Inlägg

Inlägg som bl0m1 har skrivit i forumet
Av bl0m1

Trevligt, om alla rykten stämmer så kommer det bli ett bra år för oss som gillar hårdvara 😀.

Av bl0m1

"Vi har 2 killar som drar sitt cv och visar en trailer på typ 1 minut"
Gör om gör rätt, folk idag vill ha gameplay.

Tycker detta var det tråkigaste eventet dom haft, alla frågor fick typ svaret "vi kommer släppa mer info dem kommande månaderna".
Förstår att medier får spela spelet och det är andra kända personer som fått spela spelet tidigare och komma med input men känns som detta event kunde ta plats om några månader.

Av bl0m1
Skrivet av Kattus:

Den stora hypen möjligtvis, men se bara på trean och new vegas, spelas fortfarande. Tror det är långt tills fyran dör ut.

De flesta spelen som är välgjorda har fortfarande spelare, det finns fortfarande spelare i CS 1.6.
Så dö ut helt är ju långt kvar men ett spel som haft en topnotering i samtidigt spelare på nästan en halv miljon så skulle jag kalla spelet dött om det bara är några tusen kvar.

Skrivet av RaxXeZ:

Hur menar du?
http://steamcharts.com/app/377160#3m

Average spelare är 30k och har varit det ett tag, ganska bra för ett singleplayer spel.

Jo det får ses som bra men är lågt ifrån vad det har potential för.
Jämför man mot exempel The Elder Scrolls V: Skyrim som är ett spel som är betydligt mycket äldre så har dom senaste månaden haft ett avarage spelarantal på jämt över 22 tusen så skulle jag säga att det är ganska dåligt att fallout 4 knappt når 30k på samma tidsperiod.

Källa för spelarantal i The Elder Scrolls V: Skyrim: http://steamcharts.com/app/72850

Av bl0m1

Låter bra dock så får vi se om det inte är lite sent, känns som spelet redan är på väg att dö ut.
Får hoppas att spelet får en uppåtgående trend

Av bl0m1

Har haft liknande problem. För tillfället så kör jag även en annan router som jag fixat själv för att vara säker på att det inte är på grund av Telias hårdvara. Värt att säga är att det iaf för mig kommer och går, det kan vara någon timme som funkar utan problem men efter det så funkar det knappt att spela något resten av kvällen.

Tyvärr har jag ingen lösning på problemet utan valt att leva med. Jag hoppas att problemet löses när jag får fiber senare under året.

Av bl0m1
Skrivet av sebbeh:

Hej,

Nybörjare men galet intresserad som man är, fick jag ett ryck för någon vecka sedan och började scanna ebay och andra ställen för hur jag skulle sätta upp min egna, billiga, men kraftfulla server istället för att hyra dedikerad server via någon av de stora och billiga leverantörerna. Dels för att jag vill lära mig hur saker och ting fungerar - på riktigt - och dels för att jag tycker det är förbannat skoj. Detta är min första uppsättning server och hårdvaru/nätverkskunskaperna är inte på topp (ännu!). Värt att ha i åtanke när du läser nedan är att jag vill hålla mig på en minimal budget i alla dess avseenden eftersom detta är mitt första projekt och WAF (Wife acceptance factor) är högt prioriterat.

Jag känner mig ganska trygg i att jag är på rätt väg, men skulle behöva lite insikt från någon som redan är (eller åtminstone själv utsett sig till) proffs på det hela och hoppas på att den hjälp finns här!

