Inlägg

Inlägg som Wipen har skrivit i forumet
Av Wipen
Skrivet av Def_Dog:

Ja den har nog tyvärr fått sig en smäll i något skede. Men som sagt, åker du till elgiganten så har du rätt till skälig ersättning för besväret. Det kan ju även vara som så att de vill skicka ut en tekniker från LG så testa ringa dom först för att se hur de vill göra.

Skrivet av Parkreiner:

Jag får göra så. Vet inte om LG har öppet imorgon. Men elgiganten stänger kl 18. Så jag får åka dit, byta TV och be om kompensation.

Skickades från m.sweclockers.com

Skall tillägga att det inte är säkert att det bara är att åka dit, byta tv och be om kompensation.

Hade jag drivit den butiken hade jag kollat på kartongen och tittat huruvida den är skadad och ifall detta kan ha orsakat dessa skrapmärken, oftast är det inte så då TVn har otroligt mycket emballage och då bör TV kartongen vara duktigt skadad, utan att kunden orsakat detta själv. Nu säger jag inte att du har gjort det, men tänk ur butikens synpunkt.

Dock är det inte nödvändigtvis så att skrapmärken är orsaken till varför TVn inte fungerar, men risken finns att LG kommer säga att så är fallet och då är inte butiken speciellt sugen på att bara byta TV, då detta är inget som varken LG eller fraktbolaget kommer att stå för. Vem ska butiken begära ersättning från och hur har man bevis på att denne har orsakat skadan? För jag tror inte Elgiganten kommer att bara ta emot TVn och slänga den.

Där hamnar tyvärr butiken och kunden i kläm.

//En som jobbar inom branschen.

Av Wipen
Skrivet av anon265474:

Om du går in och kollar på säljarens profil som säljer kortet du länkat i första inlägget så ser du att det står följande (På tyska, översatte med google translate):

≣ Vänligen notera ≣
* Tack för din uppmärksamhet.
Lägg inte beställningar utan att be om tillstånd, utan vår tillåtelse kommer beställningen att avbrytas.
✉ Om du vill köpa kontakta mig: ➜ [epostadress]
✉ Innan du beställer, vänligen kontakta mig på: ➜ [epostadress]
✉ För mer information, vänligen kontakta mig på: ➜ [epostadress]
✔ ✔ ✔ Tack och vänta på din e-post

Detta är troligen en scam där säljaren vill att du mailar denne, och sedan kommer de be dig att göra upp affären utanför amazon, vilket inte är lika säkert, stor risk att bli blåst. Troligen makulerar de samtliga ordrar som kommer in via amazon. Kollar du säljaromdömen så ser du även att säljaren har väldigt få omdömen och dessa är dessutom ganska gamla.

Tack för infon!

Aldrig handlat via Amazon eller läst på om det, tolkat det som ett legitimt företag där det är certifierade säljare (lite som prisjakt), men här har jag tydligen fel.
Då blir det nog inget handlande där igenom :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wipen
Skrivet av Vzano:

Hmm, är det fake anonnser eller dylikt isåfall? Har inte mycket koll på Amazon, är det typ som deras blocket?

Av Wipen
Skrivet av Vzano:

Är det för bra för att vara sant?

Osäkert, vet ej hur marknaden för begagnat ser ut där i DE. Men runt 6000tkr ish är inte helt galet, dock billigt för oss i Sverige.

Av Wipen

Handla begagnat grafikkort från Amazon

Tjena,

som titeln låter så är jag lite sugen på att handla ett 2080TI från Amazon, ett begagnat.

Man finner dem från strax över 500€, vilket är väldigt lågt.

Någon som har erfarenhet vad det är man handlar?

Tänker så att det inte är sönderkörda kort.

Ex: https://www.amazon.de/dp/B07GQ8TFPP/ref=sr_1_7?keywords=RTX+2...

Finns i flera olika märken, låter lite bra för att vara sant. Dessutom står det "Used - Like new".

