Inlägg

Inlägg som BM-Mods har skrivit i forumet
Av BM-Mods

Detta är ju anledningen till att man håller sig borta från såna här bluffgrejer, det är inte direkt billigare utan kedjorna ljuger bara för oss.

Av BM-Mods

Kan du kolla så att du ens hittar din SSD i BIOS annars kan det ju vara det som spökar just nu, dvs att datorn inte hittar den ens?

Av BM-Mods
Skrivet av Toss3:

VW Touran kan man väl köpa för runt 310 KSEK - väldigt rymlig bil.

Det är en trevlig bil. Bytte våran till förmån för en multivan, men idag säljer jag Multin istället och kommer gå tillbaka till en Touran troligtvis

Av BM-Mods
Av BM-Mods
Skrivet av LindseyVonn:

Eller denna

https://www.blocket.se/annons/stockholm/msi_gaming_laptop/120...

Två bra alternativ för typ 8 lax, denna och den i inlägget ovan. Borde kunna ge mig möjlighet att spela CS2 ett par år framåt i tiden iaf väl!?

Vet inte så mkt om priset är bra eller inte på så sätt. men jag har en sådan dator hemma åt dottern, fast med en 11400H CPU istället, så en lite klenare CPU, men den funkar kanon. tror vi gav 10-11K för den ny för något år sedan. Så om det kanske går att få ner priset lite på den så kanske den kan vara bra, men Ailenware datorn skulle jag inte batala 8999.- för iaf.

Av BM-Mods
Skrivet av alatan:

Source-spelen CSS och HL2 har nog de flesta spelat. Men jag vill lyfta fram Day of Defeat Source. Det finns fortfarande ett antal servrar med engagerade spelare, rätt hög medelålder på spelarna så det är en lite mer vuxen stämning än i andra spel.

Spelet i sig håller sig utmärkt än idag, det känns verkligen inte som att det släpptes redan 2005.

Ohh Det var inte igår man spelade det Blir nog att ladda hem ikv. Tackar för tipset

Av BM-Mods

Byter jobb i December och kommer då landa på 48 000.-

Yrke: Systemtekniker (Windows Server)
Lön: 48 000
Utbildning: Server- och virtualiserings­specialist
Erfarenhet: 7år med blandade roller.
Ålder: 36

Av BM-Mods

Jag har igenom åren provat både dyra och billiga kort och är väll inte direkt imponerad över dom dyra jag har kört... Inga super dyra men upp emot 3-4K har jag lagt och har ändå känt att korten för ca 1-1.4K har fungerat exakt lika bra och har inte varit någon begränsning för mig

Av BM-Mods
Skrivet av darfvajder:

Hej,

Jag har använt Bahnhof som ISP i kombination med min setup hemma (Router ASUS RT-AC59U V2) i flera år utan ett enda problem.

17/10 - Fiberleverantör är på plats och byter min fiberkabel som går in i huset samt tjänstefördelaren. De är klara cirka 10 på förmiddagen och allting fungerar som vanligt resterande dag/natt.

18/10 - Bahnhof uppgraderar till Carrier-grade NAT (datum bekräftat av Bahnhof och Fiberleverantören). Här börjar problem med att all internetanslutning sporadiskt försvinner för mig flera gånger om dagen, enbart en omstart av router löser problemet. ASUS GUI säger "internetstatus: ansluten" men lampan på Routern för internetanslutning lyser ej, tills efter omstart och fungerar fram till nästa avbrott.

Efter felrapportering till Bahnhof så körde jag PingPlotter på dator direktkopplad mot tjänstefördelaren och fick 3st avbrott vid olika tillfällen under 24h, med paketförluster hela vägen mot slutdestination (ping.sunet.se). Jag har nu fått detta felanmält till fiberleverantören som har stadsnätet i min stad och de kommer skicka ut en tekniker till mig.

När jag får dessa avbrott så tappar hela mitt hemmanätverk internetåtkomst, anslutningen till min router ligger kvar men inget internet går att nå.

Är det någon som har erfarenhet av liknande händelser? Ska tilläggas att datorn som ligger kvar direktkopplad mot tjänstefördelaren har internetåtkomst efter ett avbrott då routern fortfarande inte kan fördela något internet.

Skulle du kunna prova att be Bahnhof att stänga av din CGNAT och se om problemen försvinner då?

Av BM-Mods
Skrivet av Lindhontour:

Vad är skillnad på AM3 och AM3+

Det jag kan hitta om det är detta:

AM3+ stödjer Bulldozer samt AM3 processorer. Dock går det inte köra in Bulldozer till AM3

Av BM-Mods
Skrivet av Lindhontour:

Skulle AMD Phenom II X6 1075T funka lika bra?

