Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund
Skrivet av hg:

Profilbilderna saknas för mig nu, se bild nedan (i Firefox). Testade även Chrome och Edge och bilderna saknades där också.

Vänligen tvinga en omladdning av hemsidan med hjälp av CTRL + F5.

Av jreklund

Vi har tagit och kikat lite mer på varför man blir utloggad (på bara desktop). Vi har ju passat på att byta ut lite mjukvara för att underlätta underhållet. Och det ser ut att ompekningen från utan-www till www gör att det tolkas som en ny adress.

m.sweclockers.com pekas inte om någonstans och därför är ni fortfarande inloggade där. Vi kikar på om det är något som går att lösa på något smidigt vis.

@Alling Vi har inte tagit med oss några fysiska eller virtuella maskiner. Utan vi har fått nya virtuella servrar på ny fräsch hårvara hos Bahnhof.

Av jreklund

@Andreaz1 @Burks Då har väl Kodfejs gjord någon kommandorörelse inatt som jag inte visste var möjligt.

Av jreklund

Hej, har sett lite frågor rörande varför ni blivit utloggade på mobilen, datorn, surfplattan, kylskåpet eller vilken enhet ni använder.

Vi har bytt fysiska (virtuella) maskiner och då vi inte flyttat över befintliga servrar så töms inloggningsinformation som var lagrad på gamla servern. Den är tyvärr bunden till den hårdvaran/operativsystemet.

Av jreklund
Skrivet av basn:

Är det SWEC som blir utsatt eller någon annan kund? det är rätt många ssl errors just nu..

Tyvärr blev det lite fel i DNS så sweclockers började peka mot FZ istället.

Går att köra "ipconfig /flushdns" i kommandotolken

Skickades från m.sweclockers.com

Av jreklund
Skrivet av Spawnbadboy:

Väldigt svårt att nå via jobbet (tele2) och hemma (bahnhof) men via mobilnätet (telia) fungerar det utan problem

Hej, ja det verkar som den inte vill släppa igenom "vanliga bredband" men är snällare och fungerar oftare över mobilnätet.

Av jreklund

CloudFlare problemen är dock inte relaterade till oss. Vi har en annan tjänst framför som vi jobbar på att hitta en lösning på ASAP.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jreklund
Skrivet av Nioreh83:

Är det fortfarande problem eller? Kommer in via mobilen, men inte via Comhem.

Ja, vi upplever tyvärr fortfarande problem med hemsidan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jreklund

Hej,

Vi har tyvärr inte fått rätsida på problemet fullt ut. Problemet idag beror på att ett kraftfullare DDoS skydd är påslaget ~2 led bakom vår driftleverantör efter de stora överbelastningsattackerna vi drabbades av under de senaste dagarna.

Vår leverantör kontrollerar hur bra det går att finjustera så att varken vi eller andra kunder påverkas av problemet.

Av jreklund
Skrivet av Majora:

Vet ni varför sidan är under en DDoS attack?

Hej, idag är vi inte drabbade utav DDoS, då hemsidan går att nå via andra leverantörer. Det är mer en routingfråga som vi inte kommit underfund med ännu.

Av jreklund

Driftstörningar på sajten

Hej,

Som ni säkert märkt har vi haft väldigt många driftstörningar de senaste dagarna. Igår kväll påverkades vi av en överbelastningsattack (DDOS).

Dagens åkomma är dock annorlunda och vi jobbar på problemet. Vad vi kan se så fungerar det via några leverantörer hela tiden och vissa går som en jojo, upp och ned.

Vi beklagar och jobbar febrilt med detta.

Av jreklund

Hej,

Vi blev idag igen påverkade av en överbelastningsattack vid ca 18-19. Riktigt tråkigt att det sker; Vi håller på att titta på en mer permanent lösning ihop med våra leverantörer.

Skrivet av HoboCop:

Är det riktat mot Geeks eller är det leverantören som får DDOS och vi råkar bli påverkade?

Det är ingen information jag kan delge er, då varken vi eller våra leverantörer vill peka fingret på någon specifik kund.

Av jreklund

Hej,

Det stämmer att vi blev påverkade av en en överbelastningsattack runt ca 22:00, som påverkade Sweclockers.com i ca 2 timmar. Vår systersida FZ.se påverkades också utav överbelastningsattacken, dock inte lika allvarligt, så den var lättare att mitigera.

Vi beklagar att det inträffade en så stor nedtid!

Av jreklund

Hej Björn,

Inte i detta fallet. Det är vid rendering vi har en begränsning, inte på mängden bbcode som sparas.

PS. Det finns självklart en begränsning på mängden data som kan skickas in, men inte i detta fallet.

Av jreklund

Hej, och tack för dina synpunkter rörande vårt BBCode-stöd här på forumet.

Nu vet jag inte det exakta antalet tillåtna taggar innan den slutar bearbeta inlägget. Det finns dock inget du kan göra i dagsläget än att dela upp inläggen, vilket vi hjälp till med i tråden. Så nu ska det inte vara några problem att fylla på med bilderna du önskade.

Jag tar och lyfter frågan med kollegorna om taket skall höjas, för den skall ju inte stoppa er för att producera bra innehåll. Utan eventuella missbruk, vilken den själv inte kan se skillnad på.

Om du har några mer trådar där du behöver mer utrymme, är du alltid välkommen att kontakta oss igen.

Av jreklund

Personligen har jag inga problem med det "låga" värdet på hur mycket den orkar att skriva. Jag har idag en Samsung 850 EVO på 250GB som systemdisk. Inköpt vid 2015-10-24 och har vi skrivande stund 10.8 TB.

Vilket skulle ge mig ~30 års livslängd. Jag har personligen bytt hårddisk vid det laget.

Av jreklund

Jag skulle råda dig att byta tutorial, den verkar väldigt gammal. Ser ju bl.a. att den använder md5 för lösenordskryptering. Vilket är helt felaktigt.

Det man skall använda, om man inte vet hur man implementerar en egen är password_hash.

Rekommenderar att du letar upp en PDO och PHP guide för att lära dig grunderna i hur man kommunicerar med en databas. Självklart fungera Mysqli med, det man skall leta efter är en guide som går igenom "prepared statements" för att säkert kommunicera med databasen.

Av jreklund

@XHI My dude! Ja, det var skitkul när du gick förbi baren och bara skrek av lycka av att vi hade samma.

Av jreklund

Trist att du missade det här tillfället @tcntad, håll utkik på framsidan eller den här forumkategorin för fler tillfällen.

Av jreklund

Hemma hos Hotell Scandic No. 53 i Stockholm

Igår var den femte upplagen av SweClockers Meet & Geek, och den här gången mellanlandade vi i Stockholm, som blev den största träffen hittills med 60+ deltagare.

Om jag inte minns helt fel bad min bordsgranne @PlogarN97 mig att spela in ett hemma hos avsnitt, då jag i förväg valt att checka in på hotell för att kunna delta under hela kvällen. Jag valde dock att avvika vid 03:00, medan festandet fortsatte...