Inlägg

Inlägg som Herr Poster har skrivit i forumet
Av Herr Poster
Skrivet av juniorjesper:

Det blir inte ett felmeddelande att det inte går att ansluta till kameran?

Jo, det får jag också ibland.

Av Herr Poster

En Googleversion av denna och jag kastar min skräpsung skräp3 åt helvete!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Herr Poster

te=Boss302;13616392]Gick från samsung mjukvaran till cm nightlys strax efter det rapporterades att touch to focus var fixat.
Har funkat flawless för mig i ~everar veckor. Inte en enda krash/FC.[/quote]

Touch to focus har fungerat för mig med ett tag men har fortfarande fått FC eller att skärmen bara blir svart. Kan dock vara jag som haft otur..
Ibland funkar det ju inte lika bra på alla telefoner trots att de är lika.

SwiftKey buggar skit och ändrade den citerade texten på två ställen, tror inte den blir ordentligt citerad nu...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Herr Poster
Skrivet av Boss302:

Har inte haft en krash. Touch to fucus är fixat. Tycker det funkar hur bra som helst.
Körde inte aosp tidigare p.g.a kameran.

Har du testat de senaste själv?

Har inte kört CM på ett tag, kör AOKP fast den är ju baserad på CM... den fungerar men titt som tätt fuckar den ur...

Skrivet av Boss302:

S3an har väl också en sonykamera så exynos källkod borde inte göra mycket för den?

Källkoden för kameran är också closed antar jag då det var en av sakerna Samsung lovade att öppna upp men aldrig gjorde.

Av Herr Poster
Skrivet av juniorjesper:

Det fungerar inte att installera en stock kamera-app i recovery?
T.ex http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1883192

Inte om du kör AOSP då det är bundet till Samsungs TW.

Skrivet av juniorjesper:

Japp, den är det.

Skrivet av Broken-arrow:

Funderat att bytta på min s3, dock så är ju källkoden ett problem.

Har dom inte släppt ett vanila till s3? till s4 ska det komma i alla fall (hört rykten om att s3 ska få det med).

De har släppt en Googleversion av S4 med Snapdragon SoC, Google sköter uppdateringarna där. S3 och S4 med Exynos kommer inte att få detta då Samsung vägrar släppa källkoderna vilket gör att dessa aldrig kommer få stabila AOSP-roms m.m. eller med 99% säkerhet...

Skrivet av Boss302:

I de senaste cyanogenmod 10.1 nightlys så funkar kameran.

http://get.cm/?device=i9300

Den fungerar i många AOSP-roms men man kan inte säga att den är speciellt pålitlig, kameran är en av sakerna som troligtvis aldrig kommer fungera stabilt utan källkoderna.

Av Herr Poster
Skrivet av juniorjesper:

Och Cyanogenmod 9.1 är Stable står det, fungerar kameran och så där?

Tvivlar på det. Samsung har inte släppt de utlovade källkoderna för Exynos 4 och kommer troligtvis aldrig att göra det heller vilket gör att du aldrig kommer få en stabil AOSP-rom till S2, S3, Note, Note 2 eller någon annan enhet som kör Exynos.

Det finns en rom som är baserad på stock men som ser ut som vanilla i menyer och allt, minns inte vilken det var då det var länge sedan jag körde något som var baserat på Samsungs skräp, tror dock att den hette Ultima eller något liknande.

Av Herr Poster
Skrivet av SnowJim:

Jag har nu provat en Nokia Fatboy induktionsladdare till min S3 LTE men det fungerade inte alls, enligt Samsung så finns det ingen indkutionladdare i Sverige till S3 LTE?

Testa använda Google så får du oftast svar på dina frågor. S3 har stöd för trådlös laddning men man behöver ett annat bakstycke för att det ska fungera, en av sakerna Samsung lovade att släppa men aldrig gjorde. Om du googlar så finns det guider på hur du gör ett eget litet kit för trådlös laddning utan att behöva byta ut bakstycket. Det kostar ca 200 kr med allt, inklusive laddare och du bryter inte garantin heller. Finns några 3:e part-tillverkare som säljer färdiga kit men det kostar en slant. Det är både billigare och roligare att göra ett eget kit.

Som sagt, Google är din bästa vän.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: SwiftKey suger pung ibland...

Av Herr Poster
Skrivet av Sewerin:

Låter som att det är rätt telefon för mig med andra ord! Är det enkelt att byta rom? (Antar att det är ungefär som att Jailbreaka en iPhone?)

Ja det är lätt men ska du bara använda telefonen så är det inget man behöver göra, men man kan få rätt bra extrafunktioner om man gör det samt lite annat, du får googla och se om det är något du vill göra.
Att byta rom är inte som att jailbreaka en Iphone då en Android klarar göra det en jailbreakad Iphone kan redan från början.

