Inlägg

Inlägg som anon190792 har skrivit i forumet
Av anon190792
Skrivet av kanskedet:

Jag tror inte han syftar på obildade och räddade, "primarily affects men ages 24–36 working in tech, for reasons unknown to scientists who are unaccountably also men", och det syftar nog på alla tekniska personer i Silicon Valley som på kort tid blivit experter på pandemier.

Ja kanske, men det hjälper ändå inte.

En kommentar från sidan:
This is funny and snarky and cute and all but if you're going to try and sound all clever can you please also provide something constructive in regards to the actual information those of us "armchair epidemiologists" should be trusting?
These are scary times and everyone is just grasping and trying to figure out what we all should be doing. You being a dick doesn't help

Av anon190792
Skrivet av kanskedet:

DKE-19 - en ny "sjukdom" sprids (Flatten the Curve of Armchair Epidemiology)

han nämner "Dunning-Kruger Effect" is a phenomenon where people lack the ability to understand their lack of ability.

Det är ju precis vad han har då, han verkar inte förstår att han inte beter sig bättre än dom obildade och rädda som han talar till här, utan väljer att häckla dom istället. Vilket inte hjälper nån utan bidrar till polarisering.

Av anon190792
Skrivet av Meathim:

Ja behöva spendera tid med personen jag valt att gifta mig med, huga mig. Fattar inte hur folk ser på giftermål egentligen.

https://youtu.be/N0vZhz3sN_E?t=170 this is why

Av anon190792
Skrivet av Cordinator:

Nu har dom ställt upp flertalet kyl och frys containrar vid ett av Sveriges största sjukhus.
Troligtvis så ska dom förvara liken i dom då bårhusen kommer att bli överfulla

såg denna på SVT så antar att det inte är fake news https://youtu.be/Os1TJHJ_ijc

rätt otäckt när det kryper nära inpå en så här, troligtvis kommer det bli liknande här då IVA platserna kommer ta slut, om dom inte redan är slut.

Av anon190792

Härligt initiativ.

Jag tror mäns hälsa idag är generellt sätt dålig. En känsla av "poänglöshet" om jag utgår från mig själv.
Några bra videos om man orkar kolla.

Jordan Peterson on the meaning of life for men Hade jag behövt höra när jag var yngre.
Svenska nyheter - pojkar och män klarar sig allt sämre Man kan leta upp mer seriösa klipp men tycker den ger bra info på kort tid.

Maskulinitet hyllas ju inte dag direkt, så om ett samhälle försöker skapa normer att "va man" är nånting dåligt samt att det inte finns några förebilder så kan det va förvirrande.
En del tror att vi mår så dåligt för att vi inte gråter oftare eller pratar mer känslor med varandra, men jag tvivlar på att det är så enkelt.
Ett Syfte är det jag behöver mer, nån strävan emot nånting. Tror också en del i det ligger i fel uppfostran, inte enbart av föräldrarna utan även samhället i stort. Minns att jag tävlade när jag var yngre, och även fast jag inte kom 1a så blev det alltid medalj till alla. Känslan där direkt blev väldigt konstig.
Det är en mentalitet som ger "belöning utan ansträngning", vad var poängen att träna extra hårt och försöka komma 1a när den som kom först inte fick mer pris än jag.
Och detta genomsyrade hela skolgången också, är född i slutet av 80 talet så tillhör den "misslyckade generationen" som många verkar kalla det.

Testosteron kan va en faktor varför män känner sig håglösa, jag kollade mitt testosteron och det var väldigt lågt. Så lågt att läkaren ville göra en skanning av huvudet för att se om det fanns en tumör som orsakade rubbningar i hormonerna. Men så kom detta virus och ingen skanning inom en snar framtid räknar jag med (känns ju kul när man misstänks ha en tumör i skallen).
Men har iaf fått medicin som givit bra resultat tycker jag. Definitivt mer vilja att göra saker, mer motiverad att träna.
Lågt testosteron kan ge väldigt svåra komplikationer med resten av kroppen, värt att läsa på om man känner sig håglös ofta/brist på energi.

Av anon190792

Gött med lite humor i tider som detta ^^

Av anon190792
Skrivet av Mateush:

Vi vanliga människor ja. Inte för dom giriga som vill ha pengar. Så får se hur det utvecklar sig sen.

