Inlägg

Inlägg som Pan.Pan har skrivit i forumet
Av Pan.Pan
Skrivet av phixip:

Det var ett tag sen jag ominstallerade och när jag gjorde det sist gjorde jag nog något fel som gjorde att windows hamnade på C: och har altid ''raderat'' disken och har aldrig fått det att stå ''FORMATERA'' om någon vet någon bra guide så får den personen gjärna länka en video mm, så att jag fixar till det hära med att C:s lagringsutrymme ligger på D: och windows på D: så att jag inte gör fel igen..

Menade inte att en hemanvändare skulle vara tvungen att kunna precis allt

Men jag tror att det kan vara svårt att tvinga windows att ligga på D:

Av Pan.Pan
Skrivet av LeoCarlsson:

Hallå swec! Ska nu påbörja min dator MultiCamo v2, och ska lacka chassit armégrönt som mitt nuvarande c70, och skulle vilja ha tips på hur man lackerar det så bra som möjligt. Funderar på att köra sprayburk men vet inte hur resultatet blir? Någon här som tips på bra färg och hur man ska få det bra eller en duktig o billig lackerare nära katrineholm. Cheers!

Som så gäller med "alla" lackeringar av förmålade ytor så måste ytan du ska lacka ruggas upp väldigt bra. Köp ett par olika sandpapper och testa att sandpappra chassit tills orginallacken är grov och matt. Kör sedan en snabb sväng med lackburken över en mindre del på chassit och vänta i några timmar. Kolla sedan hur resultatet blev

Av Pan.Pan

Skicka in kortet till butiken och be om ett nytt. "Baka" inte ett kort som du har garanti på

Av Pan.Pan

En liten hint när det gäller Nätagg (El-delen som får strömmen direkt från vägguttaget).

Du vill ha ett nätagg som har någon form av 80+ certifiering då dem oftast håller mycket högre kvalitet, går sönder mindre ofta och klarar av att ge tillförlitlig ström till hela din dator.

Vissa nätagg utan 80+ cert kan tex ge för lite ström till vissa komponenter och det skapar bara problem.
-

Hoppas förövrigt att det fungerar bra med bygget
Om du tycker att det tjuter från datorn när du kör med ditt nya grafikkort så kan du söka på forumet efter "Coilwhine" så finns det massor tips på vad du kan göra åt det.

Av Pan.Pan
Skrivet av morxy49:

ja, då kan du väl sitta där med ett trasigt windows när en av dina tjugosjutton andra diskar går sönder.

Okej? Windows har aldrig strulat på något sätt när jag formaterar / swappar diskar som fanns i när jag installerade OS'et.

Så du menar att en serveradmin nu ska behöva ta ut 12 hårddiskar bara för att installera ett OS på max två av dem? Och om just OS disken går sönder så måste samma sak göras igen? Vad händer då om man behöver byta någon av de andra diskarna?

Visa varför det skulle vara ett problem att ha mer än en disk inkopplad vid os-installation, tack.
Har aldrig haft problem med partitionsrensningar eller liknande. Då har jag ändå använt windows sen 95 kom ut och kört diverse servermjukvaror samt linux distar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Jösses.

Har man flera diskar kopplade lägger den något på andra disken (partitionen) som Windows behöver. Resultatet är massor av trådar i forumet där Windows vägar att starta när den andra disken (partitionen) dör, kraschar, blir korrupt, formateras, kopplas ur osv. Har man tur så vägrar Windows formatera eller rensa den andra disken (partitionen).

Jätte många kunde inte ens reparera Windows (felet var kvar) eller fixa på andra sätt som bruka föreslås i dom trådarna utan blev tvungen att installera om Windows på rätt sätt.

Då har vi inte ens gått in på röran som trådskaparen verka ha på sina diskar, risk att välja fel disk och diverse installations problem.

Om man nu inte ser till att strula med vilken disk man ska installera OS'et på, utan tar sin tid och ser till att det blir rätt, så borde det inte vara ett större problem.

Av Pan.Pan
Skrivet av Laban80:

Vet inte om det går eller om det är så det alltid blir så därför frågar jag er

Får inom kort en ny dator med Windows 8 och innan jag börjar använda den vill jag göra en komplett image av hela C-disken. Detta för att ha om den måste in på service eller ska säljas någon gång.

