Inlägg

Inlägg som Cellen har skrivit i forumet
Av Cellen
Skrivet av nao132:

Så nu har jag äntligen fått meddelande om att min skärm skickats...

Förhoppningsvis blir du lika nöjd som jag 😀

Av Cellen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Låter som DOA, du får kontakta Anova för att kolla upp hur det ser ut med den biten.

Tog ett 3 dagar att få svar på serviceordern jag la på deras hemsida. Fick nu svaret att de kommer skicka en ny. Så service hanteringen verkar fungera iaf

Av Cellen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ok, såg konstigt ut som du gjorde på förra videon bara.

Vad händer om du provar trycka på Dry först? Börjar den lysa?
Annars är det något fel på maskinen somt sagt. :/

Inget händer. Enda gången maskinen lyser, är när den har vart frånkopplad ett tag, och man därefter sätter i kontakten. Annars händer inget, oavsett vilken knapp jag trycker på. Sen lyser inte heller upp om jag drar ut kontakten och väntar 30 sek och därefter sätter i kontakten igen.

Av Cellen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Först och främst.
1. Koppla i strömsladden.
2. Lyft "handtaget"
3. Lyft upp locket.
4. Stoppa i påse enligt instruktion
5. Sänk locket
6. Tryck ned handtaget för att låsa maskinen.
7. Nu ska minst 1 lampa lysa, tryck på vaccuum and seal eller enbart Seal.
8 Vänta på att knappen slutar lysa
9 lyft igen

Om det inte gör något allt vid punkt 6/7 så får du kolla med Anovas support tror jag.

Edit: såg filmen, du gör fel!

Lyft locket helt.
Dra påsen under "kniven" precis under påsen mot dig. Den går att lyfta.
När du har en bit påse som du vill ha. Lyft ned plasten med kniven. Dra från vänster till höger eller tvärt om beroende på position. nu har du en "påse med 2 öppna sidor.

Flytta påsen mot dig precis över "kopparfärgade" delen med ena öppna kanten.
Stäng och tryck SEAL. Vänta sedan på att det slutar lysa.
Öppna, ta ur påsen. Nu har du 3/4 sidor förseglade.

Fyll påsen med något, tex morot som test.
Stoppa i påsen så den sista öppna delen når över koppardelen och in i vakumdelen (biten där det går ned lite) stäng och tryck vaccuum and seal.

Vill du ha video kan jag fixa det om det förenklar.

Fortfarande fel?
Gjorde som du skrev från början. Men till klippet så drog jag ej ut och kapade. På nya klippet har jag en lös påse istället för att visa

Nytt klipp

(Oljudet i bakgrunden är hantverkare som renoverar kök i lägenheten under)

Av Cellen
Skrivet av Massy:

Det ser ut som att strömmen till den inte slås på när du viker ner handtaget. Är det smala "handtaget" nedtryckt ordentligt så ska knapparn börja lysa lite grann. Satt med samma problem innan jag insåg att "power knappen" var att vika ner handtaget. Men det ser ju ut som du har gjort det i videon.

Japp, handtaget är nedtryckt i sitt läge. (Hör att maskinen trycker på givaren inne på vänster sida där maskinen ”låser fast”)

Av Cellen
Skrivet av Adyzz:

Gör du som i videon nedan? Inte exakt samma vakuummaskin men i princip samma sak. Hade själv lite problem med en påse som var väldigt trögförsluten, fick köra manuell vakuum och trycka ut lite luft själv innan jag förseglade. Dock funkat bra med resten.

https://www.youtube.com/watch?v=gGi_UISV3BI

Jag gör på följande sätt:

Anova vacuum sealer fungerar inte

Av Cellen
Skrivet av Adyzz:

Gör du som i videon nedan? Inte exakt samma vakuummaskin men i princip samma sak. Hade själv lite problem med en påse som var väldigt trögförsluten, fick köra manuell vakuum och trycka ut lite luft själv innan jag förseglade. Dock funkat bra med resten.

https://www.youtube.com/watch?v=gGi_UISV3BI

Lyser någon lampa för dig? Min är helt svart och när jag trycker på knappen ”seal” så händer inget alls. (När jag försöker försluta påsens nederdel.)
När jag har satt i en annan påse som jag försöker vacuumförsluta så försöker maskinen inte ens starta vacuumpumpningen... kanske har fått en DOA :/

Av Cellen

Ni som köpte paketet från anova, hur i helskotta fick ni igång vacuummaskinen? Händer inget när jag har satt i kontakten och försöker seala påsens första undersida. (Händer inget när jag sätter i annan påse som redan är försluten på ena sidan och försöker vacuumsuga så händer inget alls heller.)

Av Cellen
Skrivet av Arthur Bongo:

Vad har ni införskaffat för container till Sous Vide? Tycker de från Anova är lite väl dyra

Köpte min på jula, typ 40kr med lock

Plastlådan från Jula

Av Cellen
Skrivet av MauseRR:

När jag har gjort kyckling eller annat kött så är min erfarenhet att torra kryddor fungerar bättre än våta när man kör sous vide. Vad menar jag med det då? Jo att istället för att köra citron, färsk vitlök, skivad lök eller liknande så kör jag citronpeppar, vitlöks-lökpulver. Undantaget är örter som fungerar lika färska som torkade.

