Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund

Hej,

Det fel ni drabbats av senaste halvtimmen är p.g.a en pågående DDoS attack. Vi jobbar på problematiken för att hålla bort dem från sidan så ni inte får några tråkiga 500 fel.

/ Johan

Av jreklund

Hej @JeanC och @Gorham,

Riktigt tråkigt som sagt att vi ser ut att dyka lite till och från hos vissa bredbandsleverantörer. Vi håller på att analyser trafiken för att se vart i ledet den inte kommer fram.

/ Johan

Av jreklund

@RasmusC: Det stämmer att vi huserar inom Bahnhofs väggar. Det som gör problematiken extra konstigt. Vi fick de första rapporterna från Bahnhof användare vid ~22:30.

Sen ropade jag visst varg då vi hade fått in en DDoS också tråkigt nog. Men det gör mer hemsidan långsammare och eventuellt ett Nginx fel. Det som du stöter på är ju inget svar alls, som att servern inte ens finns.

/ Johan

Av jreklund

Hej,

De nedtider vi drabbades av på sistone är inte DDoS, vilket gör att Cloudflare eller liknande tjänster inte skulle ge oss bättre uptime. Det är några ISP:er som inte kan komma åt hemsidan under dessa nedtider, men servern som sådan är fortfarande igång med låg belastning.

Vi håller på att gräva fram vad som orsakar dessa problem.

EDIT: Var visst en liten DDoS vid ~23:00. Men då hade jag lagt mig.

/ Johan

Av jreklund

Hej @Elektron,

Det låter inte som en dum idé. Jag tar och lyfter frågan med kollegorna när vi alla är tillbaka från semestern.

Mvh
Johan

Av jreklund

Hej @Litenskit,

Den är inte "officiell" enligt vår hemsida men är en del av Unicode standarden och är inga problem att använda på forumet. Man måste dock ta omvägen att besöka deras hemsida för att hitta alla. Jag lyfter frågan med mina kollegor när de börjar ramla in efter semestern, om vi skall uppdatera gubbarna.

Mvh
Johan

https://unicode.org/emoji/charts/full-emoji-list.html
https://emojipedia.org/

Av jreklund

Hej @R300,

Ja, det låter rätt trist att han får vänta så länge innan bilen blir lagad. Jag tar och lyfter väntetiden med mina kollegor när de börjar ramla in på kontoret efter semestern.

Under tiden får du tyvärr skicka ett PM direkt till trådskaparen.

Mvh
Johan

Av jreklund

Ditt problem har inget med prepared statements att göra. Du bygger upp dina SQL satser fel.

Du kan inte göra "WHERE" inuti en SELECT
https://www.w3schools.com/sql/sql_where.asp

Av jreklund

Vill man använda prepared statements måste man använda sig utav $mysqli->prepare().

$conn->query() klarar bara rena SQL satser. Dvs SQL där du inte skickar in en extern parameter.

Vänligen läs sista länken jag skickade, den går igenom allt det här i detalj.

Av jreklund

Vad är målet med kurserna för dig? Om du inte vill jobba med UX/UI och design är webmaster fel väg att gå. Känns som att webbmaster utbildningen är en hopslagning av en UX/UI utbildning och front-endutvecklare*, men lite backend påströsslat.

Vill du bara programmera (och inte designa) för webben så satsa på en .NET eller PHP utbildning och lär dig HTML/CSS och JavaScript på hemmaplan med hjälp av böcker och resurser på nätet.

* När jag kollar kurser med just det namnet idag så ingår det ju ett par UX/UI element i den biten. Dock inte lika mycket som webbmaster.

Av jreklund

Hej, har du lust och prova en annan webbläsare som är fri från eventuella tillägg när du surfar runt på marknaden. Kan inte se något mystiskt i loggen rörande laddningstiderna.

Hur lång är laddningstiden om du sitter och väntar och inte klickar fram och tillbaka?

Av jreklund

Problemet ligger som sagt i följande stycke.

$query = $mysqli->prepare("SELECT * FROM classics WHERE type=?"); $query->bind_param("s", $type2); $query->execute(); $query->store_result(); $result = $conn->query($query);

På rad 3 väljer du att "köra" den genom execute() funktionen. Och på rad 6 väljer du att köra en ->query igen, den här gången stoppar du in en object, fast den klarar bara strängar;

SELECT * FROM classics

https://www.php.net/manual/en/mysqli.query.php

Koden ska däremot vara:

$query = $mysqli->prepare("SELECT * FROM classics WHERE type=?"); $query->bind_param("s", $type2); $query->execute(); $result = $query->get_result();

Jag rekommenderar att du går över till $result->fetch_assoc() för att hämta informationen. Ifall du ändrar någon ordning på databaskolumerna så behöver du inte ändra nyckel när du hämtar ut dem med $row[0]... hela tiden. Utan man hämtar med $row['kolumn'] istället.
https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

https://websitebeaver.com/prepared-statements-in-php-mysqli-t...

