Inlägg

Inlägg som BM-Mods har skrivit i forumet
Av BM-Mods
Skrivet av LeVvE:

Undrar hur det blir för mig som har HBO Max via Telia.

Jag funderar faktiskt på samma sak, Man får väll hoppas att dom bara byter det till MAX och att det inte blir någon skillnad för oss användare. Men känner jag Telia rätt så är vi som användare troligtvis rätt så körda.

Av BM-Mods
Skrivet av splintercell:

Nyligen felsökt och servad.
En fortfarande potent bärbar speldator till en bråkdel av priset. Köpt i augusti 2019 för 21000 kronor.
Kompakt, lätt och klarar de flesta spelen på bra nivå.

https://www.power.se/datorer/datorer/barbar-dator/asus-rog-st...

Läs hela annonsen här

Till en bråkdel av vad du gav 2019 ja absolut, men det är gamla delar och inget hypat idag om man säger så. Jag köpte dotterns laptop för snart 2år sedan med en 11:e generationens i5 (11400H) och ett RTX3060, den lär prestera bättre än denna och den gav jag ca 11000.- för helt ny, dvs 3k mer än vad du vill ha för din begagnade.

Detta är inte för att vara taskig mott dig, men så att du kan få en chans att anpassa priset lite och som skrevs innan mig: så att ingen med mindre kunskaper köper denna för 8k och tror att dom gjort världens klipp.

Av BM-Mods
Skrivet av shimaokpe:

Så jag har problem med att ladda ner spel på Steam, när jag börjar ladda ner något spel kommer min Mbps att börja bra (400-500) och sedan några sekunder senare sjunker den till 0 och stannar sedan mellan 0-80 Mbps den tickar imellan som gör att en nerladdning oavsett spel tar 2-4 timmar istället för om jag hade haft en stabil nerladdning "uppkoppling" som skall ha tagit 5-10 minuter. Jag har bokstavligen provat allt. Avinstallerad steam, bytt region, ställ in ett Mpbs-lås, rensat cache,
ändrat ssd-inställningar. stängt av och på brandväggen, Letat i trådar etc.

Jag har 500 500 med fiber och undrar om det kan ha o göra med en inställning någonstans som kapar "anslutningen?" på datan. Eller att det skulle varit ett fel på routern?
Ev är det min ssd som spökar med mig?
Jag har en WD Green 480 GB Internal SSD M.2 SATA, Green-Performance
SSD:n går inte över 50% för den delen heller så den skriker inte om en överbelastning.
Länk till ssd: https://www.amazon.se/gp/product/B07KYDYKQP/ref=ppx_yo_dt_b_a...
Video på mitt själva problem : https://vimeo.com/925605808?share=copy

Någon som har något råd? :´)

Har du startat om hårdvaran från din leverantör så som Router och mediaomvandlare? Även kollat så att det inte är cachen i disken som inte tar slut? Då brukar hastigheten bli väldigt dålig.

Av BM-Mods

Köttar på med min 5600 och kommer nog göra det ett tag till Skulle säkert bli glad av att få flera kärnor, men sitter så lite så tror inte jag skulle märka av det direkt

Av BM-Mods

Nytt år och nytt jobb/lön

Bytte i december förra året jobb och har idag 48k.

Av BM-Mods
Skrivet av Rouge of Darkness:

gör så notera dock att jag bara uppdaterar denna lite när jag har tid så någon länk här och där kan ev vara död efter typ 14 år.

kan tyvärr inte sitta och testa alla länkarna konstant om de faktiskt fortfarande fungerar.

hittar du något dött skicka gärna ett PM om det så ska jag fixa länken isf om programmet äns existerar fortfarande eller ta bort den om den inte gör det.

Det ska jag göra

Av BM-Mods

Denna tråden måste man ju hålla lite koll på. Har en hel del saker här ifrån som jag ska kolla över när jag kommer hem

Av BM-Mods
Skrivet av klockish:

Det är samma spel, han MArkus vill ju dessutom avgöra alla beslut genom quake3 matcher vilket inte förvånar mig för Minecraft är quake

Du kanske borde dela med dig av infon till din langare, det verkar vara otroligt starka grejer.

