Inlägg

Inlägg som Skrotnisse92 har skrivit i forumet
Av Skrotnisse92

Vad är det för nummer på Harman kardon?

Av Skrotnisse92
Skrivet av oggan:

LinkedIns omvandling till "tyck synd om/heja mig/insert valfritt identitetspolitiskt humbug"-plattformen nummer ETT! Okej, jag har aldrig varit något större fan av sociala medier (gubbe trots allt). Men på LinkedIn kunde jag liksom få lite roliga och intressanta rubriker från väl valda affärsorganisationer. Detta kryddat med att det kunde vara hyfsat trevligt att ha visitkorten från diverse kundresor där.

Vad var det innan? För oss under 30 så känns det som att LinkedIn alltid varit Facebook fast med arbetsgivare som är aktiva.

Av Skrotnisse92
Skrivet av Chromatic:

Jag älskar min syster men enda sedan hon klämde ut sin unge så måste hon ha tagit minst 10.000 bilder som hon delar ut överallt där det går. Jag kan inte ens gå att lägga mig utan att hon har åkt 30 mil för att klistra fast några bilder på rutan till mitt sovrum.

https://www.youtube.com/watch?v=EoqZBqabnow

Jag har inget större emot detta, de flesta vuxna kan säga nej om det blir för mycket.

Mitt problem är dock barnet. Släng ut dit barn på sociala medier är kul, men det är knappast kul när ditt barn är tonåring. Mina syskon är aktiva på sociala medier, men det finns inte en bild på barn. Det känns absurt att ens tänka sig att faster agda skulle lägga ut varje bild på mitt liv på internet.

Av Skrotnisse92
Skrivet av zogez:

Att inte fler folk här inne gnäller på dessa förbaskade A TRAKTORER...

Vad finns det att klaga över? Visserligen stora, men lägre hastighet än cyklister! Dom släpper även förbi en på 70väg ofta, och är lätta att köra om.

I stan är dom inte ens ett problem, då dom kör samma hastighet som alla andra trots 50...

Av Skrotnisse92

Trafiken är ett fantastiskt ställe om man vill tappa hopp om lagar och regler. Var idag ca 20cm från att bli påkörd av en cyklist på ett övergångsställe. Kan acceptera om man cyklar mot rött, utan att störa någon annan. Men det är absurt när man cyklar på en plats där man inte har företräde och förväntar sig att bilar stannar. Knappast nytt problem, men man blir ganska less.

Sveriges trafiklagar är ju riktigt bra utformade för samspel i trafiken, men det bygger ju på att man följer dessa.

Av Skrotnisse92
Skrivet av oobum:

Då har ni ändå avtalat om 20 arbetsdagar (noga att särskilja mot veckodagar, de jobbar inte helger)
Och datum har ni skriftligen via deras meddelandetjänst.

Tyvärr om inget avtal är skrivet, så har ni väldigt svårt att få något skadestånd, eftersom ni inte har något avtal som reglerar just förseningar.

Sen har du då rätt för kostnader som har uppstått pga förseningen, och det är enbart faktiska kostnader. Tex sveda och värk finns knappt.

Låter ju snarare som att 20 arbetsdagar är uppskattad arbetstid som faktureras, och inte tid för renoveringen. Jobbar man halvtid så borde det motsvara 8v.

Av Skrotnisse92
Skrivet av Cihanito:

Två frågor.

1. Kan man begränsa sitt RAM så att den passar cpuns kapacitet.
2. Hade du lämnat tillbaka RAM-minnet som beställts om du var jag?

Lämna tillbaka dom du köpt och beställ/köp beg 2x4gb så du får totalt 16gb. Räcker helt okej och du sparar mycket pengar. Kostar runt 200-250kr på tradera tex..

Av Skrotnisse92

Tar en för 850'

Av Skrotnisse92

600 + hämtning bjudet.

Av Skrotnisse92
Skrivet av danskung:

HOLY MOLY!!!! Har använt android sen 2010 och jag tänker byta till Iphone tills nästa mobiltelefon. Det ändå som hållt mig tillbaka de senaste åren är att de inte haft 90/120hz och nu är jag redo Iphone 13 pro <3

Såg du priset för 13 pro? Starts at 999usd. Vilket i svenska pengar borde bli 13-14k.

Av Skrotnisse92

Var nästan hundra på att Classe hade gått dåligt under covid, men årsredovisningen 20/21 var helt okej.

Skrivet av AplAy:

Får man en julklapp som visar sig härstamma från Clas Ohlson så bör man överväga sin relation med den personen!

Äsch, köpte en prima våg hos Classe under våren. Helt okej för basgrejer!

