Inlägg

Inlägg som JeagerMeisterSWE har skrivit i forumet
Av JeagerMeisterSWE

Bra till spel, men helt useless för surf där 4:3 fortfarande är det optimala....

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Lifooz:

Hm nej jag tror inte att vi gör det faktiskt, för vad händer om vi faktiskt äger linan?
Och vad händer om Telia gör det?

Jag vet inte hur det är med tele, men när det gäller el och fjärrvärme så äger bolaget det fram till mätaren i ditt hus. När det gäller avlopp och vatten så äger man själv det ut till gatan. Tele vet jag som sagt inte, dock tror jag inte att Telia skulle byta den.

Av JeagerMeisterSWE

Som du ser så ligger du så du klarar minimum precis men du bör köra på det som rekommenderas. Ut ifrån det är det bara att välja och vraka. Har inte tid just nu

Av JeagerMeisterSWE

Budget? Finns en helt del som behöver göras!

Minimum:
OS:Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1
Processor:Intel Dual-Core 2.4 GHz or AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz
Memory:2 GB RAM
Graphics:NVIDIA GeForce 8800GT or AMD Radeon HD 3830 or Intel HD Graphics 4000 with 512 MB VRAM
DirectX®:10
Hard Drive:10 GB HD space
Sound: DirectX®-compatible

Recommended:
OS:Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1
Processor:Intel Core i5-2300 or AMD Phenom II X4 940 or better
Memory:4 GB RAM
Graphics:NVIDIA GeForce GTX 560 or AMD Radeon HD 7750 with 1 GB VRAM or better
DirectX®:11
Hard Drive:20 GB HD space
Sound: DirectX®-compatible

Taget från STEAM på ARMA III BETA.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av AndersF:

Barra85: jag kan tänka mig att ett liknande nätverk är vad som skulle bli bra hos mig. Tack för visualiseringen.

JeagerMiesterSWE: tanken är att ha en trådad NAS i garaget (separat byggnad). Jag är inte så sugen på att ha en PC stående och brumma som server, jag antar att det är det du menar med att ha ett desktop OS?

Nån som kan rekommendera en färdig NAS med serverprogram?

Japp, okej.

Hur stor lagringskapacitet?

Av JeagerMeisterSWE

Du skulle kunna uppgradera till SLI dock kvarstår det att du bara har 1 GB grafikminne. Det gör dock att ditt system inte kommer bli speciellt framtidssäkert. Jag skulle satsat på ett 7970 GHz om du inte är så sugen på att lägga ut stora pengar. De är enormt prisvärda och kommer hänga mer ett bra tag, längre än dubbla 560ti.

Av JeagerMeisterSWE

Ska köpa laptop snart och det blir till 100% en ASUS Zenbook! Trevlig hårdvara, grym kvalitet och enormt snygga!

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av AndersF:

Ska bygga ett nytt nätverk hemma och behöver lite råd. Jag är rätt så grön på detta med nätverk och det jag gjort tidigare har bara varit att installera en router eller två för att dela ut internet.......
Det som ska kopplas upp är ett par laptops, smart-tv, Desktops, NAS server, ipad å lite sånt.
Det jag vill göra är att kunna dela mitt media bibliotek till samtliga uppkopplade enher från NAS servern som åxå ska säkerhetskopiera fotoarkivet.
Media biblioteket kommer bestå av film, musik (och foto) i MKv och FLAC filer. Operativsystemen som körs i datorerna är XP media center edition, win7 och 8.

Satt och kollade runt lite på olika lösningar typ XMBC och liknande program men hakade sen upp mig på DNLA. Lite naivt kan man ju tycka att om man sätter upp en DNLA server så borde man enkelt kunna dela ut biblioteket till åtminstonde TV:n, och datorerna utan att behöva någon extra programvara, eller? (antar att det inte är så enkelt....)

Hur ska jag bygga upp nätverket för att komma dit jag vill?

Att bygga nätverk i hårdvara är enkelt. Om du redan har installerat en router så är det redan färdigt, räcker nte portarna på routern så kompletterar du med en Switch. Kom ihåg att välja Gigabit på switch och router då det gäller din interna hastighet som är bar att ha hög om man vill strema film över nätverket.

