Inlägg

Inlägg som Wipen har skrivit i forumet
Av Wipen
Skrivet av Hellowiener:

Hur lurade han dig?

Han skulle ha skickat grejorna i torsdag (blev aldrig av ”då hans föräldrar slängt kartongerna”)

Sen erbjöd jag mig åka från Borås till Kalmar för att hämta dem i lördags (vilket inte passade då han skulle fiska med en vän, inte heller lämna hos någon då hans väns sambo inte vågade)

I måndags skulle det skickas igen, men han har inte varit inloggade här sedan dess, svarar inte på sms eller när jag ringer).

Liksom gått upp i rök och hans föräldrar confirma att man inte bör göra affärer med honom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wipen

Lurad här på SweC.

Någon gång måste ju vara den första, blev precis lurad för första gången, tyvärr på en större summa pengar (5 siffrigt) här på SweC.

Personen i fråga visade bild på kvittot samt delarna med skrivet användarnamn och datum.

Skulle köpa ett 1080ti, CPU och mobo.

Jag har alla uppgifter om honom så överväger mellan polisen och ett hembesök just nu, telefonnumret står dessutom skrivet på honom med adress och allt.

(Kan vara så att han gör nya fake-profiler, dock om ni ombedes swisha till: ***, gör EJ detta!)

Har även pratat med hans föräldrar (tyvärr är han ju självklart myndig) men även dem säger direkt att dem inte har någon koll på han och att han tyvärr gjort detta tidigare.

Någon som har tips för att lösa smidigast?

Mvh Wipen

**Personuppgifter borttagna /Mod.**

Av Wipen
Skrivet av Manhatta:

Så jag var på inet vid Stockholm City häromdagen och fick tips på komponenter, Jag har inte byggt en dator tidigare, tyckte endast att det hade varit en kul grej liksom.

Jag har en budget på ungefär.. 20-22K för hela grejen (Med skärm, tangentbord etc).

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11474084/

Sen kommer den förväntade "dumma" frågan... Någon vän till mig som inte heller har någon koll på datorkomponenter etc, såg denna på Elgiganten- https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar...

Då undrar jag, det står GTX 1080- och den jag köper från INET har GTX 1070.. är inte den färdigbyggda datorn från elgiganten likvärdig eller bättre?

Och tror ni att RYZEN 2 (Som många pratar om här) lär vara aktuell för mig? Hade det varit en uppgradering för mig?

Tack på förhand!

Om man jämför spesar lite snabbt så är Elgigantens dator väldigt prisvärd, du får en i7 istället för en i5, ett 1080 istället för 1070 samt dubbla hårddiskar dock på 256GB SSD + 1TB HDD kontra 500GB SSD.

Du slipper dessutom tiden att bygga ihop datorn (även om det är roligt ) och garantin är lite simplare att kunna skicka in hela datorn vid problem istället för enskilda komponenter när du byggt ihop själv!

Mitt tips är att köpa datorn och skärmen, då sparar du lite cash, tid och får bättre komponenter!

Av Wipen

Förutsatt att kortet är utan coilwhine samt inte använts för någon typ av mining så bjuder jag 7000 + frakt.

Av Wipen

@sandiboi:

Då du spelade med G-sync på i ett år, märkte du då någon seg-het med att musen reagerade långsammare så att du googlade fram det eller hur kommer det sig att du läste om det?

Märkte du någon vettig skillnad med G-sync på/av?

Det lilla jag har läst så verkar det vettigt men om det är negativt med mus-inputlag så är det ju inte värt.

Av Wipen
Skrivet av lilja90:

@Wipen: Jag är lite i samma situation som du och kollar efter en skärm med samma krav och ev G-sync. Men frågan är vilken budget just du har?

Jag själv är inte så sugen på att lägga 8000 för tex denna:
https://new.webhallen.com/se/product/228982-ASUS-ROG-Swift-PG...
som jag skulle säga är den bästa skärmen för dig eller att köpa just nu.