Av Skrotnisse92

Du kan ju tex designa spel så att du har en hög vinstsannolikhet (över 50%) men vinsterna är mindre än insatsen beroende på vinstkombination. Om man bortser från eventuella moraliska åsikter, så är ju spel imponerande med tanke på hur man väljer att hantera marknadsföring. Det är verkligen extremt mycket lockande ordval och siffror.

Av Skrotnisse92

Även om det är lite smidigt kanske, så tar det idag en dag. Även om det är kortare tid så är leveranstiderna för postverket riktigt bra i stockholm.

Skrivet av Molotov:

Gillar stockholms-koncetrationen både på Amazon och nyheten.
nej Stockholm betyder inte Sverige, även fast många "stockholmare" (Stockholmare idag är väll mest utbölingar och utlänningar) kanske tror att stockholm centrum of the universe.

Vadå finns det en värld utanför stockholms tullar?

Av Skrotnisse92

Börjat störa mig mer och mer på folk som sätter en sluttid på annonser på swec. Inte för att det är orimligt, men jag sett ca 5 annonser på en månad där någon har kört bud ca 1-10min innan sluttid. Helt okej såklart, men sen nekar säljaren högre bud efter sluttid (1-10min). Det är ju inte felaktigt men det är störande, då man förväntas sitta som en hök vid sluttid.

Av Skrotnisse92
Skrivet av flashen:

Jag hade inte orkat dra det vidare, har själv blivit lurad på en sak för 500kr på Blocket (lärdomspengar) där jag fick kontakt med säljaren, eller i detta fallet hans pappa. Tydligen var hans son kriminell och detta var inte första gången det hade hänt, det var underförstått när man pratade med honom att jag kunde dra det vidare men det kommer inte mynna ut i något.

Det är upp till dig om du orkar, jag swishar aldrig i förväg längre och ser det mest som en lärdom då det inte vara jättemycket pengar.

Skittråkigt att det ska gå till på detta sättet och att folk inte är hederliga... Önskar dig lycka till!

Det tar typ 10min att göra en polisanmälan, det finns ingen anledning att skippa det ens för 500kr. Men läropengar är det alltid.

Av Skrotnisse92
Skrivet av Bellerefon:

Jag tycker snarare att folk lägger sig i mittenfilen av "lathet", ligger de där behöver de aldrig någonsin bry sig om att släppa in/ut någon eller att anpassa hastigheten.

Inte alls ovanligt att här i Göteborg få folk som går ut i "första omkörningsfil", ligger där i några kilometrar, för att sen gå tillbaka till högerfilen då de ska svänga av samtidigt som den upphör oavsett.

trefiligt både hållen i 5 kilometer.
https://www.google.com/maps/dir/57.64373,12.0248492/57.601709...

Jag tyckte samma sak tills jag flyttade till stockholm. Någonstans där insåg jag att det inte bara var lathet, utan att man hade en skylt på sig att lägga sig i rätt fil. Missade man en vägskylt så var det kört.

I sthlms området kan jag iaf nämna en 5 ställen där högerfilen försvinner inom 1km. Centralbron söderut, avfarten vid södertälje eller essingeleden norrut mot hässelby(?) är väl de som stör mig mest. Vissa är ju helt okej. Men där man har en högerfil som inte bara försvinner, utan även är begränsad av en heltäckande linje i ca 2km, så blir man upprörd.

Av Skrotnisse92

1800'

Av Skrotnisse92

1600kr + hämtning såklart.

Skrivet av Zhiwar:

Sorry men jag gjorde en tabbe, det är INTE ett 1660, det är ett 1060 3gb från Asus

Anade det!

Av Skrotnisse92
Skrivet av Bellerefon:

Stör mig något orimligt på sådant med, försöker dock intala mig att det är positivt då -idioterna- skapat en i princip tom omkörningsfil längst till höger. Inte hälsosamt att bli så irriterad som man kan bli.
Verkar ligga en generell okunskap/oförståelse att mittenfilen på en trefilig väg är en omkörningsfil.

Hände så sent som igår, helt tom väg, tvåfiligt blir trefiligt genom tillskott av väg från höger. Muppen i högerfilen ska promt knö sig ut framför mig fastän han är ensam i högerfilen.

Det är något av en absurd känsla när man hamnar på trefilig väg och bara ser 5-6 bilar framför sig lägga sig i mittenfilen och man själv får fri väg i högerfilen.

Brukar ju dock ofta bero på vägar där högerfilen försvinner som en avfart eller liknande. Då lägger sig folk i filen i mitten.

Av Skrotnisse92
Skrivet av jjstork:

Hur mycket hade du tänkt dig?

1000kr