Inlägg

Inlägg som Noob I am har skrivit i forumet
Av Noob I am

När alla aspekter av datorn är på en acceptabel nivå handlar de framförallt för mig om att hitta en dator som har bra balans mellan batteritid, vikt/storlek och stabilitet på chassit. Galaxy book verkar helt och hållet missat poängen med ett stabilt chassi.

Av Noob I am
Skrivet av FlytPojken:

Självklart måste vi ha lite sympatier för Bottas.

Jag tycker det är skevt att majoriteten och media redan har målat upp att det handlar om VER vs HAM. Har alla glömt att Bottas faktiskt sitter i en Mercedes? Det ska ju inte gå att räkna bort Bottas från VM "hypotetiskt", men ändå så verkar det självklart. Han tog ju pole nu senast och allt låg egentligen i hans egna händer. Förhoppningsvis kanske alla är upptagna med att fundera på HAM vs VER och Bottas kan smyga sig förbi båda? Nu får han ju en hel säsong utan snacket om Bottas 3.0 osv.

Bottas är på tok för ojämn för att ens kunna ses som en möjlig utmanare till VER och HAM. Det har han tydligt visat under alla sina år i F1. Det händer allt för ofta att han tappar några bilar under första varvet som han får problem att köra om. Även fast han har en bättre bil.

Av Noob I am
Skrivet av Daast:

Blir telefonen bättre om den är tillverkad bättre i en demokrati? I ett land där folk blir skjutna för minsta sak?

Jag ser inte kopplingen alls, men jag kanske är seg vad vet jag

Telefonen blir tekniskt sätt inte bättre. Men det finns en tydlig moralisk fördel med att inte bidra till diktaturers statskassa. Sedan tror jag inte det är okey i något demokratiskt land med låglönefabrik där självmord under arbetstid löses med nät. Jag vägrar arbeta i en sådan fabrik. Därmed anser jag det ganska rimligt att ingen annan borde arbeta under de villkoren. Just nu finns det inget alternativ som sköter sig sjyst genom hela kedjan. Apple kanske kan bli först.

Av Noob I am

Snart kanske man kan köpa en telefon som är tillverkad i en demokrati. Jag hoppas verkligen det, att de har utveckling i USA är bra. Men ifall de kan börja tillverka telefonerna i en demokrati skulle det vara ännu bättre.

Av Noob I am
Skrivet av Tinkerbeard:

"WE'RE GOING TO MIAMI 🌴
Starting in 2022, F1 has signed a 10-year deal to race at a circuit around Miami's iconic Hard Rock Stadium 🙌 "

Ytterligare en bana med drs omkörningar. Precis vad vi saknade i F1 kalendern. Banan finns som mod till Assetto Corsa för de som vill testköra

Av Noob I am

Jag har läst mycket gott om iFi Zen dac. Finns att köpta från respektabla svenska butiker. https://www.head-fi.org/showcase/ifi-audio-zen-dac.23999/

Edit: Sedan finns det en tråd som brukar användas för denna typen av frågor. https://www.sweclockers.com/forum/trad/1086941-traden-for-hor...

Av Noob I am
Skrivet av Rico01:

Nu är det ju upp till TS att prova sig fram men rent generellt är min åsikt att Toslink inte är att föredra framför HDMI pga bandbredden. Toslink klarar inte av mer än 5.1 ljud. Nu är det självklart att övrig utrustning avgör och i ett stereosystem har det ju ingen betydelse. Har du däremot ett större surroundsystem skulle jag aldrig rekommendera Toslink om HDMI är ett alternativ. De flesta förstärkare har möjlighet att synka ljudet med bilden om man inte gör det i mjukvaran på datorn.

Toslink fungerar dessutom endast på ljud, med HDMI kan du samtidigt skicka bildsignaler i samma kabel, så för vissa kan det vara bättre med endast en kabel istället för två.

Det kanske var lite fördomsfullt av mig att utgå ifrån att han skulle köra stereoljud. Bra att du påpekar det. Angående fördröjningar var det inte synkandet mellan bild och ljud jag först och främst tänkte på. Snarare att en förstärkare kan ge några millisekunders fördröjning vilket inte är jätte trevligt för spelupplevelsen.

Av Noob I am

I fall att datorn har toslink så är det att rekommendera. Att koppla Dator -> Hdmi ->förstärkare-> hdmi -> tv kan orsaka fördröjningar i bild. Ljud:Dator -> Toslink -> förstärkaren. Bild: Dator -> hdmi -> tv ska ge låg fördröjning.

Av Noob I am

Är inte den här brytaren av typen man kallar ”fjärilsbrytare”. Alla vet väl hur bra det gick för Apple när det började med denna lösning.

Av Noob I am

Jag förstår inte ert användningsområde. Varför skulle inte en bärbar dator fungera för detta ändamål? I mina ögon verkar hela konceptet väldigt bökigt för att uttrycka det milt. Behöver hon 32 trådar men endast 500gb lagring, vilket codec upplösning osv arbetar hon med? Är det lightroom och premiere hon arbetar i?

Av Noob I am
Skrivet av urban22:

Jag kan kontra med att det stämmer i både praktiken och teorin, givet att man återapplicerar ett tunt lager olja efter diskning och värmer upp pannan tills oljan börjar ryka lätt. Ofta räcker det dock med vatten och skrubbande om det exempelvis bara stekts grönsaker. Diskmedel använder jag om jag stekt fisk eller kryddstark mat, annars luktar det nästa gång pannan används vilket känns ganska ofräscht (och nej, salt räcker inte).

