Inlägg

Inlägg som JeagerMeisterSWE har skrivit i forumet
Av JeagerMeisterSWE

Skulle köpt en Macbook Air 13” M2 16GB, alla dagar i veckan. Den är extremt framtidssäker och täcker alla dina behov. Är du redan inne i deras ekosystem så blir det ännu bättre.
Ipad är bra grejer och äger själv en ipad pro. Men även med ett magic keyboard så bli det en märklig mutation med lite identitetskris. Ska du skiva så ska du ha en laptop.
Annars är det att gå på en PC där priset är den stora fördelen om nu inte studierna kräver någon speciell mjukvara.

Av JeagerMeisterSWE

Tror de börjar nå smärtgränsen nu, men vi får se.

Har en 11 nu och tänkte vänta på 16 och då även gå upp till pro. Men de börjar bli lite väl mycket pengar nu. Särskilt när både min watch och min ipad också börjar bli äldre.
Gött med usb c, även om jag själv inte har något emot lightning så är det smidigare med en kontakt.

Av JeagerMeisterSWE

CCA är ett sätt att göra kablar billigare då koppar är ett tiotal gånger dyrare än aluminium. Ledningsförmågan är sämre och därför blir prestandan sämre. Så länge det bara är data i kabeln så finns inga risker bortsett från att höga hastigheter möjligtvis inte kan uppnås. Men om man ska köra med PoE och särskilt längre sträckor med högre effekter så kan det innebära risker om man i kombination använder en klen kabel (högt AWG).

Fungerar det för dig så är det inget att fundera över. Du kommer inte märka någon skillnad om du byter kabel om hastigheten är ok.

Motståndet i kabeln ökar mängden värme som alstras. Dina aps kommer att begära den energi de behöver från switchen. Har du stora förluster på vägen så kommer switchen att få jobba hårdare. Detta leder till att den i sig alstrar mer värme vilket gör att den slits fortare. Men den värmen värmer också upp andra enheter som du kanske har i samma skåp samt att ljudnivån blir högre från fläktar. På toppen av detta blir elräkningen högre.

Givetvis så blir detta inte ett så stort problem för en privatperson som för företag som har hundratals PoE-enheter. Men det är värt att tänka på, särskilt om man ska driva enheter med hög effekt på längre avstånd.

Av JeagerMeisterSWE

Först och främst! För fast installation så ska du ha installationskabel och inte mjuk kabel.

Den standarden du ska dra är cat 6A för att framtidssäkra din installation.

När det kommer till PoE så är det ström du ska transportera och då vill du kunna transportera så mycket som möjligt med så liten ansträngning på kabeln och utrustningen som möjligt. Därför vill du ha en kabel som har så lågt motstånd som möjligt.
Detta löser vi med en kabel som inehåller 100% koppar och med så grova trådar som möjligt! I många billiga kablar så pläteras aluminiumtrådar med koppar. Detta kallas CCA (Copper coated Aluminum) och det vill vi absolut inte ha! Trådarnas grovlek mäts i AWG (American Wire Gauge) där ett lägre värde är bättre. En riktig cat 6A kabel ska vara 23-24 AWG.

Tänker inte gå in på FTP men det är inte aktuellt för dig.

Jag tycker att du ska köpa en UTP CAT6A AWG23 likt denna för PoE installationer. Om du tycker den är overkill i övrigt så kan du välja en UTP CAT6A slim, de är egentligen inte CAT6A då de bara är AWG28 men de är lättare att jobba med och duger för korta sträckor med bara data.

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/natverkskablar/ins...

Din PoE-matning kan inte passera en switch på vägen.

Av JeagerMeisterSWE

Måste ändå slå ett slag för Forza Horizon-serien. Känns som det du letar efter. Det är dessutom väldigt kvalitativt. Sen finns det simulatorer, men vet inte riktigt hur bra dom är.

Av JeagerMeisterSWE

Hej!
Vet du vad det är för höjd på racket?

Av JeagerMeisterSWE

Jag som person fastnar gärna i vissa märken och har också hög krav på kvalitet och hur de fungerar.
Gällande elverktyg kör jag bara Makita LXT 18V med borstlösa motorer. Har en uppsjö av maskiner för bygg och trädgård. Bra prisnivå och hög kvalitet!
När det kommer till handverktyg så är Hultafors, Bacho, Knipex, Lindstöm och Kamasa mina främsta märken jag väljer från.
Rätt verktyg sparar tid och frustration!

Av JeagerMeisterSWE

Har en AW4. Laddar till 100% innan jag lägger mig (typ 30min). Sen sover jag med den och går med den hela dagen. Då är det 30% kvar när det är dags att ladda igen. Den är strax över tre år gammal med en batterihälsa på 83%. Det fungerar utmärkt för mig. Fattar inte varför folk verkar tro att batteritiden är ett så stort problem.