Jag tror eliten drar till mars och så får bönderna klara sig bäst dom vill ^^

Av anon190792
Skrivet av anon42512:

Kommer ta för lång tid för dom flesta som lever nu för att det ska bli panik av det (gissning)

Jag hoppas att det går i långsam takt så folk hinner vänja/anpassa sig.

Av anon190792

Om det blir panik av detta, jag undrar hur det då blir när klimatförändringarna kickar in ordentligt.

Av anon190792

Kurzgesagt <3

Av anon190792
Skrivet av Hulle:

Jag har jobbat hemifrån i 10+ år så där är det ingen skillnad för mig.

Däremot ska även sambon jobba hemifrån mer eller mindre snart och om skolorna/förskolorna stänger ska alla tre barnen också hänga hemma hela dagarna, då blir det lite stressigare ...

Sedan har man ju gamla föräldrar att oroa sig för, och även att ekonomin ska ta stryk och att jobben ska försvinna.

/hulle.

Det blir jobbigt när familjer kan tvingas sitta hemma, skilsmässor lär bli rekord i år om detta pågår en längre tid. Svårt att jobba om man har barn som är på en hela tiden också.

Vid sådana här tillfällen kanske man ska lätta på reglerna gällande godis/spel/film för kidsen bara för att få lite lugnare vardag

Av anon190792
Skrivet av dblade:

Jag tittade också precis på detta klipp. Det var bland det värsta jag varit med om. Jag skulle dessutom påstå att han var otrevlig. Han hänvisar ju till att han inte har någon data och inte vet något men ändå är han helt bergsäker i alla åtgärder! Vilken människa. Hur kan man sätta en sådan person på en så viktig position i vårt samhälle?

Det är en gåta varför han sitter kvar, dom kanske inte har nån annan. Han gör ju inget bra intryck direkt (milt sagt)

Av anon190792
Skrivet av Söderbäck:

Ja ibland kan det som lekman vara svårt att förstå sig på en del av arbetet som kräver att man har bildat sig i ämnet på universitetsnivå.

Själv tycker jag att Tegnell verkar göra att bra jobb och han inger förtroende här. Däremot har han blivit lite sjaskigt behandlad av en del TVstudios.

Såg du på Agenda? Det var en till Epidemiolog där som jag upplevde tala väl, det har ingenting med bildning att göra om man inte går in på djupa detaljer kring ämnet. Tegnell sa bara mot med svävande svar.

Och det är ju därför han får en dålig image, folk känner av att nånting inte stämmer när han uttalar sig, eller så upplevs han inkompetent. Och han verkar inte förstå varför folk ogillar honom, han har heller ingen förståelse för dom ord han väljer att säga och hur det upplevs utåt hos folk.

Av anon190792
Skrivet av deltascu:

Jag förstår inte hans ståndpunkt där, han borde nog förklara den bättre. Men jag förstår heller inte relevansen med att du tog upp det? Är det för att misskreditera hans tillförlitlighet?

Det var mer relaterat till det klipp du länkade. Om man tar jämlikheten i beaktande och om FHM utgår från det, så skulle nog smittspridningen bli större om man inte låter folk jobba hemma.

Det var inte tänkt att misskreditera honom, tyvärr så lyckas han göra det själv utan nån hjälp då det är hans ord och inte mina.

Av anon190792

Är det någon som kollar på Agenda? Jag orkar inte med Tegnell, han säger att dom inte har "Data" på hur detta utvecklas så därför tar dom de lugnt i princip.

om en familjemedlem är sjuk så ska man inte stanna hemma för dom har ingen "data" på att det smittar inom familjen? hörde jag rätt? finns det ens logik i det argumentet om det var det han sa, en pandemi som inte smittar inom familjen. jag måste tvätta öronen och kolla reprisen imorrn för att va säker, det kan inte va sant.
Han får mig vilja slita håret av mig om jag hade nått..

Nvm det var det han sa. Jag har aldrig hört en värre människa. Jag blir knäppare av Tegnell än av viruset.

Av anon190792
Skrivet av flashen:

Har preppat ett bra tag men ska inte säga för mycket, bra att folk börjar vakna upp men att hamstra är helt fel, jag har mat för 5-6 månader men det är väl överdrivet åt andra hållet så klart

Bunkra upp med stuff skulle man göra för ett tag sen. Kunde man handla lite då och då i lugn och ro. Jag har hållit på sen 2017 i långsam takt.

