Inlägg

Inlägg som Herr Poster har skrivit i forumet
Av Herr Poster

Wolfram Alpha, kostar dock en slant.

Av Herr Poster
Skrivet av Luminous:

Insåg precis något.

Installerade facebook appen.

Telefonen blir helt mystisk seg igen ....

Du sitter ju med en S1, den är ju seg från början.

Facebook fungerar fint här, segar inte ned min S3 mer än vad den redan är.. Testa en annan version av Facebook och se om det blir bättre?

Av Herr Poster
Skrivet av Luminous:

Jag kör mig GT-i9000 med cyanogenmod 10.1, alltså 4.2.2 och semaphore kernel. Den har aldrig varit så laggfri som den är nu! 10.1 verkar vara så gott som stabil så i princip alla android-ägare borde kunna fröjdas om det finns ett bra RC eller en bra release nu. Jag använder inte ens chrome för stockbrowsern flyter som smör.

Frågan är NÄR android 5 kommer, och vad det kommer bjuda på.

Jag har också en S1 och anledningen för att den har stabila roms är för att det finns källkoder till SoC'et. Dock är den inte alls laggfri men den "flyter" på bra även med 4.2.2. Dock har jag versionen med det sega nand vilket ska göra att den flyter på sämre med cm 10.x än de nyare.

Android 5 kommer tidigast om ett år, nästa version av Android är 4.3.

Av Herr Poster
Skrivet av SnowJim:

Vad jag menar är att det är SJUKT stor skillnad på flytet i en Windows telefon jämfört med "vanlig" Android telefon. Visst flyter homescreen och appdrawer väldigt bra men som sagt, lister är helt värdelöst på Android. Nu går det att leva med men det ger en ganska dålig känsla tyvärr.

Jag sa tidigare att jag aldrig varit med om att min Windows Phone laggar och jag får erkänna att det faktiskt hänt 2-3 gånger på 2 år och då har det varit någon tillfällig hickup som försvunnet efter omstart. Annars startade jag aldrig om Windows Phone telefonen.

Förstår, vad jag hade önskat var att det var mer synligt. Så som det är nu så tar "döda ikoner" upp 90% av skärmen medan 10% går åt till små, små notifierings ikoner som egentligen bara berättar att det finns en uppdatering och inget om hur mycket det finns. För mig känns det bara som en självklarhet att ha counters på ikoner som går till program med notifieringar, det är trotts allt 2013.

Jag är extremt petig mot lagg så nä, jag har inte vant mig vid laggandet och jag har 2 andra kollegor som kört WP och de håller med om att systemet inte laggar. Det finns ju inget som bör lagga, det är så enkelt.

Men visst säger du att din Windows telefon laggade och det var en heigh end telefon och det fanns inget annat strul med den så antar jag att det finns WP telefoner som laggar.

Förstår, men som sagt, Nexus 7 och Nexus 4 laggade ju också en hel del i menyerna så egentligen ser jag ingen större skillnad.

Ja det är en personlig fråga antar jag. Mina prioriteter var, samtalskvalité, bra kamera(Nexus kamera var till och med sämre än min 2 år gamla HTC Titan) och skön att hålla i. Men jag förstår absolut de som värderar direkta uppdateringar högre.

Haha de e ju helt värdelöst, man går ut och säga nu drar vi igång Project Butter för att göra flytet perfekt så kommer man fram till en slutprodukt som ändå laggar. Min tidigare HTC Desire S laggade faktiskt inte så fasligt mycket mer men jag antar att det var även dåliga kodare som slängde in i Project Butter eller så prioriterade de homescreen och appdrawer.

Problemet med roms till S3:an är väll att en del saker inte kommer fungera, har för mig att jag såg något om att radiodelen och GPS:en blev bugg och det känns inte som ett alternativ.

Ja men efter som detta är en viktig del av en produkt som man ska hålla kontakt genom så är 10% av skärmen lite snålt utrymme för notifieringar enligt mig men så vanligt är det en smaksak.

Jag läste igenom en hel del innan mitt köp och blev snabbt klar över att vanliga S3 var helt värdelös med sitt 1GB ram, detta skulle tydligen göra att telefonen laggar en hel del extra(hur nu 1 GB ram på en liten telefon kan vara för lite). Just därför köpte jag LTE med 2 GB ram.

