Inlägg

Inlägg som JeagerMeisterSWE har skrivit i forumet
Av JeagerMeisterSWE

Apple pencil (andra generationen)

Hej!
Söker en Apple pencil (andra generationen). Har ni en att sälja, kom med ett pris.

Generation 2 är den som inte har en kromad ring i toppen.

Läs hela annonsen här

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Stank:

Finns flera mobiltelefoner med hög IP-klassning och har hörlursuttag. Också telefoner med SD-kort och stor lucka för användare enkelt kan byta batteri.

Samma som dom gör med sina datorer?
Om man byter skärm i en av deras bärbara datorer, vet inte vilken, så via en uppdatering i macOS så slutar den nya fungera. Det är exakt samma skärm men saknar en bit mjukvara i skärmen.
Eller Error 53.
Eller hur Apple medvetet gör specialkretsar till deras datorer som dom vägrar släppa ut på marknaden för att reparera deras datorer. Istället gör att byta en kreta på bärbara datorernas moderkort så blir det nytt moderkort och raderad disk. Just det. Du kommer inte åt datan på disken för den är fastlödd på moderkortet.
Men dom har ett värdelöst program för reservdelar till deras produkter. Sök på Youtube för mer information om hur det är skapat för att låta bra men i praktiken är helt värdelöst.

Släppa sargen och kom in i matchen? Jag föredrar friheter.

Hur bra är batteritiden om 10 år? Går det att byta batteri på ett enkelt sett? Eller har Apple gjort en iPod-igen med medveten dålig design (batteri höll max 18 månader) för att deras kunder skulle konsumera mera?

Apple verkar inte vara något för dig.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Dizzö:

Överpris Apple som vanligt...

Tur du har annat att välja på om du inte anser att det är värt pengarna.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Clarence_s:

Kommer den att kunna böjas med bara händerna som iPad Pro?

Gör den säkert om man verkligen vill det vilket jag inte förstår.

Skrivet av Json_81:

Synd att air inte får faceid och att den inte kommer i 12,9” eller liknande storlek

Håller med. Inväntade denna på grund av rykten där jag själv värderar faceID högt. Ska jämföra Air 4th med Pro 11" 2nd i butik och se vilken jag väljer

Skrivet av Stank:

Varför tar dom bort hörlursutgången? Är det användare av deras iPads som vill ha en 0,5% mindre enhet före hörlursutgången? Vad är det för nackdel att ha hörlursutgången?

Samma på telefoner, varför ha en telefon som är 1% mindre men saknar hörlursutgången. Denna minskningen av telefonen eller större batteri gör att man alltid måste ha med sig en adapter och nu går det inte att använda hörlurar och ladda telefonen samtidigt om man inte har en annan adapter.

Har varit utan porten sedan Iphone 7 och har aldrig saknat porten. Men visst, smaken är som baken.

Av JeagerMeisterSWE

Jag beställer en hel del från Amazon men bara grejer som bara finns där. Allt annat beställer jag från mina favoritbutiker. Beställde senast i lördags från Amazon.de, fick grejerna i tisdag.

Tror inte att vi behöver vara så oroliga för amazon. Sköter de sig så blir de kvar. Gör de inte det så försvinner de. Det är det som är fri konkurrens! MediaMarkt slog på stora trumman när de kom och slog ut de som redan balanserade på gränsen. Samma sak kan hända nu men jag tror att det stabiliserar sig sen.

Jag handlar där kundservicen är bra!

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av aragon:

Nu vet jag inte hus stort ditt system är men blir du inte trött på att zigbee och blåtand är så instabilt?
testat ett stort antal enheter och kontrollera men tycker det är samma sak med alla, särskilt när systemen blir större.

Upplever inga stabilitetsproblem med mitt system. Kör allt genom homekit nu mera där min apple tv agerar hubb och sköter BT. Sen kör jag philips hue och Xiaomi på zigbee.