Jag håller helt och hållet med dig ifall att man återapplicerar olja och bränner. Dock är jag för lat för att personligen göra det. Jag har behövt gör det kanske 3 gånger under de senaste 2 åren. Men det kanske är den ultimata lösningen? Salt har än så länge fungerat utmärkt för mig, men jag kanske är lite för snål med kryddorna

Av Noob I am
Skrivet av Ellumination:

Om du kör vanligt med olja etc så bildas det INTE en hinna av olja utan den kommer att bli ett polymeriserat (eng->swe så osäker på om det är rätt ord) oljelager istället. Så du har något som är mer plastigt än oljigt och således kommer inte diskmedlet att förstöra beläggningen.

Ditt argument stämmer troligtvis i teorin men inte i praktiken. Jag anser att stekpannorna blir sämre ifall de diskas med diskmedel (yes diskmedel). Detta har troligtvis att gör med att beläggningen är inte heterogen och fettet därmed med behövs. Sedan anser jag att det inte finns något användningsområde för diskmedel i en gjutjärn. Bränner något fast så deglacerar man stekpannan. Blir det smak kvar i stekpannan så steker man grovt salt som nästan magiskt återställer stekpannan.

Till TS: Själv äger jag stekpannor i gjutjärn, kolstål och teflon. Teflonen används endast till tacos och fisk. Resterande, ca 90%, av tiden använder jag kolstål eftersom det blir mycket snabbare varm än gjutjärn och har otroligt bra värmeöverföring. De buyer kolstål är definitive min favorit stekpanna. Dock finns det ingen stekpanna som är bäst på allt. En stekpanna likt Scanpan CTX har sin plats i köket men det utesluter inte att man ska ha en gjutjärn eller kolstål.

Av Noob I am
Skrivet av xervz:

Du har inte kört en Cayman va?
Finns nog inte en roligare bil för pengarna!
Den har inte störst motor för pengarna men väghållningen är helt magisk och styrningen är knivskarp.
Bilen ger sån feedback från vägen att man känner minsta lilla defekt och man känner sig väldigt trygg bakom ratten.

Har inte pressat min särskilt hårt än men toppade 1.2G i sidoacceleration i en rondell utan att tappa grepp och har sett forumposts där folk ligger på 1.35-1.4G när de kör på bana.

Nej, jag har inte kört en Cayman. Men på pappret är den lite för tung för min smak. Säkerligen en utmärkt bil men i den prisklassen finns det tuff konkurrens. En ny Cayman är nog svår att kalla prisvärd, men en begagnad är nog mer ”värt”.

Av Noob I am
Skrivet av Pinkaywr:

Kanske fel forum, men jag hänger mest här.

Jag har sneglat på en Porshe Cayman, men är lite osäker med hur det funkar med servicen. "Måste" man serva bilen på Porshes egna verkstad för att låta/behålla värdet på bilen?

Eller är det "värt" att köpa en Porshe (cayman) överlag?

”Värt”. Troligtvis inte. Vilken årsmodell kollar du på?

Av Noob I am
Skrivet av maniac:

Ugh, vad är grejen Noctuas besatthet av beige?
Har väntat förgäves på svarta NF-A12x25, men de har blivit uppskjutna så många gånger att jag vek ned mig och köpte EK RGB fläktar istället...
Känns som de hade sålt fler fläktar om alla modeller erbjudits i svart också.

Btw, Thermaltake innoverar...
https://youtu.be/0WQnWOrJg3s

Thermaltake är ett avskyvärt företag. Först kopiera de Caselabs och nu Noctua.

Av Noob I am

Annat: Ifall något märke lyckas bygga ihop en SFF som är knäpptyst, otroligt lite mindre än 7 liter med möjlighet för uppgradering av graffikort och processor. Annars bygger jag hellre själv.

Av Noob I am

Den dagen coca cola kommer med en läsk baserad på allulose så tror jag både originalet och Zero med fler kommer bli överflödiga.

För de intresserade i allulose https://peterattiamd.com/replacing-sugar-with-allulose/

Av Noob I am

Nu för tiden använder jag bara en skärm. Däremot har jag testat att använda två skärmar under en längre tid. Enda gången jag märkte av stora prestandatapp var när man kollade på film och spelade samtidigt.

Av Noob I am

Själv har jag vart frälst ett bra tag, speciellt för sim-racingspel. Dock finns det stora problem som jag tror hindrar vr.

För mig är stora hindret tiden det krävs innan man är i spelt. Då jag inte har gott om plats måste det plockas fram och bort varje gång man ska använda det. Det tar cirka 10 minuter totalt. Detta gör att man minst behöver 1h ledigt för att de ska vara värt det. Jag kan inte vara den enda som har det trångt hemma.

Du på pekar att rörelserna är lite begränsad vilket är sant. Det tror jag ingenjörer reder ut med tiden. Däremot är det inte alla som vill röra sig. Jag vet själv att jag ofta är mer ute efter mycket underhållning utan fysisk ansträngning.

VR har en framtid, men det kommer aldrig ta över. Dock hoppas jag att jag har fel. Skulle inte säga nej till den total realistiskt VR de har i Black Mirror.

Av Noob I am
Skrivet av Noob I am:

Tar tillbaka mitt bud