Inlägg

Inlägg som JeagerMeisterSWE har skrivit i forumet
Av JeagerMeisterSWE

Skulle aldrig byta bort iphone som det ser ut idag. Men hade jag gjort det så hade det blivit Xiaomi.
Har flera prylar från dem som jag är riktigt nöjd med. Inte minst derad Mi Power bank pro 3 med 20000mAh för 500kr. Sneglar på en Mi Electric scooter pro 2 också

Av JeagerMeisterSWE

I vårat stadsnät betalar man en "nätavgift" på 150kr/mån eller 400kr/mån från 1Gbit/s. Utöver det så kommer kostnaden från ISP. Nätavgiften betalar man direkt till vårat kommunala energibolag som äger nätet.

Men det är väl så det alltid fungerar?

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Ryssfemma:

Det är faktiskt bevisat att USA spionerar på oss men vi väljer att snacka om Huawei? Hur var det nu med ”fria marknaden” när de lite konkurrens.

Det är mycket vi inte vet.... Att länder spionerar på varandra är inget nytt. Där emot kan man minimera risken. Vi måste lita på de i vårat land som är experter på området.

Dessutom är USA en demokrati vilket Kina inte är. Så det är också en tydlig markering vilket jag tror att vi kommer se än mer av fram över.

Av JeagerMeisterSWE

Aldrig råkat ut för det och jag har sovit med klockan i 2 år. Vet dock att viss träning kan aktivera falldetekteringen vilket också går till SOS.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av crew seven:

Ja den är väldigt lik s-video undrar varför den fortfarande finns kvar?

PS2 fick ett uppsving när de mekaniska tangentborden blev populära för typ 10 år sedan på grund av en lägre latens. Det va dock under en begränsad tid känndes det som

Av JeagerMeisterSWE

Det är ett gott tecken! Men det lär ikte stödja svenska precis som med Homepod.

Skrivet av philipborg:

Tyvärr är ju Siri rätt värdelös i min erfarenhet gentemot både Alexa och Google. De var först ut men har nästan stannat i utvecklingen sedan dess medans de andra har gått med stormsteg. Önskar det däremot fanns ett bra alternativ som respekterade min integritet vilket ingen av de större alternativen gör enligt mig.

Det är på grund av just integriteten som Siri har hamnat efter. Siri tillåts inte veta lika mycket om dig och anpassar sig därför inte på ett lika bra sett. Jag tycker dock Siri fungerar bra till det jag har den till.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Dahle86:

Du har räknat fel.
Hyran var 16100kr och är nu 25100kr. (om jag räknat rätt ;D)
Men i övrigt håller jag med dig.

Så sant! Satan! Tur jag friskrev mig där! xD

Av JeagerMeisterSWE

Om jag inte räknat helt åt pipan så ligger er årshyra efter höjningen på 16100kr. Jag kan inte påstå att jag anser att det är oskäligt för ett semesterboende som man kan nyttja när man vill, inte minst de varma månaderna. Att ni innan hade en hyra på 7100kr per år är ju helt otroligt billigt.

Har inte hyran höjts på länge så förstår jag om ägaren vill göra en höjning till skälig kostnad. Man kan givetvis begära en motivering dock.

Om du tycker att det är dyrt så kan du försöka hitta ett billigare att motivera med.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av infigo:

Beror på, det kan fortfarande leda men förmågan är mycket sämre, så låg att det inte penetrerar skinnet...men lita INTE på det. Alltid risk att pilla på 230.
Men kan nämnas är att det är mycket farligare om du tar i fas mot nolla. Då finns inget skydd som annars en jordfelsbrytare hade gett om du kommit åt jord (i ett hus med korrekt jfb givetvis) samtidigt som fas.

Finns videos på Youtube där flera pers står på en plastpall/back och varandra i händer och en samtidigt håller i elektriskt djurstängsel, inga problem. Detta tills en sista person, inte på plastback tar dem i handen, då hoppar hela skaran till för då är är kretsen sluten.

Ditt påstående om jordfelsbrytaren är inte korrekt. Jordfelsbrytaren behöver ingen kontakt med jorden över huvud taget. Jordfelsbrytaren mäter inkommande och utgående ström mellan fas och neutralledare. Skulle det gå ut mindre än det går in så bryter den.

Med andra ord. Du kan ha en jordfelsbrytare i en anläggning utan jord eller nudda fas och nolla och ändå få den att lösa ut.
Jorden har som uppgift att vara enklaste vägen för strömmen att ta sig i händelse av ett jordfel. Skulle det gå ström genom jorden eller genom en kropp så märker jordfelsbrytaren att det är en differens mellan fas och nolla och bryter strömmen.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av daneboi99:

Räcker 8 gb ram i 5- 7 år utan att bli slö 🥺 om man ba surfar o så?

