Inlägg

Inlägg som anon190792 har skrivit i forumet
Av anon190792
Skrivet av aToria:

Allt eviga gnäll, på allt och alla, måste ju vara folksjukdomen nr1.

Vi har det något så fruktansvärt bra i sverige, med fred, rikedom och hälsa, och ändå går folk runt buttra och muttrar som otacksamma bortskämda skitungar.

Det blir mitt meta gnäll, på allt gnäll.

Jag tror att i Sverige så lär vi oss inte konflikthantering, vi växer upp med att vi ska va snälla mot alla och blir konflikträdda som resultat.

Sen när någon trampar en på tårna så sväljer vi det, tills det går så långt att frustration byggs upp och man blir sur och bitter istället för att skälla ut problemet på plats.

Svenska män är tofflor av världsklass.

Det är mitt gnäll, tofflor, konflikträdda snöflingor till Svenskheten där vi till och med kan se brottslingar som offer.

Av anon190792

En sak jag gillade starkt med D2 är att banorna har random layout, grottorna likaså.

D3 var en röd linje typ, D4 verkar bli de samma. För mig hade jag hellre tagit sämre grafik om det betyder att banorna vart random generated.
Annars är allting i princip det samma när man ska ut och farma, vilket gör det otroligt dötrist imo.

Jag är inte supertaggad på D4, men det kanske blir bra, håller tummarna.

Av anon190792
Skrivet av ronz:

En stor punkt just nu är "Airbrush Course". Där startkitet för eleverna som redan läser utbildningen kostar 5000kr.
jag misstänker dock att det är en definitionsfråga om vad ett startkit ska innehålla. Det dom fick var airbrushpistolen, kompressor, laddare och ett bälte att hålla kompressorn i. De förväntade sig även tillhörande produkter som basic färger för att faktiskt kunna utföra airbrushing, inte bara verktyget. Men det fanns såklart möjlighet att fråga innan vad startkitet innehöll.
Speciellt tråkigt när man kan beställa exakt samma online för endast 1000kr.
De ser det lite som falsk marknadsföring. Men som sagt, definitionsfråga kanske som man bör klargöra innan köp.

Jag tycker det låter fishy, som @mrqaffe sa så finns det mycket bluff, det är samma sak med botox där outbildad personal får hantera det.
Skönhetsbranschen är väl lika pålitlig som antirynkkrämer. Det säljer oavsett om det är bluff eller inte.

Av anon190792

Låter som det går bra för företaget, först säljer dom utbildning för 90k, och sen säljer dom produkter inom utbildningen.
Det som gör att dom går runt är ju att det finns en marknad för detta tydligen.

Fall ni blivit lurade eller inte är svårt att svara på, ni får väl kolla igenom deras policy eller ta det till tingsrätten om ni upplever att dom gör nått olagligt.
Ni har ju köpt nånting dom säljer tydligen, det är väl det ni kan bestrida om ni inte är nöjda med köpet.

Av anon190792
Skrivet av Frispel:

Spelar ingen roll hur mycket riktlinjer man ger, det är först i skarpt läge som man märker hur folk verkligen reagerar. Här fick man ett tydligt exempel på saker som bör hanteras annorlunda vilket lär underlätta för alla som hamnar i liknande situationer. Man får se det som positivt att detta inträffade innan det var skarpt läge.

Sedan skulle det inte spela någon roll hur handlingskraftig man än är, det kommer alltid att finnas krafter som vill peka på hur passiva de vid makten är. Sedan är det inte alltid de insatser som märks mest som är de bästa. Screening verkar vara populärt att fråga efter, frågan är vad det skulle ge. Läste någonstans att Sydkorea(?) screenat 13000 personer vid flygplatser och att 70 av dessa kontrollerats närmare. Vad jag förstod så var det ingen av dessa som hade corona. Har dock ingen källa på detta så ta det med en nypa salt. Men om det stämmer, är det ett vettigt utnyttjande av resurser? Ytterligare ett problem är att man inte kommer att upptäcka de som fortfarande befinner sig i inkubationsperioden.

Det finns helt enkelt inga bra sätt att skydda ett helt land. Stänga gränserna fungerar inte, dels så behöver man fortfarande få in/ut varor (om inte annat så behöver man få in mediciner och medicinsk utrustning) och dels så kommer folk ändå ta sig in i landet. Om inte annat så lär smuggling bli en populär bisyssla...

Det man kan göra är att sätta mindre avgränsade områden med spridning i karantän (hotell, kryssningsfartyg, städer) samt försöka spåra rörelserna för enskilda smittade utanför dessa regioner så man kan testa de som eventuellt smittats av dessa.