Vad är det för version du har?

1. Ja och efter som man måste använda många appar för att få till det som man vill så kan det vara mer eller mindre vad som
2. Ja
2. Allt jag vill ha är counters för allt med nofiers, detta borde vara en standard. Widgets kan vara en lösning men det blir inte lätt att hitta allt man behöver och särskilt inte med samma "look"
3. Jo jag kör just nu Nova som ser ut att fungera bra
4. Ok

Ja en del punkter är säkert knutet till S3:an i sig men Lagg och avsaknad av counters är något android systemet bör stå för.

Då får jag anta att det är fel på de butiks version jag provat då. Eller så är det som med Herr Poster där han upplevt lagg i Windows Phone medan jag och mina kolleger mer eller mindre aldrig har gjort det.

Du har aldrig haft lagg i den S3:a? Det är annars väldigt känt och gäller egentligen för Android systemet i grunden. Jag tror mer att du inte är så petig helt enkelt vilket är skönt för dig.

Det är ganska fjantigt att ha en pytte liten bild på den som ringer en som dessutom är suddig när man lever i 2013, sen att man kan tycka att man inte bryr sig om det är en annan sak. Vad jag menar är helt enkelt att det är en sådan uppenbar miss och har varit såhär i hur många år som helst.

Jo detta var också min tanke men efter att ha tittat en del i xda forumet så säger man att touchwiz ger mer och är stabilare än vad en vanilla rom är. Även kameran ska vara extra bra på stock och den ska kunna spela in i stereo vilket inte gäller på vanilla versionerna. Det är helt enkelt mycket att tänka på innan man skicka in en ny rom.

De säger dock att standard versionen av S3:an med 1 GB ram ska vara helt värdelös medans LTE ska vara okay, vilken version är det du har?

S3an eller rättarsagt Android är allmänt känt för att lagga i menyer men antagligen är du inte så petig att det märker av det.

Precis, men sen säger de också att 1GB versionen ska lagga ganska mycket mer. Vilken version är det du har?

Finns det något enkelt sätt att citera ett inlägg flera gånger? Var drygt som fan när jag gjorde det sist...
Aja.. Du vet att du kan dra ned rullgardinen? Har du flera notifikationer från samma app så visar den hur många det är.
Vill du att det istället ska komma upp en fet ruta som tar upp 90% av skärmen när du får en notifikation?
Kan hålla med om det kan vara lite dåligt att man inte kan välja som standard att det ska komma upp en liten ikon på appen men den lilla siffran är inte mycket större än den som kommer upp i notifikationsfältet och är betydligt mindre än den när man drar ned gardinen.

Jag har den med 1 GB ram och hade inte varit mer nöjd om jag hade haft modellen med 2 GB ram då båda suger hårt när det kommer till AOSP. Tvivlar även på att flytet hade varit bättre där om man bara använder den som telefon och inte kör tung multitasking om jag hade haft 2 GB och kört AOSP.

"Jo detta var också min tanke men efter att ha tittat en del i xda forumet så säger man att touchwiz ger mer och är stabilare än vad en vanilla rom är"
TW ger mer, det ger mer bloat och ett segare system. Anledningen till att en rom baserad på Samsungs FW är stabilare är för att Samsung vägrar släppa källkoderna för Exynos 4 som de lovade att släppa i slutet av 2012, utan dessa kommer vi aldrig få se en stabil version av AOSP m.m.
Detta är anledningen till varför många utvecklare på XDA övergett Samsung och bytt till bättre märken med bra support.

Av Herr Poster
Skrivet av tcntad:

Jag har en själv och den laggar inte alls:)
Vare sig S3an eller S4an gör det, kan tänka mig att det är som du skriver, butiksexemplar som alla pillat på och t.om iPhoneanvändare som bytt(?)

Jag har själv en S3 och många av mina vänner har en S3 och dessa är inte i närheten av att vara laggfria, de är snabba, men inte laggfria. Tror knappast att alla vi tillsammans med många andra på övriga forum har fått måndagsex. Många av mina vänner märker inte av lagget, antagligen för de inte stör sig på det.
Tror att det är så med de flesta som påstår att dessa är laggfria, de stör sig inte på lagget och märker då inte av det/förnekar att det finns.
Menar inte att det laggar apa men hackar gör det ofta, speciellt när man kör stock på S3:an.