Av BM-Mods
Skrivet av Seeco:

Jo det stämmer, om jag kollar IP i routern börjar det på 100 och om jag kollar en sån what's my IP så börjar det på 192. Så då är det CGNAT antar jag? Jag skickade ett meddelande till Bredband2 och bad om att få publik IP istället. Men ja, routern kan nog också vara ett problem... Jag har använt en Edgerouter X innan som jag förlorade vårdnaden om vid separation men nog kan få tillbaka. Ska man tro att den är stabilare?

Den bör vara stabilare om jag får säga vad jag tror iaf

Av BM-Mods
Skrivet av Seeco:

Tack för svar! Det görs inga större nedladdningar i princip nånsin så det kan det inte vara. Detta med publik IP och CGN har jag noll koll på - jag får läsa på. Jag har Bredband2 som leverantör. Men detta med slut på portar, hur kan man tackla det i såna fall? Jag glömde skriva att jag har nån bostadsswitch eller liknande också före routern.

Enklaste att se om du har CGN är väll att kolla på typ whatismyIP och sedan jämföra det med vad routern säger att du har för WAN IP, är det inte samma så är det CGN. Jag har upplevt problemen som du har när jag hade en lite billigare router som inte klarade av trafiken som blev och det kanske kan vara något liknande i ditt scenario?

Av BM-Mods
Skrivet av Ceji:

5 års datorutvecling brukar göra stor skillnad på prestandan. Läser man artikeln ser man att Apple fortfarande inte lärt sig designa laptops. 114 grader! Det är så det ser ut när form som vanligt går före funktion. Hellre en snygg dator än en bra dator.

Jag förstår vad du säger, men det finns ju vanliga bärbara som har aktivkylning som ändå kan vara och sniffa på 100C så då är ju 114C med passivkylning inte så farligt (Även om det är ruskigt varm och inget jag skulle rekommendera) Jag har oxå svårt att se någon köpa en AIR om den jobbar med konstant tung last på sin dator utan då är det ju en PRO som gäller (Notera att jag inte är en Mac människa, lägger in det så man inte bli påhoppad och anklagad för att vara det)

Av BM-Mods
Skrivet av macmann1:

Jag tycker det är rätt osmidigt att använda självscanning med telefonen, för det blir fipplande fram och tillbaka för att se inköpslistan. Använder mycket hellre en dedikerad scanner. Det butikerna däremot gärna kan bli bättre på är att tillåta upplåsning av scanner utan fysiskt kort, dvs via apple pay eller motsvarande.

T.ex på Coop (här omkring iaf) så måste man ta fram ett kort för att hämta ut en scanner, eller på vissa butiker (kanske alla nu) så kan man scanna en QR kod, köra mobilt bankid och sen få en scanner. Inte alls smidigt. Däremot när jag kommer till kassan så kan jag bara blippa apple pay och så hittar den alla varor. Borde räcka med en blipfunktion vid uthämtning också.

Jag har lagt in mitt Icakort i min ApplePay, så jag scannar bara den QRkoden ifrån telefonen när jag ska ha en scanner. Borde väll kunna funka med Coop oxå?

Av BM-Mods
Skrivet av Rouge of Darkness:

Låter ju som att plattans mac id är låst eller nått via deras hitta min enhet funktion för normalt sett så när du gör en total återställning dvs rensar allt till fabriksinställning så får man ange vilket konto man vill koppla till den under i stallationen.

Stulen platta?

Detta stämmer inte helt. Syrran hade en samsung telefon som hon lyckades supa bort lösenordet till sitt googlekonto på och när vi forcade en återställning så godkände den bara inloggning och uppsättning med kontot som vi inte hade lösenordet till. Tror detta är något som liknar Apples "Hitta min iPhone" och måste stängas av innan man återställer enheten för att kunna logga in med ett annat konto. Har även sett samma sak på en Lenovo platta.

Av BM-Mods

Borde väll bli lite jobbigt för EK nu då dom lever på sitt namn och kvalitet. Men ljuger man och säger att man bygger med koppar och sen inte gör det, så ska det kosta. Kan ju tycka att där har faktiskt konsumenterna rätt att häva sina köpa, det gäller ju alla tillverkare visserligen

Av BM-Mods

Hejsan @Klocker2

Jag har lite delar som jag tänkte göra mig av med, inget fancy men det kanske är något som kan funka för dig.