Det är klart det spelar roll med riktlinjer så vårdcentralen och sjukhus vet hur dom ska agera fall dom får in en smittad.
Om det hjälper med mer riktlinjer vet jag inte, men nu verkar det inte finnas några alls, och varför tror du att det underlättar för alla andra vårdcentralen för en vårdcentral gjorde misstag, finns det nånting som talar för att dom kommer agera annorlunda eller tas det för givet?

Det är såklart det spelar roll hur handlingskraftig man är, kickar dom ut folk från en vårdcentral där smitta upptäcks så går det inte att spåra och risken är ju väldigt stor att det blir okontrollerbart. Handlingskraften här vore ju att förbereda ett team i varje kommun t.ex som åker ut till vårdcentralen/sjukhus där smittan upptäcktes för att sedan försäkra sig om vilka som är sjuka och inte.

Kostnaden är ju minimal än att behöva sätta stora områden i karantän framöver, ekonomin kommer bromsa in hårt om folk inte kan jobba i stora delar av landet.

För det jag upplever när du säger att "ingen handlingskraft/riktlinjer spelar nån roll" så kan vi ju bara invänta på att det blir en pandemi då, för vad vi en gör nu kommer ändå inte spela nån roll?

Av anon190792
Skrivet av Frispel:

Man får väl se det som ett utmärkt exempel på hur man inte bör agera, förhoppningsvis har personer i beslutsfattande positioner insett behovet av tydliga rutiner

Jo men det verkar alltid så att ingen beredskaps görs innan nån begår ett misstag. Utfärda nationella riktlinjer till sjukvården om smitta skulle uppstå på vårdcentral eller sjukhus så vi har det på plats innan det händer nånting än att låta misstag begås när vi inte har botemedel på ett virus som sprider sig snabbt.

Jag tycker inte myndigheter/regeringen visar handlingskraft nog för att säkra sig om att minimera skadan och trygga medborgarna, det är handlingsförlamning/naivitet som osar i landet imo.

Av anon190792
Skrivet av CubaCola:

Det fungerar inte på vårdcentralen hos mig. När jag har varit där har man fått sitta och vänta på sin tur i receptionen och sitter det någon där och hostar hej vilt så är det redan kört.

Yes, men jag tänker mest på https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/vardcentral-i-ja... att en vårdcentral hade misstanke om viruset, och som valde att utrymma folk istället för att stänga vårdcentralen tillfälligt och sätta den i karantän tills det är utrett för att inte riskera sprida smittan vidare.
Annars släpper dom ju bara ut folk som kan va smittbärare och då kan det spridas otroligt fort istället för att ta chansen att försöka isolera händelsen.

Där brister rutinerna enormt tycker jag.

Av anon190792
Skrivet av Chris_Kadaver:

https://youtu.be/bc6OTQooWIc

Dags att byta ut rubriken mot "Coronaviruset i världen"?
Det verkar ploppa upp fall både i södra italien och i ett fall i schweiz som tros ha smittats i italien. Iran tycks spridningen ske okontrollerat. Du kan även smitta andra under inkubationstiden. Läste att någon skrev att tiden för karantän är 24 dagar men vad jag läst så är den 27 dagar?

När väl smittan börjar spridas här så tror jag att alla obildade ljushuvuden som tar sig till akutmottagningar och vårdcentraler kommer vara ett av våra större problem. Såg intervjuer med flyktingtanter som i riksdagsvalet röstade på SD eftersom dom trodde att SD stod för "socialdemokraterna". Och det var inte direkt få röster som föll på SD av just den här anledningen. Klarar du inte av att rösta så tror jag att samhällsinformation är svår att ta till sig.

I Taiwan riskerar du 2 års fängelse om du bryter mot de uppsatta reglerna som ska motverka smittspridning. Där ställer man ett stort krav på medborgarna och dom verkar kunna hålla smittspridningen under kontroll. Här kommer det nog balla ur. Åtminstone om det börjar spridas i våra större städer eller på flygplatserna.

Vårdcentralerna verkar inte ha rutin för att ta hand om smittade, misstänker dom smitta så kickar dom ut folk istället för att sätta vårdcentralen i karantän för att förhindra spridning.
Verkar som det finns väldigt många obildade ljushuvuden i styrande position, kanske inte så konstigt eftersom landet ser ut som det gör också.

Av anon190792
Skrivet av jawik:

Det beror väl på vad man vill veta, kan vara en väldigt stor skillnad om de är av betong eller tält.

Huvudsaken är att det är någon sorts förberedelse. Blir det spridning här så lär ju vi knappas kunna hantera det, sjukhusen går ju på knäna redan vid vanlig influensa verkar det som.

