Inlägg

Inlägg som anon190792 har skrivit i forumet
Av anon190792
Skrivet av Frispel:

"Sanningen™" är ett intressant koncept...vad är sanning? Det som denna doktorn säger? Det som FHM säger? Vad avgör vad som är en sanning? Har båda samma bakgrundsinformation? Om informationen/perspektivet skiljer, är det möjligt att båda parter har sin egen (och fullt korrekta) sanning?

Kort sagt, att tala om sanningar när det gäller den här typen av saker är inte speciellt lyckat.

Man kan definitivt kritisera FHM, men man bör nog försöka hålla sig saklig och när man börjar ta upp sanningar så är man oftast inte speciellt saklig längre. Sanningen i det här fallet är att doktorn som skrev debattinlägget tycker att FHM ger livsfarliga råd. Det är dock inte en sanning att FHM faktiskt ger livsfarliga råd.

Att folk börjar jobba direkt efter dom kommit hem från utlandsresa, och kanske med äldre/sjuka människor blir ju en livsfara för dom?

Av anon190792
Skrivet av mistahh:

http://lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2020/03/Fullstandigt-felaktiga-rad-till-varden-om-risker-med-coronaviruset/

Livsfarliga råd till vården och samhället om risker med coronaviruset
Anders Jansson, överläkare, ansvarig för hjärt-MR och spirometri, fysiologkliniken, Danderyds sjukhus

jag tycker också det är helt åt helsike, dom som kommer från länder där smittan fått stor spridning kan lika gärna gå tillbaka och jobba på äldreboende, sjukvården eller inom hemtjänsten.
Det skulle ju överbelasta sjukhusen snabbare ju mer detta sprids i högre takt också. Kanske vore rimligt att begära att folk ska stanna hemma som sagt i 14dagar efter dom kommit hem.

Men att kritisera folkhälsomyndigheten så klassas man som domedagsprofet. Läkaren från tidningen riskerar säkert få sin karriär dödad för att tala sanningen. Ungefär för läkarna som talade sanningen om dom apatiska barnen.
Sanningen är inte Sveriges starka sida direkt, bara vi följer ett moralisk konsensus och ingen säger nått annat, oavsett konsekvens.

Av anon190792

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/bedragare-utnyttj...

Verkar som bluff mail/sms går ut till folk angående viruset. Bra att va lite extra uppmärksam och meddela folk runt omkring en.

Av anon190792

Får jag va lite typisk Svensk och gnälla på vädret.

Det har varit mulet sen november i princip, det är på senare tid solen har tittat fram lite.
Men så kommer denna blask idag med snö och regn kombinerat, mulet också.

Jag står inte ut med detta väder, känner mig som en zombie.

Av anon190792
Skrivet av Bakgrund:

Sänker politikerna våra löner med 20% p.g.a. korona får de sänka sina egna löner minst lika mycket, allt annat vore hyckleri. Bidragstagarna lär bli de som klarar sig bäst, för inget prat om att sänka bidragen med 20%.

Sänker dom bidragen så kan ju inte Sverige lova 33.000 kronor i månaden skattefritt för dom som kommit hit, det blir ju falsk marknadsföring. https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-bidrag-ar-fel-satt-att-ma...

Av anon190792
Skrivet av twit:

Det låter som ett ganska grundläggande koncept för en karantän.

Jo det är klart

Men för att betraktas som "influensa" så verkar det som extrema åtgärder, och sen undanhållandet av information osv.

Den som avslöja viruset blev ju "lagförd" för att inte sprida rykten och orsaka destabilisering av ordningen i samhället. Och det landet hämtar vi och WHO information från.

Av anon190792
Skrivet av jawik:

Gällande familjen så säger beskrivningen att de brutit mot karantänen. De har rest från Hubei provinsen (Wuhan) och skulle egentligen ha satt sig själva i karantän i 14 dagar i sitt hem. Hade de följt reglerna hade det nog inte hänt.

I vanliga fall är det nog tufft att åka dit för bryta mot reglerna i Kina, men att i dagsläget bryta mot reglerna för smittspridning är nog några steg upp på skalan med tanke på all fokus Kina fått på sig i och med det här.

