Bakom kulisserna hos en driftsäker serverhall

Internetoperatören Bredband2 har byggt en egen serveranläggning. I veckans Så fungerar-avsnitt följer vi med dit och undersöker hur en modern serverhall ser ut och fungerar.

1. Inledning

I veckans Så fungerar-avsnitt följer vi med till en plats som allmänheten sällan får beskåda: en co-location-anläggning. Varenda vägg i anläggningens serverhallar pryds nämligen av tydliga fotoförbudsskyltar.

Internetoperatören Bredband2, som har byggt själva anläggningen, gjorde dock ett undantag för oss. De lät oss inte bara filma; de berättade också om hur de byggde anläggningen och hur det moderna datacentret fungerar.

Skylt om fotoförbud

Bredband2 lät oss bortse från fotoförbudsskyltarna.

Bredband2 är främst en internetoperatör för privatpersoner och företag. När de fick möjlighet att ta över Marinen-byggnaden från försvaret bestämde de sig för att utöka sin verksamhet med en co-location-anläggning. Med hjälp av den vill de bli spindeln i nätet för sina kunders kommunikationstjänster.

Bredband2:s logotyp

I samarbete med Bredband2

Denna artikel produceras i samarbete med Bredband2. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.