Det skulle jag tro. Har för mig att Phenom II även var snabbare än första bulldozer som kom.

Av BM-Mods
Skrivet av BM-Mods:

Därför jag skrev att jag utgick ifrån deras ordinarie pris. det går att minska disk, minne och nätagg så kommer man ner rätt så mycket. Det jag menade var att man faktiskt kan hitta bättre grejer än något färdigt där dom knappast lägger till komponenter av den bästa kvaliteten och oftast är väldigt nerskalade.

Plockade jag om lite i kundvagnen, men fortfarande behöll bättre moderkort och CPU så landar jag på 20.5K dvs 2.5K mer än vad dom vill ha: https://www.inet.se/kundvagn/visa/fu0cAWIilrozIOROq9fMGkoUKXg...

Av BM-Mods
Skrivet av Sp0de:

Lite dyrare? 30% högre pris?

Därför jag skrev att jag utgick ifrån deras ordinarie pris. det går att minska disk, minne och nätagg så kommer man ner rätt så mycket. Det jag menade var att man faktiskt kan hitta bättre grejer än något färdigt där dom knappast lägger till komponenter av den bästa kvaliteten och oftast är väldigt nerskalade.

Av BM-Mods
Skrivet av Controller:

Hej!

Power öppnar idag med ett erbjudande på en Omenburk med 4070 för 18k. Hade tänkt att vänta in black friday och bygga själv men tittade en extra gång på priset.

Är det någon som har erfarenhet av Omen serien?

https://www.power.se/datorer/datorer/stationar-dator/hp-omen-25l-gt15-1415no-stationar-dator/p-2150176/

Nu utgick jag ifrån deras ordinarie prist där dom säger att du sparar 8000.- och på några min på inet fick jag fram detta: https://www.inet.se/kundvagn/visa/X-0cAX6bvb55jZRPtorkaGSyveE...

Det är då bättre CPU, mer minne, mer disk bättre PSU osv. Vist lite dyrare än deras på REA men en bättre burk.

Av BM-Mods
Skrivet av Bagan:

Hej!

Jag är väl mer inne på att den är likt mer 5600 kanske men förstår din poäng.

Jag tar emot bud ifall priset är fel.

Jag skulle nog kanske säga att den ligger mer i stil med en Ryzen 5 3600/3600x 5000serien gjorde ett bra hopp ifrån 3000 serien.

Av BM-Mods

Det får man självklart göra

Av BM-Mods
Skrivet av Swedishchef_90:

Du kan köpa alla delar i din dator för 2400 just nu på tradera...

Jag tror ni övervärderar prebuilds...

Absolut, men gemene man på Plocket eller facebook market kommer nog inte att vilja köpa lösa delar på tradera för att bygga ihop utan dom vill ha det ihop byggt å klart.

Av BM-Mods
Skrivet av Pinnen:

Tack snälla för svaret! Jag trodde också att det var lösningen men som du ser på bilden går det inte.<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Om du kollar på den första bilden i ditt ursprungliga inlägg så ser man plastfästen, dessa bör du kunna klämma ihop och trycka ut innifrån. Det är inte alltid helt lätt att få bort dessa fronter, har haft en del chassin där det har varit väldigt svårt, men om man bara kollar på fronten innifrån ordentligt så kan man se dessa fästen

Av BM-Mods

Brukar hamna i en låda här hemma men nu har det blivit dags att sälja av det då jag helt plötsligt hade 4st PCs och tydligen en server som inte längre behövs

Av BM-Mods
Skrivet av Pinnen:

God morgon!

Jag har fått hem en dator som är i stort behov av grundlig rengöring. Jag har ingen aning om vad det är för chassi. Jag försöker lista ut hur fasen jag ska få ut fläktarna i fronten. Jag kommer liksom inte åt nånstans. Någon som vet hur eller vilket chassi det är så jag kan leta manual?<Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk><Uppladdad bildlänk>

Du behöver ta bort fronten, sedan kan du skruva loss fläktarna och ta ut from framifrån. Du borde kunna ta tag under fronten och försiktigt dra loss den, ibland kan dom sitta rätt så hårt, men kolla bara så att du inte ser några skruvar innifrån som går ut i fronten så ska det inte vara några problem.

Vet inte vad det är för chassi, men påminner om ett Phanteks eller eventuellt NZXT, men jag tror mer på ett Phanteks chassi.