Man bunkrar upp också för att slippa ge sig ut i onödan på affären om man misstänker att man kan börja bli dålig. Att inte förbereda någon mat/medicin är ju väldigt själviskt imo. Man måste ju va beroende av andra om man inte har nå käk hemma, eller riskera smitta andra när man behöver ge sig ut.

Så en eloge till folk som har lite framförhållning, dom hjälper ju samhället i stunder som detta

Av anon190792
Skrivet av Solaris:

Före eller efter World of Warcraft lanserades.

Du kanske ska hjälpa till att fylla i vad det är jag missar då jag har valt att inte följa "corona flödet" sen fredags tror jag. Annars gör din kommentar ingen speciell nytta annat än att va irriterande.

Av anon190792
Skrivet av Dockland:

Vilken dag isolerade du dig helt från omvärlden?

Hur menar du?

Av anon190792
Skrivet av deltascu:

Det var inte en pandemi då, men visst, jag tycker också det var onödigt med Melodifestivalen (det tycker jag i och för sig även utan covid-19 ). Det är ju inte orimligt att förmoda möjligheten att det fanns de med milda symptom som minsann inte tänkte ge upp sin dröm om att se Melodifestivalen live, oavsett vad FHM rekommenderar, när de hade ju köpt biljetten för ett halvår sedan.

Sen är det väl svårt att kategoriskt få folk att stanna hemma om de har varit ute och rest. Uppmaningen var att ifall man upplevde ens svaga influensasymptom och rest i ett riskområde så skulle man kontakta 1177 för att få sig testad. Sen var det så många som kom tillbaka bara från Italien (såg någon siffra på 40000) att man inte kunde testa också den friska majoriteten. Dessutom har det visat sig att smittat varit mer utbredd än man trott, och att även besökare i andra områden än de man trodde var högriskområden har blivit smittade (@havrefras_ ...). Att fånga upp alla dessa fall är väldigt svårt och måste utgå från att alla samarbetar, vilket är en utopi. Det finns alltid de som tycker de vet bäst själva och ignorerar myndigheters rekommendationer, oavsett.

Jag förstår inte riktigt vad du menar, vilken jämlikhet? Jämlikhet mellan vilka? Förklara.

Yes jag håller med angående Mellofestivalen generellt sätt. Men hur spridningen såg ut i både Kina och Italien tycke jag det fanns klara belägg för att dra in den fast inte WHO klassat det som en pandemi då.
Jag tror vem som helst kan förstå att det inte var någon bra idé att gruppera ihop så många människor just då. Danmark hade dagen innan valt att sända Mello utan publik just av den anledningen.

Men om man kan gå ut med information på flygplatsen och i Media att starkt rekommendera folk att åka direkt hem och va hemma i karantän i X antal dagar, så fanns ju chansen att en majoritet hade lyssnat och det i sig avlastar vården.

Angående jämlikheten så var det Tegnell som inte tyckte folk skulle jobba hemma, för det stred mot jämlikheten mot dom som inte kunde jobba hemifrån. Så i praktiken av det han menade, är att folk som kan jobba hemifrån också ska bli sjuka och inte bara industriarbetare. För det blir ju resultatet med mer folk i rörelse. Jag kan inte se nån annan utgång på det scenariot.

Edit, rättade till det. Sen länk till uttalandet https://youtu.be/Lx4kv5AbP6w?t=649 vore bra om man fick reda på om det bara är Tegnell som tycker så eller om FHM i stort fattar sina beslut efter jämlikhet i en pandemi.

Av anon190792
Skrivet av deltascu:

Till dem som är intresserade av matematisk modellering finns det en intressant video om hur man kan modellera epidemier, om betydelsen av R0 osv, förklarat på ett enkelt sätt. De intressantaste bitarna kommer runt 5 minuter från slutet, men inledningen behövs för att förstå dem bättre, så ha tålamod

Det var intressant, jag undrar vilken tankeprocess som gick igenom beslutsfattarna när dom inte uppmana folk att stanna hemma efter resan på sportlovet. Eller tillät Melodifestivalen att köra på som vanligt med 35k besökare på Friends Arena under en pågående pandemi.

Och om man ska ta jämlikheten i beaktande, undrar hur kalkylen skulle se ut då (nej jag är inte sarkastisk) utgår ifrån vad Tegnell sa.