Av JeagerMeisterSWE

Kör på med mitt Define Nano S! Gillar det skarpt! Kör med ett SF600 så då är det gott om luft för grafikkortet. Blev så trött på alla stora burkar men denna är helt perfekt! Lagon stor, inte för liten för att bygga i och för bra flöden. Kul att Nano får leva vidare!

Av JeagerMeisterSWE

Vad står det på stolpen? Finns där någon bricka med text eller nummer på?

Av JeagerMeisterSWE

Först och främst blr man aldrig ställa direkt lättbrända saker på spisen. Det ska man aldrig göra, möjligtvis om man har induktion.

Vet inte vad de har för spis men många spisar kan man aktivera lås på. Är det en äldre analog så är det inte säkert att den går att låsa men vissa går.
Annars kan man skaffa induktionshäll så är problemet borta.
Är det en annalog så kanske man kan plocka bort rattarna?
Bryta strömmen till spisen som direkt åtgärd?

Av JeagerMeisterSWE

Sweden Rock 2022, 4-dagars, 2st

Hejsan!

Säljer två stycken fyra dagars biljetter till Sweden Rock 2022. Evenemanget varar 8-11 juni 2022.

Priset är 3000kr styck och jag säljer dem helst ihop.

Kan både mötas upp i Växjö eller skicka dem efter dialog med köparen.

Biljetterna är ursprungligen för 2020 års evenemang men då både det och 2021 blev inställt så är de giltiga även i år. Finns att läsa på swedenrock.com
Biljetterna är inte personliga. Finns att läsa på swedenrock.com

Annons ligger upp på flera platser och det är först till kvarn. En köpare som vill köpa båda prioriteras!

Hälsningar
Simon

Läs hela annonsen här

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av issue:

synd att dom bakat in det i deras molntjänst som man får betala för. inte intresserad av den. får fortsätta med ovpn på telefonen då.

9kr i månaden är överkomligt för en VPN och lite molnlagring om så önskas.

Av JeagerMeisterSWE

Digital är billigare i inköp men blir mycket dyrare i längden. PS-store är inte direkt billigast. Dessutom försvinner möjligheten att lån eller köpa begangnade spel.
Dessutom får du en 4K bluray spelare vilket jag själv värderar högt.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Vad är det för specs på den? 🙂

Missade bilden! xD

Av JeagerMeisterSWE

Vad är det för specs på den? 🙂

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Ceji:

USA använder säkerhet som en ursäkt för att hindra andra länder att ta tätpositioner inom dator och telefon branschen. Det var när Huawei gick om Apple i antal sålda mobiltelefoner Trump började svartlista Huawei utan några bevis på oegentligheter, enbart på misstanke. Att nu Biden går på samma linje gör att ens tappade förtroende för USA blir ännu lägre. Det som är lite märkligt är att Kina inte svarar med samma mynt. De kunde ställa till det rejält för USA om de ville eftersom de egentligen har en större ekonomi och mer makt om de ville. Hindra amerikanska företag att ha tillverkning i Kina. Förbjuda import och export, mm. Detta skulle slå stenhårt mot USA. Att inte Kina svarat beror på att de är intelligenta nog att förstå att en upptrappning av handelskriget USA startade inte gynnar dem i längden. Så smarta är inte USA. Men det visste man sedan länge. Titta bara på vilka presidenter som väljs där, inte är det begåvning som avgör direkt.

Det betvivlar jag inte alls. Men USA är inte så naiva som Sverige och vänar hårt om sin säkerhet. Men som jag skrev så används det kortet lite väl mycket nu.

Att det hela skulle ha med intelligens att göra kan man inte ta serigöst. USA har ett starkt politiskt band med de flesta länder i västvärlden och kan påverka dem med denna typen av beslut utan att det påverkar relationen allt för mycket. Kina har inte riktigt denna relationen men jobbar på den. Hade kina gjort motsvarande så hade de varit en betydligt större förlorare än vad USA är nu. De kan inte riskera att spela det kortet helt enkelt.
Kina bygger till stor del på att bolag i västvärlden placerar tillverkning där för att få ner kostnaden vilket man egentligen kan göra i vilket u-land som helst. I USA så har du motsatsen.

Av JeagerMeisterSWE

Tycker det är bra att man är kritisk mot bolag som ägs av en odemokratisk stat vars uppgift kan vara osäker. Men frågan är vad gränsen mellan säkerhet och möjlighet att öka sina marknadsandelar går?

Av JeagerMeisterSWE

Jag hade dragit ett antennuttag till vardagsrummet och struntat i resten. Marksänd TV är i händelse av kris en av vägarna att få reda på information om exempelvis internet går ner.

Av JeagerMeisterSWE

För att? Har du egen brunn eller?