer nog inte vara likt alls. I något aspekt.

Jag tror att aspekterna du inte ser kommer bli uppenbara för dig till allas vår nackdel.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Billy Joe Bob:

Fiasko är verkligen att ta i. Det var bara i början med auction house och allt det. Sen dess är det fortfarande väldigt populärt, speciellt när säsongerna är igång. Att de fortfarande supportar och håller det vid liv 10 år senare är riktigt grymt.

För oss som spelat tusentals timmar D2 var det i alla fall ett fiasko utan att ta i. Som jag skrev, det är ett riktigt coolt spel - i några timmar. Men det är inte en uppföljare till D2.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Dinkefing:

Du menar Diablo 3 och Immortal? Diablo dog redan med D3. Storyn blev skit med en ond häxa (Maghda) utklädd till en färgsprakande fjäril och löjlig grafik och fiendebossar som var 30-50 meter höga direkt tagna från wow universumet. Också känslan från de två tidigare spelen främst D2 var som bortblåst.

Och folk klagade på auktionshuset. Det var det minsta problemet. Jag vet inte hur Blizzards Norths version av D3 kunde ha blivit men bättre än den slutprodukten vi fick.

Starcraft 2 var det enda hyfsade spelet Blizzard lyckades göra in-house.

De försökte göra Diablo 3 i bemärkelsen uppföljaren till Diablo 2 vilket det absolut inte är och det blev fiasko.

Vad Diablo 3 är idag är ett riktigt roligt arkadspel i single player. Det är väl värt att köra igenom en gång med ett par olika klasser. Jag hade inte rekommenderat något end game-spelande dock.

Det är ett 10-15 h långt actionpackat äventyr som det är rimligt att betala kanske 100 kr för.

Med detta i åtanke och med tanke på hur Diablo Immortal monetiserades tror jag att man ska se Diablo 4 som samma sak. Man köper det för att spela igenom en eller två gånger och räknar med att få ut kanske 30-50 h speltid. Man bör inte betala fullpris.

Om man förväntar sig Diablo 4 i bemärkelsen ett spel i samma anda som Diablo 2 och därmed förväntar sig multiplayer, hundratals timmar speltid, trading, end game och sådant så kommer man bli mycket besviken.

Titta på de sannolikt fantastiska miljöerna, hitta feta items som kommer droppa anpassade för det du spelar, njut av silkeslen combat och coola abilities men var beredd på att titta efter något annat spel efter ett par tre veckor.