Det enklaste sättet att bygga upp en filserver är att köra ett desktop OS och sedan köra ett tredjepartsprogram som server eller köpa en färdig NAS.

Av JeagerMeisterSWE

INga tillverkare kommer att börja med SD-kort igen om den nu inte är dumma. Folk har vant sig och insett att de kan leva utan minneskort och om de vill ha mer lagring får de köpa en dyrare variant. Jag kommer köra på 32GB dock kommer jag roota och köra en pocketdrive rätt in!

Av JeagerMeisterSWE

Nice, själv håller jag på att bygga en playseat med stolar från en Z4:a! Bilstorar är fantastiska att sitta i under en längre tid. Hade tanken först men det blev ett playseat! Rekommenderas till de som kan att göra samma sak!

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av GFriberg:

Jag kom på att jag för tillfället använder en ganska gammal laptop. Den har en Athlon x4 och ett Radeon HD 4650, men det borde väl inte vara några problem att spela upp full HD i 48fps väl?

Mediaspelare som VLC jobbar med CPU:n och inte GPU:n om inget annat valts. Kan vara problemet. Men jag tvivlar. Vad händer när du spelar upp? Hackar det, eller är det allmänt låg FPS?

Av JeagerMeisterSWE

Vi, har ju teknologin för att skapa gamla saker. Att vi inte kommer kunna öppna diskar kommer inte att bli ett problem. Det stora problemet är vad som är den säkraste formen att lagra mot föråldring. Rätt mig om jag har fel, men ligger inte VHS bra till där?

Av JeagerMeisterSWE

Garanterat ett köp, dock skippar jag allt som har med 3G, 4G/LTE då internetdelning via telefonen är så pass smidigt. Det jag hittills stör mig på med den nya är helt klart kameran. Okej, en på framsidan för chatt kan jag köpa, men en där bak????? Varför? Pressa priset istället!

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Ant3:

Synd att dom inte har fått med dom nya "extraljusen" som sitter som små linser uppe i "Skylten" på Volvo FH16 modden.

http://orcecis.files.wordpress.com/2013/03/88-8-new-volvo-fh1...

Hela hytten är ju fel, det är en helt ny modell.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av giglos:

vet inte om det är bara jag, Men jag stör mig lite på att majoriteten av dina bilder är på sniskan, Sitta och vända på huvet är ingen hit Just saying, annars ser det väll ok ut

I agree!

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av wipen96:

Extremt många har klagat på coil whine på detta agget, jämför det med typ be quites. Har inte sett en enda.

Haha, jo det är det. Men ska alla som inte klagat på problem också listas. Helt plötsligt var det bara 1/2% med problem. Oj, det var visst inte bättre hos andra. Corsair AX är väldigt bra agg. Dock har olika av CX generationerna haft problem.

Av JeagerMeisterSWE

Att chippa/cracka en konsol är inte att piratkopiera. Det är heller inte olagligt. Men vad du sedan väljer att göra med den chippade konsolen är upp till dig. Att modifiera en konsol är som att byta ut ett grafikkort i en OEM-dator. Du mister kanske deras garanti men det är inte olagligt i sig.

Av JeagerMeisterSWE

Det du kan göra är att:
Antingen återställa den eller spärra de enheter som du inte vill ha i nätverket alltså spärra deras MAC-adress. Det är dock säkrast att återställa och byta lösenord och sedan ge alla enheter du vill ha på nätverket en fast ip och spärra resten.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av jaalt:

Det finns ipad till hdmi vga

Ja, men det är till att spela upp det som finns på Ipad:en i en TV. Inte till att visa saker på Ipad:en. Skillnaden på ingång och utgång.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av anon186265:

Vad jag ha hört så kan bara biosystem synkas med sitt egns märke? Annars om det inte stämmer tar jag vilket märke som

Det fungerar med vilken som helst.

När du kopplar in ett hemmabiosystem så kopplar du in alla enheter till systemet och bara en HDMI upp till TV:n. Systemen tar då ljudet och skickar endast bilden upp till din TV.