Av Herr Poster
Skrivet av lanbonden:

Precis. En S3a som inte är rootad är långt ifrån laggfri oavsett vad folk säger, och det samma verkar gälla för S4an vilken nästan verkar vara ännu värre. Dock blir båda fantastiska telefoner när de är rootade och blir av med Samsungs skit

S4 kan nog bli fantastisk då den innehåller ett SoC från Qualcomm men S3 däremot med Exynos blir mycket bättre än stock men tyvärr inte fantastisk p.g.a att Samsung vägrar släppa källkoderna så man får dras med buggar och att den inte kommer vara lika snabb som den borde vara. Dock ljusår bättre än Samsungs skräp.

Av Herr Poster
Skrivet av tcntad:

S4 lagga? Nejdu, inte alls.

Har inte testat den själv och är lite tveksam till det men enligt många ska den tydligen lagga, kanske för de provat i affären där 5000 personer installerat appar och skit på dem så man bör väl ta det med en nypa salt. Dock har jag mycket svårt att tro att en S4 är helt flytande vad folk än säger.
Samma som med S3 som ska vara helt flytande men är inte är i närheten av att vara det.

Av Herr Poster
Skrivet av SnowJim:

Så du har en Windows Phone som laggar och stänger av sig ändå är det bara apputbudet som gjort att du inte går över till Windows Phone? Den HTC Titan som jag har kostade 5000 kr vid köp och även en kompis köpte en likadan och de har som sagt fungerat väldigt bra jämfört med ex den erfarenhet jag har av Android.

Om du hade läst ordentligt så skrev jag att den fllyter på bättre än mina Androids och min Iphone. Men att påstå att Windows Phone är helt flytande är en lögn, precis som när folk påstår att vissa Andrpids/IOS är helt flytande.

Skrivet av SnowJim:

Allt du får reda på är om du fått nytt mail eller missat samtal via den lilla, lilla remsan längst upp, enligt mig är det bara dålig design att ha det på detta vis. När man öppnar en telefon så är det viktiga att veta vad statusen är just nu, hur många samtal har jag missat, hur många SMS finns där. Men som sagt alla prioriterar olika saker.

Visst kan man byta launcher men även dessa stöder inte counter på alla notifieringar (ex Nova stöder inte outlook). Dessutom är det nog väldigt få "vanliga" användare som tänker på att byta launcher och då får de helt enkelt grund uppfattningen hur android fungerar.

Nej man får reda på mycket mer än mail eller missat samtal där uppe och jag tycker den fungerar mycket bra då alla appar jag vill ska meddela mig om något meddelar mig i notifikationsfältet och de jag inte vill ha har jag stängt av.
Outlook kommer också upp i notifikationsfältet och med en preview som man kan expandera och läsa vad som står i meddelandet.

Skrivet av SnowJim:

Nej även de laggar i menyerna, ärligt? Titta på hårdvaran, ska det behöva lagga att scrolla en textlista som på sin höjd ibland innehåller foto? Jag har ärligt talat aldrig varit med om det på HTC Titan(windows phone) och då är ändå hårdvaran ganska dålig i jämförelse.

Jag skrev att de laggar och att jag tvivlar på att en Nexus också är helt flytande. Läs ordentligt.
Jag har varit med om att Windows Phone också laggar när man scrollar, samma med Iphones, dock laggar de inte lika mycket som Androids eller så har du vant dig vid att inte se lagget. Men ja, jag håller med, det är drygt som fan när det hackar till.

Skrivet av SnowJim:

Bloat? Att det ligger program som du aldrig använder inaktivt spelar ingen större roll merän att de tar upp lite utrymme på lagrings platsen. Däremot spelar det stor roll vad som ligger igång hela tiden men på min S3a så ser det inte ut att vara något att klaga över.

TW är igång hela tiden och drar onödiga resurser, visst, hårdvaran klarar det men det flyter på bättre utan detta skräp, i alla fall för mig och många andra om man kikar på XDA, sen lider S3 av memory leak också, fast det kanske är fixat?

Skrivet av SnowJim:

Jag har provat Nexus 7 ingående och S3an är defentivt snabbare. När det gäller Nexus 4 så är det jämt skägg mer eller mindre, skillnaderna är till Nexus 4 fördel men det år så små marginaler.