Min fråga är alltså hur jag bäst gör detta, vilket program som är enklast samt om alla partitioner följer med. Är image-skivan sedan bootbar så att jag bara kan stoppa in den och boota datorn och göra en restore?

Jag vet inte om du kan klona flera partitioner utan problem, men jag har alltid använt northon's Ghost mjukvara för att kopiera diskar till image-filer och sedan göra en sk ghostning då jag trycker in innehållet på en annan disk. Tänk på att den nya disken måste vara minst lika stor.

Av Pan.Pan
Skrivet av tidsoptimist:

Detta förstår jag inte riktigt?
Jag köper en vara som är nedsatt.
De skriver i beskrivningen att den inte har några funktionsfel vilket inte stämmer. De skriver vidare att jag har ett års garanti.
Om jag då väljer att reklamera den så får jag givetvis samma summa tillbaka, förutsatt att reklamationen är godkänd, dvs om jag vill ha pengarna tillbaka. Alternativt en ny vara x inte en sämre vara?
Eller är inte min vara samma vara som en för fullpris för att den är nedsatt?

Jag köpte fyndvaran för att jag ansåg att den var ett kap till det priset och jag var inte rädd för skicket då det stod att den var ok och att jag hade ett års garanti och jag var säker på att om något var fel så skulle jag få en ny precis likadan vara.
(Jag har suttit i en kundtjänst där vår praxis är helt annorlunda och vi ger kunden en ny vara om fyndvaran har ett ursprungsfel på sig (dvs något som inte står i beskrivningen).)

Jag tycker att butiken i sig har gjort fel då de säger att produkten inte ska vara trasig och sedan visas vara trasig. Då borde inte återköp vara helt okej?

Jag tycker att du har rätt i att kräva en likadan vara i utbyte mot den du betalade för. Nu är jag ingen advokat så jag kan inte alla regler, men det är vad mitt kunnande säger mig.

Förväntar mig inget svar eller reaktion.

Av Pan.Pan
Skrivet av LemonIllusion:

Jag hoppades att dessa inte skulle behövas...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Versalisering
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skiljetecken

När du installerar ett operativsystem (gäller särskilt Windows) ska du bara ha en disk inkopplad. Koppla i resten efter installation.

Och varför ska man bara ha en disk inkopplad? En av de dummaste reglerna jag har hört.

Av Pan.Pan

Du kan räkna med ungefär 70-85% bättre prestanda med två kort.
Det finns många tester som visar hur korten presterar ensamma och i SLI. Se bara till att ditt moderkort stödjer SLI (vissa stödjer bara Crossfire)

Av Pan.Pan
Skrivet av AndreaX:

en gång gjorde jag det, och fortfarande på visst användande, på annat är 64G lagom.

men poängen var snarare att den genomsnittlige användaren, alltså typ 99% av alla med en dator, inte har nån markant nytta av mer än 4G minne eller ens att konvertera en låt på under 5 sekunder längre. användarmönsren har förändrats och programen har redan mer resurser än den användaren märker av förbättringen med mer kraft. detta kommer inte förändras om inte användaren gör det, vilket inte är troligt i nån överskådlig framtid, såvida du inte kan se nått annat i den?

Känns lite som gamla kommentarer om att "ingen kommer någonsin behöva mer än 100kb lagringsytryme" eller "Internet är bara en fluga".

Det som faktiskt händer är att spelutvecklare använder det dem kan använda i prestanda väg för att kunna konkurrera med bättre grafik, mer fysik, mer action och bättre simulatorer. För att inte snacka om bättre AI.

Mjukvaru-utvecklare kommer alltid att driva på utvecklingsindustrin efter bättre och bättre utrustning att jobba med. Konsumenten kommer driva mjukvaruutvecklarna med sina pengar. Det är så den industrin fungerar.

Men jag förstår vad du menar. Svensson behöver inte en ny dator för 10k. En skaplig amd 7750 och 4GB minne räcker långt för det dem använder datorn till.

Av Pan.Pan

Annars så har du ju Mamba från Razer och Microsoft Sidewinder.

Av Pan.Pan

Haha ska microsoft satsa på klockor när man inte ens kan få en korrekt uptime ?