Av jreklund
Skrivet av Mono:

Skriver upp mig på plats 65.

Lite för sent för det är jag rädd. Tillställningen var för tre månader sedan.

Av jreklund

Hej, tack för den ytterligare informationen.
Tyvärr har jag inte lyckats replikera det på annonssidan. Återkom gärna om det dyker upp igen och vilken sida det hängde sig på, då blir det lättare för oss då vi kan fokusera på just den delen av hemsidan.

Av jreklund

Hej, jag skulle gärna vilja ha lite mer kompletterande uppgifter från dig.
- Vilken webbläsare använder du?
- Vad för internetleverantör har du?
- Har du provat andra webbläsare?
- Får du problemet efter du har klickat runt mycket på sidan och den fastnar på "sista länken"? Eller har du suttit still och läst för att sedan gå vidare?

Av jreklund

Hej, jag tror du tyvärr kommer att få en radioskugga i hörnet av köket ifall du installerar UAP-AC-IW där nere i hörnet.

Vad för typ av vägg är det mellan köket och det rummet?

Du kan se en Wi-Fi karta på följande produkt på den här hemsidan under "WiFi Performance". Den andra bilden visar att han genom väggen bara uppnår gula staplar, dock är det ju en betong/tegelstenvägg och de är ju lite tjockare såklart. Han har dock placerat sin på väggen mellan de två rummen och den klarar ju av rummen precis. Så baserat på det så skulle jag säga att den är för klen.
https://www.douglasisaksson.com/wifi-blindspots-and-the-unifi...

Du har några uttag i köket? Så du kan installera två stycken? Jag kan tyvärr inte garantera att Pro varianten get fullgod resultat, trots att den på pappret är starkare än AC Lite.

Idag har du ju egentligen lite problem med överlappning då du har två enheter relativt centralt (under + övervåning). De bör ju placeras i högre/vänster hörn på nedervåningen, dvs dela huset på två och plancera dem i mitten av den delningen. Och sedan helt i mitten som du har idag på övervåningen. Inte alltid det är möjligt såklart...

Av jreklund

@Ture72: Du kan ju alltid montera AC Lite ovanpå uttaget annars. Men går du upp i pris till en UniFi AP AC In-Wall Pro får du ju starkare antenner.

Skulle du kunna göra en enkel ritning på hur alla enheter sitter och vad du vill att In-Wall ska täcka? Den är inte lika bra på att nå igenom väggar nämligen. Är det bara det rummet är det inga problem att sätta upp en In-Wall i taket.

Av jreklund

Räckvidden är "kass" om du jämför med AC Lite eller motsvarande AP som de säljer. De är inte tänkta att täcka hela lägenheter utan är tänkt att installeras i varje hotellrum/rum och har då en begränsad räckvidd och färre antenner, då de inte behöver klara av lika många anslutningar.

Så mycket beror på vad du har för layout och vart du vill ha täckning.

2.4 GHz

5 GHz

Antennas

UAP-AC-IW

1 dBi

2 dBi

(1) Dual-Band Antenna

UAP-AC-IW-PRO

5 dBi

6.5 dBi

(1) Dual-Band Antenna

UAP-IW-HD

1.8 dBi Each

3.4 dBi Each [6]*

(2) Single-Port, Single-Polarity Dual-Band [(2) Single-Port, Dual-Polarity]*

UAP-AC-LITE

3 dBi

3 dBi

(2) Dual-Band Antennas

UAP-AC-LR

3 dBi

3 dBi

(1) Dual-Band Antenna, Tri-Polarity

UAP-AC-PRO

3 dBi

3 dBi

(3) Dual-Band Antennas

UAP-AC-HD

3 dBi

4 dBi

(2) Dual-Port, Dual-Polarity Antennas

* Om bara 5 Ghz används.

https://dl.ui.com/datasheets/unifi/UniFi_AC_APs_DS.pdf
https://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFi_UAP-AC-HD_DS.pdf
https://dl.ui.com/ds/uap-iw-hd_ds.pdf

Recommended Maximum Number of Users

UniFi AC Pro AP

70

UniFi IW HD AP

80

UniFi HD AP

350

Theoretical Maximum Number of Users

UniFi AC Pro AP

125

UniFi IW HD AP

200

UniFi HD AP

1000

Av jreklund

@loevet: Nooooooo! Så kan det gå när man inte läser tillräckligt noga. Håller ändå tummarna på en mycket kraftfullare modell. Vilket inte är helt omöjligt, de har ju gjort så förr med typ alla DS versioner.

Av jreklund

2x Performance är ju inte fy skam om det blir verklighet. Finns en del spel med slowdowns idag. Om prestandasiffrorna stämmer är det nog ingen omöjlighet att man kniper en Pro-version.