Av Wipen
Skrivet av Gx rade:

Inte just nu, det ska isåfall vara mot sommaren men då tror jag den blivit såld

Det får vi hoppas om du vill ha sålt den haha, hojta till om det skulle ändra sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wipen

Eventuellt intresserad, men precis som ovan så bor man rätt långt ifrån. Ingen som du känner som skall mot Göteborgshållet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wipen

Har själv sålt abonnemang och telefoner hyfsat länge, så min perosnliga åsikt är:

Beroende på din mammas användningsområde (tar hon bilder, facebook eller kanske bara ringa/smsa?) så skulle jag nog rekommendera Iphone 8. 64GB i minne räcker långt, och skärmen är lite större än hennes äldre 5s.

8an har helt okej kamera om det gäller enklare mobilbilder och batteriet har inga större kända fel som jag kunde se gällande service-ärenden. Dessutom är CPUn hyfsat bra gällande hastighet, vilket lär vara mer än vad hon behöver.

Iphone 11an kan absolut vara trevlig, får en extra kamera över XRn och nyare CPU. Dock ska man tänka på att skärmen går hela vägen ut och en äldre person utav mina erfarenheter, kan ibland "råka" klicka på skärmen och oddsen ökar att dem råkar klicka sig fram på saker dem inte förstår.

Av Wipen

@mrqaffe: Jag tror att ett par golvhögtalare inte är riktigt det jag söker då soffan står mot en vägg och då får jag ha golvhögtalarna jämte mig eller framifrån vilket inte kommer passa så bra.

Sen så får du gärna upplysa lite mer varför en sub inte är bra?

Av Wipen

Ännu en av, Vilken Soundbar + Sub ska jag köpa, tråd

Hejsan Peeps,

har precis inhandlat mig en en schysst 55" Sony TV XF9005 under Black Friday och inser direkt när jag kommer att jag vill kompletera med en Soundbar + Sub, eller om det finns en bättre lösning.

Jag har kikat lite på Sonos beamen, men då jag älskar att ha ett ganska gott tryck från Suben, så känns det som att den kommer att ge för lite effekt. Samtidigt så vill jag inte lägga en förmögenhet, utan tänker mig kanske runt 5000~.

Det som skall tänkas på är att jag bor i en etta, på 42kvm i ett ny byggt hus så att det är nog ganska bra isolerat, men att jag då sitter ca 3m från tvn och har väggen precis bakom mig.

Så tänkte höra ifall några av er har lite trevliga erfarenheter att bjuda på så att jag kan få ut så bra ljud som möjligt utan att störa grannar men ändå kunna vara nöjd med att köra lite musik och dylikt.

Tack bois!

/Wipen

Av Wipen
Skrivet av Purrfected:

Men det visste du ju inte, killen är ju inte dömd?
Det är inte brottsligt att det tar tid att leverera en vara mellan två privatpersoner.
Vad du vet och inte, har väldigt liten betydelse innan brottet är utrett.

Jag visste ju det eftersom jag sökt upp andra och han har lurat och sålt samma vara under samma dag till.

Det är brottsligt att sälja något och sedan blockera en överallt. Det säger ganska mycket bara det;)

Kommentera gärna inte på tråden om det inte är relevant, tex vad du anser är rätt och fel, jag vill att folk ska orka läsa den och se ifall dem också har blivit det av samma snubbe eller har riktiga tips på sätt de har fått tillbaka sina pengar.

Av Wipen

@Purrfected: Jag lade endast upp denna tråd då jag visste att jag blivit lurad och innan hade kontaktat polisen.

Förtal är inte relevant för detta fall.

Av Wipen
Skrivet av Skrotnisse92:

Vadå alt. upprätta polisanmälan? Man ska ALLTID polisanmäla händelsen om man blivit utsatt för brott. Att kontakta någon moderator är knappast nog.

I TS fall så bör man väl se det som läropengar. Man skickar inte 5 siffrigt till okända människor utan att ha sett varan. Polisanmäl, släpp det och lär dig till nästa gång. Polisen kommer garanterat klara upp det då det är swish (vilket kopplas direkt till personer), om något år. Pengarna kommer du väl inte se något av om personen i fråga är spelmissbrukare.

Jag har sett varan, med handskriven lapp med hans användarnamn, datum, ID osv.

Så att säga att jag bara skickat utan att veta vem han är, är tragiskt.

Läs igenom allt innan du kommenterar.

