Inlägg

Inlägg som kaffeofikaelika har skrivit i forumet
Av kaffeofikaelika

Absolut. Detta kallas "planned obsolence" och är väldokumenterat i mobiltelefonbranschen. Det är varken nytt eller hemligt.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av ramlösa:

Varför i helvete behöver du ett 4090 om du har ett 3090??

För att ett 3090 räcker inte alltid för att spela i 4k med 120 fps.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Kwirek:

Så twitter gjorde allt för att inte bli uppköpta (poison pill etc), och nu gör allt för att bli uppköpta?

Just det är inte så svårt att förstå i den här situationen. Budet de fick blev ju plötsligt oerhört bra när deras aktie kraschade. Så det hade väl varit genomkorkat att då inte vilja bli sålda.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Massy:

På mobiltelefoner kanske. Hur många andra prylar har folk problem med batteriet på?

Jag är inne på år 3 med min telefon nu. 1 laddning om dagen i dryga 3 år är ca 1000 cykler. Det fungerar bra än. Min laptop från 2014 har 70-80% kapacitet kvar. Hur många år skriver man av en laptop på, tre snarare än 8.5? Man klagar på batteriet i Teslor men batteriet lever fler mil än vad snittbilen alla kategorier går innan skrot. Jag har rakapparater, tandborstar, olika bluetooth hörlurar som är 5+ år och funkar kanon. Robotdammsugaren städar inne på sitt fjärde år utan minsta tecken på försämring. Tandborsten laddar man kanske en gång i månaden så den gör ca 10 laddcykler om året. Inte särskilt oroad att den ska ge upp inom kort. Jag har en iPad inköpt 2015 utan märkbar försämring i batteritid. Jag startade precis upp min OPPO Find 5 från ja, när? 2013? Den har legat i en låda oladdad i säkert ett år och startar upp med ett tryck och 1/3 laddning.

Sen kan såklart ett batteri bli defekt på samma sätt som vilken annan komponent i produkten som helst. Men man får inte missa perspektivet där man kanske inte drar igenom dammsugare och rakapparater i samma takt som mobiltelefoner. Saker man använder mycket ger upp snabbare än saker man inte använder så mycket. Det gäller inte bara batterier.

Klarar inte ett batteri likt detta i denna dammsugaren åtminstone 300-500 städningar (100%-0%) innan det är kass så är batteriet felkonstruerat. Det är en 40 min+ städning i veckan i 10 år.

Det jag tycker man kan göra är dock att standardisera batteriformatet så att batteriet går att få tag på även efter 10 år.

Men det här har kanske inte så mycket med fynd att göra.

Bilar har också batteriproblem. Jämför andrahandsvärdet av en 7 år gammal elbil och en 7 år gammal diesel.

Av kaffeofikaelika

Fler anledningar att köpa spel på GOG.com. Det är mitt förstahandsval av flera anledningar men detta är en av de viktigare.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av AlixSPQR:

Om säljaren vägrar överlämna varan till slutpriset kan du begära handräckning av kronofogden. Vägrar säljaren detta måste du stämma säljaren inför tingsrätten, som avgör om du eller säljaren har rätt. Om reservationspriset var med i annonstexten redan när du lade budet skulle jag i dina kläder inte våga tro på att tingsrätten dömer till din fördel. Att reservationen inte skedde på rätt sätt är av underordnad betydelse.

Nej.

Köparen visste att ett villkor för försäljningen var ett pris på minst 5000 kr. Det stod i annonsen precis som TS uppgett. Det är en teknikalitet att inget reservationspris specificerades också i Traderas system så att affären gick igenom även under 5000 kr. Det finns inte en chans att TS skulle vinna en rättslig prövning så ge inte honom sådana råd.

TS, detta är något som Tradera ska lösa mellan dom och säljaren. Säljaren bryter mot deras regler. De ska beivra sina regler. Om du blandar in myndigheter i detta kommer det inte leda till någonting annat än 1) huvudvärk för dig själv och 2) kostnader för dig själv.

Du kan ta det från någon som inte lyssnade på det rådet jag ger dig nu.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av stgr:

1200mm täcker nog inte ens halva fönstret..

Han ska såklart köpa en skiva som passar hans fönster. Vilka mått det är vet varken du eller jag.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av stgr:

Närmaste jag har tar 10kr PER snitt.
Dessutom så behöver jag göra ett hål på cirka 30cm för slangen ska få plats.
plus fästa det nånstans.