Moderkort: ASUS PRIME B350M-A
CPU: AMD Ryzen 2600 (Finns 2st av dessa)
Minne: 2x4GB 2400MHz DDR4 och 1x8GB 3200MHz DDR4 (Dessa funkar tillsamans på moderkortet med CPUn i 2400MHz och ger då 16GB, inte optimalt men det fungerar)
SSD: Samsung EVO 500GB S-ata SSD

Är detta något som är intressant så ge ett bud som du anser vara rimligt

Av BM-Mods

Detta måste kollas upp när jag kommer hem. Vet att grabben gjorde om sitt konto för FB förut, men det kanske är något som måste göras mer, sedan måste jag kolla vad dottern kör med för konto på sitt Q2. Tackar för headsupen

Av BM-Mods

Jag köra med Arctis PRO hemma och är sjukt nöjd och på jobbet köra jag Arctis NOVA PRO som är den nya versionen och den är trevligare på alla sätt, kostar en slant men enligt mig helt klart värt det, bra ljud, bra mic och bra NC.

Av BM-Mods
Skrivet av Spiffman:

Vet du att du stod nära en tesla och skickade upp dörren så betala bums, annars kan du vägra och så får de ta det vidare.
Nu var ju 1000 spänn inte så mycket men man vet ofta när man gjort något fel

Ah läste högre upp...
Jag har själv en Tesla så det är nog mer eller mindre solklart att bevisen finns.
Betala bums och gör rätt för dig.

Om dom solklart finns så ska dom ju solklart presenteras oxå, inte bara en dålig bild och speciellt inte när dom säger att det är en under 15 som sätter sig och enligt bilden så verkar det vara någon över 15, så då går ju bevisen isär sig lite så man måste presentera allt om det finns något som är tillräckligt. En bild med ett censurerat ansikte och en bild på en bil (Som kan vara din) Är ju inte direkt bevis enligt mig.

Av BM-Mods
Skrivet av Ryhage:

Nej det låter som att det kanske varit en fantasi från min sida. Min utgångspunkt har varit att vi kört denna lösning i många år och då via Teamviewer. Problemet med detta har alltså varit att bara en användare kan arbeta åt gången.

Jag tänkte nu att om vi bara löste så 2-3 kunde göra samma sak samtidigt hade det varit en "enkel" uppgradering.

Varför är en backup till Onedrive inte säkert, vi litar på Onedrive med andra mycket värdefulla filer?

Men som sagt, börjar mer och mer nu tro att vi får försöka göra en övergång till Visma eEkonomi + Lagerkoll.

Tack för din hjälp.

Tack igen Herbamare, det är nog som ni säger.

för att kunna köra 2-3 personer samtidigt så behöver man licens för det och även Windowsserver så där blir budgeten på 6000 för liten, sen är backup på onedrive inget att rekommendera för att det kan gå fel även där, bara det att syncen kan bli fel, sen bör man ha flera kopior av datan och inte då på bara stället den körs och onedrive, utan någon annan plats också, annars räcker det med att datan blir korrupt på stället ni kör den och så skrivs den korrupt till onedrive (Sen är ju frågan hur ni satt upp den där, är det så att den skriver över filen från gårdagen eller blir det en till fil och dom andra finns kvar så att ni kan backa ett antal dagar/veckor om det behövs?)

Av BM-Mods
Skrivet av Ryhage:

Tack igen. Jag håller med till viss del. Vi har kollat lite på att köra virtuella skrivbord/maskiner via extern leverantör (Oderland) och dem skulle ha ca 6000 SEK/år. Detta är acceptabelt, absolut. Men ser dock ingen större fördel med det heller.

Om vi själva kunde lösa det med stationär-/serverdator kanske det blir en engångskostnad på t.ex. 6000 SEK. Sedan sätter vi bara upp att det görs backup på Visma-filen till OneDrive en gång om dagen så känns det dessutom rätt tryggt.

Det vi dock nu dock börjat diskutera mer är att gå från Visma Administration 2000 till en molnbaserad lösning (Visma eEkonomi + tjänsten Lagerkoll). Är det någon som gjort denna övergång och har erfarenheter?

Att köra med en lokal server och backup till Onedrive låter inte som en helt optimal lösning och en engångskostnad på 6000 låter väldigt klent räknat. ska ni köra en egen lösning så måste ni tänka på säkerheten på den samt rediga backuper, det är inget ni löser med en lokal server för 6000.- och backup till onedrive :/