Jag tror att problemet med zigbee och BT är att de är öppna och då tillverkas mycket "skräp-enheter" som underhålls dåligt. Jag provade ikea trådfri ett tag men det va bara problem.

Men flyttar jag till hus så blir det mer fast installation och då är det frågan vilket jag kommer köra på. Men det händer mycket på marknaden.

Av JeagerMeisterSWE

Håller med förgående. Det behövs inte mycket för att det ska låta på sjön.

Av JeagerMeisterSWE

På tiden! Dock tror jag att de kommer hitta på något annat. De kommer inte dra ner på intäkterna. För även om den är uråldrig så har ju pengarna gått till något....

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av aragon:

det stämmer, för fasta installationer i hus skulle jag inte använda annat än z-wave, och då plus eller 7.
för sensorer som inte kräver dubbel rapportering funkar 443mhz ok. fasar själv ut zigbee just för att slippa ha saker som kan störa wifi.

Köper det! Själv kör jag BT och Zigbee men undviker wifi av säkerhetsskäl. Har knapt några enheter på 2,4GHz så jag har inte det problemet. Letar upp lämpliga kanaler för att undvika konflikter.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av aragon:

Kontra z-wave ja. Z-wave kommer alltid ha ett försprång då de har ett eget frekvensband. Men BT går på 2,4GHz precis som zigbee och wifi. Du skulle alltså inte köra något annat än z-wave?

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av aragon:

plejd använder bara blåtand... mig veterligen, personligen skulle jag aldrig basera ett smart hus på det. (ok enskilda saker kanske fast då skulle jag nog gå på wifi ansluten enhet i stället)

Varför? Bluetooth LE är väldigt kompetent.

Av JeagerMeisterSWE

Helt klart lätt att trycka till ibland! Men det beror på stämningen och bilen också.

Skrivet av mrqaffe:

Modernas bilar har farthållare som gör att man slipper gasa, mycket bekvämt.
Helt självkörande fordon kan inte komma snabbt nog så att man kan förbjuda mänskliga förare för att skona miljön och öka trafiksäkerheten.

Jag hade också köpt ditt resonomang om inte bilar hade varit ett av mina stora intressen. Att köra med farthållare eller se till att den kör själv är liksom inget jag eftersträvar även om jag gärna ser det komma för de som bara tycker bilkörning är ett måste.

Av JeagerMeisterSWE

Vad är målet med ditt sparande. Sparar du till någon speciell affär du ska göra inom några år eller sparar fu bara för framtiden? Det är ganska avgörande. Guld är en stabil investering men har ingen större utveckling sett över tid.

Om jag var du så skulle jag läsa på mer om hur man bygger en stark portfölj av aktier och fonder.

Att du jar förlorat pengar i dessa tider betyder inte bara att du har satsat på fel aktie. Det handlar även om att din portfölj är för smal. Du måste ha en bredare portfölj med olika brancher i olika länder.

Min portfölj är uppdelad i en exprimentell del, en kortsiktig del och en långsiktig del. Fördelningen är typ 80% i den långsiktiga där bara bolag i OMX30 ligger samt en del fonder. Min kortsiktiga är bolag och fonder jag tror på och som har visat bra resultat de senaste åren. Detta utjör typ 15%. Den har jag min lilla exprimentella del. Den är mest för att det är kul och för att jag ska lära mig mer. Här ligger helt nya bolag eller bolag som det går mycket rykten om.

Det finns inge snabb väg till att tjäna pengar. Ska man tjäna mycket pengar på börsen så måste man hänga med. Orkar man inte det så är det bara att glida med på OMX30. Bättre utveckling kan man knappt få om pengarna bara ska ligga. Sett över tid.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Anonymous FTW:

Vattenslag kan nog vara bra, men då bör det nog upprepas flera gånger. Kanske någon typ av elektrisk tråd som man har runt hästhagar. Finns nog hos Granngården

Säg till din granne att du tänkt skaffa katt och fråga om deras katt är kastrerad. Nu i sommar blev det nämligen bestämt att alla utekatter ska vara kastrerade. Har du tur och katten otur så tycker grannarna inte att kostanden för kastreringen är värt det då citat: "Katter anses rent generellt sakna ekonomiskt värde" och gör sig av med katten istället.

