Inlägg

Inlägg som V1LL33 har skrivit i forumet
Av V1LL33

ZDBox har avancerad visning av batteriet, dock ej vilka appar som använt batteriet. Men på inställningar i 2.3.x är det väll ganska detaljerat ? Jag har när skärmen var på, mobilradion, osv.

Av V1LL33

Ubuntu kan köra på så lite som 20 MB RAM, och väldigt liten hårddisk. Detta är inget som du behöver oroa dig för, speciellt när du ska köpa en laptop för 3-2 tKr.
Det du dock kan fundera över är drivrutiner, för utan dom kan photoshop (om ens photoshop funkar på linux) och andra program kanske vara så segt att det blir omöjligt att använda.
Källa:

Om du har Ubuntu 11.10 så är det den senaste. Ubuntu släpper nya uppdateringar varje halvår.
Compizconfig eller det nyare programmet om det bytits, det är väldigt bra. Dock var det väldigt länge sedan jag använde ubuntu så mer än så kan jag inte..

Av V1LL33

Samsungs Galaxy Tab 10.1 har Dual-core, 1GB RAM,

Klarar 1080p med 30 fps enligt Samsungs hemsida, A-GPS, Väger endast 565 g vilket är ganska lätt, osv.
Verkar ej klara mkv men Mobo Player från Android Market kanske kan.
http://www.samsung.com/global/microsite/galaxytab/10.1/spec.h... för fulla.
HDMI uttaget verkar dom tagit bort men antar att via 30 pinsuttaget går det att få ut videosignal
http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab-accessories/EPL-3...

Av V1LL33

Det kan vara en direktöversättning från engelska till svenska..

http://translate.google.se/#sv|en|lager visar massa tänkbara förslag; bearing, bay, och dylikt.

Om det finns en engelsk manual kan du kolla i den och försöka lista ut vad som menas.

Av V1LL33
Skrivet av lambdaN:

Ska testa detta på nästa lappar jag ska skriva ut, det låter bra!
Löste dessa med att "chansa" på vars de skulle landa på pappret, och jag fick för det mesta rätt så det fick duga för första gången. Men prövar ditt alternativ sen

Okej, det är ju också ett alternativ!
Säg till om det funkar eller ej!

Skickades från m.sweclockers.com

Av V1LL33

Jag hade samma problem, jag fixade det med att min upplösning var för hög, prova det och se om det löser problemet.

Av V1LL33

Kolla så att kablarna från usb-uttagen till moderkortet är rätt placerade och inte glappar skulle du kunna börja med,

EDIT: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc725873(WS.10).as... säger Diagnosis: A device driver notified the operating system that the device failed.

Av V1LL33

Du skulle nog kunna sälja chassit på blocket om det inte går att lämna in igen, och sen köpa ett till eller ett annat,

Om du redan monterat processorn och så vidare måste du planera så att processorn passar på det andra moderkortet, vilket kan bli lite krångligt, rekommenderar att du överväger att byta chassi.

Hur "helt körd" är chassit ?

Av V1LL33
Skrivet av lambdaN:

För det första vet jag inte om jag lagt denna tråd rätt, men om det nu är fel så kan ju någon snäll moderator flytta den.
Har suttit nu hela helgen och rivit mig i håret, men nu är jag less och vill ha hjälp av DIG!

Jag håller på att skriva ut logor av spel till N64, som jag sedan ska sätta på kasetterna.
Exempel på logorna:

http://i.imgur.com/vpAfK.png

http://i.imgur.com/5zAGV.png

http://i.imgur.com/BhCdQ.png

http://i.imgur.com/Jh4Pe.png

Och jag har ett A4 storleks ark med klisterlappar på sig. Lapparna är 4.5cm breda och 3.4 cm höga.
Från vänster kant av pappret till kanten av första klister lapp är : 0.7cm
Från övrekant till kant av klisterlapp : 1 cm
Från högre kant till kant av klisterlapp : 0.8 cm
Från nedre kant till kant av klisterlapp : 1 cm

Avstånd från horizontell sida till tillliggande klisterlapp : 0.5cm
Avstånd från vertikall sida till underliggande klisterlapp : 0.0cm (bara en liten spricka typ)

Och ja, jag vill då ha ut logorna på mitten av varje klisterlapp, men jag fattar inte hur jag ska göra detta, jag har prövat med Libreoffice (bäst resultat hitills, men blir några millimeter off), Paint (blev åt skogen), Word 2010 (världens klurigaste program så fattade inget)...

Hoppas ni kan hjälpa!

Provat med Photoshop ? Ganska enkelt;
Gör ett nytt dokument med storleken A4 och ta sen och öppna bilderna du ska skriva, välj markeringsram (näst längst upp) och markera det du vill ha, tryck sen på 'V' och dra bilden över till A4 dokumentet, och repetera med de andra bilderna, och sen kan du placera dom väldigt noggrant så att det blir perfekt !

Av V1LL33
Skrivet av zobig:

jag kan inte så mycket om datorer och datorkomponenter,men det är en "packard bell APL00"

Okej, och din budget är ? Ganska viktigt, men vilket grafikkort som säljs nu är nästan bättre än det du har nu..

