android app som visar batteriförbrukning på app-nivå...

Permalänk
Medlem

android app som visar batteriförbrukning på app-nivå...

Finns det nån android app som visar detaljerad batteriförbrukning av appar?
Dvs som täcker in allt som appar gör i bakgrunden vilket vanligtvis redovisas under "Android system"...

...så att man kan veta vilken apps bakgrundsaktivitet det är som är värst...
Tack!

Permalänk
Medlem

ZDBox har avancerad visning av batteriet, dock ej vilka appar som använt batteriet. Men på inställningar i 2.3.x är det väll ganska detaljerat ? Jag har när skärmen var på, mobilradion, osv.

Permalänk
Medlem

Tack for ZDBox...ska kolla.
Tja, i Android 2.3.4 så är det ganska glest med info. Den visar appar och hur mycket de dragit när de var aktiva, men inte deras bakgrundaktivitet etc. Så när viber och whatsapp till exempel kollar kanske varje minut efter nya sms och samtal eller vad de ny kollar efter så buntas det ihop i statistiken med emailen som bara kollar en gång om dan och drar mycket mindre batteri.

Permalänk
Medlem

Den har för övrigt några andra funktioner.
Själv har jag 2.3.7 och brukar inte kolla på förbrukningen, men när jag kollade nu är det inte så väldigt mycket information.. Har du kollat juicedefender ? Vet inte om den kan logga förbrukning, men iallafall stoppa ?

Permalänk
Medlem

https://market.android.com/details?id=edu.umich.PowerTutor

Kom fram när jag googlade, vet ej om den visar hur många gånger en app öppnat, men iallafall hur länge - så du kan kolla hur länge WhatsApp kollar varje dag eller så..

Permalänk
Medlem

PowerTutor kan vara en idé, fast den säger att den inte stödjer min telefon (xperia neo med android 2.3.4) . Jag ska prova i alla fall.
Juicedefender är lite knepig på min telefon. Jag får inte ut den statistik jag vill ha, och appen själv verkar bete sig olika olika dagar. Widgeten visar olika ikoner och olika värder och ibland inget värde alls så jag förstår fortfarande inte riktigt vad den gör och när den gör det, samt om jag gör nåt som gör det svårare för JD att funka som den ska (överlag ett stort problem med appar, programmerarna tar sig inte tid att förklara hur man bäst blir vän med dem, det är en himla massa trial and error i Androidland.)

Permalänk
Medlem

Man vill ju gärna vilja veta vad som döljer sig bakom batteriförbrukningskategorierna:
-WiFi
-Mobilens viloläge
-Telefonen är inaktiv

Permalänk
Medlem

Aha, jo, det är ett problem.
Jo, det verkar ytterst knepigt.. Har du kollat så att du ställt in allt ?
Jo, exakt, vad som gjorde att wifi användes - men att logga detta 24/7 kommer antagligen draina batteriet som satan, kom jag på när jag tänker efter..