Inlägg

Inlägg som BM-Mods har skrivit i forumet
Av BM-Mods
Skrivet av RaidSoft:

Bara hoppas den inte är fylld med malware.

Jag plocka ur alla diskar ur datorn och testa den separat så att inga andra diskar eventuellt skulle bli lidande.

Jag har dock redan reklamerat och fått det godkänt och behövde inte skicka tillbaka någon disk den va ju inte direkt supersnabb och det var inte PCIe 4.0. Det viste man ju redan, men ibland är det bara för kul att testa såna här saker

Av BM-Mods
Skrivet av Ragnvlad:

Helt obegripligt att nyktra människor ens överväger detta?!

Man måste få ha lite kul ibland oxå

Av BM-Mods
Skrivet av Makkusu:

Det handlar inte om några undantag och det skiljer 7.46% mellan korten jag tog upp som exempel, och det är inget att fnysa åt. Visst kan en del problem slätas ut i BIOS; men långt ifrån inte alla och inte på alla kort.

Där borde man nog isf försöka dyka lite djupare för att se vad som kan den enorma skillanden, det är ändå samma chipset osv på korten, så det borde egentligen inte vara någon direkt skillnad, sedan kanske det är så att ena kortet går mkt varmare och throtlar något av en anledning, men det borde inte vara någon sådan skillnad. Jag har kört allt ifrån budget delux till mer highend och märkte inga direkta skillnader förutom dom uppenbara så som kontakter osv.

Sen kanske det är skillnad på nyare kort, det kan jag inte säga något om, men jag gick från ett B350M Mortar till ett B550M DS3-H och märkte inte av någon skillnad i FPS (I hastighet på nVME-disken absolut) men annars va det inget som märktes.

Av BM-Mods

ca 26K med reseavdrag blev det, men lär ju dröja ett tag innan dom kommer.

Av BM-Mods

Jag fick hem min i brevlådan idag helt för shitz and gigglez. Är det något som inte stämmer så är det bara reklamera skiten Ibland när saker låter för bra för att vara sant (Och man självklart vet att det är så) så vill man bara leka med skiten ändå. Det roliga är att dom även verkar vara borta ifrån fyndiq nu, så den åker in i datorn för test och minsta avikelse så får dom bara riva fakturan (Frugan tyckte dock inte detta va lika kul som jag tyckte)

Av BM-Mods
Skrivet av Morfarmarre:

Ja, det är bara mitt trådlösanätverk som slutar fungera!

Då borde man verkligen kunna se i loggen vad som händer, om det bara är trådlöst som blir påverkat.

Skrivet av Morfarmarre:

Fredag: Bredbands2 router
Måndag: Tilgin (Bahnhofs)
Tisdag : Router från Telia.
Uräkta hur kommer jag in i router och ser logg??

Info om det borde finnas på baksidan av din router.

Av BM-Mods
Skrivet av Meshuggah75:

Nån som har tips hur man kan göra upp en affär säkert om man måste skicka? Varan kostar ca 18.000

Det är nog svårt på ett sånt högt värde, finns det ingen chans att åka och kolla/hämta varan? Jag tror inte jag skulle våga göra den chansningen på en så hög summa. Eventuellt om man kan skriva något kontakt som kan signeras innan man betalar och varan skickas. Sen är frågan hur det blir med försäkring ifrån speditören, man får nog betala en summa för att få en försäkring att täcka upp för det värdet.

Av BM-Mods
Skrivet av Morfarmarre:

Uppdatering:
tre mornar, tre olika routers, samma problem!
Drar jag en nätverkssladd direkt till mediaskåpet (förbi routern) funkar internet perfekt!

Skulle vara jäkligt kul att få veta vart "mina signaler" tar vägen och till vem 08.00 till 08.30!

Är det bara deras routrar som uppvisar detta problemet eller har du provat med en router som inte kommer ifrån Bredband2?
Det vore nog bra om du kunde komma in i routern och se om det finns någon logg i den som kan säga vad som har hänt eller posta bilder på det så kanske vi här kan se något som kan ställa till det.