Är du som mig och vill inte lägga 8000 så funderar jag själv på
https://new.webhallen.com/se/product/253852-ASUS-ROG-Swift-PG...
eller
https://new.webhallen.com/se/product/255936-Acer-XB271HUA-27-...

som är betydligt billigare. Nackdelen är att man får TN paneler ist för IPS paneler.

Så vad är din budget?

Tjena!

Tack för schysst svar.

Min budget är inte hugget i sten, utan kan anpassas om det är värt det. Men just de två sistnämnda verkar vara väldigt prisvärda, då jag är osäker på om IPS kommer vara värt kostnadsskillnaden på 1500/2000kr och sen att det är just 4ms istället för 1ms som de två sista har. Där är jag riktigt kluven :/

Av Wipen

Rekommendationer för ny gaming skärm.

Tjena!

Har planerat att byta upp mig från min två år gamla QNIX QX2710 till en ny schysst 27"(alternativt större) gaming skärm.

Mina krav är:

Minst 27".
1440p.
Minst 144hz.
(G-sync?)

Jag har försökt att läsa på om G-sync men vad jag förstår är det att rekommendera då det ska tydligen vara värt pengarna? Vad tror folk om det?

Skärmen ska primärt användas till gaming men även lite filmtittande.

Specs för min dator hittar ni i min signatur, men även där ska det tilläggas att jag skall byta upp från mina två 780ti's till ett 1080ti så att jag kan utnyttja 144hz i 1440p på titlar såsom BF1, Far Cry osv. Kommer min i5a bottlenecka?

Tacksam för alla svar och tips!

Av Wipen

@anteljungh: Tack för detta grymma svaret!

Lite lustigt är att jag har jobbat 2år inom MediaMarkt, men jag har dålig koll på vad som är bra i hemmet, en helt annan sak att lyssna på i butiken hehe.

Så din rekommendation är typ att bara satsa på golvisar?

Känns som att man kommer får ganska lite Watt i systemet, då jag är från tidigare ålder van vid 3500w slutsteg i bilar, hehe.

Av Wipen

Ljudbygge inför ny lägenhet.

Hejsan,

jag är snart påväg att flytta in i en nybyggd etta på 42kvm + 16kvm balkong som jag tror kommer vara ganska bra isolerat till grannar.

Vid flytten kommer allting att köpas nytt, bl.a TV, högtalare, sub m.m och tänkte höra med er vad ni rekommenderar för att få riktigt schysst ljud till både datorn, TVn och mobilen.

Målet är då att kunna ha lite ljud från datorn när man vill ha lite musik, tvn när man kollar på film alternativt ha någon spellista igång från telefonen/tvn när jag spelar på datorn, i bakgrunden. Men vill även kunna köra musik när man är på balkongen alternativt under lite fester.

Min budget är väldigt anpassningsbar beroende på hur schysst ljudet blir, gärna med en del bas men även diskant självklart. Gissningsvis räknar jag med allt mellan 7 - 20k.

Vad ska man ha? Soundbar + sub? Golvhögtalare? PC-högtalare/monitorer? osv.

Hur är märken som Sonos? Bose? Harman Kardon?

All hjälp från den ljud-intresserade är av uppskattad.

Av Wipen
Skrivet av panpo98:

Hur är det med resten då?

Chassi, chassifläktar, mus, tangentbord, usb kablar/prylar, kringutrustning mm som folk bruka spara från gamla datorn. Sånt och porten de kopplades till är ökända för att gå sönder helt eller delvis så man får allvarliga fel. Diskar, dvd, kablarna till dom mm är också kända för det.

Nätagget bruka vara det första man misstänker när man får Power surge meddelande.

Om man redan uteslutit den kopplar man ur allt som inte behövs. Färre saker som kan orsaka felet eller som är ivägen då.

Av kablarna som går från chassit till moderkortet behövs bara Power SW som startar datorn. Den kan egentligen ersättas med en skruvmejsel som man rör metall piggarna på moderkortet. Då testas också om Power SW var trasig eller för att hitta vart den ska sitta.