Skrivet av Ohdear:

Tror inte det är bästa sättet att hantera en sån här situation. Det känns som att detta behövs hanteras från ett annat håll. Dvs polisen + forum moderatorer.

Häxjakter brukar inte sluta bra vanligtvis.

Häxjakt är nog det enda som biter på en sådan människa, då han inte verkar bry sig så är våld det enda som kan lösa hans problem. Tyvärr.

Skrivet av Mizzarrogh:

Ja, fast du riskerar att försvåra för dig själv om privata uppgifter börjar dyka upp här.

Därför är det bättre att ta det internt med någon mod.

Men, som jag ser det så bör det vara ok att lägga upp användarnamn och liknande icke identifierbara uppgifter.

Användarnamn och telefonnummer är inget som bryter mot någon lag, möjligtvis en regel här på SweC, men inget annat.

Skrivet av N0tepad:

Kunde inte ha sagt det bättre själv! Som det är just nu känns det osäkert att använda marknaden imho.

All min tillit försvann för SweC marknad just nu, jag kan komma på flera sätt att göra marknaden säker, sen om de väljer att implementera något är upp till dem. Men jag kommer aldrig att lägga upp en annons här igen då jag inte vill stödja något som inte tänker på de enskilda användarna (som faktiskt bidrar till att denna sidan kan tjäna pengar på ads, markands pengar etc.)

Av Wipen
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Personnummer kan jag se varför ni tar bort, men hans användarnamn? Vore inte det intressant för allmänheten utifall fler har pågående / affärer på gång med samma person?

Dis.

*Jag la aldrig upp personnumret, endast telenummer samt hans användarnamn.*

Av Wipen
Skrivet av Epic:

Redigerade bort användarnamnet och telefonnumret från första inlägget. Är ju publikt, som du säger, men onödigt att starta häxjakt i onödan. När det kommer till trådens ämne är det såklart mycket tråkigt att du råkat ut för bedrägeri i marknaden. Jag rekommenderar att polisanmäla så snart som möjligt, och vi kan även bistå polisen med information vid en eventuell utredning.

Är det inte möjligt att han betalar tillbaka om häxjakten börjar då? Med tanke på att jag inte är den enda som blivit lurad och hur undviker ni nu så att andra här inte blir lurad av samma användare om dem inte hittar denna tråden?

Mvh

Av Wipen
Skrivet av Landmark90:

Dock endast medlem sedan 2018-04-12, vilket redan där ringer varningsklockor för mig vid köp. Absolut att folk kan luras på äldre konton, men inte lika vanligt. Tråkigt sånt här. :/

Håller med dig, tyckte det verkade skumt, men att han hade köpt alla grejorna i Januari gjorde det tillförlitligt för mig (Kvitto, med namn adress och betalningssätt).

Skrivet av Cuna:

@Landmark90: Han sa själv att han hade ett annat konto tidigare men blev avständ för någon vecka sedan för LOL boosting reklam eller nåtot skit.
kan nog leta upp länken. finns bland referenser (tråden).

Till mig var hans ursäkt att han spenderat en del tid på sjukhuset och därför inte kunnat använda kortet så mycket..

Skrivet av Garderoben:

Snabb googling hittar man annonser på det numret.

En rolig beskrivning på grafikkort han "säljer"

"använda för mining i någon månad och även dessa har använts sparsamt."

Använts sparsamt för mining haha!

Vilken toppenkille alltså.

Av Wipen
Skrivet av Mizzarrogh:

Ni kanske skall ta detta med moderator.

Kan du tagga någon mod?

Tycker att tråden borde vara kvar för andra medlemmars säkerhet.

Av Wipen
Skrivet av Ohdear:

Du bör ta bort all personinfo från ditt inlägg TS, moderator kommer annars göra det åt dig då det går emot Sweclockers regler att uppge personinfo.

Vilken personinfo ska jag ta bort? Telefonnumret? Användarnamn?
Numret finns ju öppet på Hitta/Eniro och samma användarnamnet?

Skrivet av Jaevel:

Numret går ju till en kille som verkar bo hemma hos föräldrarna. Ring dom och förklara läget?
Kanske är lättaste vägen till framgång, vad vet jag.

e: såg nu att du gjort det redan.