Har du kollat vad du har för minnesanvändning nu?

Det man ska komma ihåg är att detta forumet kretsar mest kring windows. Apple har till skillnad från Microsoft ett egenkonstruerat chip och ett eget OS som jobbar i bra symbios. Dessutom sitter internminnet i chippet vilket ger en betydligt bättre prestanda.

Jag tror inte att det kommer vara ett problem

Av JeagerMeisterSWE

Som med alla liknande plattformar så är säkerheten helt avgörande. Annars tror jag att det är en bra grej. När man blivit van vid Bank-id, Swish, Kivra, Apple-pay (eller motsvarande) så är det svårt att leva utan. Med en internationell standard så blir det i min värld bättre!

Dock är sårbarheten hög. Även om jag använder denna typen av tjänster dagligen så har jag fortfarande kontanter hemma, liksom jag kommer ha ett fysiskt id hemma.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av candyraver:

Kan iPhone 13 vara döden för alla hål? Altså ingen data/laddkabel och helt slim och bättre vattentätning?
Bluetooth är ju ändå så pass bra idag och med laddlåda/powerbank med wirelesss charging så kan man inte skylla på långa flygrutter egentligen...

Ryktet säger det. Bland annat därför som de lanserade nya magsafe till iphone 12. Själv skulle jag inte ha något emot det.

Av JeagerMeisterSWE

Har 120Hz på min ipad och visst är det skillnad men inget jag skulle betala extra för. Hellre mer batteritid.

Skrivet av superegg:

Tycker denna har vart klockren i många år, person sig säga att dom hatar Samsung men sitter med en Iphone och inte inser hur mycket Samsung det är i dom håller i.

Och andra sidan så kan man vara nöjd med att veta att det inte är någon Apple skit i min lur.

Uppenbratligen är ju hatet från Android mot Apple större än från Apple mot Android. Jag kör iphone sen många år och skulle aldrig byta tillbaka. Jag skiter fullständigt i vad som sitter i.

Det jag vet är att Apple ställer höga krav på hårdvaran och det är oftast därför som de inte är först med det senaste. På två år hinner barnsjukdommar försvinna helt enkelt. Sen råder det inget tvivel om att de fördelar ut teknik för att få lite nytt i varje ny lur. Smart egentligen! Tar vi dessutom 120Hz skärmar som exempel så har Apple nu fått gratis PR från andra tillverkare så allmänheten har fått en uppfattning om vad det är innan lansering. Om du istället proppar senaste luren med teknik så vet inte folk vad det handlar om.

Av JeagerMeisterSWE

Nu vet jag inte så mycket om amerikansk utrustning men eftersom att de använder 115v och vi använder 230v så behöver de en högre strömstyrka än vi, vilket betyder att de behöver en högre kvadrat på sitt kablage.
Däremot behöver våra grejer ha en bättre isolator i och med den högre spänningen.

Just det att det är olika standarer i världen tror jag gör att alla tillverkare inte följer regler till 100%. Särskilt inte på kvadraten då det är koppar som kostar. Svårt att kontrollera dessutom....

Av JeagerMeisterSWE

Lirade 13 och 15 mycket, men sen har det inte blivit så mycket mer. Känns som att det inte hänt så mycket mellan dem då jag äger 11-19.
Som många nämner så är det lite för mycket arkard. När det får fysik som Snowrunner så är jag intresserad!

Av JeagerMeisterSWE

Update 4 gav mycket intressanta saker. Nu är det framför allt dedikerad server som jag väntar på! 🙂

Av JeagerMeisterSWE

Har du kopplat in usb-kabeln i adaptern? Dem behöver ström nämligen.

Av JeagerMeisterSWE

Inte så konstigt. Google lever på sin reklam, det gör inte Apple. Du säljer din integritet till google mot gratistjänster och billigare telefoner. Själv kan jag betala en engångskostnad för att veta att min information inte blir en produkt som säljs mellan företag. Sen finns det andra problem med Apple, men jag ser inte dem som lika stora.

Av JeagerMeisterSWE

Sist jag var inne på ps store på ps3 så var det så långsamt och dåligt optimerat att jag bara lämnade i ren frustration. Men man undrar ju hur det går med köp man gjort.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Maniak01:

Du är en smart kille som alltid laddar telefonen under nätterna. Hoppas bara att du inte bor i flerfamiljshus.

Japp! Alltid fulladdad när man ska gå upp.
Om det är brand du syftar på så laddar jag på väl ventilerad yta, liksom alla övriga transformatorer i min lägenhet. Som alla borde så har jag givetvis seriekopplade brandvarnare i alla rum. Det ihop med kvalitativa laddare känns det tryggt.