Av V1LL33

En bra placering kan vara en längst fram som suger in luft in i chassit och sen en uppe i hörnet som suger ut, vilket gör att luften går förbi alla komponenter och kyler, till en viss grad. Fläktar på sidan som blåser rakt på moderkortet är också bra, men det mesta beror på om du överklockar eller inte, för då behövs ju lite extra kylning än de förslag jag gett..

Av V1LL33

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=350
Bara att välja och vraka, välj de filter du tror kan vara bra, och sen kan du väll kolla på recensioner eller liknande om grafikkorten

Av V1LL33
Skrivet av Söderbäck:

Det brukar vara rätt pilligt. Räcker ju oftast inte med att lossa skruvarna i botten för att komma åt insidan. Efter att man tagit bort skruvarna brukar man behöva lossa tangentbordet för att därifrån komma åt fler skruvar så att man kan lossa chassits ovansida (ramen kring tangentbordet). Därefter kan du troligen få ut delar av moderkortet så att du kommer åt flänsar å annat skit på ovan/undersida.
Men det kan skilja sig en hel del mellan laptops. Min Acer aspire 1810T är ett rent helvete när det gäller att komma åt kylflänsen medan min flickväns Acer är hur snäll som helst med detta då det endast krävs att man öppnar en lucka på undersidan för att komma åt flänsen.
Jag rekommenderar att du scannar av internettet efter någon instruktion på hur du öppnar upp just din laptoptyp.

Själv öppnar jag endast upp datorns undersida, för att minimera pill och risk att förstöra någonting. Självklart finns det damm kvar där jag inte rensat, men det mesta sitter såklart vid fläkten, vilket suttit enkelt åtkommet på de datorer jag rensat från damm.
Då personen i fråga antagligen är osäker på teknik rekommenderas nog den enkla vägen

Av V1LL33

Inte svårt alls, ta en dammsugare om du inte har tryckluft, och rensa. Du kan även rensa tangentbordet då det kanske finns lite skit under det.. Risken att någonting tar skada är ganska liten, speciellt om du är försiktig !

Av V1LL33

Jag använder skrivbordet väldigt mycket = nästan allting som jag skulle behöva på samma ställe. För att minska crowding använder jag fences. Och dessutom visar jag min patriotism med bakgrunden !

http://img214.imageshack.us/img214/3766/skrivbordet.jpg

Av V1LL33
Skrivet av Roabey:

Jag har en MSI GX740 ( http://msi.com/product/nb/GX740.html )
Tänkte jag skulle sätta in ett nytt grafikkort, jag är inte så erfaren då det gäller bärbara datorer, kan man ens sätta in ett annat grafikkort?
Hjälp hade uppskattas då jag vill spela BF3 På högre grafiker!

Att se ytterligare ett grafikkort hänga utanför resten av laptopen i kablar vore en syn, lägg gärna upp en bild om du gör det !

Faktiskt så är det väldigt svårt att byta ut komponenter i en bärbar dator, på grund av brist på plats, annars vore de inte bärbara, och även att grafikkortet du planerar att sätta i måste vara ett mobility så som ATI kallar sin serie, den måste alltså vara plattare än de vanliga grafikkorten, och även gjord så att den kan sitta i kanten av laptopen, vilket gör den dyrare..

Tror även att det Swedishguy32 menade var att om du öppnar upp datorn kommer du se hur trångt det är och kan själv dra slutsatsen att en stationär dator är bättre att ha om du ska uppdatera. Men, om du öppnar upp datorn för att kolla kanske jag bevisas fel, och du får en chans att försiktigt dammsuga bort dammet som antagligen har byggts upp inuti datorn, vilket kommer öka fläktens kylförmåga och då minska temperaturen på processorn och hela datorn !

Av V1LL33
Skrivet av godspeed:

Nej, du behöver bara kontrollera bootordningen snarare:)
I annat fall så letar du bara fram din skiva, och kör bara en reparation:)

Aha, en räddande hand !
Problemet var att personen i fråga inte har en sådan skiva..

Av V1LL33
Skrivet av kwality:

De är en datorskärm, har tyvärr inte dvi, bara rbg. Vad är detta RBG?

En RGB kabel är en kabel som i ena änden har tre kontakter, en röd, en blå, och en grön. Innan denna kabel (tror jag) var koaxial kabeln som hade röd, vit och gul, där gul var video, vit var ljud i vänster, och röd i höger. RGB kabeln har bättre kvalitet än t.ex SCART.

Så här ser kabeln ut - från DVI till RGB

Av V1LL33
Skrivet av Finlandssvensken:

Låter riktigt mysigt mitt i hårddiskkrisen haha Får ju hoppas någon har en billigare teori

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, verkligen inte så tajmat !

Men, nu när jag tänker efter så kan jag ha haft samma felmeddelande.. Jag fixade det med ett usb-minne med windows 7 filerna överförda till och sen valde jag systemstartsreparation under installationsskärmen (ööh, aa, vad det nu kallas) och då fixade det sig, meen, då du tydligen inte har tillgång till varken skiva eller usb-minne kanske en inlämning till något företag skulle hjälpa ? Finns företag som chippar konsoller, jailbreakar iphones, låser upp mobiler, fixar rrod, osv, dom kanske även fixar detta ?

Av V1LL33

Har du kollat vad inställningarna på tvn är ? Kan vara att den är på wide eller något sånt och då fylls inte hela skärmen, eller så.