Inlägg

Inlägg som JeagerMeisterSWE har skrivit i forumet
Av JeagerMeisterSWE

En bra mod som jag rekommenderar är FTB (Feed the Beast), där får du ut enormt mycket mer av MC även singelplayer och ännu mer i MP

Av JeagerMeisterSWE

Man kan klocka med alla moderkort, men skillnaden är hur tåliga dem är. Det handlar om komponenter och kretsarnas kvadrat på moderkorten. Detta gör att om man har för avsikt att klocka högt och ändra volten så ska man se upp med vilket kort man väljer.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av xeliaz:

du har ju redan den mest prisvärda i5 2500k köp en i3a till p67an istället

Jo, som jag skrev så byter jag brädan, inte processorn. Den nya processorn är till p67an som familjen ska ha.

Av JeagerMeisterSWE

Vad händer om du öppnar filen från programmet? Arkiv\öppna fil\filens namn

Av JeagerMeisterSWE

Problemet är inte stänk av vatten utan problemet med den höga luftfuktigheten. Jag tror dock inte att det är ett problem. Vi har en stereo i vårat badrum så man kan lyssna på chill musik i bubbelbadet och det är inga problem.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av xtQ:

Följande kan mycket väl vara en myt som jag hört och sedermera alltid oroats för, men: Är det en dum idé att göra en backup direkt till en 320GB disk?

Jag har en massa mindre filer som skall sparas, cirka 40k filer om totalt cirka 305GB. Förmodligen fyller jag alltså hela 320GB direkt.

Bör jag istället dela upp förflyttningarna? Sliter jag på diskarna om de fylls direkt? Etc etc..

Hjälp mig döda myten, om det nu är en myt..

Jag vågar påstå att det är ofarligt, då det är mängden data som skrivs och raderas som avgör diskens livslängd. Givetvis är det andra grejer så som temperaturer, men de är inte relevanta nu. Om nu disken skulle krascha så skulle det inte spelat någon roll om du gjort det under flera tillfällen. Detta är svaret i den rena teorin. Men dör disken så är det en dålig disk. Det bör inte vara ett problem. Ska datan flyttas eller kopieras?

Av JeagerMeisterSWE

Har jag fattat rätt nu? 1 st 680 till 1050W?

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av warblinghat:

Jag hade kunnat ge det ett försök då jag kan en del om datorer

Det är inte svårt och det går inte att misslyckas under förutsättningarna att:

1. Alla delar är nya och har full kompatibilitet med varandra
2. Att man inte stressar
3. Att man läser manualerna
4. Vid frågor använd forumet!

Sedan är det enormt roligt! Att betala 800 spänn för att någon annan skulle göra det skulle aldrig komma i tanke för mig. Skulle nästan betala 800 för att få montera en lite då och då xD

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av ggustavsson:

Dom slutar oftast bita på saker efter en tid.
Citron brukar funka, katter avskyr det, och lök..

Jo, men om man fostrar djur så lär de sig bäst! Man ska visa att det inte är djuret som bestämmer!

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av rocksman:

okej! tack för svaret. förslag på var man kan köpa färg?

Alla järnhandlare. Ett BRA tips!

Spraya många tunna lager och inte några tjocka. Håller och ser bättre ut! Vill man byta färg så får man vara beredd på att lägga några burkar.

Av JeagerMeisterSWE

Har ni installerat om windows efter bytet av bräda? Det bör man/måste göra.

Av JeagerMeisterSWE

Ja, att hitta info om hur varm datan är. Det är en svår uppgift. Dock kan man mäta HDD:s temp.

Skämt åt sido HWmonitor

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av AnyOnes:

Jag tror att vi har kommit någonvart nu i alla fall, nu verkar startknappen få ström men inget mer än ett litet hummande ljud.

Ang. att tjuvkoppla är vi inte säkra på vad du menar med det.

Edit: Nu lyser en lampa röd där det står Boot device LED, samt att när man startar står det "CPU fan error", trots att fläkten verkar fungera som den ska?