Hårdvara Server:
Moderkort: Supermicro X8DTE-F - 2x onboard RJ-45 (GBIT), 1x Dedikerad IPMI2.0 Port
CPU: 2x Xeon L5630 QC
CPU-Kylare: 2x Arctic Cooling Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
RAM: 48GB DDR3-PC10600 ECC, 1.35V (6x8GB)
PSU: Be Quiet Straight Power 10 500W CM (80Plus Gold)
HDD1: 2x 256GB SSD (BOOT/VM) - i RAID1?
HDD2: 1-6st 3.5" Mekaniska diskar (ex. WD RED) för lagring av filer/media - tanken är att bygga upp detta över tid i RAID5

Servern kommer byggas i ett Silverstone GD08 GRANDIA (stort HTPC-chassi) med tysta fläktar/komponenter för att denna med glädje skall kunna stå i TV-bänken och klappas på vid behov (bor i lägenhet).

Syftet med mitt projekt är att sätta upp en virtualiseringsmiljö i Proxmox. Denna kommer innehålla en blandning mellan LXC/VMs för olika applikationer, dels ur ett mediaserver-perspektiv (emby, plex, kodi), men framförallt som en utvecklingsplattform för magento/wordpress och diverse open source ERP-lösningar samt en del nytto-appar som omvärldsbevakning, ownCloud, analytics(t.ex. piwik) och liknande.

Backup kommer ske till en NAS med 2x2TB (WD RED) i RAID0.

--

Några direkta frågeställningar som dyker upp är:

  • Mjukvaruraid vs. hårdvaruraid - Köra SSD i S/W RAID1 och övriga i H/W RAID5? Eller sätta upp två RAID-Arrays på en H/W controller?

  • Om H/W Raid är att föredra till en början - vad är viktigt att titta på för en RAID-controller?

  • Har jag förbisett någon vital del i mitt bygge?

  • Skulle jag med fördel vilja utöka antalet NIC med PCI-E kort och mappa dessa anslutningar till respektive VM?

--

Gällande mitt hemnätverk innebär detta att även det behöver uppgraderas för att stödja fler portar:

  • Tanken är att sätta upp pfSense som router/brandvägg för hela mitt hemnätverk i en VM (eller borde jag köpa någon trevlig router mellan modem och switch?). Använder idag Com Hem och har ett COMPAL-modem. Min önskan är en uppsättning likt nedan:

    WWW --> Com Hem-Modem --> Managed Switch/Smart Switch --> pfSense-VM --> övriga nätverket

    Något särskilt jag bör ta hänsyn till kring ovan schema?

  • Måste jag köpa exempelvis en Ubiquiti AP för att kunna hantera/få tillgång till det trådlösa nätverket? Eller har jag magiskt nog möjligheten att fortsätta använda det genom Com Hem-modemet trots att jag då lägger över den i bridged mode?

  • Gällande Switch har jag funderat på: Zyxel GS1900-8 - tankar kring detta? Jag behöver portar för: 2x NAS, 1x Desktop, 1x Mini-PC (front-end till mediaserver), 3x Server & ev. 1x till en AP = 8 portar.
    Syftet kring switchen är också att lära mig att konfigurera ett produktions-nätverk för ett mindre kontor därför jag uppskattade möjigheten till att kunna arbeta både i webb och CLI med denna.

Inväntar fortfarande leverans av de olika delarna och kan knappt bärga mig för att sätta tänderna i detta... Blir väl till att sova på soffan när allt anlänt!

Hemskt tacksam för all möjlig insikt i hur jag bör göra för att tänka rätt från början och inte stöta på patrull. Eller ja, patrull kommer jag stöta på och det är först då jag kommer lära mig på riktigt, men ni förstår säkert poängen.

Ha en skön måndag-kväll!

/Sebastian

EDIT:

Jag missade förmodligen den viktigaste frågan - jag har planerat att köra Proxmox, men finns det någon fördel i att köra VMWare ESXi 5.5/6.0? Tankar kring denna punkt hade också varit värdefullt!

Angående raid så skulle jag personligen rekommendera HW raid, ser många på nätet som pratar om SW raid dock så skulle jag personligen inte köra med de då det känns mer riskabelt, det kan ju komma en patch som gör att man får några timmars huvudverk när man försöker fixa något eller om man har otur kan man ju bli av med all data på diskarna.
Raidkort vill jag inte uttala mig om dock då jag har dålig koll.