Ta bort och sätta tillbaka delar och kablar har fixat många fel trots att man aldrig såg eller kände något fel när man kontrollerade dom och platsen dom satt på.

Skickades från m.sweclockers.com

Efter att ha bytt nätagg så har problemen slutat, jag skickade in det gamla till Inet igen och denhär gången hoppas jag att dem bara byter ut den på garanti.

Tack för idén dock!

Av Wipen

@D-ryd: Ska prova att köpa ett på NetOnNet i morgon med faktura och prova om det funkar bättre och sen ska jag på måndag skicka in agget igen till Inet och hoppas på det bästa.

Japp, har dragit ur alla och kollat stickningarna, har inte rört datorn så de borde inte ha flyttat sig, men man vet ju aldrig.

Verkar vara ett konstigt mysterium med mitt agg eller om det är något annat..

Av Wipen

@D-ryd: Jag flyttade från min gamla lägenhet för cirkus 10 månader sedan och då hade jag det gamla problemet så det låter konstigt att det skulle kunna vara väguttaget.

Sen är min nya lägenhet ganska nybyggd (2013) så borde vara jordat.

Av Wipen

Nätagg till och från problem

Hej,

tänkte höra om någon har haft ett liknande problem som jag har.

Tidigare har jag försökt reklamera mitt nätagg, ett Be Quiet! Dark Power Pro 10 850W, som jag köpte för att det ska ha varit riktigt bra.

Nu när jag haft det i cirkus tre år har jag haft otaliga problem och Inet vill inte ta tillbaka det efter att jag haft det inne på reperation några gånger.

Tidigare har jag haft problem med att datorn bara dör när-som och när jag sedan försökt starta den har den inte velat starta alls om man inte har den utdragen ur väggen i minst 30 minuter.

Nu har jag istället ett annat problem där skärmarna blev svarta och inget hände alls (allt ljud blev tyst också, men datorn arbetade fortfarande) sen dog den och fick ett varningsmeddelande av Asus moderkortet "Power supply surges detected during the previous power on. ASUS anti-surge was triggered to protect the system from unstable power supply unit. Press F1 to run Setup".

Efter lite spelande då jag startar om datorn, så hann jag spela i 30-40 minuter innan det hände igen och nu sitter jag här..

Vad som ska vara värt att nämna är att jag har bytt ALLT i datorn förutom nätagget och hårddiskar mellan mina 'tidigare' problem och mina 'nuvarande'.

Någon som har lite tips eller tricks på vad det kan vara som krånglar?

Mvh F

*Edit*: Nu hände det igen.

Av Wipen

http://www.mediamarkt.se/sv/product/_asus-r558ua-dm778t-12918...

Denna är väldigt schysst, i5, 8gb ram, 128gb ssd, full HD, cd-läsare om relevant, sen är det 450kr cashback!

https://www.komplett.se/product/905142/datorer/datorer-barbar...

Ganska schysst också, 4 kärnig AMD, 8gb ram, 256GB ssd, dock ingen full hd.

Av Wipen

Vad ska du ha för CPU + mobo? Eventuellt graffekort också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wipen
Skrivet av Masen666:

750 + frakt

Grattis, du vann!

Sitter på min telefon så dra iväg ett PM så löser vi med betalning + frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wipen
Skrivet av Molotov:

700+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Du vinner ifall inte någon hör av sig innan 21.00 ikväll!
Då löser vi med frakt osv.

Av Wipen

@kennys1996: Nja, egentligen inte intressant, men lägg ett så får vi se!

Av Wipen

Asus r9 280x DCII

Hej!

Eftersom jag inte fick kort sålt kortet förra gången (var väldigt upptagen, så ber om ursäkt om någon som var intresserad inte fick svar) men så nu lägger jag ut det igen med fast pris!

Jag prioriterar upphämtning över att skicka.

Jag vill ha 600kr för kortet + eventuell frakt

Mvh Filip

Läs hela annonsen här

Av Wipen
Skrivet av m1ckert:

@wipen96: Hej! Är kortet sålt? /m

Hej, det finns fortfarande kvar

Skickades från m.sweclockers.com