Det går två kablar till brytaren. När man trycker på brytare så sluts kretsen under en kort stund och en elektrisk signal sickas och datorn startar. När jag menar "tjuvkoppla så menar jag heltenkelt att man tar port kablarna från moderkortet och använder en skruvmejsel och nuddar de två pins där kablarna ska sitta. Då kommer datorn att startas om allt är som det ska. Startar datorn så vet man att det är brytaren det är fel på.

Hur menar du med att startknappen får ström?

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av dagbro:

Pentium G2020? Ruskigt prisvärd och har rätt bra med enkeltrådad prestanda för spel, surf och film.

Jo, jag har funderat på den. Trevligt nypris är det trots allt

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av AnyOnes:

Min rumskompis köpte precis ny mammabräda, internminne samt processor till sin dator med ett nätagg som är 2-4 år.

Vi har kopplat in allting vi kan hitta som passar och moderkortet verkar få ström då en lampa lyser grönt när mnan sätter på nätagget.
Problemet är att startknappen inte verkar få den ström den behöver och startar därför inte, vi sitter och lurar på vad felet kan vara.

Jag har en jättedålig bild som förhoppningsvis i alla fall visar hur vi har satt in allting:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/107735...

Grejen som oroar mig är den blå kabeln som är en 4-pinnare när det enda som verkar fattas är en 8-pinnare, min fråga är då, kan en 8-pinsmottagare acceptera en 4-pins, alternativt en 6-pins som verkar vara det enda alternativet vi har kvar på nätagreggatet.

De nya grejerna han har köpt är Z-87C från ASUS, 16 GB VengeanceLP DDR3 16GB samt en Intel i5 4670k.

Vi börjar med det enkla: JA, en 8-pin kan acceptera en 4/6-pin. Det kräver dock att man trycker i den på rätt ställe i kontakten (kolla i manualen för moderkortet)

Nu till startknappen:
1. Frågan som jag besvarade åvan kan ge svar på även denna, sitter kabeln fel till 8-pins kontakten så startar inte datorn.
2. Har ni kollat i manualen så kablarna till startknappen sitter rätt?
3. Kan ni "tjuvkoppla den"?

Av JeagerMeisterSWE

1155 processor med högsta prestandan per krona?

Tja!
Uppgraderar nu min burk med en ny bräda (Z77) och tänker då flytta över min gamla (P67) i familjens dator. Dock behövs en nu processor för detta ändamål. Jag undrar då vilken processor som ger mest för pengarna och som inte kostar för mycket. (Begagnat kan vara relevant!) Ändamålen är enklare spel, surf och filmtittande.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av G4ban:

Jag tänker mer såhär... Referensdesign är grymt om man vill få ut luften ur små datorer, så varför inte bara göra sådana som flyttar ut luften, men som faktiskt är bra? Min idé är att, om det är möjligt att göra med bra resultat, att istället för radialfläkten sätta en "vanlig" fläkt, fast som sitter vinklat. Alltså att man använder sig utav ett kort kisel, så att fläkten kan vara i "botten" av plasten på ena sidan, och i toppen på andra. Vet inte om någon fattar vad jag just försökte förklara, hade gjort en bild om jag orkat, men i mina öron låter det som en bra idé

Radialfläktar är bra, men kylarna är dåligt utvecklade. Dock kräver en radialfläkt mycket högre varv för att fungera bra.

Av JeagerMeisterSWE

Ska ge dig ett råd. Fostra katten!

Av JeagerMeisterSWE

Ska du göra det själv så ska du köpa plastpellets som kräver en låg temperatur, kan inte ge exempel på sorter som gör detta men det finns.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av swesen:

Sladden är för att konvertera två 6-pin PCI-e som har en maximum spec på 75w till en 8-pin PCI-e med max spec på 125w, alltså 75 * 2.

Och den används bara om du har ett agg som inte kan leverera 6x2 pin.