Inlägg

Inlägg som anon190792 har skrivit i forumet
Av anon190792

@Gandir: Skicka PM om du vill diskutera partier, jag vill inte fylla tråden med för mycket off topic som sagt

Av anon190792
Skrivet av CynXen:

Är det foliehattarnas årsstämma? Detta är att likna med all annan spaning, detta är bara ett nytt verktyg för poliserna att kunna utföra sitt jobb, något de hela tiden får kritik för.

Jag hoppas du låter likadant om Sverige skulle gå åt Kinas håll och foliehattarna börjar migrera till ett annat land.

Rädsla och att va skepsis kanske är exakt det som behövs för att undvika en förödande framtid, eller rädda sitt egen skinn från att fastna i Statens kontroll och drar in möjligheten för dig att använda kreditkort för du har fel sorts kläder på dig.

Av anon190792
Skrivet av Söderbäck:

Det här är ungefär motsatsen till hur man bör diskutera politik.
I frånvaron på kunskap hittar man själv på ett uppläggscenario baserat på sina fördomar.

Nu visar det sig vara precis tvärt om hur du trodde att det var. Vänsterpartiet är det enda parti som representerar din åsikt i frågan. De andra partierna passar dig mindre här.

Men utöver det så sänker den typen av fingerade politiska narrativ nivån på den politiska debatten. Det väcker onödig irritation och alla förlorar på den typen av grundlösa utspel.

Det är inte så bra för din del heller. Nu framstår det ju som att du inte har nån vidare koll på var de politiska partierna står i frågor som denna. Det här blev helt enkelt inte så bra.

Jag rekommenderar att du inte snickrar ihop egna politiska narrativ åt andra så lättvindigt förrän du har lite bättre insikt i läget. Så slipper alla parter blunders som denna.

Ja litar man på kommunister så har jag full förståelse varför man tar V som ett seriöst parti.

Av anon190792
Skrivet av Mordekai:

Det enda problemet med ditt inlägg är att V var det enda parti som röstade emot förslaget. Du får tycka V är hur dåliga som helst men om du inte är insatt i politiken skall du inte sprida lögner vare sig du vet eller inte att de är osanna.

Ja dom har ju gjort bort sig såpass att dom behöver vinna alla former av enkla godhets poäng, dom visste att rösta emot förslaget är lönlöst men det kommer signalera ut att dom står för integritet, och så kan dom använda det som slagträ i kommande debatter.
Det kallas taktik.

Av anon190792

@Gandir: Vi kan prata i PM fall vänstern är sanningsenlig eller inte. Det är ingen vettig människa som tycker dom ska ha inflytande om man kan lite historia eller har följt deras nuvarande politik. Logiken existerar inte och har aldrig funnits där.

Av anon190792

V är redan ett parti som skulle dra nytta utav detta.

Lyssna på Linda Sneckers tal, (bläddra i spalten till höger)
https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/debatt-om-forslag/v...

Här är den lata delen för er som inte orkar bläddra https://www.youtube.com/watch?v=skkAJcw3oN0

Enligt V så anser dom att övervaka halva befolkningen är rimligt då. Men många är naiva i Sverige, dom tar inte sådana uttalanden på allvar, det verkar inte finnas en reflektion om vad orden innebär utan folk viftar bort det som "jaja, hon mena det säkert inte".

Av anon190792

Han ser ut som en Birger

Av anon190792
Skrivet av Irre:

Det är övergreppen som fått folk rädda. I min stadsdel har det begåtts flera mord och två dödliga vansinneskörningar (på Nynäsvägen och på Örbyleden*) förutom olika övergrepp på kvinnor och barn. Rädslan är ganska befogad. Och på natten vaknar man av helikoptrar som klockar de allra värsta fartsyndarna. Kameror och straff av de värsta skulle göra livet lite lugnare för många här i utsatta södra Stockholm. Hittills har politikerna inte presenterat någon lösning.

* en återfallsförbrytare som visats i Uppdrag Granskning stod för den senaste dödskörningen där en helt oskyldig dödades.

Jag kan absolut förstå, och jag hade velat haft det själv då jag bodde där det sköts tidigare. Så den lösningen för att få trygghet där man bor är ju övervakning tyvärr.
Men jag är också mot övervakning, men har det gått så långt att man är otrygg dag som natt i sitt eget kvarter så vill man bara ha det lugnt och tryggt igen. Så jag har absolut förståelse för det.

Av anon190792
Skrivet av Xinpei:

Ironi att du kallar det för "Vänsterpropaganda" när de har rätt. Köttbullar, Julgranen, Kåldolmar etc. är alla importerade produkter. Köttbullar och Kåldolmar är turkiska. Julgranen är Tysk etc.

Först ställer dom en fråga "What is truly scandinavian?" sen ett påstående "Absolutely nothing". Bara den början är ju propaganda.
Det påståendet klingar väl bäst hos människor åt vänster med öppna gränser osv.

Sen att SAS viftar bort Skandinaviens kultur, identitet och samhörighet som "absolut ingenting" för att en maträtt kommer från Mellanöstern eller en cykel från Tyskland. Det är respektlöst i min mening.

SAS har anammat politiken och därför är det bojkott för min del.

Vi är 3st som planerar resa i sommar, vilket flyg vi skulle välja är fortfarande inte bestämt. Det valet har blivit lite enklare efter denna kampanj som SAS kör.

Av anon190792
Skrivet av Trigger:

Hmmm...