Av BM-Mods

Det är länge sedan jag körde customloop och jag tyckte det va dyrt då och tyvärr så har det ju inte blivit billigare, jag har även kört lite AIOer men rullar nu på luft och är super nöjd med just det valet faktiskt. Jag skulle personligen rekommendera Noctua

Av BM-Mods

Hoppar in i denna tråden efter tips från @Laxpudding

Det är så att jag har en Optama WU416 DLP samt en elektriskt duk till detta, duken har jag för mig är 2.4M på bredden kan nog va så att den faktiskt är 2.4x2.4M

Vad kan detta vara värt? Jag tänkte mig kanske 3000.- men vill veta så att jag inte är helt fel ute innan jag lägger ut annonsen?

Av BM-Mods
Skrivet av Laxpudding:

Finns en specifik tråd här om värderingar med några grundläggande idéer: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1611180-vad-ar-min-beg...

Generellt är projektorer och dukar mer svårsålt, efterfrågan är inte lika hög och en slutkörd lampa är en dold kostnad/besvär etc. Med 3000 kronor är du en bra bit under halva nypriset vilket är "rimligt" om du vill få allt sålt lite snabbare. Om du siktar på det faktiska halva priset av motsvarande ny produkt kan det vara många flera tusenlappar men svårare att få det sålt.

Tackar för svar, jag kollar in tråden du skickade

Det possitiva är nog att lampan bara har ett par hundra timmar, så den har inte gått hårt, men ja det är inte superlätt att sälja dessa grejer

Av BM-Mods

Värdering av Optama WU416 DLP och projektorduk

Hejsan.

Det är så att jag har en Optama WU416 DLP samt en elektriskt duk till detta, duken har jag för mig är 2.4M på bredden kan nog va så att den faktiskt är 2.4x2.4M

Detta används verkligen inte så mkt som det var tänkt och jag tänkte kolla om någon har ett hum om vad man kan ta för detta kitet? Jag tänker mig att 3000.- borde vara rimligt eller kan det vara så att man kan få mera, eller är det till och med så illa att det kanske är för mycket med 3000.-?

Så vad tror ni som kan lite om detta?

MVH

Av BM-Mods
Skrivet av Hygglo:

När jag startat upp datorn och loggat in i windows på min nya dator där jag är administratör. så funkar allt som det ska.
När jag stängt av datorn och startar den igen så kommer det upp ett medelande att det inte går att logga in.
Ser då att det finns en användare till (nere i vänstra hörnet på skärmen) med samma namn som mig men den användaren har ingen profilbild som jag har. Dvs det finns 2 st användare nere i hörnet, min och en till.

När jag klickar på min profil så kan jag logga in med min pin kod.

Har kontrollerat i inställningarna men det finns ingen annan användare eller profil än min så det finns inget att ta bort.

Hur 17 gör jag för att ta bort en användare som inte finns?

om du kör "WIN+R" och skriver: systempropertiesadvanced och sedan klickar på "Användarprofiler" hur ser det ut då?

Av BM-Mods
Skrivet av Satnoso:

Tjena Sweclockers!
Jag har då lyckats köpa 12 tb av SAS hårddiskar istället för sata diskar. Förstår att det är en annan typ av connector som de sitter med men hittar inte så mycket på vad jag kan göra av det. Har ni några rekomendationer på sas kabinetter med inbyggt os eller bara sas kompatibla kabinetter. Alt om man kan sätta ihop en burk med egna bitar som är kompatibel med sas.

Tänker dock att de flesta moderkort inte har sas idag?

Mvh.

Jag skulle nog bygga en server av typ vanliga delar sedan bara köpa ett raidkort.

Något i denna stilen med rätt kablar till: https://www.dustinhome.se/product/5011167542/pike-ii-3108-8i-... finns säkert bättre alternativ, men det va det första jag hittade

Av BM-Mods
Skrivet av Catcode:

Fast dom banna inga spelare utan bevis, CS2 har ett bra antihacks system ända gången den har gjort "misstag" var när AMD skulle lägga in något extra stöd till sitt GPU.