Av Herr Poster

Lätt Nexus 4. Vill du byta rom eller få nya versioner av Android efter att Samsung slutat uppdatera S3 så kommer du att ångra dig om du väljer en S3, har en själv och den är verkligen skräp, sen laggar den när man kör stock då Samsung gillar att överdriva med att bloata ned systemet med massor av onödig skit.

Av Herr Poster
Skrivet av hdjb1:

Men hallå?? Vad är det för stort problem för normalanvändaren???
Här är det frågan om att spela spel och normalt användande.. De som är missnöjda är de som har som hobby att byta till special rommar i enheter och det är inget problem annars med processorerna. Exynos är bland de snabbaste SOCerna på marknaden. De "många missnöjda" är någon promille av användarna och den stora massan vet inte ens att det går att uppgradera programvaran i enheten.....

Fortfarande bra att påpeka det, TS kanske vill ge sig på det senare. Eller du och din spåkula vet vad alla tycker och tänker samt kommer att göra?

Av Herr Poster

S2, Note, S3 och Note 2 innehåller alla Exynos 4 som Samsung vägrar släppa källkoder till. Föreslår att du läser på Bl.a. XDA om problemen med Exynos så kanske du slipper bli missnöjd som många andra blivit.

Av Herr Poster

Välj inte S3 har en själv och som många andra tycker så är den seg sen har Samsung värdelöst stöd för utvecklare så om du gillar coustom roms så är den rätt kass.

Av Herr Poster
Skrivet av Sweex:

s3an har la inte stöd för det?

Jo den har stöd för trådlös laddning.

Av Herr Poster

Bygg en egen trådlös laddare, finns guider hur man ska göra och vill minnas att det går på runt 200 kr. Funderar på att bygga en själv.

Av Herr Poster
Skrivet av SnowJim:

Jag kör Nova för att få ett utseende som Nexus men det laggar ändå i menyer. Anledningen ser dock ut att ha med själva Android att göra efter som man inte laddar in hela listan per automatik utan man laddar lite då och då av den och då blir det helt enkelt laggigt.

Om man inte märkser eller ser det så bör man prova en Windows lur en vecka, då lär man märka det så länge Windows luren är frisk.

Klart det fortsätter lagga i menyer om du bara byter launcher, det är inget magiskt som gör hela systemet laggfritt. Som många andra sagt så skulle du köpt en telefon som inte är seg från början om du vill ha en bättre Androidupplevelse, klaga på Samsung och inte Android eller byt tillbaka till Windows Phone om lagget i Android är så hemskt och Windows Phone så underbart.

Ja vi vet att du kommer svara att du testat många olika Nexusar och framtidens Androider och alla laggar.

De telefoner jag testat med AOSP har mycket bättre flyt än Samsungs nedbloatade skit så mycket har med Samsung att göra. Sen kommer Android inte vara helt smooth lika som WP och IOS inte är det heller fast de är dock mer smooth än Android.

Av Herr Poster
Skrivet av hdjb1:

I vissa perioder kom det nya uppdateringar till S3an varannan vecka.. blir nog lika till S4an.

https://twitter.com/samfirmware

Dock menar jag inte att man behöver uppdatera vid varje liten uppdatering utan när det kommer större uppdateringar som 4.1 -> 4.2 eller en fix från tillverkaren som gör en rutten telefon suverän.

Av Herr Poster
Skrivet av SnowJim:

Så vad du menar är att allt som finns i butiken ska vara up to date och det är personalen ska ska göra detta på alla produkter manuellt? Detta ska dessutom inte ta någon tid alls mer eller mindre.

Det behöver inte vara up to date men att hålla testmobilerna up to date är varken svårt eller speciellt tidskrävande. Det är inte som att det kommer en update varje dag till alla telefoner där man får spendera 10 timmar med att uppdatera dem. Det var detta jag ville ha sagt eftersom ni påstår att det är en tidskrävande process att uppdatera som att en hel arbetsdag går åt till att uppdatera en telefon...

Av Herr Poster

Nexus 4 + mat för resten.

Av Herr Poster
Skrivet av hdjb1:

Tänk efter en gång till.. tänk dator, internetanslutning och ett par Gb data från väldigt belastade servrar...

Ett par GB, inte konstigt att den är så seg med allt bloat som tar flera GB.
Måste ju säga mycket om hur värdelösa Samsung är på sitt sätt att uppdatera också. Tur att man inte kör stock och det tar 1-2 minuter att ladda ned sin rom på ~140 MB och ytterligare 1-2 minuter att flasha den.

Jag tror att du behöver tänka till lite också eller är du bara lat på jobbet? Om man ska ladda ned Flera GB från slöa servrar tror du man sitter där och väntar på att den ska bli klar eller gör något annat under tiden?

Av Herr Poster
Skrivet av hdjb1:

Personalen i butiken satsar nog inte 1,5 tim av sin arbetstid till en uppgradering.

S4 måste vara en riktigt seg telefon om det tar 1,5h att uppdatera den.