Japp, redan pratat med hans pappa, han lät inget vidare glad när han berättade om sin son (fast hos socialen tydligen)

Skrivet av OceanK:

Medlemmen verkar ändå varit aktiv ; Senast aktivigår 01:10

Då borde han ändå svara på när jag ringer eller smsar, helt tyst från hans sida och tidigare när jag skrev till han och han var inloggad då kunde han ibland inte svara på timmar.

Av Wipen
Skrivet av 50Spaenn:

Tråkigt att du har blivit bedragen på dina pengar, men jag måste fråga hur försäljningen gick till?
Swishade du totaltbeloppet till honom innan han ens skickade något?
Bara där ringer varningsklockorna lite i mina öron i så fall.

Om du är helt säker på att du aldrig kommer få tillbaka dina pengar eller få prylarna som du har köpt, gör en polisanmälan. Det kanske aldrig kommer att lösa problemet för dig, men förhoppningsvis så kan det bli någon bestraffning i framtiden.

Vid såna här dyra affärer så skulle jag alltid rekommendera att träffas om möjligheten finns för att göra affär fyra ögon emellan alternativt använda sig av en säker leveransmetod, t.ex. Blocketpaketet.

Innan du går vidare så skulle jag nog också påpeka att du bör redigera ditt inlägg med känsligare uppgifter som du har skrivit med.

Hoppas att det löser sig.

Jag har hela konversationen här på SweC (Får jag 'hänga ut den?')

Jag skickade swish i två omgångar för att först köpa 1080ti:t och sedan CPU+Mobo.
Han lät väldigt förtroende givande med korrekt svenska och att han tog hela hans köp på Inet (värde 35k) på Klarna visar ju att han har antagligen ganska bra kredit så trodde att det var en seriös människa, där visade han ju även en adress som stämde överens emot Eniro).

Tyvärr bor ju han väldigt långt ifrån, så när jag erbjöd fyra ögonsprincipen så kom han med ursäkten att han skulle fiska pga det fina vädret...

Vilka uppgifter får jag inte ha kvar? Telenummer och användarnamn är väll inte konfidentiellt?

Skrivet av Lagerlöf:

Ja, borde vara det motsatta till kontanter då det inte går att skaffa swish utan bankID.

TS: Polisanmäl ASAP. Mycket tråkigt men du borde ha stor chans att få tillbaka pengarna.

Och även om det är snudd på omöjligt, försök behålla humöret.. Hoppas det löser sig!

Tack för uppmuntringen, dock tror jag nästan att ett hembesök (non-violent) är effektivare..

Skrivet av NightFred:

En polisanmälan är det enda rätta. Kanske det är fler som hamnar i samma båt som du och det vore ju inte bra. Alltid tråkigt att sådana saker händer men tyvärr kan man inte lita på någon även om det är SWEC´s egen marknad. Det är en dyr läxa att lära sig. Hoppas verkligen att det löser sig för dig.

SweC marknad borde ta efter Svenskmagic (för er MTG nördar, som jag var innan) så behövde alla uppgifter för att kunna säljas säkerhetsställas mot din adress etc, funkade jättebra att sälja och köpa utan lurendrejerier.

Skrivet av Cuna:

@Wipen: Jag har blivit lurad av exakt samma person denna vecka!
polisanmäler nu på en gång. PMar dig

Skicka allt du har! Info, köp osv så svarar jag senare!!

Av Wipen
Skrivet av Jockey87:

@Wipen: Om detta handlar om ett bedrägeri (vilseledande vilket leder till ekonomisk skada för målsägare) så kontakta polisen (11414, välj att bli uppringd), speciellt om han gjort detta tidigare! Ja, det tar tid med utredningen men det är nödvändigt.

All kontakt med säljaren bör sparas och dokumenteras, gärna skickas till polisen via mail. Bilder, konversationer osv.

Betalningsmetod? Swish? Samma telefonnummer som säljare?

Har 45 meddelande lång konversation här på SweC.

Har bilder på kvitto, delar med hans namn på och datum.

Betalning var via Swish som har meddelanden på sig med referens till SweC, Swishen är kopplat till hans namn och adress.

Skickades från m.sweclockers.com