Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Artiklar

Artiklar skrivna av nikka
40

Qnap: "Håll NAS-enheten borta från internet för att undvika ransomware"

Att ha nätverkslagring exponerad mot internet innebär en risk för angrepp. Qnap höjer nu ett varnande finger och uppmanar alla kunder att se över NAS-konfigurationen.

48

Razer-mus ger administratörsrättigheter i Windows

När kringutrustning från Razer ansluts ges användaren samtidigt fulla rättigheter, men lösningar finns att tillgå.

239

Firefox på dekis – Chromium snart ensamt alternativ

Mozilla Firefox har tappat 19 procent av användarbasen sedan 2018 och fortsatt dålig tillväxt hotar webbläsarens fortsatta existens.

42

Teknikmagasinet lever vidare

Det blir handelsgruppen Ambia som köper Teknikmagasinet. Butikerna får därmed samma ägare som Apple-fokuserade Digital Inn.

205

Teknikmagasinet i konkurs

Anrika pryl- och elektronikkedjan Teknikmagasinet begärs i konkurs. Förändringarna som gjorts räcker inte för att rädda verksamheten.

137

Bahnhof varnar – Asus-routrar används i DDoS-attacker

Svenska Asus-routrar används i överbelastningsattacker. Operatören Bahnhof varnar kunder och uppmanar att uppdatera sina routrar.

I samarbete med Qnap
57

Nikka om vad du ska tänka vid val och konfiguration av NAS

NAS-enheten borde ha blivit årets julklapp menar Nikka, som i detta avsnitt förklarar varför en NAS är bra att ha och hur den bör konfigureras.

I samarbete med Bredband2
11

Ping och jitter – Nikka reder ut begreppen

Höga responstider, ping och mycket jitter kan lätt förstöra spelupplevelsen. I det här avsnittet av Så fungerar berättar Nikka mer om orsaken till problemet och hur det kan avhjälpas.

I samarbete med Samsung
19

Så fungerar AMOLED-skärmar i mobilen – bättre batteritid med mörkt läge

Vad skiljer AMOLED-skärmar från traditionella LCD-skärmar, och hur kan dessa förbättra mobiltelefonens batteritid? Det reder Nikka ut i veckans Så fungerar-avsnitt.

I samarbete med Samsung
176

Så fungerar 5G i mobiltelefoner

I veckans Så fungerar-avsnitt går vi igenom hur mobilnäten har utvecklats genom åren och vilka fördelar som de stundande 5G-näten kommer att ge våra mobiler.

I samarbete med Bredband2
26

Så fungerar en DDoS-attack

I veckans Så fungerar-avsnitt belyser vi ett av internets stora otyg – överbelastningsattacker. Karl Emil Nikka besöker Bredband2 som berättar mer om hur de upptäcker och avstyr attacker.

I samarbete med Bredband2
16

Bakom kulisserna hos en driftsäker serverhall

Internetoperatören Bredband2 har byggt en egen serveranläggning. I veckans Så fungerar-avsnitt följer vi med dit och undersöker hur en modern serverhall ser ut och fungerar.

I samarbete med Eset
45

Så upptäcker antivirus skadliga program

I veckans Så fungerar-avsnitt lyfter vi en fråga som är ständigt återkommande i forumet. Vi frågar oss hur antivirus fungerar och besöker Eset, skaparen av Nod32.

I samarbete med Loopia
10

Skydda och säkerhetskopiera din webbplats

I det tredje och avslutande avsnittet visar Karl Emil Nikka hur du skyddar din Wordpress-webbplats och tipsar om hur du sökmotorsoptimerar på bästa sätt.

I samarbete med Loopia
22

Installera en Wordpress-baserad webbplats steg för steg

I det andra avsnittet om hur Wordpress fungerar hos Loopia visar Nikka hur anslutningarna till webbplatser säkras med HTTPS för högre säkerhet och bättre ranking i Googles sökresultat.

I samarbete med Loopia
26

Bygg din egen webbplats med Wordpress

Idag drivs en tredjedel av världens alla webbplatser med Wordpress. I veckans avsnitt förklarar Karl Emil Nikka bakgrunden till Wordpress popularitet och visar hur du kommer igång med din egen Wordpress-webbplats.

7

SJ inaktiverar 1,3 miljoner lösenord efter bedrägeri

Tågjätten SJ har inaktiverat samtliga kunders lösenord efter ett upptäckt bedrägeri. Exakt vad som hänt är ännu inte känt och motstridiga uppgifter florerar på webben.

27

Frågesidan Quora drabbas av intrång – 100 miljoner användarkonton på vift

Den populära frågesidan Quora har drabbats av ett intrång. Upp till 100 miljoner kontouppgifter kan ha läckt ut, vilket gör läckan till en av de största genom tiderna.

14

Sennheiser täpper till säkerhetshål som öppnade upp datorn för kapning

Sennheiser åtgärdar ett säkerhetshål i sin mjukvara Head Setup, vilket lät bedragare kapa webbanslutningar.

I samarbete med Creative
46

Så fungerar ljudkort – med Creative Soundblaster

I många datorbyggen hamnar ljudkortet i skymundan. Räcker den inbyggda ljudkretsen eller behövs ett riktigt ljudkort? I veckans Så fungerar-avsnitt ser Karl Emil Nikka närmare på saken.