Inlägg

Inlägg som Pan.Pan har skrivit i forumet
Av Pan.Pan
Skrivet av HurMycket:

Hade jag köpt en surfplatta till mitt barn hade jag varit väldigt tydlig med att den inte tål att kastas i golvet. Jag vet inte om det går med din son dock.

Det går inte att lära ett så litet barn att inte kasta/tappa saker i golvet. Det är något som lärs med tiden.

Av Pan.Pan

Håller helt med Shudnawz.
Ge personerna en nyckel och sen kanske ett max antal maskiner som får vara inkopplade per bostad (fixas med MAC begränsning i router).

Av Pan.Pan

Köpte chassit och efter installation av mina komponenter (XFX core edition 650W, ATX MB) så kan jag säga att chassit är sjukt stort och rymligt! Får mitt atx kort att se ut som ett Micro-atx =P
Lite jobbigt att få fast elen till mina sata-diskar då agget ska sitta över MB så kablarna måste vridas 180 grader.

Lite svårt att få plats med alla kablar dock. Men har du ett Modulerbart Nätagg så ska det inte vara några problem alls.

Tyst och fint för övrigt!

Av Pan.Pan
Skrivet av lang666:

På vilket sätt då.
Det är ju felaktig inkopplinga av fläkten som har orsakat någonting.
Om han kopplar in rätt eller inte alls. Vad skulle kunna hända?
Jorden går under?
Om kortet inte ger ström så vad skulle kunna skadas i datorn.

Vad tror du en termistor gör för något?

Jag är väl medveten om vad en termistor , aka Halvledare, är och gör. Jag förstår dock inte varför du blir så uppspelt?

Allt jag gjorde var att varna om en eventuell kortslutning. End of story, har du något mer du vill mig så skicka pm.

Av Pan.Pan
Skrivet av lang666:

Du sätter i rätt kabel i rätt pin sen testar du.
Pröva utan fläkten tex.
Den klarar en liten stund utan att bli överhettan.
Destom ska den stänga av sig själv vid överhettning.
Hur ska du annars veta om den fungerar om du inte prövar?
Jesus

Tycker att man borde berätta om skador som kan uppkomma om man är oförsiktig.
Ville inte att TS skulle förstöra mer än bara kortet.

Annars så kan man testa igen och den här gången kanske ha en fel-brytare mellan PSU och vägguttaget?
Du kan dock skada resten av datorn.

Av Pan.Pan

Nu måste man se att det finns en viss skillnad på Radioaktiv strålning och Elektromagnetisk. Vi utsätts hela tiden för en viss radioaktiv bakgrundsstrålning. De olika radioaktiva strålningstyperna brukar nämnas som Alfa, Beta och Gamma strålning, alla har olika styrkor och reagerar olika på olika material.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisk_str%C3%A5lning

Antar att inte speciellt mycket konsument-klassad utrustning ligger speciellt nära röntgenstrålning.
Och om tex en router hade en frekvens som låg nära röntgen frekvensen så måste man också kolla på hur många sivert som personen utsätts för.

Lite lätt OT men kan vara intressant läsning.

Av Pan.Pan
Skrivet av Denkunnigee:

du får gärna förklara bättre fattar ingeting du säger du hedde sönder strömförsörjningen så ena 3 pins hade gått sönder så du flyttade 3 pinnsen till 4 pinsen låter som du bara kört en strömsladd till ett grafikkort som kräver 2 st strömförsörjningar , är så fallet så grina vidare. för du har eldat upp kortet genom att föra in mer ström i den andra. ja detta är i allfall som jag tolkar det så bättre förklaring tack. Och gärna bilder på vad du har gjort

Tycker att TS gjorde sig väl förstådd.

Skrivet av LevelUp:

Hej,

Jag har en eftermarknadskylare på mitt grafikkort (GTX 670) som jag monterade av för att testa an annan, varpå jag sedan satte tillbaka den igen. Vid avmonteringen råkade jag ha sönder sladden på 4 pins kontakten, så när jag satte dit kylaren igen så satte jag helt enkelt i 3-pinskontakten istället (finns en av varje på kylaren).

När jag då startar datorn så hände först ingenting, bara en blinkning på Poweknappen. Då jag hade flyttat datorn så trodde jag att det var sladden som inte satt i ordentligt, så jag tryckte i den lite till och startade sedan datorn. Verkade gå bra tills jag insåg att skärmen tappade kontakt med datorn och att det luktade bränt gummi/plast. Slängde av datorn direkt och drog ur sladden. Öppnade datorn och insåg att det var grafikkortet som luktade.

Kör nu datorn genom det integrerade grafikkortet och det fungerar bra. Ingenting verkar ha tagit skada. Kan inte heller se några fysiska skador på grafikkortet.