Japp små skillnader, men stora nog för att ge N4 en klar fördel enligt mig. Efter att jag rootade och la in CM så kändes telefonen mycket rappare. Kanske placebo men många tycks dela samma åsikt.

Skrivet av SnowJim:

Det finns problem med alla telefoner och jag tittade igenom mina alternativ ganska ingående innan jag köpte S3:an.

Men egentligen handlade detta inte om vilken telefon man ska välja utan om Android som system och det är där jag menar att det hänt väldigt lite sen 2 år tillbaka när jag körde HTC Desire S. De införde ett projecet butter men trotts kraftig hårdvara så räcker det inte till medan Windows Phone fixar det på bra mycket klenare hårdvara? Det säger en hel del om Android tyvärr.

Android är dåligt kodat och flyter inte på som smör i solsken, det har alla vetat länge. Project Butter hjälpte en hel del. Min Gamla S1 hade bättre flyt i menyer än min S3 när den körde stock ICS. Det var som dag och natt när man flashade in CM10 på S3:an.

Skrivet av SnowJim:

Jo jag har funderat på det men jag skulle vilja känna på hur Android är tänkt och än så länge känns det helt enkelt som att de prioriterar fel saker om det nu är tänkt att mobiltelefonen ska på ett snabbt och smidigt vis ge mig status om vad som händer.

Det fungerar bra idag med status om vad som händer, det kommer upp i notifikationsfältet. Jag använder: Samtal, SMS, MMS, Hotmail, Gmail, Facebook, Google+, MSN, Skype, Viber, KIK, vissa spel och andra appar som jag vill ha notifikationer ifrån när det hänt något och alla kommer upp där med en preview, är det exempelvis ett mms så visar den en preview på bilden också. Är de en notifikation du inte behöver svara på eller liknande så skjuter du enkelt bort den från listan.

Skrivet av SnowJim:

Som sagt även Nexus 7 och Nexus 4 laggar i menyer.

Jag har inte påstått något annat eller hur?

Skrivet av SnowJim:

För mig så är en telefon en enhet som jag vill kunna ringa, smsa, maila kolla mail och få reda på vad som händer just nu. På dessa punkter gör faktiskt Windows Phone snäppet bättre jobb än Android. Vill man dock hålla på att modifiera och ha sig i dagar innan man hittar vad man vill ha så är det så klart Android som gäller.

Vad gäller notifikationer om vad som händer så tycker jag att Androids sätt är mycket bättre än det som finns på Windows phone. Allt kommer upp i statusraden utan att man behöver fixa och trixa i dagar som du tror.

Skrivet av SnowJim:

Ärligt talat, jag tvivlar skarpt på att min upplevelse hade varit något annat om jag köpt en 6000 kr mobil ex HTC One eller Samsung S4 (som båda fått bra betyg). Jag vet redan att Nexus 4 ger mer eller mindre samma som den jag har förutom då bättre uppdateringar av mjukvaran men istället en sämre kamera, utrymme och ljud.

Samsung S4 har jag hört ska lagga rätt bra med tanke på att de bloatat ned TW ännu mer i den. S4 och One Googel edition kan nog bli bra, det kommer säkert finnas visst lagg på dessa med men i det stora hela tror jag det blir ett märkbart lyft från en S3.
Nexus 4 ger mer eller mindre samma funktionalitet, ja. Men av det man läst på forum ska det vara en märkbar skillnad mellan dessa två. Jag har inte testat så kan inte säga om det är sant eller inte men om två veckor få jag använda en Nexus 4 så får jag se om det stämmer att den flyter på mycket bättre eller om det är samma oflyt.
Dock tror jag att det kommer vara något bättre än min S3 med AOKP.

Det har väl sagts många gånger innan, Samsung gör bra Hårdvara men kass mjukvara som gör att helheten blir dålig.

Av Herr Poster
Skrivet av BowL4D:

Jag rekommenderar själv http://www.xiaomi.com/, bäst just nu, kanske ett osäkert val...

Vad är det som gör den "bäst just nu"?

Köp denna istället, bäst just nu...

http://www.siemens.cz/siemjetstorage/images/image_56.jpg

Av Herr Poster
Skrivet av hazzemannen:

Glöm iphone på sweclockers, det är inbitna fantaster som verkar tro att gemene man är ute efter att "modda" sin telefon och inte bara ringa smsa och slösurfa på den.