Av anon190792

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/vardcentral-i-ja...

en vårdcentral som utrymdes efter misstanke om Coronavirus, men det visa sig va falskt.

Det jag tänker, har dom inte bättre rutiner? att utrymma en vårdcentral med människor och personal som kan va smittade. Är det inte bättre att sätta vårdcentralen i karantän tills man vet hur läget är.
Annars om man utrymmer alla där ifrån så är ju risken stor att sprida smittan vidare.

Dom säger själva:
"Follin säger att den som har skäl att tro att den blivit smittad av viruset ska vända sig till just vårdguiden 1177.

– Då kan vi slussa vidare till en förberedd klinik. Man ska inte gå och sätta sig i ett öppet väntrum.

Men om det misstänkts smitta inne på vårdcentralen ska man väl inte ut bland folk heller. Förstår inte hur dom tänker.
"har du smitta, kom inte hit och smitta andra, OJ vi hade smitta på vårdcentralen, skicka ut alla så dom kan smitta folk utanför istället"..

Av anon190792
Skrivet av Dredd:

Alla ska vara med o dela, Corona för alla, fralla för alla!

Blir en smittad med Corona ska alla ha det, annars strider det mot lagen om jämlikhet ju.

Av anon190792

Rosa för er kanske är grön för nån annan. Bara det i uppväxten så pekar folk på en färg och satte en etikett på den och sen förknippas etiketten med färgen.
Och så är alla överens om att "solen är gul". Så ett barn som ser solen som blå egentligen men vet inte vad färg heter, men färgen får ju en etikett av alla runt om, så då blir den blåa färgen till gul färg men alla ser egentligen olika färger med samma etikett.

Men annars är lampan mer lila, fast väldigt ljuslila

Av anon190792

Jag minns när strömmen gick och inte ens mobilmasterna fungerade. Ingen kunde ringa eller använda nätet.
folk la undan telefonerna, till och med på kvällen så blev det att tända ljus och ta fram brädspel för ingenting fungerade. Folk verka bli levande igen
Jag sov som en stock den kvällen för hjärnan var inte distraherad på onödiga nyheter/notiser som inte förändrar nånting för en iaf.

Och så gick tankarna "det här ska vi göra om, det måste bli bättring kring mobil/internet användandet, men så är man tillbaka i gamla spår igen fast jag sakta har förändrat till det bättre.
Ta bort allting som kan uppröra hjärnan 1 timme innan läggdags. spel, nyheter, sociala medier.
Vara ute minst 1timme, jag försöker köra 50minuters gång utomhus varje dag.
Ta bort onödig konsumtion, förr kunde jag bli beroende av att behöva veta allt som händer för att inte missa nånting när kollegerna prata om vissa händelser.
Håll jämna sovtider, jag lägger mig 22.10, somnar senast 22.30. Går upp 05.30 vardagar, senast 07 på helger.
När jag tar bort ren "skit" som inte gör nån nytta för mig att veta om, utan som bara är onödig konsumtion så mår jag bättre.
Jag har också byggt upp nån slaggs inre oro utan att tänka på det. Men till slut så kommer den där oron fram för eller senare och då blir det sömnproblem, migrän, ofokuserad och spänningar i kroppen som kan bli olidliga.
Nyheterna kan jag slå på ibland, men det är så hård retorik och allting är bara extremt negativt. så har minimal konsumtion av det. Varje dag är det klimatkollaps, om rån som saknar gränser, våldtäkter och skjutningar, brinnande bilar och allt är Mäns fel.
Spyr bara jag tänker på det.

Får jag bort det där och väljer att inte hänga med i alla "världsnyheter" eller "hur jag ska leva" så flyter livet på bättre. Dock fortfarande en känsla av tomhet, men en bättre tomhet och lättare att fokusera på saker som är positivt.

Av anon190792

Tycker läkaren som har en youtube kanal talar bra om informationen som finns tillgängligt och vad han vet själv.

Om man nu inte tror att han också är en del av en konspiration. Han kanske är en Ödla som många tror presidenten är

Av anon190792
Skrivet av Dockland:

Vad är vinningen om nu detta virusutbrottet mot all förmodan skulle vara medvetet?

Jag vet inte vad motiavtionen skulle vara, men är den tillräckligt hög så är det nog genomförbart.

Om jag får spekulera så kanske det är överpopulation, Natural selection existerar ju inte idag och dödligheten är väldigt låg sen penicillinet kom.
Dom svaga bidrar inte till ekonomin, det finns många boomers som nu är äldre och kan inte producera i samband att AI kommer ta över många jobb för lågutbildade.
Det blir väldigt många uteliggare eller stor kostnad för samhället att bära upp människor som inte producerar, och båda alternativen är inte bra för nått land.
För många fattiga destabiliserar ett samhälle till slut också, och det vet man nog om.

