Inlägg

Inlägg som Noob I am har skrivit i forumet
Av Noob I am

2500

Av Noob I am
Skrivet av PhilipLindblom:

Hänger med på att de inte är en investering, fel ordval av mig
Spelar just nu 1080p men planerar på att köpa bättre skärm framöver som stödjer högre.
Byggt själv har jag gjort innan men nu känner jag att de hade varit skönt o slippa det.

Då förstår jag, fanns det någon speciell anledning till att du valde ITX?

Av Noob I am
Skrivet av PhilipLindblom:

Hej!

Ska investera i en ny burk och är lite fundersam. Spelar lite allt möjligt men sällan allt för krävande spel.
Vill dock ha en bra dator som ska hålla ett tag.
Funderingen nu är väl lite om det är nåt som känns "overkill" eller rentav onödigt. Samt om det går att kanske gå ner i pris samtidigt som man behåller mesta av prestandan?

Först och främst, datorer är ingen investering. Den kommer vara gammal och förlegad om bara några år. Bättre att satsa på bättre prestandan per krona och uppgradera i framtiden. Vilken upplösning spelar du i? Du vill inte testa att bygga själv, med hjälp av en video så är det inte svårare än IKEA eller Lego?

Edit: Mitt förlag om du kan bygga själv. Jag tycker 10600K har lite bättre explosion per krona om man jämför med 5600X. Ut över det sparar du några tusen. Ifall du inte kan motivera ett 3080 köp 3060ti eller 3070.

https://komponentkoll.se/bild/uWARz.png

Av Noob I am
Skrivet av anon2110:

Hade jag inte köpt mitt B550+Ryzen 3600 så hade jag hoppat på en 10400F+MSI B460 Tomahawk. Den kan dra upp PL1 till 225W.

https://videocardz.com/newz/asus-asrock-and-msi-bring-overclo...

Nu är jag jätte insatt i "grå överklockning", men vad jag minns från Gamer Nexus video så hjälper inte högre PL1 i spel. Men det var länge sedan jag kollade på den videon.

Av Noob I am

Du ska inte testa att fylla ditt core 2500 med några arctic P12? De prestera som Noctuas bäst 120mm men för en femtedel av priset https://www.pricerunner.se/pl/184-5244678/Datorkylning/Arctic....

Skulle inte de hjälpa, så skulle du kunna uppgradera chassit. Och så är det bara att flytta över p12 till nya chassit, de är betydligt mycket bättre än skräpet som chassitillverkarna skickar med.

Av Noob I am

För priset av en 5600x kan du få både cpu, moderkort och ram. Håller med dig, 10400f är nog den mest prisvärda processorn att köpa. Funderar själv på att uppgradera min 4670k med en 10400f.

Av Noob I am

Min utmaning till @JonasT och @Kenneth. Eller för den delen hela redaktionen. Ett test där man jämför 10400f mot 5600x med två olika grafikkort. RTX 3060ti då det är 2020 års vinterdator men även ett RTX 3090 för att till viss mån kunna simulera hur processorerna står sig vid en framtida grafikkorts uppdatering. Nu hittar jag inte längre veckans fråga angånde upplösning. Men vad jag mins använde en stor del mer än 1080p. Där med skulle jag vilja föreslå 1440p. Jag vet att det är mycket att "begära" i juletider. Men det behöver inte vara ett stort test bara några få titlar tror jag skulle räcka för att man ska kunna dra en slutsats.

Av Noob I am

Du kommer behöva ventilera skåpet. Men det är inte jätte svårt att lösa. Ska du ventilera skåpet med fläktar rekommenderar jag att köpa ett 5 pack Arctic P12, otroligt prisvärda fläktar.
Jag valde en 10600k över AMD då jag tycker den levererar bättre bang per krona.

https://komponentkoll.se/bild/AhcGd.png

Av Noob I am

Seriöst Tim Apple, det här må mycket väl bli världens bästa ANC lurar men jag tar det snart personligt att du inte släpper Air Tags

Av Noob I am

Detta var Netflix fel. De borde inte få filma Mercedes, det slutar aldrig bra.

Av Noob I am
Skrivet av evil penguin:

"Formula E championship leader Stoffel Vandoorne has been named reserve driver for the Mercedes Formula 1 team for the 2020 season."

https://www.autosport.com/f1/news/148252/vandoorne-gets-merce...

Då hade jag fullständigt fel.

Skrivet av Jeebentoft:

Med tanke på den lilla banan lär det bli huggsexa om bra slots för att sätta varvtider till kvalet. Tror det är bra bäddat för skrällar och att Russell får det svårare just på lördag än om det varit en annan, längre bana

Bra observation! Jag tror att det kan bli problem i Q1 men i Q2 och Q3 borde det inte vara några problem dvs så länge inte alla försöker köra samtidigt med 2 min kvar på klockan.

Av Noob I am
Skrivet av Crazy Ferret:

så det finns inget för honom att förlora mer än sin reservförarplats (som tydligen inte är värd något) och dels för att han är deras jävla reservförare. Vad är meningen med att ha reservförare om de inte ska köra när det behövs?

Jag har aldrig hört någon benämna honom som reservförare. Han omnämns alltid som testförare. Jag antar att det är en liten men viktig detalj.

Edit: Man får inte heller missa att Russell har Toto Wolf som manager, det är nog ingen nackdel.

Av Noob I am

Om du köpte denna tv för 15000kr skulle jag rekommendera att du utnyttjar öppet köp och beställer hem en Panasonic TX-55GZ960E för 13 990 eller väntar på att Cx55 faller ner till 13990 igen.

Av Noob I am

Jag tror att Russel vinner. Han har väl till och med varat snabbast något tillfälle när han har testat Mercedesen🤔

Av Noob I am
Skrivet av Elemental:

Jag förstår definitivt hur du tänker, men med detta resonemang så menar du att 5,5k för 5 år sedan ska ge samma prestanda som 5,5k idag? Teknikutvecklingen går ju framåt varje år, så samma summa pengar ska ju naturligtvis ge mer prestanda varje ny generation. Annars kan man ju argumentera för att en PS5 borde kosta 10k med tanke på att en PS4 kostade 4k för 7 år sedan, då PS5 ger så otroligt mycket högre prestanda än vad PS4 gjorde.

Jag håller till stor del med dig. Men om man struntar i produktnamnet och kollar på prestanda tycker jag det levererar bra pris per krona. 2014 fick du ett kort för 5500kr, 2020 får du ett kort som är 1 och en halv gånger snabbare för ungefär samma summa pengar. Sitter själv på ett 980 och tycker 3060 ti är väldigt intressant.

Av Noob I am

En 280mm får plats i NR200p. Dock måste den monteras på sidan av chassit. Hur smidigt det är att montera, är omöjligt att svara på. Detta eftersom alla aio skiljer sig från varandra.

Av Noob I am

k63 400 kr + frakt

Av Noob I am

Ja det kommer fungera. Om det mot förmodan inte skulle fungera så kommer processorn inte ta någon skada. Den kommer ”thermal throttle” vilket du kommer kunna se i HW-monitor eller liknande. Det är en lite svår fråga att svara på då chassit, fläktarna, moderkortet och grafikkortet påverka cpu temperaturen.

Av Noob I am

Inga DAC eller liknande, däremot upptäckte jag att de högtalarna jag använder till datorn har börjat säljas igen för samma pris som förra året. Även fast de är så stora fungerar de bra i "nearfield listening". Mer eller identiska med de lovordade RP600m.
https://www.komplett.se/product/839427/tv-ljud-bild/hogtalare...

Av Noob I am