Du är lååååååågt ifrån sanningen. På sweclockers rekommenderas Lumia 920 med nedlåst system som inte går att modda speciellt bra. Spelar ingen roll om det är en tvättmaskin du är ute efter, frågar du på Sweclockers så kommer du rekommenderas en Lumia 920...

Av Herr Poster

Som du själv sa, dina erfarenheter.
Har själv en Windows Phone och att säga att den aldrig laggar är inte direkt sant, jag ser lagg rätt ofta på min även om den flyter på bättre än mina Androids och min Iphone. Hänger sig aldrig och startar om sig själv, det har min gjort flera gånger.

Att den inte visar missade händelser på ikonerna på Android är dåligt men bundet till den launcher du använder, det är inte något problem för mig i alla fall då jag ser allt i notifikationsfältet och kan få en preview på innehållet utan att öppna appen, bara expandera notifikationen.

Laggar i menyerna, japp, det laggar till rätt ofta, har aldrig använt en Nexus men tvivlar på att dessa är helt flytande men de bör vara betydligt bättre än en skruttig S3. En av anledningarna till att Samsungs telefoner är segare än andra är för att Samsung bloatar ned systemet riktigt mycket, väldigt mycket, otroligt mycket! Det finns roms som är på ca 140 MB ink. GAPPS, och flyter på riktigt bra då de inte inehåller Samsungs bloatade skit men är inte alls lika snabba som de bör vara då Samsung vägrar släppa källkoder, dock är dessa betydligt bättre än Samsungs stock-skräp.
För några månader sedan skulle jag flasha en stockrom till min S3, över 1 GB låg den på, tror det var nåt på 1200 MB, Samsungs roms brukar ligga runt 800-1300 MB vilket visar hur nedbloatat deras system är och allt detta tar massor av resurser som ram.

Något jag inte förstår är hur folk rekommenderar S3 när en snabb googling visar hur missnöjda många är med skräpet, antar att de är för att de vill skydda sina köp... Du rekommenderades att inte köpa en nedbloatad S3 i din tråd om att köpa en ny telefon. Även om jag har över 20 GB musik på mitt externa minneskort så skulle jag offra att kunna expandera minnet för en Nexus 4 eller någon annan bra telefon, så värdelös är S3 i mina ögon.

Gillar du inte din app drawer så byt till en annan launcher, finns de som liknar Windows Phone 7 och 8, bör passa dig perfekt?

Själv tycker jag Android fungerar riktigt bra om man har en coustom rom som inte är baserad på tillverkarensskräp utan rent google men med förbättringar. Det enda som stör min Androidupplevelse är att den upplevs på en S3!

Är och har varit riktigt sugen på att gå över till Windows Phone men som du säger så är utbudet av appar inte det bästa och det är det som har stoppat mig. Sen tror jag att jag skulle tröttna rätt fort på att inte kunna anpassa telefonen utifrån hur jag vill att den ska vara.

Så ja alla system är sina fördelar och sina nackdelar som suger punghår, ska du uppleva Android på bästa sätt så köp en bättre telefon nästa gång även om det inte kommer att lösa dina problem men antagligen göra upplevelsen något bättre.

Av Herr Poster

Delad partition mellan Windows och Ubuntu?

Har installerat Ubuntu vid sidan om Windows på min bärbara och har en 3:e partition där jag har min musik m.m. dock så får jag "Error mounting" när jag försöker öppna partitionen, det gick öppna partitionen med Windows på innan men den ger också error nu. Hur gör jag för att detta ska fungera? Partitionen är formaterad till NTFS tror jag (Är noob när det gäller Linux).

Av Herr Poster
Skrivet av Itchy Trojan:

Eller så köper han den utomlands?

Intressant, är sugen på en. Var får jag den för max 3700 kr ink. frak och tull om det måste betalas? I USA verkar den kosta $575 vilket nästan är 3800 kr, sen frakt och tull på det. Vad kostar den om man köper från Tyskland eller något av de andra länderna du pratar om?

Av Herr Poster
Skrivet av Itchy Trojan:

Lumia 920 för kameran och wp8, htc One för byggkvcalitén och Android.

Vad snällt av dig att du betalar mellanskillnaden på ca 2000 kr om TS väljer en HTC One! 3700 kr ligger hans budget på...