Ett virus är svårt att hitta bevis för hur det startade och då minskar risken att bli påkommen.

Av anon190792
Skrivet av Dockland:

Det var det antalet jag uppgav i inlägget här ovan. Just nu uppe i över 71000 döda i vanliga influensan i år. Jämfört med snart ~2500 i Covid-19. Bara för att få lite perspektiv.
Det är en hel del som är oklart angående covid-19 ännu, som det jobbas febrilt på att identifiera. Hur det kan komma sig att viruset spridit sig till personer/städer/byar som inte har någon känd koppling till någon redan smittad plats/personer.
Jag misstänker att denna corona-variant blir en del av vår vanliga säsongsinfluensa i framtiden.
Sedan foliehattarna som killgissar detta är ett biologiskt vapen eller CIA och gudveteallt ligger bakom, har bara inte gått ur grundskolan ännu. Dessa är inget att bry sig om.

Ja kanske det. Men vi säger att vi går tillbaka till 2010 och någon sa att framtiden går emot övervakning i samhälle med ansiktsigenkänning, AI som gör självkörande bilar möjligt samt AI som kommer ta över många jobb.
Att AI skulle kunna göra en kopia av en världsledare och kunna användas för att starta krig etc.
Då skulle alla kalla personen att han lider av schizofreni, "på med foliehatten" outbildad och blivit utskrattad.

Jag tror inte att coronaviruset är en konspiration, men jag tänker också att varför skulle det inte vara det, möjligheten finns säkert där.

Av anon190792

@mangemani: Jag kan hamna i speltorka också. Ibland har jag för många val bland spel märker jag. Eller att jag allmänt är uttråkad och försöker pressa mig igenom ett spel bara för att försöka komma in i det.

När jag gör det så tar det bara energi för mig, jag har försökt att lära mig att koppla bort spelandet en stund tills jag spontant kommer tänka på en bana jag inte klarat av än eller en ny strategi jag ser nån tuben köra med t.ex, alltså att lusten tar mig till spelet än att jag försöker tänka ut ett spel. Då blir det mycket roligare och jag kommer in i det igen.

Jag vet inte om nått av det där made any sense, jag låter mig känna ett sug istället för att krysta fram det typ, och det kommer om jag lär mig koppla bort spelen och gör nått annat en stund.

Av anon190792
Skrivet av walkiii:

Jag tog hem Frostpunk idag. Det va ett bra rts spel får jag lov att säga. Relativt svårt.

https://www.youtube.com/watch?v=mRLU5DuZHr8&ab_channel=IGN

Jag kan instämma med Frostpunk. Det är gripande i början och samma utvecklare som This War of Mine.

Båda spelen har fått bra kritik, det är känslor inblandat och moraliska beslut som ska fattas.
Det kan få en att tänka till lite.

Av anon190792
Skrivet av Gandir:

@Franzoa: En fråga varför pratar du bara om V ? Som att dom är de ändå som har ledarmoter som kan säga konstiga saker?

Kan ett parti anamma det som skrivs på twitter så visar det ju vilken "fast" grund dom står på.
Dom har samtidigt forma sitt partiprogram efter det.

Med andra ord så är det ett känsloparti. Så att ta dom seriöst när dom är emot detta förslag väger ju inte speciellt tungt i mina ögon.

Av anon190792
Skrivet av Lasergurka:

Tror du missat hans poäng. Att du ogillar V är helt okej, kör på, men det blir lite pinsamt när du försöker visa hur V är drivande i en fråga de var de enda att rösta emot, och får det att se ut som att du bara blint hatar dem, utan att ens veta varför.

Ok det kan jag förstå att det ser ut som.

Men tänk på vad det faktiskt innebär att ett parti i riksdagen kan uttrycka sig så. Det finns andra otaligt många saker V gjort som också saknar grund och kommer från twitterstormar.
Om jag tar upp det här så blir det mer ett politiskt debatt så därför ville jag visa på en sak som V kan tänkas dra nytta utan övervakningen då eftersom partiet kan verkligen inte veta vem som går runt och är en våldtäktsman eller inte. 50% av befolkningen då är redan misstänkta är ju exakt det hon säger.

Så när V röstar emot förslaget, så är det som en droppe i havet för mig jämförelse med allt annat motsägelsefullt dom står för. Det kan ju ändra sig som sagt tack vare att massa människor på twitter börjar twittra om nånting.