Av Pan.Pan

En MAGISK uppgradering! Helt revolutionerande!

Av Pan.Pan
Skrivet av JaQstERz:

Hej!

Jag ska köpa ny mobil och vill ha antingen en Androidmobil eller Iphone men jag har ingen aning om vilka mobiler som är bra och behöver hjälp med förslag.
Ni får gärna säga varför den mobiler ni ger som förslag är bra och inte bara länka.

Mvh

Som inbiten apple-fantast så måste jag säga att du helt enkelt får köpa den telefonen just DU trivs bäst med. Det finns för och nackdelar med precis alla telefoner och man kan inte säga att just en telefon är den bästa.

Vad vill du ha telefonen till?
Hur ofta vill du behöva ladda den?
vilken prisgrupp?
Etc etc.

Av Pan.Pan
Skrivet av Pan.Pan:

Känner till ditt problem och förstår varför du vill göra så tillbaka

Du ska kunna blockera hans MAC adress i routern.
Men eftersom att du använder Telias nät så tror jag att vi har samma router. Ska kolla och se vad den kan göra

Det verkar som att du kan stänga av accsess för vissa program till vissa datorer i nätverket. Vet dock inte hur.

För att stänga av din bror från nätet :

surfa in på 192.168.1.1 (din router)

Gå till Hemmanätverk->din brors dator-> Konfigurera (liten text i övre högra hörnet)
Bocka ur Wlan boxen. Och klicka på använd.

Det ska göra samma sak som att blockera hans MAC adress.

Av Pan.Pan
Skrivet av 3bb3k3:

just precis, du förstår mig! Han är 12 år. Han fick sin egna första dator för ca ett halv år sen. Försöker få honom att förstå att det gör inte mig något om han kan låta datorn stå på över natten och ladda ner det han vill ha så är det färdigt tills han kommer hem från skolan dagen efter, för jag sitter max tills halv 10 sen blir jag trött och går och lägger mig. Men icke, det går han inte med på. Jo just för att han ska jävlas med vilje, han vill självklart att jag ska bli arg och brottas med honom eller något. Men nej, sånt gör inte jag längre

Känner till ditt problem och förstår varför du vill göra så tillbaka

Du ska kunna blockera hans MAC adress i routern.
Men eftersom att du använder Telias nät så tror jag att vi har samma router. Ska kolla och se vad den kan göra

Av Pan.Pan
Skrivet av AddeezZ:

Jag skulle ta ett annat moderkort, det där moderkortet har lite mysko formfaktor.

ATX är väl en ganska vanlig formfaktor?

Av Pan.Pan

Ingen?

Av Pan.Pan

9800GT tappar kontakt med skärm vid OS start

Kortfattat till långfattat...?

Mitt Nvidia 9800gt har nu börjat krångla helt utan förvarning. Jag installerade en linux distro på en VM maskin och helt plötsligt så blir skärmen svart. Skärmens backlight är fortfarande på och skärmen i sig indikerar inga fel eller signalproblem.

Efter flertalet försök att tabba ut ur "The Darkness" och jag försökte med alla tangentbordskombinationer jag kan för att få kontroll över os-et igen. Inget hände.

Jag startade om datorn och märkte att skärmen tappade signal med datorn under OS start (ett par sekunder) och fick sedan tillbaka kontakten, något som aldrig hänt förut. Efter det så fungerade allt galant i någon minut till darkness kom tillbaka.

Startade om och gick in i felsäkert läge, gjorde en systemåterställning (för att kunna räkna bort mjukvaru-fel) och startade upp som vanligt. Samma tapp vid OS start och efter två rader på den här texten så blev skärmen svart.

Nu har jag tagit bort GPU'n från datorn och kör på den integrerade grafikkretsen. Inga problem hittils och inga konstiga svarta skärmar under OS start.

Grafikkortet inköptes för ca 5 år sedan. Är det rimligt att anta att det är GPU'n som börjar lägga av?
Använder en 3 år gammal XFX 650 Core Psu, har inte haft några problem där.

Tacksam för någorlunda snabba svar

Av Pan.Pan

Låter som att du kan behöva uppdatera dina grafikdrivrutiner.