Av Herr Poster
Skrivet av robie76:

Tack för svar.
Usch låter krångligt. Nån som har tips på APK´er (vad det nu är för nåt?).

Samsungs webläsare har inte inbyggt flashstöd tyvärr....
Det medföljer ju google chrome webläsaren också men den har nog inte inbyggt stöd för flash.

Du får byta webbläsare också då flash inte fungerar med chrome.

Av Herr Poster
Skrivet av robie76:

Hej

Behöver hjääälp.
Har köpt en Samsung Galaxy S4 och vill få flash player stöd till webläsaren/webläsarna....Det går ju inte att streama film när flash stöd saknas....

Har Samsungs webbläsare stöd för flash? Om inte så ladda ned en annan med stöd för det och googla efter senaste flash player apk'n och installera den.

Av Herr Poster
Skrivet av SnowJim:

Hej!

Jag hade en HTC Desire S för 2 år sen, när man synkade med ex facebook så fick man suddiga bilder i kontaktboken.

Nu 2 år senare verkar samma fel finnas kvar på min nyinköpta Samsung S3a? Jag har huvudsakligen mina kontakter hos google och sen synkar jag dem med facebook för att få deras uppdaterade bilder.

Visst vet jag att man kan lägga in bilder manuellt men det vill jag inte göra på 100 kontakter och dessutom är det ett + om man kan få det uppdaterade fotot som personen valt från deras facebook.

Hur kan man lösa detta? Är det ytterligare en app som måste till?

Kan det vara så att du har gamla kontaktbilder som du synkat med ditt googlekonto? Tror jag läst nånstans att man måste ta bort dessa och lägga till nya om man vill ha med högre upplösning. Jag har inte gjort det men på mina nya kontakter så har telefonen synkat högupplösta bilder automatiskt som tar upp nästan hela skärmen under samtal så ingen ytterligare app ska behövas. Jag kör med AOKP men kör du stock så kanske Samsung har fuckat ur något men ser inte varför de skulle ha gjort det..

Av Herr Poster
Skrivet av FoamBox:

Speccsen på Padfone 2 är ju riktigt trevliga.. men den kommer ju med ice cream sandwich... finns det en jellybean update till den?

någon som har något att säga om denns kamera

4.1 finns till Padfone, 4.2 vet jag inte om den kommit än men den ska komma Q2 2013 så den borde komma snart i så fall.
Angående kamerorna så är det nog bäst om du googlar och jämför bilderna själv då har du mer än våra ord att gå på.

Av Herr Poster
Skrivet av eppebansen:

lg ui är värdelöst och lg uppdaterar aldrig sina telefoner å då menar jag ALDRIG!
jag var så missnöjd med min optimus vu så jag gick till backa till min gamla htc titan med windows phone 7.8 och men nästa telefon blir antagligen
nokia 920.

Hade jag valt en android telefon nu så skulle det antagligen bli nexus 4.

Sant, sitter fortfarande och väntar på en utlovad uppdatering till min gamla LG, har gått 6 år nu
Har de bättrat sig sedan O2X fiaskot eller är det fortfarande samma sak?

Skrivet av johnh3:

Beror lite på hur länge sen du använde den, app utbudet ligger mellan 145.000-150.000 i dagsläget:
http://winsupersite.com/windows-phone/145000-windows-phone-ap...

På sista tiden har det kommit mycket "måste" appar som bank-ID också:
http://www.windowsphone.com/sv-se/store/app/bankid-s%C3%A4ker...

Det var ett antal månader sedan jag lekte lite med telefonen så kanske får rota fram den och se hur det ser ut idag. Jag tror dock att jag kommer att sakna några appar än idag.

Av Herr Poster
Skrivet av FoamBox:

Det det står mellan...

* Asus Padfone 2 (bara telefonen)
* Optimus G
* Nexus 4
* Galaxy S3

Eller om man hittar en S4 billigt på tradera...

Gillar du CM, AOSP, AOKP, nya versioner av Android efter tillverkaren slutat uppdatera och stöd från utvecklare så räkna bort Optimus G och Galaxy S3. Vet inte hur det ser ut med det till Padfone 2...
Om du klarar dig på 16 GB så tycker jag att Nexus 4 är det klart bästa valet.