Jo det är nära extrema åtgärder. Såg SVT dokumentären där polisen vid vägavspärrningarna sa till journalisterna att "åker ni in så får ni inte åka ut".
Det såg verkligen inte kul ut med vad som rapporterades
om man orkar kolla: https://www.svtplay.se/video/25762164/coronaviruset

Av anon190792

Privatpersoner som läckt videos. Inte konstigt att dom får ner spridningen om det går till så här, med tvång så går väl allt.

https://youtu.be/rKek0Y30Ctw sliter ut en familj ser det ut som?
https://youtu.be/MbUdgnVgO38 sätter dom folk i små lådor?
https://youtu.be/6xlOKJ9M9AM brottar ner folk och sprejar dom med desinfektion?

Av anon190792
Skrivet av Jaxione:

Ja det gör dom säkert. Men detta har ju fått mer spridning än så och siffrorna ser liknande ut från samtliga länder. Så i detta fallet tror jag man kan lita på dom i stort iaf.

läste i artikeln om att analysen bara kom från Kina där spridningen är som störst. Så får hoppas dom siffrorna stämmer och det inte är värre en vad som rapporteras ifrån Kina.

Av anon190792
Skrivet av Dimetikon:

Haha, litar du ens på dig själv? Spelar ju ingen roll vad nån säger så stämmer det inte överens med din världsbild, antar att jorden är platt också eller?

Skrivet av Jaxione:

Ja det är klart det är superdödligt och Kina dolt detta och vilken tur vi då haft som mot alla odds fått hit 24 milda fall till Sverige. Eller vänta nu! Dom har egentligen dött allihopa och våran regering är också med konspirationen. WHO har väl mutat Sydkorea och Italien och Iran också förstås?

Vart tog läkaren vägen som upptäckte viruset och försökte varna?. Allt handlar om pengar och hur deras image ser ut. Dom är säkert kapabla att undanhålla väldigt mycket information bara det gagnar den styrande diktaturen.

Av anon190792

"En rapport från Världshälsoorganisationen, WHO, har experter analyserat data från coronautbrottet i Kina".

Ja litar man på WHO eller Kina så. Kina skulle kunna lika gärna avrätta folk innan dom dog av viruset, för att säga att det inte var viruset som tog dö på folk och att dom har det under kontroll...

Av anon190792
Skrivet av filbunke:

Sett andra tester med samma resultat. Hög sockerhalt. Skulle vara mer orolig över handtaget till kundvagnen, matkorgen, osv...

Eller om du får för dig att låna någon annans mobil. Det finns det även tester på.

Ja ok, visst finns det värre saker, men det är samma sak om jag gick till en pizzeria och visste att bagaren inte tvätta händerna efter toalettbesök. Även om pizzan tillagas i högtemperatur så bakterierna förmodligen dör så hade jag aldrig beställt där.

Av anon190792
Skrivet av filbunke:

Nu äter jag inte lösgodis av andra skäl, men lösgodis är inte en särskild bra värd för bakterier.

Nötter i en skål på en bardisk dock...

https://www.youtube.com/watch?v=G0f_TDHVvzA

ok, kunde dom inte ta någon som inte tvättat händerna efter toabesök och grävt runt i godiset innan dom analysera det. Väldigt dåligt test. Detta kunde ju berott på rng

Av anon190792
Skrivet av AplAy:

Läkare visar hur man tvättar händerna korrekt. Behövs för jag känner vissa som bara sköljer av händerna efter de torkat sina bakdelar:
https://www.youtube.com/watch?v=1AGW3bbcb3Y

Skrivet av filidutten:

Tack! Detta är nog viktigast för att inte bli smittad av viruset. Jag blev själv infekterad av influensa förra året p.g.a. jag troligtvis inte hade tvättat mina händer ordentligt och sedan rört ögonen eller ansiktet. Kan redan nämna nu att det var inte särskilt roligt att hosta upp slem hela tiden och ha svårt att andas.

Tänk på allt godis kommande påsk. Det finns väldigt många som plockar godis och nötter med händerna istället för att använda spadarna som finns till hands.

Jag hade en polare som inte tvätta händerna efter han lagt en kabel. Jag trodde det var common sense för varje individ. Men tydligen också så verkar det va en kulturkrock också, där folk från andra kulturer gillar ta saker med händerna..

Aldrig mer att jag tar lösgodis eller nånting annat som ligger öppet att plocka för hand.

Av anon190792
Skrivet av griid:

Är det inte en överdriven hysteri kring detta?!
Tänkte bara dela med mig av det jag tycker och känner.
har använt denna som källa:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.ht...

dödlighet enligt de rapporterade, bekräftade fallen: 3,4%
tillfrisknande av de rapporterade, bekräftade fallen: 52,7%

Sure det verkar "bara" va dom äldre som ryker... Du har väl inget att oroa dig över
Äldre som har behov av intensivvård kommer ju vården ignorera om det är platsbrist. Blir nog ett härligt öde för dom om detta sprider sig okontrollerat.