Angående pfSense så har det ju självklart mer kraftfull än att köra nån konsument router, dock så kräver den ju lite mer pill för att sätta upp och du kommer behöva en AP om du vill ha trådlöst. Om du kör pfSense så ser jag inte varför du vill ha en switch före? känns som den inte har så mycket funktion där.
Switchen du länkade ser inte ut att vara någon high end men den bör ju hantera det mesta i hemmamiljö. Värt att nämna är att den bara har 8 portar dvs ingen extra för inkommande så du kommer behöva en switch med minst 9 portar, det skadar ju inte att ha någon över som man kan använda senare till nåt projekt.

Angående virtualiseringen så rekommenderar jag starkt ESXI det är helt klart det bästa alternativet på marknaden. Fördelen jag ser med ESXI är att det är vanligt bland företag och har ett starkt community bakom sig som ofta har haft samma problem som man själv kommer stöta på under vägen.

Av bl0m1

Bra att dom skall lösa problemen men lite synd att det tar 3-4 månader för att man skall kunna installera det :P, jag vet att alla inte har problem men endå

Av bl0m1

Får se om det är spelbar när deras patch kommer i maj innan dess så kommer jag nog inte vänta

Av bl0m1

Perfekt, då var kvällen räddad

Av bl0m1

Här har ni en del från första posten

Av bl0m1
Skrivet av Cooling23:

Uplay? Nej tack.

Uplay är inte det bästa kan jag hålla med om men när man fått ner spelet kan man fixa det mesta ingame

Skrivet av TrueType:

Najs spel, riktigt synd att snubben som spelar är värdelös bara... Klarade inte av att titta längre än 10 minuter.

Det blev bättre längre in, vi spelade samma dag som spelet släpptes och dom gamla TM spelen var ett tag sedan man körde

Skrivet av lakej:

typ sämre än nations

Jag tycker faktiskt att det är skoj, sedan så gillar jag att dom tagit bort "spela gratis" saken som var i nations, där man 1 av 5 rundor var tvungen att vara spectator och det tog en slott på servern.

Av bl0m1

Tänkte hoppa in och klaga på att den var dyr, känns som att folk redan löst detta

men allvarligt, jag fattar att det kanske kostar lite att göra en bra trådlös mus men att kosta över 1000 kr mer än en motsvarande trådad är ju lite galet.

får hoppas på framtiden löser detta problemet

Av bl0m1

Kommer snart ha större skärm till datorn än morsans tv
Den ser rätt billig ut men kommer nog inte ha plats för 3 stycken

Av bl0m1

Det är ju bra antar jag, dock om man kör på Windows ser jag inte varför man inte uppdaterat till Windows 10 än.

Av bl0m1

Trevligt fler displayports till folket!

Av bl0m1
Skrivet av Vangen:

Och här är jag försenad att kolla på streamen.

Här har du en del av streamen: https://www.twitch.tv/swectv/v/55315152

Av bl0m1

Kan upprepas på min dator
Windows 10
Chrome Version 49.0.2623.87 m

Av bl0m1

Då har man nåt att göra
Skall bli skoj att se vad som skilljer

Av bl0m1
Skrivet av Christley:

borde väl bara . istället för +?

Skrivet av pasen:

Det har du rätt i

Ni har rätt, uppdaterade posten över för att minska missförståndet.

Av bl0m1

om du kör $_SERVER['REQUEST_URI'] så borde du få ut "/uploadsystem/users/ ['userName']"
då bordu du kunna gämföra med användarnamnet kanska lätt.

ett snabbt exempel (går att lösa snyggare):
if ( !$_SERVER['REQUEST_URI'] == "/uploadsystem/users/" . $row['userName'] ) {
$newurl = "http://aa97049.thg.se/uploadsystem/users/" . $row['userName'];
header("Location: $newurl");
die();
}