Sedan så kommer det då bli bäcksvart i rummet med en plywood för det enda fönstret i rummet..

https://www.byggmax.se/akrylskiva-3mm-p21190#1225=51962

Av kaffeofikaelika
Skrivet av scienta:

Tack för alla förslag! Jag slog till på Eufy Video Doorbell 2K, som fyndvara hos NoN. Verkar ha bra stöd för vidare påbyggnad framåt och inga prenumerationsavgifter.

Hoppas det räcker för att sätta dit de små marodörerna nu, annars får det tillkomma lite kameror

Använder denna och kan säga att den är väldigt bra. Det som gjorde att jag valde den ursprungligen var att det inte behövs någon prenumeration utan film lagras lokalt. Är helnöjd, det är en kanonprodukt.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Nivity:

En sak jag reagerat på dock är att det kommer ut en hel del varmluft i springorna här.
Försökt "skruva på" det bättre, men det är nog så bra det går.

Hur har andra löst detta? Låta det vara eller täta?
Silvertejp tänkte jag men det kommer ju nog sabba själva pappröret också om man tar bort det sen.

https://i.imgur.com/2uWcL8G.png

Täta inte detta med silvertejp.

Täta detta med aluminiumtejp.

Av kaffeofikaelika

På pcpartpicker är billigaste 3700x och 3070 (LHR) ungefär 11000 kr. Så jag antar att under 10 000 kr verkar dumt att sälja för.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Icetec:

Din oförmåga att identifiera kvalitet från skräp får stå för dig. Gamingprylar är till för att locka folk som bryr sig om utseendet på grejerna framför funktionen och det fungerar uppenbarligen bra. Men om man bryr sig t.ex. om hur bra ljud det är i ett headset så köper man ju inte ett gamingheadset, bryr man sig om hur bra ett tangentbord är så köper man ju inte gamingtangentbord etc. Och samma sak är det med stolar.

Sen kanske du hittar en gamingstol som är lika bra som en riktig kontorsstol om du betalar 15-20k för den, men det existerar nog inga sådana eftersom personer som köper gamingstolar bryr sig om hur den ser ut och inte hur bra den är och har inte pengar nog att köpa en stol för 15-20k ändå eftersom de flesta av dem har en inkomst per månad som består av studiebidrag eller månadspeng.

Det är du som står för oförmågan här. Sluta gräv, du skämmer ut dig.

Att en stol kan utvärderas efter olika parametrar ska inte behöva förklaras, utom för dig då tydligen.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Fetskaft:

Men ursäkta!? DU säger att dyra stolar är en scam, och menar väl med det att man blir lurad att betala pengar för något man inte får, och därför kan köpa en billig stol, i stil med en "gaming-/racingstol" och få samma sak? Alltså att det inte finns något mervärde i en dyr stol? Och nu säger du "om du hittar en gamingstol som kostar som en herman miller är det väl inte omöjligt att kvaliteten är densamma?" Exakt! Man får vad man betalar för! Så återigen, hur är dyra stolar en scam om du håller med om att kvaliteten blir bättre med de dyrare stolarna?

Och som någon nämnde tidigare så finns det ju en anledning att de erkänt bra tillverkarna av kontorsstolar inte gör stolar i racingstil. Inte direkt så att man behöver sidostöd i form av vingar på ryggstöd och upphöjda stöd på sitsen för att man utsätts för g-krafter i sidled när man sitter framför datorn. Även om en del kan sitta ok i en sådan stol så finns det garanterat kontorsstolar de sitter bättre i. Gamingstolar i racingstil är en look och ingenting annat, men inget man bör sitta i långa stunder. Egentligen ska man inte sitta långa stunder i någon stol men det är en annan diskussion.

Jag tror inte man sitter bättre i dem men jag tror att förmodligen är bättre material i en stol för 15000 kr än en för 3000 kr, ja. Är det verkligen konstigt?

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Fetskaft:

Det är absolut inte scam. En del kan sitta bra i en gamingstol, säger ingenting om det, men de flesta sitter bättre när de hittar en kontorsstol som passar. Och du kan inte jämföra kvaliteten på "gamingstolar" och t ex stolar från Herman Miller, Håg, RH osv osv. Visa mig en gamingstol som fortfarande är fräsch efter ha använts 8+ timmar varje dag i över 5 år! Det finns en anledning att vissa tillverkare kan lämna 12 års garanti på sina stolar, för att det är kvalitet som håller. Hur tror du det kan vara så att en 7 år gammal Herman Miller fortfarande håller ett bra värde? Jo, för att den fortfarande är hel och funktionell. Tror du får svårt att hitta en gamingstol som är välanvänd i 3 år som ens någon vill ta över gratis.