Sen tycker jag att en smörklick i påsen inte gör något, satsa på en smörklick i stekpannan när du ger köttet yta efteråt istället. Undantaget är att ha i brynt smör när man låter potatis/grönsaker bada.

I klippet nedan har de gjort ett litet snabbtest med/utan smör. Gå in och kolla (ger vatten på din kvarn)
Blindtest smör

Av Cellen
Skrivet av Smasher89:

Tiden tills man fick den gick snabbare än beräknat, kan hämta ut den så kommer göra det i nästa vecka. Någon som har tips på en bra datorbänk för dubbla skärmar(skärmen man fått med här + en benq), har ganska begränsat med utrymme så 2m bredd är väl i största laget, men troligen mått som man får satsa på.

Jag kör denna:

Arozzi gaminskrivbord

Dock brukar man kunna få den för runt 2400kr.
Stabilt och rätt snyggt. Bra med kabelförvaring under bordet också och att det finns hål i bord/matta för snygg kabelgenomföring

Av Cellen
Skrivet av Tempel:

Med tanke på att många moderkort (nåja en del iaf) kommer med 2.5G nätverksport, borde det inte dyka upp routers med 2.5G?

Asus RT-AX86U har en port med 2.5G

Av Cellen

Tusen tack 😀

Av Cellen

2020-10-30 fick jag mail att den var beräknad till vecka 2-4

Idag kom mail att den är beräknad v1. Så för min del var det lite positivt iaf

(Original datum var 2020-11-20 - 2020-11-30, dvs runt v 48.)

Av Cellen
Skrivet av martinot:

Aj då. Låter inte som någon gedigen konstruktion då.

Hoppas att den jag gav bort i present håller lite bättre!

Har haft min i 1 år nu, utan några problem

Av Cellen
Skrivet av Jörgen-A44:

Tänkte köpa en skärm till ps5. Vilken rekommenderar ni ? Eller bör jag vänta och köra på tvn jag har idag.

Beror lite på vad du har för tv idag?
Har du en tjock-tv är det nog bra idé att byta. Sitter du på typ en Samsung Q90T så kan du nog vänta om du verkligen inte vill spela på skärm

Av Cellen
Skrivet av Bläjd:

Köpte en Samsung 970 EVO Plus 1TB från Inets Sweclockers erbjudande. Hade inte koll på att dessa verkar gå rätt varma. Nåt man behöver tänka om man ska fixa en passiv kylfläns ? Finns det olika storlekar osv... tar tacksamt emot rekommendationer

Jag kör följande på min 960 EVO:
EK m.2 kylning

Av Cellen
Skrivet av Igelkott:

Wow! Det trodde jag aldrig.
Att de skulle göra ursäktande mailutskick, men ändå leverera ordrarna utan konstigheter!
De hade absolut kunnat annullera ordrarna. De hade kunnat ge en möjlighet att beställa till ett bra pris (inte lika bra).

Trevligt att de uppdaterar förväntad leveranstid ifall att någon hoppades få varan innan jul.

Jag har ju inte dåligt samvete för att jag nappar på ett erbjudande som skulle kunna varit legit. Men nu när de förklarat att det var ett misstag så ligger det ju på mitt samvete att ändå ta emot varan.

Tror helt ärligt att de inte säljer den med förlust, de kanske går plus minus noll då jag tror de har väldigt stora marginaler.

Volvo tex, en växellåda till en lastbil kostar ca 6000 för Volvo att tillverka, men säljs för betydligt mycket mer, då det ska täcka FOU, utdelning och liknande.

Av Cellen

Trea på bollen, men så här ser iaf mailet ut

https://i.ibb.co/DGdqS8j/07-D99-B53-B2-F1-4591-A623-3-F964870-BD...

Av Cellen
Skrivet av JoBBi:

Någon som kan tipsa om en cirkulator? Jag missade tyvärr Anova Pro-erbjudandet. Jag har aldrig provat sous vide men tycker att det låter kul. Pris är inte jätteviktigt men jag kanske inte ska lägga de stora pengarna eftersom jag inte vet hur mycket den kommer användas. OBH Nordicas cirkulator (https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5000834) samt Anovas Nano-cirkulator (https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5214548) verkar vettiga. Tankar och tips?

Jag har heller ingen vakuum-förseglare men tänkte köra "plastpåse-i-vatten"-tricket tills vidare.

Jag kör på de från jula, fungerar fin fint. Har dock beställt en Anova, mest för det grymma priset och sen för att typ kunna tillaga potatis och kött samtidigt

Sous vide Jula (Är dessutom nersatt 300kr)

Vakuumförpackare Jula Samt denna vakuumförpackare. Dock kan man behöva trycka lite lätt på locket under tiden den pumpar vakuum för att det ska gå lite snabbare.