Läs varför ni bojkottar ett visst företag och tro att oavsett anledning att just dom är dumma

Ex, SAS hade en dålig reklam (många blev kränkta för vad?) .., HM, dåliga arbetsvillkor(köp direkt på nätet eller annan valfri klädbutik så slipper man riskera sånt, not) mm mm
Att beskriva vem som är dummast blir för det mesta löjligt

Lite ledsen i ögat blir man

Hur många här kollar upp hur arbetsvillkor, ledning, löner gäller hos leverantören när det ska köpas en pryl?
Inte sällan beställs väl varor tom direkt från utländska butiker? Som rundar alla våra Svenska handlare samt skatteinkomster för att tjäna en hundring privat. Vad tror ni företagen gör?

Lägg av och hyckla

Man behöver väl inte bli kränkt för man tycker det var en dålig reklamfilm. Det hör till nutiden att företag driver vänsterpropaganda, dom har fått för sig att människor gillar det.
Som att SAS eller nått annat företag bryr sig om mångfald eller toxic masculinity etc. Det är bara tomma ord utan substans, precis som vänster själva är.
Jag har fullt förståelse varför man väljer bort det.

Btw du får gärna dela med dig av företagets namn som hade schyssta arbetsvillkor på den mobil/dator du skrev inlägget med så ska jag ha det i tanken nästa gång jag beställer.

Av anon190792
Skrivet av Irre:

1000 meter från där jag bor, Farsta stadsdel, har det skett ett tvåsiffrigt antal rån mot barn. De har förnedrats grovt och övergreppen har publicerats på Internet. Eftersom rånarna också är unga så sker absolut ingenting för att förhindra dessa rån. Jag blev själv nedslagen två gånger och medvetslös en gång när jag var ca 16år, efter det undvek jag vissa platser. Idag är det säkert mycket värre än då för över 50 år sedan.
Eftersom de flesta rånoffren är barn så tar politikerna inte detta på allvar och jag ser inga kameror där det skett flera rån.
Jag tror att väljarna och föräldrarna till rånade barn kommer att kräva åtgärder nu och inte efter en långtidsutredning på flera år. I London går det bara 14 personer per övervakningskamera! Vad har vi? Kopplas funktion för ansiktsigenkänning till kamerorna så blir nog London väldigt säker.

Jo politikerna har fått många människor rädda, och då lyckas dom få igenom all sorts övervakning på medborgarna också. Dom skapar ett problem dom sedan erbjuder en lösning på.

Det är väl lite som maffian som säljer "försäkringar"

Av anon190792

Företag som tar ett politiskt ställningstagande. Dom jag känner till hittills är:
Gillette
Dice
SAS

Edit, fick lägga till en, kollar inte mycket på tv så missar mycket numera märker jag.

Av anon190792

Jag tror telefon är mer riktad till kids från 9år. Att stå ut på skolgården är prio, och föräldrarna köper prylar idag för 10k+ till ungarna för att täcka det behovet, samt att visa andra föräldrar att dom har råd.

Där ligger den stora marknaden.

Av anon190792
Skrivet av serverfel:

Jo. Men jag tror folk vill bestämma själva om de vill vika eller inte vika.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo visst, go for it. Jag har svårt att se syftet annat än att man vill ha uppmärksamhet i form av status symbol. Nått annat syfte tjänar den inte. om man inte går omkring med midjeväska och behöver en liten telefon som blir till större.

Sen som många säger att det är människor med cash som denna telefon är till för, ja kanske det. För konsumenter som inte är rika nog, men som tjänar bra och gillar konsumera saker som inte egentligen tjänar nått syfte. Typ som en överdrivet stor guldkedja som alla rappare springer runt med.

Denna telefon ökar inte produktiviteten hos en individ så jag kan heller inte förstå varför nån med cash skulle köpa denna. Om mobilen var som Galaxy fold kan jag förstå det, för den ger nånting mer till upplevelsen för pengarna.

Av anon190792
Skrivet av serverfel:

Men det finns ju folk som inte gör något annat än glor i mobilen, och om det är det enda man har i sitt liv så kanske man kan tänka sig betala. Jag vet inte men är rätt säker på att marknaden finns.

Skickades från m.sweclockers.com

Om folk gillar glo i mobilen så skulle jag rekommendera en ej vikbar telefon som går snabbt att låsa upp, om den ska va vikt så förlorar det ju syftet i att glo i telefonen.

Av anon190792

Denna telefon kommer kosta minst runt 12k. är det värt det bara för att flippa med den?

Jag håller med Marques, hade det varit en större telefon som blev vikt till en vanlig telefon så hade jag sett mer potential i det. Men nu är det en vanlig telefon som blir till miniformat istället.

Av anon190792
Skrivet av SCORPIUS:

För mig handlar det inte det minsta om hur den ser ut. Det skiter jag i.
Bara ytliga människor som bryr sig om sådant.

För är det formatet när den är vikt. Liten och smidig.
Speciellt om jag har den i en väska i bältet som du ser ovan.

Ja kanske de om man gillar att ha Bältesväska då

Av anon190792

Jag förstår inte att folk vill ha detta, handlar det om uppmärksamhet? vad är det så speciellt med att den viker ihop sig och ser ut som en sminkdosa?
Den gör ingenting bättre än en vanlig telefon. Jag kan förstå Samsungs mobil där skärmen blev större, men denna är ju grotesk.

Av anon190792

Tråkigt att du lämnar Emil, det är du och Jonas som blivit lite av det som representerar Sweclockers tycker jag efter det ni började med fredagspanelen som jag uppskattat under väldigt lång tid.
Ni var en duo som passa bra ihop.

Jag tycker det är skit tråkigt om jag ska va ärlig, men man testar nya vägar så jag önskar dig all lycka till i framtiden.
Jag håller tummarna för en sista fredagspanel med Emil och Jonas och ni får gärna prata gamla minnen mer än teknik

Av anon190792

@RVX: Tack ska ha det i tanken nästa gång det är dags för mobil