Det är bättre att du gå vidare och spela andra spel.

Bra? Det är därför det är så mkt fuskare i spelet och enda gången fan någon blev bannad var när VAC gjorde fel. Valve skulle prova lägga tid på sitt VAC istället så kanske det skulle ha en chans att kunna bli bra. Vist man åker dit, men det kan ta evigheter.

Av BM-Mods
Skrivet av mickejoh:

Det ä en i7-6700K, 8GB RAM, X170 pro gaming. Nätagg är Corsair RM750X
Jag var också inne på nätaggsproblem, jag har tyvärr inget passsnde liggande så har lite svårt att bara byta och testa.

Tack för tipset med länkarna, ska testa lite.

Vart i landet finns du? Tänker att det kanske finns någon i den närhet som kanske kan bistå med en PSU att testa med, eller kanske någon snäll medlem här på Sweclockers som kan hjälpa dig.

Av BM-Mods
Skrivet av mickejoh:

Min dotter köpte en begagnad dator för ett par år sedan. Redan när hon köpt den visade det sig att den kraschade när hon spelade vissa spel, till exempel Fortnite. Det satt ett 1080 i som jag provade att byta ut mot mitt 970. Då fungerade hennes dator problemfritt och har så gjort fram till nyligen då den börjat krascha igen. Sedan den började krascha igen har problemen tilltagit och nu kraschar den så fort hon öppnar något som kräver lite grafik. Till saken hör att min dator som haft hennes 1080 sedan bytet fungerar felfritt, så GPUn var sannolikt inte problemet från början. Det känns som att problemet maskades av att ett klenare grafikkort gjorde att något annat belastades mindre. Men vad är det då som kan degraderas över tid på det här sättet som gör att den nu börjat igen? Var börjar man felsöka? Finns det några testprogram som belastar olika delar av systemet?

Tacksam för tips

När ett av mina nätagg gav upp så hade jag problem med krascher och oms starter av datorn, jag kunde bencha CPU, minns osv, men så fort jag kom till GPU så dog det, körde jag dock enklare spel om inte belastade GPUn så funkade det, så ett tips är att prova en annan PSU för att se om det är så att den inte börjar ge med sig.

Av BM-Mods
Skrivet av Yatagarasu:

Det som förvånar mig mer än att influencers jagar varenda litet öre de kan snubbla på, det är att Twitch fortsatt tillåter hazardspel på sin plattform, speciellt när de vet åldern på många av sina användare.

Att de sedan klampat ned så hårt på lite naken hud gör det hela till ett otroligt hyckleri. För allt vad det är värt kan Twitch lika gärna stänga ned hela skiten, en tjänst som nästan odiskuterbart blivit sämre genom åren. Jag är imponerad att inte YouTube eller annan verksamhet har lyckats konkurrera ut dem ärligt talat.

Twitch skiter ju i det mesta så länga dom kan tjäna pengar på det. En sida med sämre moral är nog svårt att hitta.

Av BM-Mods

Har inte haft något strul på det sättet förutom i jobbet där USB-C/TB-porten gett sig på datorerna... En klen kontakt som ska ha en stor hård kabel är inte optimalt när den kopplas i och ur, men på telefoner har jag inte haft något problem med det.

Av BM-Mods
Skrivet av Svensktiger:

100% användarfel.
Byter man nätagg så byter man även alla kablarna.
Även om man kanske kan kritisera EVGA för att göra en ny pinout helt i onödan.
Men hela PSU världen borde ta åt sig, är det standard i ena ändan borde det kunna vara standard i den andra.

Men som sagt, att byta nätagg utan att byta kablar är och har alltid varit dumt.
Det är bara att ta en titt på Corsairs kompatiblilitetslista så inser man direkt att även de bra tillverkarna har så många varianter att man absolut inte skall chansa.

Hur kan det en bli ett uns av användare fel om EVGA inte skickar med några nya kablar? Här är det 100% EVGA som är värdelösa då dom byte pin layout mellan revisionerna men dom skickar inte med några nya kablar och då kan man som användare bara anta att det bara ska vara att plugga in å köra.