Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund
Skrivet av Olle P:

Jag också. Enda problemet med surroundfunktionen är att ljud bakifrån, och då särskilt tal, dämpas för mycket.

Inget jag riktigt jag tänkt på faktiskt. Är det i spel eller har jag problem med hörseln?

Skrivet av epatnor:

Samma här, jättenöjd med mina! Ska bara försöka hitta en extra bygel att ha till de extra kåporna som följde med som sagt = extra par!

Har också gått i de planerna. Men är inte det bara bågen du köpte precis? Det är det där bandet jag inte lyckats hitta löst. Hojta gärna till om det blir ett komplett par hörlurar, då köper jag också likadan.

Av jreklund

Använder själv Plantronics RIG 500E (inte Pro då), den varianten där man får med öppna och slutna hörselkåpor. Jag gillar passformen skarpt och är nöjd över surround funktionen som de erbjuder, men då har jag inte använt några större mängder av hörlurar med surroundljud så är ju mina synpunkter inget expertutlåtande direkt. Då de kommer med en USB-adapter så behöver man inte aktivera en license och den kan flyttas runt till flera datorer.

Mycket bättre än vanliga hörlurar med stereofunktion då jag använder de mycket för film och serier. Och jag köpte ett till under Black Friday ifall mina skulle gå sönder.

Av jreklund

I år köpte jag mycket mer än vanligt, men jag är nöjd med priset. Nu är det bara att hoppas att alla produkter lever upp till förväntningarna.

Samsung 55" Q6F 4K UHD Smart TV QE55Q6FNAT: 8990 kr
Sony PlayStation 4 Pro + Red Dead Redemption 2 + Spider-Man 1TB: 4390 kr
God of War: 279 kr
Horizon Zero Dawn: Complete Edition: 269 kr
Uncharted: The Lost Legacy: 179 kr

Av jreklund

Fungerar i Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Firefox och Google Chrome.

Kontrollera att du inte har dubbla filändelser.
https://www.howtogeek.com/205086/beginner-how-to-make-windows...

Av jreklund

Jag har köpt många t-shirts som trycks ca 2 veckor efter att man beställt från tjänster som t.ex. Qwertee.

Där har de tydliga bilder och storlekar. Blir ju lite långsamma leveranser, men du får en toppenprodukt. Så är designen färdig, kan jag utan problem köpa en t-shirt som inte "finns på hyllan".

Av jreklund

Själv använder jag mig utav AltaCast Standalone, men har tidigare kört på bl.a. DSP plugin till Winamp. De gånger jag upplevt klipp/brus/hackningar är när inkommande ljud till encoders är för stark. Så upplever du liknande igen. Sänk Line-in till programmet till ca 70%.

Av jreklund

Riktigt tråkigt att höra. Jag har tyvärr inte de trådlösa utan kör med RIG 500E som är USB ansluten. Där fungerar i varje fall mjukvaran.

Har du varit i kontakt med tillverkaren? Känns ju som om deras egna mjukvara ska fungera. Dock är ju länkarna väldigt dåligt på hemsidan...

Av jreklund

Du bör kunna använda deras egen kontrollpanel/equalizer:
https://www.plantronics.com/se/sv/support/downloads-apps/rig-...

Av jreklund

Jag köpte mig en Switch för två veckor sedan, när det gäller tillbehör har jag satt på en Hori skärmskydd.
Jag har inte provat att spela med båda Joy-Cons lösa, så kan inte delge hur bra det det fungerar. I portabelt läge fungerade de helt okej, efter någon timmes "inspelning".

Det jag dock använde till Super Mario Odyssey var min Xbox One S (blåtand) dosa. Jag köpte en Magic NS adapter. 8bit producerar också en sådan ifall man hellre vill ha den.

Till Zelda BOTW så spelar jag med SN30 Pro från 8bit. Då den även har motion stöd. De är en officiell tredjepartsleverantör, så den fungerar direkt ur boxen. Bonus är ju att man får retrokänslan till alla emulatorer med.
http://www.8bitdo.com/sn30pro-sf30pro/

Av jreklund

Landade på en 6700k med 32GB, uppgraderat från i5-750 @ 3,4 Ghz och 8GB ram.

För det jag användare den är det helt onödigt. Men de gånger Lightroom startas är det skönt att inte nå i taket.

Av jreklund

Du kan lägga till | (det är inget L utan en pipe, vänster om Z knappen) efter första regulära uttrycket som fungerar. Sedan skriva en som matchar den andra raden. Har tyvärr inte tiden att skriva ett exempel som fungerar.

Ska den matcha vid flera tillfällen (om strängarna ser annorlunda ut) så behöver du bidrag med mer information, så vi kan utesluta vissa resultat.

Av jreklund

Personligen använder jag Codeigniter som i version 3 är rätt omodern om man ser till t.ex. Laravel. Men de håller på att utveckla version 4 som är mer up-to-date så att säga.

Jag började använda Codeigniter när den var i version 2 då den hade det enklaste manualen och kortare inlärningskurva än om jämför med Laravel, Symfony och Yii.