Hur går jag vidare härifrån? Hur testar jag att det inte är förstört? Väldigt tacksam för hjälp.

Det låter som någon form av kortslutning eller överhettning.

Kolla på kapacitorerna och se om de buktar ut något (det som brukar hända när det blir en snabb el-förändring). Dem brukar se ut som små avlånga suddgummin med en blank metallplatta på toppen. Plattan kan ha ett x i toppen, helt okej, men buktar den ut något så kan det vara så att den har smällt.

Jag skulle inte tipsa dig att testa kortet igen om du inte vill riskera större skador på tex datorn eller kanske en ännu värre kortslutning i huset.

Av Pan.Pan
Skrivet av TasTheDevil:

Jo, har fått det tipset tidigare i tråden. Men jag har aldrig hållit på och pillira i bärbara, endast stationära. så jag ska be en kompis med lite mer erfarenhet hjälpa mig med detta

Det låter bra det Var bara noga med ESD-skydd, speciellt när det är bärbara datorer (svårare att byta ut skadade delar). Ett ESD-armband kan hittas för ca 30-40 kr.

Skulle säga att en burk med komprimerad luft annars är ett väldigt bra verktyg att använda när man ska blåsa bort damm

Av Pan.Pan
Skrivet av Avenger80:

Antingen om det finns ett luftintag och ett utblås då kan du köra med tryckluft. Annars får du skruva isär datorn för att komma åt fläkten och flänsen. Ibland kan det sitta som en matta på kylflänsen vid utblåset.

Du vill nog inte blåsa in dammet längre in i datorn och skapa ett luftstopp.

Av Pan.Pan

Testa med en annan skärm som bara har en DVi port (om du har en tillgänglig). Tycker att det är väldigt udda att den integrerade grafiken inte vill fungera. Brukar vara så att extra GPU kan krångla så här.

Hör du något pip från datorn när den startar? Är det ett grafikfel så borde väl POST märka det?

Det kan vara så att du måste ta ut CMOS batteriet och dra ut elen ur datorn, strarta datorn för att tömma den på el (ej inkopplad) och låta den vara i någon minut för att cleara BIOS. Min Hp 6510b har en liknande skum ritual man måste följa för att cleara BIOS.

Av Pan.Pan

Lite överkurs kanske men TS skulle kunna kvota bandbredden. Är för trött och disträ för att komma ihåg hur man gjorde det, tror dock att ni andra har bra ideer

Av Pan.Pan
Skrivet av Fractal Design:

Inte utan modifikationer. Den skruvas enbart fast i framkant i grundutförandet, vilket inte är tillräckligt.

Okej. Tack så mycket för ett snabbt svar

Av Pan.Pan

Säger samma sak som trisse.

Har du tur så hittar du en fin skärm ganska billigt på någon utförsäljning. Blocket kan ha något också.

Annars så kan du ju köpa bra grejer och sedan uppgradera om du nu har sämre delar att använda under tiden. Det viktigaste är oftast moderkortet och vilka processor socketar den stödjer samt vilken typ av RAM. Annars så är det nästan fritt fram.

Av Pan.Pan

Har kollat runt en hel del och inte sett ett svar på frågan: Går det att bara ha den övre HDD-bayen? Så att den är fastskruvad i hängande läge.

Av Pan.Pan

En MAC adress är unik för varje enskilld enhet, ingen datorenhet har samma adress som en annan (om man nu inte spoofar en adress...).
Adressen används för att låta datorn (client/server) hålla koll på unika besökare, eller tex som i ditt fall, öka säkerheten i ett nätverk.

Jag antar att du använder windows.
Öppna start-menyn och välj admin-verktyg (systemverktyg) -> System Information.
Hårdvaruresurser -> Nätverk -> Adapter och sök på MAC (klicka i boxen med "sök endast i vald kategori".) Klicka nästa tills du hittar ett nummer som liknar detta : "00x00:A0:B0:00:C0"

Skriv in detta nummer i fältet på din router.

Profit.

Av Pan.Pan

Jag hade direkt testat att koppla in skärmen med en DVI/VGA kabel. Fungerar det inte då så är det antingen ditt moderkort eller mer troligt din skärm som inte fungerar.

Av Pan.Pan

Ja det låter som att du ska ha fyra adresser från din ISP.

Av Pan.Pan

Du kan nog skaffa ett par nätverkskort som klarar Gbit trafiken och sedan låta din main-pc agera router via en virtuell monowall box med fulla rättigheter mot dina nätverkskort.

Vet inte om det är optimalt eller hur svårt det skulle vara att göra i praktiken, men det är ett alternativ där du slipper lägga stora pengar på en ny router.