Källa: Vi i Villa

Står ingen stans gällande kastreringsbiten. Lagen ger mycket skydd åt ägaren men om man inte vill ha det på sin tomt så får man skydda sig själv likt man gör med vildsvin, rådjur, mullvard eller andra djur.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av ehsnils:

Numera har det blivit en naturlig del för svalor att bo i/på byggnader. De svalor som nu bor på det viset har haft några hundra år på att anpassa sig till just den boendeformen. Om du nu har något förslag på vad deras "naturliga" boendeform är så får du gärna beskriva den. Tänk på att det finns många olika varianter på svalor.

Om det är några fåglar som verkligen är problem så är det trutar och måsar som för oväsen även mitt i natten.

Givetvis eftersom att svalor ofta bygger i hus. Men det är inte deras ända plats. Jag vet egentligen inte vad det är vi diskuterar? TS vill få bort en katt. Jag säger att det bästa är att lösa grundproblemet då jag dessutom vet vilken skada svalor kan utgöra. Vill man ha kvar svalor i huset så får man det, jag bryr mig inte.

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av ehsnils:

Tänk på att svalor finns där för att det är gott om insekter i din närhet. Om du tar bort svalorna så kommer du att öka populationen av flugor, mygg och bromsar, vilket är betydligt mer irriterande än svalorna.

Om du inte gillar svalor så får du väl flytta någon annan stans där de inte finns.

Har redan svarat på frågan angående insekter innan i denna tråden. Svalor gillar att bo i byggnader men det är inte deras naturliga plats att bo på.

Tänker du på samma sätt om getingar???

Av JeagerMeisterSWE
Skrivet av Hejss:

Svalor tar mycket insekter vilket kan göra utemiljön betydligt behagligare.

Ja, absolut! Jag sa inte att det var något fel med att ha svalor i närheten men inte i byggnader! Svalor har sin plats i ekosystemet likväl som katten.

Av JeagerMeisterSWE

Vänta till svalorna är utflugna. Sen river du ut boet och i samma veva blir du av med katten. Svalor i hus är inte bra utan snarare en ohyra. Gissar att de bor under takpannorna vid takfoten. Det är inte bra.

Av JeagerMeisterSWE

Airplay har stöd för multiroom. Men du måste ha en apple-produkt för att styra det. Men har du det så är allt som krävs är att du startar spotify-appen på din apple-enhet och sen klickar på airplay-knappen och bockar i högtalarna den ska spela upp i. Men har du inte en iphone eller ipad så blir det klumpigt då du måste förlita dig på en ATV eller Mac för att styra musiken.

Guide

Jag kör själv airplay i hela min lägenhet men det är för att det fungerar så smidigt med atv och att både jag och sambon kör iphone. Dock är inte airplay den bästa lösningen i mina ögon. Den är smidig då den är så fint integrerad med ios. Men all stream sker via enheten så lämnar man wi-fi så stannar musiken. Där är chromecast ett bättre system.

Synd att symfonisk inte har stöd för chromecast built-in.

Av JeagerMeisterSWE

Sitter det ingen etikett med förbrukning och annan data på skåpen? Det brukar det göra på baksidan. Det kan spara väldigt mycket om skåpen är lite äldre. Jag tror att du får max halva förbrukningen på ett nytt skåp.

Nya kylskåp har bättre komprssorer och mer isolering vilket gör mycket.

Det du kan göra nu för att minska förbrukningen är att öppna så lite som möjligt, hålla rent under oxh bakom skåpen och även se så det är ett bra luftflöde bakom skåpen.