Jag har endast testat små projekt i Yii och CakePHP och vid det tillfället var de för avancerade för min del. Det stora projektet som jag har på gång på jobbet skrivs nu i Codeigniter, då jag är van med det. Mitt fritidsprojekt funderar jag på att använda Laravel, Lumen eller Slim.

Av jreklund

Nu ser ju din regex ut att fungera, men jag har aldrig tidigare sett någon lägga start och slutankaret på ovan nämnda positioner. Normalt skrivs dem såhär:

^([0-9]+)\s+([a-zA-Z0-9]+)$

https://regex101.com/r/6GeLF9/1/
Koden nedan kommer från "Code generator > perl".

use strict; my $str = '33 karl'; my $regex = qr/^([0-9]+)\s+([a-z0-9]+)$/ip; if ( $str =~ /$regex/ ) { print "Whole match is ${^MATCH} and its start/end positions can be obtained via \$-[0] and \$+[0]\n"; # print "Capture Group 1 is $1 and its start/end positions can be obtained via \$-[1] and \$+[1]\n"; # print "Capture Group 2 is $2 ... and so on\n"; } # ${^POSTMATCH} and ${^PREMATCH} are also available with the use of '/p' # Named capture groups can be called via $+{name}

https://regex101.com/r/6GeLF9/2
Och hur man döper dem.

use strict; my $str = '33 karl'; my $regex = qr/^(?<id>[0-9]+)\s+(?<name>[a-z0-9]+)$/ip; if ( $str =~ /$regex/ ) { print "Whole match is ${^MATCH} and its start/end positions can be obtained via \$-[0] and \$+[0]\n"; # print "Capture Group 1 is $1 and its start/end positions can be obtained via \$-[1] and \$+[1]\n"; # print "Capture Group 2 is $2 ... and so on\n"; } # ${^POSTMATCH} and ${^PREMATCH} are also available with the use of '/p' # Named capture groups can be called via $+{name}

Av jreklund

Jag har personligen inte gjort en map sedan man använde frames för att få till sidopaneler. Och det är väl en 16 år sedan ungefär. Nu gör jag personligen allt i CSS om det inte är någon specifik grafik eller illustration.

En vektorbaserad bild är inte speciellt stor sätt til filstorleken, men du behöver ju ett till http anrop för varje knapp. Så känns rätt idiotiskt. Du råkar inte ha något demo så man kan se en knapp utan att urskilja vad det är för hemsida? För om de inte är unika är det smidigare att göra en klass och på så vis få samma inställningar överallt.

Av jreklund

Jag skulle satt ADSL splittern först, för att få bättre signal till modemet.

Av jreklund

Vill man spräcka budgeten med 500kr så kan du ju köpa följande 5.1 system:
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-magic-f-7-svar...

~8500 kr
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-magic-f-5-vitt...

Personligen har jag F-6 Version 2 (släppts version 3 nu), så mellan de ovanstående paketen. Dock så hade de inget färdigt paket med dem, så man får lägga det i kundkorgen löst.
~8968kr
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-magic-f-6-hogt...
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-magic-sub-8-ex...
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/yamaha-rx-v483-svart-51-...

Finns med bara mindre högtalare med:
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/dynavoice-challenger-s-6...

De finns ju i vitt om man föredrar det.

Av jreklund

Ja, det gör det.
https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-106...

Maximum Graphics Card Power (W)
120 W
Minimum System Power Requirement (W)
400 W

Av jreklund

Nu har jag inte testat den exakta modellen, men enligt prisjakt har den bara 100 Mbit/s i WAN-LAN så du kan inte få mer än 100 med den routern.

750 Mbit/s som du skriver om är i sådant fall mellan LAN1 och LAN2.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3416007

Det enda du kan göra är att uppgradera den till senaste firmware för att kanske få 100. Eller leta efter tredjepartmjukvara.

Av jreklund
Skrivet av CyberVillain:

Less is more Dock fixade jag iaf en liten carousel/slider så man skulle kunna lägga till mer content.

http://virtual-warfighter.com

Logotypen borde göra något. Öppna trailer är ju ett minimikrav. Nu blir man bara irriterad över att inget händer.

Av jreklund

1. Peka din domän som en A pekare mot din servers IP-address alternativt CNAME om du har en dyndns tjänst på routern.
2. Skapa en virtual host manuellt eller använd guiden.
C:\wamp\bin\apache\apache2.4.XX\conf\extra\httpd-vhosts.conf

<VirtualHost *:80> ServerName dindoman.se DocumentRoot "c:/wamp/www/dindoman.se" <Directory "c:/wamp/www/dindoman.se/"> Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews AllowOverride All Require local </Directory> </VirtualHost>

3. Byt din URL i Wordpress, så att den pekar mot domän:port istället för ip-adressen. Wordpress fungerar bara med en URL.
https://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL#Edit_functi...
OBS! Gör bara det här steget i guiden, inga andra. Du kan behöva hamra inloggningen många gånger samt tömma din webbläsares cache innan den glömmer bort din gamla URL.