Ja alltså om du hittar en gamingstol som kostar som en herman miller är det väl inte omöjligt att kvaliteten är densamma? Eller ställer du samma krav fast den ena är mycket dyrare? Hur tänker du?

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Icetec:

Har dålig koll på möss så jag ska inte säga emot, men jag har otroligt svårt att se att jag hade velat byta ut min MX Master 3 mot en gamingmus på jobbet
Nej. Bara nej. Jag får intrycket av att din defintion av hur bra något är, är hur mycket "gaming" saken är. För i så fall är det klart att gamingsaker är bättre. Att du säger att audiofiler inte behöver svara tyder ju på att du själv är med på att folk kanske inte håller med dig.

Det finns ju en anledning till att företag som sysslar med kontorsstolar och har gjort det sjukt länge inte gör stolar som ser ut som gamingstolar. Och att de stolarna är mycket dyrare än gamingstolar.

Köp en riktig kontorsstol om du vill spara på kroppen, det är mitt tips och säkert samma tips du hade fått av en ergonom om man hade frågat en sådan.

Dyra stolar är scam. Det är audiofilvarning 100%. Eller vinkännare. Byter du etikett vet de inte vad det är i flaskan. Du tycker inte om gamingsaker för att etiketten är fel.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Icetec:

Jag "snodde" en Håg Signét från jobbet som skulle kastas. Riktigt skön faktiskt. Min rekommendation skulle alltid vara att försöka hugga en begagnad kvalitetsstol på blocket framför att köpa en gamingstol som är lika obekväm som ful. Man kan nog säkert hitta både Kinnarps, Håg eller Malmstolen begagnat för ett par tusenlappar och det är de värda alla dagar i veckan.

Jag är inte säker på att gamingstolar är så dåliga. Det började ju så precis som med alla andra gamingprylar men de bästa mössen till exempel är utan tvekan gamingmöss och de bästa tangentborden, skärmarna och headseten också (audiofiler behöver inte svara).

Av kaffeofikaelika

Jag gissar att det finns ganska många uttryck vi använder som har sitt ursprung i en utdöd företeelse. Var är Fredrik Lindström när man behöver honom?

Av kaffeofikaelika
Skrivet av drwlz:

Problemet för mig (cirka 2 meter) är att alla tröjor är så jävla korta. Går man upp i storlek bygger det oftast bara på bredden (vilket kan vara passande för vissa förstås).

Ännu värre är det när man inte ens har en vettig storleksguide. Vem fick för sig att man inte är intresserad av plaggets längd utan bara bredden vid bröst och midja?

Ett märke som jag nästan uteslutande har använt för t-shirts är Urban Classics. Dom är längre och även lite bredare. Finns lite olika modeller.

Så är det. Är ofta ärmarna som är problemet. Skjortor blir som tält om ärmarna är ok.
Finns bara en lösning på det och det är skräddare.

Kortärmade är lättare såklart.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Funkmeister-F:

Det är helt galet vad det läggs pengar på i USA, bland mina favoriter har vi denna. Man kan knappt tro det när man börjar läsa det. Det ser dock ut som US Navy lagt det på is nu, men ändå. Hory shit!
Lite om deras s.k. UFO patent: UFO patent
och denna: https://www.vice.com/en/article/4adpv9/us-navy-has-patents-on-tech-it-says-will-engineer-the-fabric-of-reality

Sen själva patenten: https://patents.google.com/?inventor=Salvatore+Pais&oq=inventor:(Salvatore+Pais)

Sen nu att det verkar vara lagt på is: https://www.thedrive.com/the-war-zone/39012/the-navy-finally-...

Känner lite så här kring det hela:
https://i.pinimg.com/originals/43/25/a3/4325a34de63fdc740b2b2101b7e71586.jpg

Det är bara en tidsfråga innan Half-Life blir verklighet.

Av kaffeofikaelika

Det där tunna lagret "mellan lagren" på lök är bara ett cellager tjockt och lämpar sig för att studera växtceller i mikroskop. Ta röd lök, den är redan färgad.