Frågan i det här fallet kanske inte är viruset, utan vad för resursen vi har att styra upp allting med och hur bra beslut kan tas. Landet brister i vård, rättsväsendet, skola och omsorg, det är pressat nog som det är utan smitta, och mycket är på grund av dåliga beslut.
Så vad är förtroendet till fortsatta goda beslut?

Av anon190792
Skrivet av gibbon_:

Jag tror han tänker tvärtom, att de möjligen underrapporterar. Som många påpekat vore det inte första gången de ljuger rakt ut. Andra förklaringar kan vara att de inte klarar av att testa fler, eller att karantänerna de satt upp faktiskt fungerar riktigt väl. Vilket som så ogillar jag starkt att behöva gå på deras siffror, då vi faktiskt inte har en aning om hur sanningsenliga de är.

..inte för att andra länders siffror nödvändigtvis är bättre, men just Kina har som sagt en vis historik av att ljuga, sen saknar de även incitament att vara uppriktiga med omvärlden. Sydkorea har varit ett lysande motexempel.

Ett + i kanten får Kina för att deras tidigare statistik stämmer väl med tidiga fall i andra länder. Så ja, vem vet.. Litar fortfarande hellre på tex Sydkorea och Italien.

WHO's generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus talar väl om Kina https://www.di.se/ledare/diktatursjuka-ar-varre-an-corona/

WHO anklagas också för att va korrupt, vilket inte förvånar när någon talar så väl om ett land som får människor att "försvinna" när dom försöker varna folk.

Av anon190792
Skrivet av anon236072:

Fattar inte hur Sveriges ”myndigheter” tänker. De vet att viruset är smittsamt som fan, men det är enkelt att kontrollera folk som reser in från riskzoner. Men gör man det? Nejdå.. Först väntar man tills flera personer blir smittade, SEN inför man flygstopp från 1 land.
Antingen är de så naiva som de alltid säger, eller så är Löfven & co helt enkelt korkade 🤨

Ja, och dom har inte stoppat flyget från Kina än. För att regeringen litar på att en kommunistdiktatur talar sanning om att dom har kontroll...

Av anon190792
Skrivet av coae:

Undrar vad som skulle hända om myndigheter för en gångs skull skulle erkänna att det inte har koll på läget. Corona virus, arbetslöshet, gängskjutningar, bostadsmarknad eller vad det nu måne vara. Det skulle vara ett trevligt ombyte och lite balsam för själen om myndigheter för en gångs skull kunde säga vi har inte koll på läget men vi gör vårt bästa, vi sitter i samma båt. Jag tror inte att anarki skulle utbryta och jag tror inte heller att de skulle tappa väljare, tvärtom jag tror att de flesta (väljare) skulle uppskatta lite intellektuell rakhet, om man börjar där sen får man utgå från det.

Coronadokumentären på SVTPlay, inte speciellt trevlig att se akutmottagningar i Kina med lik i korridorerna. Södersjukhuset går ju redan på knäna en helt vanlig vardag. Alla som har nån gammal skröplig släkting bör nog vara lite oroade.

Coronadokumentären var otäck när det skreks inne på sjukhuset. Måste va riktigt jobbigt för personalen som behöver jobba övertid i sådan stressad miljö.
Pallade inte se resten, hjälper inte min oro direkt. Får hoppas det inte blir samma situation här med spökstäder, tomma hyllor, total kaos på sjukhusen osv.
Blir det så kommer det sätta press på samhället och medborgarna.

Av anon190792
Skrivet av Simonsky:

Nix, dom möjligheterna har inte AZ, eller något annat läkemedelsbolag heller. Att producera en medicin i större skala kräver massa specialutrustning såsom reaktionstankar, tvättutrustning, indunstare etc. vilket varierar beroende vad som skall tillverka. Astra har byggt fabriker för sina egna produkter, går inte att innom en rimlig framtid ställa om dessa till att producera ett annat läkemedel och verkligen inte för att täcka in det mest nödvändiga.

Jo det stämmer nog rätt bra, det tar nog väldigt långt tid att ställa om och det är väl nånting dom inte kommer investera i bara för det här.

Av anon190792

Det är tur att vi kommit så långt att datorn kan sköta en del vikande här hemma, jag själv är lite lat.
Men ska låta datorn köra detta när jag inte använder den, iaf på nivå light är ju bättre än inget i flera timmar.